Main

June 23, 2010

2 mėnesiai gyvo rokenrolo

manot, fainai, by default? — žiūrint kaip pažiūrėsi (nod) ,)

2010-04-21 vėl pagrojo Los Langeros

grupė po poros savaičių turo po Rusiją dainas grojo geriau, bet, spėju, privargo per tas dvi savaites, tai koncertas nebuvo toks geras

ant rytojaus turėjom paauglinius metalistus State of Ruin

iš kurių gero buvo tik tiek, kad jie pirmus pusantro gabalo maloniai priminė pirmą Metallica albumą ir dar turėjo grupės narį Gedą, kuris namiškiams suteikė linxmų akimirkų. Po jų dar grojo kažkokie dvasingo veido prancūzų jaunuoliai, maištingai groję ant grindų po pačiu balkonėliu, nieko įspūdingo, net neįsirašė ,)

gegužės 12-ąją prasidėjo da vienas ilgasis rokenrolo savaitgalis. šitas buvo tamsusis ir "meniškai pašviestasis", keikiausi visą vakarą dėl "bybio ir pautų roko", kai muzika nė kiek nejudina nieko aukščiau juosmens.

Baltarusiškas broliukas you're in my september atliko "chaltura čisteišych krovei",

maskvietiškai prancūziška Reka monotoniškai grūzino,

Celeste grojo tvarkingesnio roko kompozicijas ir tvarkingai mirksėjo raudonomis lempikėmis ir stroboskopais. įspūdinga ir apgailestautina ,)

Du tūkstančiai dešimtųjų gegužės tryliktąją mus eilinį kartą aplankė senelė ir senelis SABOT.

Man jau kokius 10 iš tų 13-os metų, kai jie kone kasmet groja Vilniuje gan tas pats ką ir kaip jie groja, o tiesiog smagu matyti mielus žmones ant scenos. Nevertheless, nuo 'song againsta authority' ir mano muzikologo bei menotyrininko pusė koncertu buvo patenkinta. Ant rytojaus įdomiai pašnekėjom apie nepriklausomų scenų "aspektus ir aktualijas". šitam šūdukui reikia diskursiuko, oh yeah.

Šventė nesibaigia, 2010-05-14 "atlaikyk" vakarėlis. Trečias, tai jau tuo pakankamai per sunkus. 4 atlikėjai. oi. noizas/grind. vaje vaje ,)

Summer Recreation Camp buvo chaltūra vulgaris, "turiu gitarą ir delėjų, tai galiu dar ir paverkšlent į mikrofoną".

Leitmotiv Limbo turėjo australiškai įdomių "vintage pedals" ir sumanymų, bet sugrojo estiškai nuobodų pasirodymą. apsnūdo.

o tada! aš džiaugiausi labiausiai Faršo pasirodymu, slavka vs lukas vs kiras, tvirtai, gan moščnai ir su šviežiu durnumu, kurio kiekvieno pagrindiniam projektui jau ima trūkti ,)

vakaruškę baigė rimti fokkiečiai Trigger, berlynskai pajuodę, vokiškai tiksliai smūgiuojantys per lėkštes, vakarųeuropietiškai beprasmiški

o tada! 2 savaites nebuvo koncertų. berods, per jas persikrausčiau, sirgau, dar ten kažką

2010-05-29 laukiau eilinio darbinio koncerto, dizzy 6 nežadėjo, kad apsirikau, nors grojo smagiai tvarkingiau nei per debiutą,

lenkai the tox kiek pradžiugino Blast furnace tipo lėtumu, bet šiaip buvo gan nuobodūs.

o tadA! iš ga-ga zielone zabki

jau nieko nieko nebesitikėjau, maniau, "nu ok, dar viena lenkkkkkišššškka pankroko grupė...", bet atėjo guvaus krišnų mokytojo veido bičiukas ir buvo vienu nuostabiausių frontmenų ant tos scenos, ritmo sekcija irgi neatsiliko, gitaristas ideliai grojo monotoniškas COnflict-style stavke ir buvo nUOOOOstabus pasirodymas. paskui dar buvo šokiai ir chaosas, nuo bekermiciaus alaus turėjo būti nežmoniškos pagirios.

ir jos buvo kitą dieną. po ilgokos razborkės koncertą pradėjo SC, kiek nervingai, bet vis tiek sugroję zjb koncertą,

tada "svečiai iš Olandijos" Sand Creek Massacre, nuobodūs, bet turėję 2 pliusus: a) grojo nebemadingą tragedy-clone dybytą ir b) buvo iš Zwolle miesto Olandijoje, kur teko groti gūdžioj praeity.

Vakaras finišavo su Bjaurių triedalų bjauria chaltūra. vakarykščio alaus da buvo likę, galvos ant rytojaus neskaudėjo, skaudėjo mane.

paskum vėl 100 metų be koncertų, per juos su Narviu nufilmavom Bandą Dzetą, tapau sertifikuotu lietuviu vyru, nesirgau, dar ten kažką

ir kovobirželio aštuonioliktąją pas mus varė neo-hippy-shit-wanna-be-something-better-but fainuoliai kosminė odisėja, kurie labai gražūs ir faini ir viską ten, bet aš prie daininkės palikčiau tik cajon ir ukulelę, o kitus uždaryčiau į "Tamstą" ir neleisčiau niekur grot kitur, nu bet nesvarbu ,)

Aidų ministerija grojo be Lengvabūdžio MC (anas apsirgo juokingom ligom, ne ne, visai ne tuo, ką jūs, tai tik vėjaraupiai), į mikrofoną kartais rėkavo trimitininkas, tuo įnešdamas puikios vestuvinės atmosferos. Pasirodymas buvo gražus, koveriai tik geri ,)

dabar vėl ramu. gal pabaigsiu kokį darbą? ,)

June 19, 2010

Banda Dzeta - Šių naktelį

jūhū!

BANDA DZETA

on snapsounds

Banda Dzeta - Šių Naktelį from snapsounds.lt on Vimeo.

April 23, 2010

žymaus menininko kūrybinė biografija

a_zuoko_kurybine_biografija.png

April 21, 2010

dar keletas koncertų

Gūdų kovo 29-osios pirmadienį turėjom fat ass madjar metal monday.

Vakaruškę pradėjo nuobodi grupė Megazetor, metalas ir tiek, imho.

Paskum (kiek supratau) išimtinai lietuviškų draugų garbei grojo jau prieš porą metų išjungtas grinduko projekčiukas Radical Amputation, kadangi Pukala was on the controls, tai jau gėriau iš vyno bonkos ir rėkiau Franiaus mantrą, 'hey fat ass, give me a fat cd!'

Projekčiukas liko ant scenos, bet dar pasiėmė bosistą ir gitaristą ir tapo rimto roko grupe Korog, grojusia turbūt tvarkingiausiai, bet vis tiek nuobodžiai. Pukala was still on the controls, pasirinkau pastato patamsių exploraciją su dar viena vyno bonka.

Tikrai neįtemptas koncertas, antra bonka buvo ypač skani, malonu, kad metalistai grojo tvarkingai ir buvo visai smagu mixuot jų pasirodymus ,)

Balandžio antrąją vyko Class of 2005 vakarėlis, Netvarkoi grojo su viena gitara ir, dideliam mano džiaugsmui, skambėjo žymiai geriau. Bosistas išgirdo maldą ir susimažino fūzo ant boso, mallonu ,)

Paskum Wasted Bullets, greitai ir piktai, Jurgelio būgnyjimo aš nekenčiau nuo tų pačių 2005-ųjų ir, turbūt, nekęsiu visą likusį gyvenimą. Čia jau prasidėjo vakaro bajeriai, kai Julius prieš kiekvieną gabalą sakė "Važiuojam!" (kolegos pasakojo, kad tą mėgsta ir Džordana Butkutė)

Tuo tarpu panevėžiovski The Sold Outs prieš dainas sakė "Davai!" ir grojo tokį mokyklinį, bet smagų pankrokiuką. Iš vyno bonkos šitą vakarą negėriau, tai jau suėmė nuovargis ir pasidarė nuobodu.

April 19, 2010

keletas koncertų

2010-03-17 Omentar grojo su Soundarcade iš Rygos, bet tie neįsirašė. Šitie buvo tamsūs iki užmigimo. Garsus ir varginantis koncertas.

Paskui buvo nuostabusis trijų koncertų savaitgalis. Visi jie buvo šilti, smagūs, įdomūs, gražūs, sparsely attended, losing money ,).

Prasidėjo 2010-04-08 su Los Langeros iš Cork miesto Airijoje. Būrys diedų grojo linksmą "nekietų vyrukų" rokelį su provincialumo elementais. Well delivered!

Ant rytojaus grojo Love Cult iš Sankt-Peterburgo, atmosferic, boring.

Du guvūs akiniuoti dėdžiokai iš Kanados MILF WOLD ir MERLYN BROKENSLEEP grojo beprotystes su krūva stompboxų, telvizoriais, video-audio konverteriais ir malonia beprotyste. Taip pat jie buvo malonūs sugėrovai ir paprašyti noriai paišė savo pasaulėžiūras.

Dar ant rytojaus vyko taigi geriausias pavasario koncertas (ar bent to labai norėjau ,)). Gudriai nustūmėm Žydrūną į openers position, susiedai pagrojo puikiai, nors pradžia buvo kiek nervinga.

Toliau Šlanga į gamtą su daugybe chaoso, kaip visada pusė koncerto išjungtais kokiais nors instrumentais, linksmai.

Debilas Nulis varė kai visiškas sold-outas, tos repeticijos jums tikrai ne į naudą, vaikinai ,)

April 12, 2010

vykęs eilėraštis

Давай нарисуем плакаты С бессвязными наборами букв И с ними выйдем на площадь Вести себя станем как стадо Будем прятаться друг за друга Пока водометы полощут УК РФ ТЛ ТМ БМГ УВ ДК ВД ОПЗДЦ ЕЕЕЕ Потом потирая ушибы Рассказывать будем в отделе Что мы ввиду ничего не имели Что мы довольны режимом Что нам отлично живется А это был просто выброс эмоций Среди статей найдут Спецом для нас Отлично подходящий пункт Самый гуманный суд Понять нам даст, Почем в стране сегодня бунт Давай нарисуем плакаты Тащи сюда ватман и краски Я пока обзвоню всю тусовку В стране дефицит виноватых Скучают дубинки и маски Пора сменить обстановку Макай поглубже кисти в палитру Пиши крупнее, чтоб все разглядели Что мы ввиду ничего не имели Среди статей найдут Спецом дня нас Отлично подходящий пункт Самый басманный суд Понять нам даст Почем в стране сегодня бунт Давай нарисуем плакаты..... http://vkontakte.ru/club15577223 via tankman-wwf

March 10, 2010

2010-03-08 Traffic trio

pirmadieniniai koncertai visada būna geriausi.

jokių ekstazės pikų nepajutau, bet viskas buvo way higher than average. kažkur 98% ,)

geras koncertas.

February 24, 2010

2010-02-22 Daliaus Naujokaičio orkestras

gražus koncertas, 70%, Naujo, Nivinskas ir Mockūnas patiko labiausiai. gal esu senas ir nuobodus? ,)

February 8, 2010

2010-01-23 AVaspo / SC

vienas geriausių koncertų XI20, geriausias SC koncertas ever. Px tos natos ir pataikymai į kliką ir intonacijos subtilybės, auditorija buvo jūsų chebra ,)

AVaspo sugrojo kažkaip chaotiškai, nors pradžia ir galas buvo tikrai stiprūs. nesigailiu klausęs ,)

January 11, 2010

sausio pradžios koncertai

2009-01-02 Menkė ant naujametinio stalo

toks naujametinis/šeštadieninis, gūdus ir girtas koncertas.

karma jawless grojo supistą chaosą, džiaugiuosi tik pavadinęs Izmarelį 'kvailu neūžauga'

paskui groję serdnation buvo tvarkingi ir rimti, edgaras prašėsi patildomas, suprantu kodėl ,)

disforija buvo vakaruškos iniciatoriai ir iki savo pasirodymo gerai prisišventė, Berankis Stalius gerai praskaidrino jų pasirodymą, kitaip būtų buvęs vien supistas chaosas su veltui spiegiančia gitara.

2009-01-08 the analfists + a birthday party band

grupė šiknapyzdžiai grojo chaotiškai, bet buvo gerų vietų, ypač (spėju, tik įraše) prieškoncertinės teambuilding'o akimirkos ,)

grupė gimtadienio vakaruškoms varė kaip the buzzcocks su robertu smitu ant vokalo; dar kartą įsitikinau savo meile tvarkingiems būgnininkams. iki pilnos laimės kažko vis dėl to trūko..

October 27, 2009

derliaus šventė

jo, spalis vaz bizi. dėl to vakar viską dariau max paskubom, kiekybė, spėti, apdoroti. kai kur prastai pagrota, kai kur mano praskubėta, kai kur, tikiu, kad pavyko.

2009-09-26 turėjo groti Žydrūno broliai latviai, bet grojo Spengimas - rimc hardkuors, kai susikaupia, tai nuskamba puikiai ir La Chudra - bydlo rokas iš Kėdainių, su Kėdainiais man niekad nesisekė :(

2009-10-08 Kiras surengė rimtąją metalo naktį su Karma Jawless ir Inquisitor. Jei Karma tyčia grojo bet kaip, tai kodėl tai darė rimto veido metalistai, aš nuoširdžiai nesuprantu ,)

2009-10-17 Princess Benefit, Gangstar Jesus atrodė įspūdingai, bet antrą kart klausant jau kažkaip nepatiko, Serdnation kalė geriausią mano matytą koncertą (be abejo, po to artistai privalo žliumbti, kaip "šitiek klaidų dar niekad nebuvau padaręs". comes with the territory, bro ,)), SC2 buvo .. du -- stebėt ir dalyvaut linxma, šiaip šūdas, išskyrus keletą gerų juokelių.

2009-10-21 Mary and the Baby Cheeses. Baby Cheeses aktčueli keim end blessed us all. Brilliant songs performed as bad as they could.

2009-10-23 nuobodūs australai Oracio buvo nuobodūs, apavalioji blondinka Eleanor varė gražiau, bet aš užmečiau ausines ant "svarbaus kabelio" per geriausios dainos vidurį, tai tik tiek, Vialka pernai pagrojo geriau, bet vis tiek buvo labai geras, šiltas ir linxmas pasirodymas. "Good byyyye.... thank youuuuu" vos bepasako MaryLise pabaigoj. ,)

October 14, 2009

[2009-10-03] Pankroko kalėdos!!!

Spiral rimc roks, tryse, gudriai ir moščnai, engineered by pukala, mixed by your humble servant. gyvai nepatiko, mixuot buvo smagu

Fun from Finland pagrojo gal ne patį geriausią, bet gražų koncertą.

Hero Dishonest from Finland pagrojo beveik geriausią savo koncertą. Žinoma, 2002-06-28-ajai jie niekada neprilygs ,)

September 14, 2009

savaitgalio įrašai

perspektyvus debiutas #1 ir #2. muzika jau nepatinka, bet patinka, kad chebra noriai grojo ,)

v0.01

post-rock z polski, totally by the book. fainai gal tai, kad studijoj jie man jau maloniai priminė U2 ,)

Tides Of Nebula

smagiausia visgi buvo 5 valandos su AVASPO penktadienį: pasikraut, atvežt, iškraut, sunešt, sujungt, soundčekutis, į studiją kavos, "nu, ne, &(*&^%, ten visgi skamba, įrašysiu", susirinkt gearą, "chebra, davai dar man 7 minutes laidams sukaišiot", koncertas dar geriau nei soundčekutis, nusirinkt, vietoj parūkymo greitutis miksiukas, pasikraut, parsivežt, išsikraut, paržingsniuot, "pigiausio vyno!"

gavosi toks va rezultatas AVASPO live @ Skalvija 2009-09-11

po šiandien dar esu tikras, kad mūsų jau laukia baubiantis ir namudinis, bet smagus PKIKT albumiokas ,)

September 7, 2009

11 įsakymų

kabo pas mane ant lentynkos tarp monitorių. vis prasičekinu.


  1. Mixing is an attitude

  2. If the song sucks, the mix is irrelevant.

  3. Working the room, keeping people entertained, happy, and relaxed is half of mixing successfully.

  4. Putting everything proportional in a mix is going to make a shitty mix.

  5. Gear are tools in a mix that make life either easier or more difficult, they are not what makes a mix good or bad.

  6. A mix can be GREAT and not have great sound.

  7. If nothing about the mix annoys someone in the room, the mix is often times not done.

  8. Mixing can not be taught, it can only be learned.

  9. The overall vibe of the track is much more important than any individual element.

  10. Just because it was recorded, doesn't mean it needs to be in the mix.

  11. Be aggressive.



rokenrolo vasara

20090721
dead subverts - angliškas punkas rokas, dvasia yra, bet kažko trūksta
2 sick monkeys - 2 puikūs angliški dėdžiokai ant būgno ir boso, "kaimiški nomeansno" su motorhead prieskoniais

20090726
afm - viso gero :( man jie niekad iki galo gerai nepavarė, o dar kai trūksta repeticijų prieš paskutinį koncertą. hour long bass sound problem :(
utopia - Olsztyno chebra visada buvo gana nieko, bet šį kartą pavarė nykiai ir pavargusiai, gal dėl tvankios 12 val kelionės mašina iš toli vasaros karštyje

20090731
dora bleu - nedidzka mergaička su mitybos sunkumais grojo tyluttylutėliai, bet kažkaip gražiai. paskum kirto Anatolijaus jovalą ir klykavo kaip skanu

20090821
William Nowik - per ilgai ;) klasikinio roko citatos, ramybė ir the general zen atmosphere bent man viską pataisė
Nauji Orlaiviai - popsovi dub riddims ir pro šalį pjaunantis trimitas buvo žavūs, bet Splinteriui su Garo pritrūko kiaušų varyt iki galo ir jie viską atidavė
MxIxRx Project - paskutinis koncertas. fainai, kad buvo, nefainai, kad kreivai ir kartais labai jau bet kaip. anyway, pilna žavių momenčiukų.

20090831
Avarinis Įėjimas - labai jau pripisę buvo ,( man labai patinka jų garsas, manau, pavasarį jau galės varyt į UK, uždarbiaut kaip '77 coverband
Šlanga į gamtą - kavenska chebrytė šiuo metu is my new black, dar galėtų tvarkingai grot
Netvarkoi - runkelkore žymūnai, pradėjo patikt ėmę groti finalinius koverius, rapcore jiems gaunasi geriau. daina merginoms 'žudymo mašina'
Slabodkės Sindromas - pradeda ir finišuoja mano! noizo setais, varė švelniau ir tradiciškiau nei derėtų...



August 6, 2009

DYKUMOS 'Holding'


įrašyta su Reaper per Edirol FA-101 ir MindPrint DI-PORT preampus/konverterius bei Soundcraft Spirit SX pultelį. nieko doro, bet gražios muzikos momentai vis tiek nutinka ,)

mediatoriumi grojamas (čia buvo esminis sprendimas, kuris man apibrėžė gabalo garso struktūrą, įtariu, tai girdisi gan aiškiai..) Sadowsky NYC bosas įjungtas į demeter hbp-1 per ashly clx51 (spaudžiau kokius 4-6 db) tiesiai į A/D konverterį
akustinę gitarą per pigiausią ART PDB DI boxą jungiau tiesiai į pultą ir lengvai kompresavau su RNC 'supernice' režime
Domas dainavo į  57ą (su A2WS.. visada būtinai krizenu ir pasakoju, kad čia oficiali baltųjų rūmų mikrofoninė sistema ,)) kurį atrodo... truputį, "dėl visą ko" kompresavau su RNC
Remis pūtė saxą į  sennheiser md421-II ir dainavo į Beyerdynamic TGX58, turbūt pirmą kartą man tas mikrofonas skambėjo priimtinai.
Eglė dainavo į AT2010 kurį spaudžiau su dbx 160a , o klavišus per DI jungiau tiesiai į pultą.
Alius grojo Roland MC909 grooveboxu, įjungtu tiesiai į pultą, kairį kanalą įrašinėjom, o dešinį leidom į kambarį (jis atsivežė savo didžiulius jbl3428 ar kažkiek ten monitorius). tai irgi apibrėžė mikso struktūrą - pradžioje aš gan stipriai išpjoviau 6k, kad jų būtų įmanoma klausytis vėl ir vėl, o paskui jis pats gan smarkiai nusuko ir 12k rankenėlę
kambarį kaip paprastai įrašinėjau AT Pro37 pora, pastatyta maloniai skambančiame kampe.

vėl nepamenu, bet soundcrafto 100 hz low cut tikriausiai buvo įjungtas ant visko, išskyrus bosą..



July 3, 2009

fight for your right to fist

buvo zjb vakaruška

http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090626%20The%20Analfists.mp3 mielieji bičiuliai, net geriausias koncertas, bet visgi linxmas
http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090626%20the%20fight.flac gražiausias man dabar lenkiškas pankrokas, man patinka, tai vėl FLAC



June 24, 2009

DYKUMOS ==selfish==

Dykumos - selfish

Continue reading "DYKUMOS ==selfish==" »

June 19, 2009

rocknroll++

birželio 17-oji buvo za-ja-bys'.

vienišas senis kapinėse birbina bosą (c),anxtyvųjų joy division koncertas (c): http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090617%20dima%20b.mp3 dvi Gonziko citatos iš karto ,)

du baltarusių kultūriniai maištininkai groja šūdą. gabriui, čiuju, vistiek patiks: http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090617%20zen%20liar.mp3
geriausia Latvijos roko grupė ŽYDRŪNAS IŠ MAŽEIKIŲ [http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090617%20zidruns.flac] pagaliau rekomenduoju!!! [ FLAC, 620M ,( ]

o paskui žiūrėjom, kaip šiknapyzdžiai jungia gabalus savaitgalio setui, o paskui gėrėm su jais alų ir skaitėm algebros uždavinyną su uždaviniais tipo "Tarkime, Onytės daržas yra kvadratinis". Vegan mama ,)


June 18, 2009

draugeliai padarė kompaktą ,)

analfists.hardcore.lt sako:
*!* Just finished burning, cutting, pasting, spraying and bending unconquerable materials what finished the first album "The early years"! You can download the mp3`s, print the cover from the "PLAY" section or buy/trade/get it from us.





June 15, 2009

supuvusi skylė groja toliau

punksanddrunksliverecording. visi vokalistai neturi ką pasakyti. apgailėtina.

varčyfas virina ant električkės  http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090530%20bad%20disposition.mp3
debiutas #2 http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090530%20wasted%20bullets.mp3
torobravo su džy ant vokalo http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090530%20netvarkoi.mp3

paskui buvo Alfatec. prisipūtę susigalvojo pavadinimą kaip kokio dulkių siurblio. bet varė uverenną galvą į sieną 2 fingers in the air http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090603%20Alfatec.mp3

paskui buvo būrys nuobodžių suomių jaunuolių kurie puikiai mokėjo groti bet visiškai nežinojo nx jie tai daro, nei galvos, nei nugaros smegenimis. kadangi antrieji ir tretieji atlikėjai užkniso juodai ,) tai ištryniau nx, be to ir skambėjo bilekaip, nes kažkaip tam solo bičiukui buvo px. http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090611%20alaska%20kalanen.mp3

May 26, 2009

2009-05-23 @ rotten hole

Surf Circus SPB http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090523%20king%20kongs.mp3 niekaip nesupratau, kodėl jie visi kalbėjo rusiškai su gruzinišku akcentu?.. neaiškūs kažkokie ,). koncertas buvo gražus, įrašas kažkaip šiaipsau :-/

lengvabūdis emcė ir aidų ministerstva http://hardcore.lt/mp3/live@XI%320/20090523%20Aidu%20Ministerija%20ir%20Lengvabudis%20MC.mp3 komutacijos chaose pamečiau bosą ,(. irgi neesu patenkintas.

px, these are just snapshots.

May 11, 2009

anūkėliai varo pankroką!

debilokore, nes dinama norėjo pagrot būgnais ,)
http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090508%20stintu%20kilas.mp3

spirit of '77, based on true story as seen on youtube
http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090508%20avarinis%20iejimas.mp3

May 8, 2009

Armatūra

spalvų orkestras gegužės pirmosios proga
http://hardcore.lt/mp3/live@XI20/20090501%20Armatura.mp3

April 24, 2009

MIR live@XI20

Turėjom štai tokią pramogą su bičiuliais aną šeštadienį, o paskum dar porą smagių vakarų.

kadangi esu išdidus, bet biednas, įranga šiaip sau:

  • pianinas: 2x SM57, vienas virš žemųjų stygų, kitas virš aukštųjų
  • balsas: AT2010. dabar žinau, kad reikėjo windscreen'o, nes prašiau Domo dainuoti kuo arčiau, kad pasigautų daugiau žemų dažnių ir balsas taptų šiltesnis ir apvalesnis, bet įsirašė ir daugybė s ir z "vėjų"
  • gitara: MD421-II. jį kažkas turėjo, jis gerai atrodė prie gitaros ir mes norėjom, kad gitara skambėtų "kaimiškai"
  • dūdos: pora SM58s, pedalai prijungti per soundcraft sx insert'ą
  • kambarys: pora AT Pro37
  • AD/DA: edirol FA-101. pradžioj jungėm Presonus Firestation, nes jo geresni preampai, bet anas nesusišnekėjo su mano laptopo Ricoh firewire kontroleriu. tedega pastarasis pragare ,(
  • programa: The Reaper. da best! ,)

October 15, 2008

The Ending Fight

This is the end of the last days of moaning
One more sad song will be sung
The only children of the lost generation
Are restless and angry and armed

We watched our loved ones loose all life and passion
Another lifetime is spent
Chasing the prospects of hope and salvation
Wondering where all the angry years went

We wont be sold to our sellers
Another sad son is sung
The voice of anger will sound like sirens
Until the last neck of the last boss is hung

The end of ruling classes
The end of sleepless nights
The end of taking orders
The end of wasted lives

The end
The ending fight

tragedy 2002

August 11, 2008

Movin' On Song

MOVING ON SONG
(Ewan MacColl and Peggy Seeger)
Born in the middle of an afternoon
In a horse-drawn wagon on the old A5
The big twelve wheeler shook my bed
You can't stop here the policeman said

You better get born someplace else
So move along, get along, move along, get along,
Go, move, shift

Born in the tatie lifting time
In an old bow tent in a tatie field
The farmer said, The work's all done
It's time that you were moving on

You better get born someplace else
So move along, get along, move along, get along,
Go, move, shift

Born in a wagon on a building site
Where the ground was rutted by the trailer's wheels
The local people said to me,
You'll lower the price of property

You better get born someplace else
So move along, get along, move along, get along,
Go, move, shift

Born at the back of a blackthorn hedge
When the white hoarfrost lay all around
No wise men came bearing gifts
Instead the order came to shift

You better get born someplace else
So move along, get along, move along, get along,
Go, move, shift

The winter sky was hung with stars
And one shone brighter than the rest
The wise men came so stern and strict
And brought the order to evict

You better get born someplace else
So move along, get along, move along, get along,
Go, move, shift

Wagon, tent, or trailer born
Last week, last year, or in far off days
Born here or a thousand miles away
There's always men nearby who'll say

You better get born someplace else
So move along, get along, move along, get along,
Go, move, shift

June 11, 2008

Danny Says

The Ramones / "Danny Says"

Danny says we gotta go
Gotta go to Idaho
But we can't go surfin'
'Cause it's 20 below

Sound check's at 5:02
Record stores and interviews
Oh, but I can't wait
To be with you tomorrow

Baby

Oho-ho-ho, we got nowhere to go
And it may sound funny, but it's true
Hangin' out in 100 B
Watching Get Smart on TV
Thinkin' about
You and me and you and me

Hangin' out in L.A.
And there's nowhere to go
It ain't Christmas if there ain't no snow
Listening to Sheena on the radio
Oh-ho oh-ho

žinau šitą tūsą. per Europą su metro, iš vienos purvinos skylės į kitą purviną skylę.

March 7, 2008

neganda

prieš porą savaičių buvo gi dar įrašų sesija ten pat. sėkmingesnė, IMHO.


viena sėkmė buvo bosinio 8x10 kabineto visai sėkmingas bi-amping'as, kai apatinius keturis vairavo hbp-1 --> b2r, o viršutinius hbp1 --> jcm2000. parinkus gerą garsumo ir distortion'o balansą, bosas skambėjo kiek reikia storai ir tvirtai beigi pūliuotai ir krešuliuotai.


kita sėkmė buvo "tėtės/koordinatoriaus" vaidmuo, kurio pasekoje 16 valandų klausiausi grynosios gražiosios muzikos. įrašas skamba ne taip rupiai, bet gan panašiai ;)


overcompressed up to pumping overheads and room skamba įstabiai. štai iš kur tas boso ryškumas ir kontūras, be viską gožiančių 300.


buvo, žinoma, ir pirmojo rimto vizito išmokimų ir pamatymų ;) aš pagaliau tvirtai žinau, kad naujos plėvės bent ant "svarbių" būgnų yra būtinos.


gyvai rašyt sunku, nes kam nors prapisus kartoja visi, bet apsimoka. bet reik gerai pataikyt kartu ir iškart. bet apsimoka.


spl transient designer!

February 29, 2008

tas yr rokenrols!

grupė grįžo iš turo anksčiau, nes.... užskaitau.

February 4, 2008

absinthe diy

absinthe diy

[via  szhaman]

November 29, 2007

muzo afro! veri veri gud!

I listen to better music! I'm the better one!

September 10, 2007

SŽ apie muziką

labai gerai, kad iki pat galo nesuvokiu, kas ten toks, tačiau minčių eiga patinka. cituojama pastraipa toli gražu ne pagrindinė ir atspindi labai nedaug :)

http://www.specialradio.ru/i/dk/inter.shtml
SR √ Советы молодым √ каких технических ошибок избегать, что делать, чего не делать.
СЖ √ Ответ: Во-первых, больше записываться. Репетиции прямо записывать с пульта, делать рабочие записи, короче больше слушать себя. Сейчас люди даже себя не слушают, поэтому много ошибаются. Второе √ заниматься звукорежиссурой. Как правило, все, даже высокооплачиваемые звукорежиссеры, не очень профессиональны. Надо больше себя записывать, себя слушать и работать над собой как над собственных артефактом. Не просто √ ты играешь и все, а чтобы это был продукт, как батон хлеба. Твоя музыка √ это батон хлеба, и ты сам видишь √ вот здесь он кислый, вот здесь немножко пересоленный, и, зная эти все вещи, ты, конечно, двигаешься дальше √ вот это самое важное. А молодые этого не любят, я это понял по фестивалю по одному. Поиграть, побалдеть на концертах, а запись √ ооо, фууу, нее, - деньги! Какие деньги? С пульта запиши и все. Бывают записи с пульта качественнее, чем студийные. Кстати, я в свое время посоветовал коллективу ╚Рада и терновник╩ сделать их альбом на основе старых записей. Альбом получился намного лучше, чем номерные, которые у них есть, потому что там все живее, натуральней. Потому что это вещи все тонкие такие. Вот это молодым: Больше записываться, слушать себя.

June 28, 2007

bass gadgeteria

Beastie Boys custom Ampeg B-15

gražu :)

May 4, 2007

cultural references

vakar supratau tokį supratimą, kad muzika yra populiari tiek, kiek kuo didesnė auditorija ją gali suprasti. suprasti čia reiškia "relate to", kas pasiekiama pridedant į muzikos kūrinį cultural references, dalykų, kuriuos klausytojas jau yra girdėjęs. dėl pastarosios sąlygos ši teorija tampa kiek neapibrėžta ribiniu pradžios atveju, nors čia referencijų ratą galima praplėsti įtraukiant visokius nemuzikinius garsus. nesvarbu. anyway, turint tokį teiginį viskas tampa paprasta. popmuzika yra popmuzika nes visi ją pažįsta, visiems viskas joje aišku. šitas iš ten, šitas iš va ten, ten ir va ten buvo zjb, tai ir čia visai nieko sako mums nugaros smegenys ir mes šypsomės ir ritmiškai purtomės. nugaros smegenys neranda nieko pažįstamo, ir mes raukom nosį ir sakom kas čia do šūdas?! tuo tarpu aš, tarkim, rimtas melomanas, dėmesingai išklausęs daugybės muzikos ir įsiminęs daugybę kabliukų, galiu atrasti žymiai daugiau cultural references ir, atatinkamai, mano nugaros smegenys gali į-vertinti ir pa-mėgti žymiai daugiau muzikos.

tą labai parodė pastarieji No Means No ir Grupa Vilnis koncertai. išoriškai keistoje ir sudėtingoje muzikoje pridėta gausybė pop cultural references, dėl to ji sąmoningai ar ne kerta per daugelio nugaros smegenis ir visi purtomės ir kratomės. ar pagal blues'y songs ar pagal primitive dance compositions.

voila.

April 24, 2007

optimisto dainelė, a version

бодрый взгляд,помятый вид-мы хуячим только speed!

Jūhū!

March 29, 2007

eismo dalyviai vs. eismo dalyviai

kai pamačiau, kad atsakydamas į Nerkos postą ir komentarus prirašiau pusę ekrano, ėmiau gailėt ir perkėliau čia. paskaitykit pirma ten, paskui grįžkit :)

aš, kadangi šiandien vairuotojas, tai galiu pasakyti, kad dauguma kėglių yra šikniai ir jų elgesio gatvėje motyvacija, matyt, kyla iš neišreikštinės baimės ir agresijos visų kitų eismo dalyvių atžvilgiu :) o dviratinykai mėgaujasi savo vikrumu, tuo pačiu nepamiršdami minėtosios baimės ir agresijos ir jaučiasi kiek galingesni prieš automobilius, tuo sukeldami dar daugiau chaoso. :)

vakar ar ryt, kai buvau/būsiu vėl dviratinykas, tai galėsiu pasakyt, kad vairuotojai yra kretinai skarbonkėse, kad jie mano, kad jų bybys pailgėja per mašinos ilgį ir visi kiti gali apsišikt aukštielninki.

finale, manau, kad visiems visiems dera sugebėt valdyt visas transporto priemones, kad geriau suprast kitus eismo dalyvius. važiuodamas dviračiu visada stengiuosi pamoti vairuotojui, kuris elgiasi padoriai/pagal eismo taisykles, iš dėkingumo ir biškį tam, kad sukurt jam teigiamą refleksą: "dviratinyką pamylėt zjb! pėstyjį pamylėt zjb! mane nuo to apima šiltas ir mielas jausmas!"

kas vairuojat, gal suprantant tą jausmą, kai pro šalį neatsargiai chujarina dviratis, o tau pautai iš strioko pakyla iki smakro, nes jis atrodo toks trapus šūdelis palygint su tavo geležine dėže ir kaip, bliat', baisu jam nieko nepadaryt, kai jis taip chujarina neįsikirsdamas į eismo situaciją.

pėstįjį perėjoje praleist yra svarbu ir būtina, o pėsčiajam perėjoje tuos, kuriems per arti sėkmingai stabdyt praleist irgi būtina ir būtina abiems siekt akių ir kt. neverbalinio kontakto, pasimojuot, ačiū!, pasišypsot, mažint tą svetimumą ir konfrontaciją. ir vienas, ir kitas turi reikalų, gyvenimų ir vyksta ten kur jam reikia.

o dar aš stengiuosi praleist autobusus ir troleibusus, nesvarbu, kaip pats krutu: mašina, dviračiu ar pėsčias. nes -- aš vienas, o jis veža dvidešimt. jis kietesnis :) be to, jo skardos gerokai storesnės :)

atsiprašau už keiksmus čia esančių bet kurios lyties damočkų.

March 28, 2007

Kritinė masė!

Jamam gatves!
2007-03-30
18:00 katedros aikštė

maršrutas:
Katedros aikštė > Gedimino pr. > Goštauto g. > Kalvarijų g. > Tuskulėnų g. >
> Šeimyniškių g. > Europos aikštė > Konstitucijos pr. > VPU žiedas > Gedimino pr. > Katedros aikštė

kas tas.

March 27, 2007

nauja kliuška

senę pardaviau, pirkau naują :)

Cort GB74 '06, MB100 '94, ve '76, seni akiniai '04, švarkelis iš tėvo darbo '87, suplyšę mėgstamos kelnės '06, šalikėlis iš skuduryno '05

February 21, 2007

GALĖJAI PIRKT: bosinė gitara ESP LTD B204

================= !!! PARDUOTS !!! ==================================

Parduodama bosinė gitara ESP LTD B204. Pirkta 2003 m. lapkričio mėnesį "Muzikos eksprese" Vilniuje. 3 metai tvarkingo naudojimo, visos kelionės tik kietam dėkle (jis pridedamas), 2006 rugsėjį profilaktiškai sureguliuotas grifas ir ladai. Poros mėnesių senumo Fender stygos. Visa mechanika ir elektronika veikia be priekaištų, jokių mechaninių pažeidimų, string-thru body, EMG HZ pasyvūs nuėmėjai, aktyvus 3 juostų ekvalaizeris, 24 ladai, 1200 litų.

gamintojo puslapis atsiliepimai atsiliepimai gūglė

kontakt: ve@hardKore.lt +37069953201

kaip šauniai mes kartu atrodome:

XXXI

valio valio!

ta proga išsiaiškinom, kad mentos ir koka-kola actually work as advertised :)

February 14, 2007

freenigma: encryption for any webmail

freenigma adds privacy technology (with strong e-mail encryption) to your favourite webmail service.

pretty good. kol kas dar beta.

gal kas atsimena kokią nors webmail sistemą su *veikiančiu* gpg palaikymu?

November 27, 2006

Jonas Mekas / aktualijos

rašo: Beginning in the fall of 2006, Mekas plans to film 365 short videos for Apple Computer's Video iPod, releasing one a day on his website.

dar gerulis interviu. seniukas kvackas kai visada, tvirtai laikosi linijos ir viską dėsto taip pat, kaip visada. kiekvieną kartą kai skaitau, gyvenimo džiaugsmo strielka kyla.

taigi super.

--

norėjau rašyt niūrumą apie powered by hate, theodore kaczynski ir kitokias negandas. gal neišmiegojau, gal tiesiog trūksta kokios kaladės kieme, kurią galėčiau paspardyt, nežinau.

--

grojom, įrašėm kas liko, gavosi. besibaigiant deguoniui po dvylikos valandų darbo atrodė visai prastai, tačiau kitą rytą kolektyvinės dainos išvalė galvas, gal neblogai gavosi. jau aišku, kas yra pyyyrmas syyynglas, kas antras ir kas pagaliau uždirbs melejoną :)

--

labai ta įrašų sesija dera prie mano "artistiškos savimonės" formavimosi. mes esam tokie liaudies muzikantai, savamokslių orkestrėlis, katras groja tik tai ką pats sugalvojo ir nelabai gali ir stengiasi groti "klasikinius", oficialiai, masiškai tinkamus kūrinius. nes nei moka, nei labai nori :) gal čia truputis ir savęs pasidėjimo prie to kas patinka, nes dabar manau, kad galiu drąsiai stotis į vieną gretą prie seniuko armonikų meistro Marijampolės turguj prie "garnio" ir nei daug, nei mažai, kokio Johnny Cash. we are all folk musicians!

--

September 12, 2006

einamieji reikalai

apgreidinau fermos Movable Type, instinktyviai kažkaip apgreidinau, system overview pamačiau, kad nerodo naujienų ir panorau pažiūrėt, o ten, vooo, nauja versija, tai reik dėt, negi čia vilksies paskui pasaulį, o gal dar ir "bus geriau", rimtai, gal bus geriau, gal spamofiltrai bus gudresni, gal bugai bus slaptesni, gal greičiai bus didesni, gal šiaip kas nors faino.

nežinau, ar kas faino. nežinau, kas geriau. nežinau, ką dar tiktų prilinkint. a, žinau: šitą ir šitą. paskaitykit. sako, sveika.

tik atradau, kad fermoje gyvena 273 draft postai. kas ten? nemokėjimas pakeisti statuso ir kai lengviau padaryti copy-paste? asmeninės paslaptys? nesigavę istorijos, kurias gaila ištrinti? užsirašymas-sau-kad-neužmirščiau-ir-tik-sau-tik-sau? o kiek dar tokių "drafts" gyvena pas visus gmailo accounte? ant desktopų ir maidokjumentsuose? kur dar?

rolis tai sakydavo, kad "ko nesupranti, ištrink". m?

September 4, 2006

the good old up and down

Per savaitgalį nuvažiavau 1380 km (autobusas ryja 9 litrus dyzelio šimtui km [buvo tūkstančiui, aš durna, man disleksija) veždamas 4 rokenrolo mergaites į Varšuvą ir Lodzę. Vairuoti, šypsotis, kava iš ryto, neužsipisti, kai rokenrolo grupė linxminasi pasklidus per visą Varšavą, atvažiuoji-viens-alaus-pamiegot-važiuoji-į-kitą-vietą rutina 3 kartus per vakarą, pasirūpint visais ir paplot per petį. Tėvo kompleksas.

Viskas pavyko ir patiko, bet, bliat', jaučiuosi kažkoks eunuchas dabar.

August 22, 2006

lingvistikos pastabos

agurkas kartais turi prasmės:


ZHODIS NE ZHVIRBLIS,ypach zhodis "nahui". tas tai tikrai ne zhvirblis ,o bent jau koks fazanas.

August 20, 2006

atgal

kai gaspadinai kitur, i'm back to the prison camp i call home.

minusai:
  • iki birželio
  • didesnė nuoma
  • sodinininkai -- aš neturiu nieko prieš sodininkus, kaipo tokius, tačiau čia tai skamba juokingai.
  • attitude pokyčiai
  • nebeturiu soundsystem. labai sunku ir blogai.
pliusai:
  • iki birželio
  • tylu
  • katė gali tūsintis po kiemą
  • tylu
  • home alone at last
  • turiu gitarą, tiesą nemoku grot ir turiu blogą pirštą :) jei šitą eilutę skaito kokie white power grupių atstovai, tai, hey! galiu parduot už nemažą pinigą -- jums juk ji patinka, ane? :))))
įkurtuvė, manau, irgi pavyko (na taip, piktosios kaimynės dar nėra, kita trūkusi miega nami, kur tau nepavyx :)), nors išlydėjęs svečius penktą ryto jau buvau suvargęs į nulį ir dar menkesnį (bet vis dar neneigiamą!) daiktą. highlights:
  • baltieji pūkuotieji vorai
  • meškiukas dar vis kontroliuoja situaciją. palikom jam cigarečių.
  • naujas tiltas atlaiko dvylika ritmingai žygiuojančių žmonių.
  • traukiniai atvažiuoja, kai tik jų reikia
  • palėpė vis dar tokia pati, tik tas naujas unitazas ir gaivusis purškalas...
  • dėžių dar nepakavau. kompaktiškiau ir tuščiau. man taip patinka.
  • žygis deda į krepšį nuo stalo
  • vizitas pas viktorą
  • gervėčių g. parduotuvė still kicks ass!
stengiuosi negalvoti, kur ir kaip gyvensiu kitą vasarą.

ši, kita vertus, buvo smagi. juokiausi iš situacijos, kad esam turistiniam žygyje. per tris mėnesius persikelt tris kartus, į skirtingas Vilniaus vietas, su savais privalumais ir trūkumais. labai gerai, įpratau viską mikliai pakuotis, dėžės apsitraukė plastikiniu sluoksniu ir yra tvirtesnės nei bet kada, nereikalingas šlamštas dingsta, visose lankytose vietose nusėda joms reikalingesni daiktai.

nė vieno iš dos-and-donts sąrašo punktų dar nepažeidžiau. :)

August 18, 2006

upgrade

leatherman wave. pirštą jau persipjoviau.
visur jau pasigyriau, tik čia ne. ačiū zaragozai :)

August 16, 2006

Arthur Schopenhauer and national pride

“The cheapest form of pride by contrast is national pride. For it betrays in the one thus afflicted the lack of individual qualities of which he could be proud, while he would not otherwise reach for what he shares with so many millions. He who possesses significant personal merits will rather recognise the defects of his own nation, as he has them constantly before his eyes, most clearly. But that poor beggar who has nothing in the world of which he can be proud, latches onto the last means of being proud, the nation to which he belongs to. Thus he recovers and is now in gratitude ready to defend with hands and feet all errors and follies which are its own.”

April 26, 2006

Vehicular Cycling

Vehicular cycling is the practice of driving bicycles on public roads in a manner which is visible, predictable, and in accordance with the rules of the road for operating a vehicle.

April 4, 2006

M City

m-city

February 13, 2006

the shape of punk to come lithuanian edition

taigi, įvyko koncertų serija.

Vilnius buvo visiška mano nesėkmė. o gal kambario nesėkmė? anyway, garsas buvo šūdinas, dėl to daug žadantys debiutai virto fiaskais, o visi girdimi aplink pagyrimai muzikantams ir muzikos aptarimai, man kelia tik juoką. parketinė rastam vibration aplinka -- taip pat juokinga, kad šilta gal gerai, bet daugiau?.. bet kokiu atveju, inžinieriaus apšilimas prieš antrą koncertą išėjo į naudą :)

tenka pripažinti, kad Kaunas dabar yra Lietuvos pankroko sostinė, nes turi savo vietą. home base. tas iškart pasijunta, maloniu purvu, jau pažįstamais ketvirto aukšto laiptais, matytais budėtojais ir tradiciniu rokenrolo dvoku. Gaila, kad šis titulas yra ne iškovotas, o tik pasiimtas, "lyderiams" :) susilaužius koją ir išėjus iš varžybų, ale vis tiek neblogai.

koncertas buvo puikus, jaukiai mažas, kaip senajam GC, visus buvo galima aprėpti protu, nebuvo pergeriančių, per kvailų ir nepageidautinų. labai gerai. tai, kadangi Kauno koncertas buvo geresnis, tai jo tvarka ir pasipasakosiu.

anarres -- jei vilniuje atsukau kažkokias rankenėlių padėtis ir sprukau rūkyt, tai kaune gniaužiau rankoje cigaretę ir "blia, čia reik pažiūrėt, paskui parūkysiu...". jei Alexas ir neištempia gero būgnų pagrindo, tai gitarinė siena atlaiko viską. dugninis Tomo bosas ir tas juokingas dviejų -- "gero ir blogo" -- gitaristų formatas, tiek skambesiu, tiek išvaizda. jo, Lukas, išvis atrodo puikiai ir visas jo grupes lydės pasisekimas vien dėl išvaizdos pamatysit :) viso pasirodymo metu ant scenos plaukiojo tokia švelni švelni Zegota dūšelė, tiek dėl skambesio, tiek dėl nežinau ko -- visual? mental? :) užskaitom.

pointsettia -- niekad negročiau grupėje, kurios pavadinimas primena lotynišką gėlių veislę. Violončelė išlindo gražiau, brainers/axis/britpopismylife veidų gitaristai (Mitia, tavęs tai neliečia! :) darėsi skambesį ir lingavo galvom, vokalas perdė kolonėlėmis būgnininkas daužė tą storą, nežinia kuom kam nors patinkantį solinį būgną, ir, finale, gavosi toks neblogas lietuviškas GYBE variantas. Per abu koncertus žaidžiau su reverbais, jei buvo per daug, ar per juokingai tai pasakykit. Rock musician attitude. Nesimpatiška.

kriegopfer -- hardkuoras, jo, gal su madingesnėm stavkėm, bet hardkuoras. bybio ir pautų rokas. patiko tik tai, kad grot išmokta, stiprintuvus valdyt išmokta, taigi dirbt su jais daug nereikia, galim eit rūkyt ir neklausyt. neįdomu.

tesa -- trečią kartą pagaliau pavyko padaryt skambesį, kuris patinka man. voila. būgnininkas super, iš tų, kurie gali suduoti bet kokį skaičių smūgių, bet jie visi savo vietoje. o su tokiu būgnininku ant viršaus jau galima groti bet ką. ką vaikinai sėkmingai ir darė. mėgėjams. labai gerai.

žiūrkės -- prieš viską pasukiojom atsuktuvu kukai bosą, atsirado dugno, dar pamakalavom ekvalaizerius, gitara irgi užsiėmėm, finale, per soundchecką skambesys buvo fucking explosive. žinia, po keturių grupių mano ausims ir krūvos kasiakų roko muzikantams nebepavyko išgauti to paties žavesio, tačiau pasirodymas labai pavyko. nors anie ir aiškino apie kūno kalbą ir kitus imperatyvus (no offence), tačiau man teliko tik atsistoti per vidurį ir *ramiai* vokti ausimis, kas ten darosi. labai gerai.

big picture:

  • nė vienoje grupėje niekas nedainavo. balsai buvo dar vienas ritminis instrumentas.
  • dauguma -- 3 iš 5 grupių grojo sound based atmospheric music.

pakrauti, užsikurti ir važiuoti namo šimtą kilometrų, kurie vis labiau trumpėja, pusė keturių, "mažytis prieš miegą", "rytoj į darbą".

myliu rokenrolą.

Я люблю жизнь :)

[tas pats]

February 3, 2006

akmenys

ateitis yra: 15 žmonių priduoda rusiškam saugumui akmenis ekspertizei. [via vlad]

December 2, 2005

Kultūrnamio kinas VII

KULTŪRNAMIS ir KINEMATOGRAFAS LIETUVIŠKAS SAPNAS RODO:

##

* * *

DAROM 2005 festivalio vaizdai. Lietuvių kalba, be titrų, ~20 min

IR

TABŪNS 2004 festivalio vaizdai. , ~15 min

IR

"Exodus: Movement of Jah People" apie Exodus Collective iš Luton, UK

* * *

##

KADA: gruodžio 6, antradienį, 19 val. KUR: Lietuvos kino mėgėjų sąjungos kino salėje, Vasario 16-osios g. 13 (atėjus spausti mygelį =16=) Gali atsinešti tortą ir arbatos ir kitokių skanėstų. Gali duoti mums truputį pinigų, susimokėti už elektrą, etc NEDUOK DAUGIAU NEI 3 Lt!!!!

November 29, 2005

Kultūrnamio kinas VI

KULTŪRNAMIS rodo: Brazil

KADA: lapkričio 29, antradienį, 19 val. KUR: Lietuvos kino mėgėjų sąjungos kino salėje, Vasario 16-osios g. 13 (atėjus spausti mygelį =16=)

Filmas bus rodomas čekų kalba su angliškais subtitrais.

Gali atsinešti tortą ir arbatos ir kitokių skanėstų.

Gali duoti mums truputį pinigų, susimokėti už elektrą, etc, NEDUOK DAUGIAU NEI 3 Lt!!!!

November 22, 2005

Kultūrnamio kinas V

KULTŪRNAMIS rodo: Český Sen

Istorija apie tai, kaip du čekų berniokai atidaro supermarketą. Joje yra reklaminė kampanija spaudoje, televizoriuje ir gatvėje, “dvejonės”, kad jau meluojama, o kad dar ne, pirkėjų viltys ir nusivylimai, sveikas šiandieninis cinizmas ir daug komiškų situacijų apie tave ir mane.

KADA: lapkričio 23, trečiadienį, 19 val.
KUR: Lietuvos kino mėgėjų sąjungos kino salėje, Vasario 16-osios g. 13 (atėjus spausti mygelį =16=)

Filmas bus rodomas čekų kalba su angliškais subtitrais.

Gali atsinešti tortą ir arbatos ir kitokių skanėstų.

Gali duoti mums truputį pinigų, susimokėti už elektrą, etc,
NEDUOK DAUGIAU NEI 3 Lt!!!!

via: [kulturnamis]

November 17, 2005

O mes pliaže

o mes pliaže
o vasara taip karšta ir šlykštu
tirpsta cigaretė burnoje
ir saulė krapšto šikną spinduliu šiltu

mes šokam lambadą
ajajajai!!!

ten kažkas guli
apsėstas musių ir dėlių
kažkieno tai akys žiūri
daug kūnų saulėj nušiktų

sulaužyti kūnai žmonių
šiukšlynas organų visų
primyžta ošia jūra
ir smarvė kūnų nešvarių

čia džiūsta mėsos
senių moterų vaikų
visi jie miesto atliekos
dabar išstumtos už miesto ribų

kam ta smarvė reikalinga
šūdas senių ir jaunų
po velnių čia mėšlu smirda
išsiųst į izraelį juos laivu

33% Kiaulių Pakeliui Į Vatikaną - Lambada

November 14, 2005

Kultūrnamio kinas IV

                KULTŪRNAMIS
                   rodo
            SHOCKING AND AWFUL


"Shocking and awful"[1] yra 12 dokumentinių filmų [2] apie paskutinįjį 
JAV - Irako karą programa. Tikrai noriu parodyti šituos filmus: "Channels of war: 
The Media is the Military", "The Art of Resistance" ir "Dance of Death". Jie 
kiekvienas trunka apie pusvalandį, jei norėsis dar ar kitokių -- išsirinksim patys 
trečiadienio vakarą. Filmų ir anotacijų sąrašas [2] yra internete ir bus kino salėje, 
taigi kvalifikuotas ir kompetetingas sprendimas neišvengiamas.

Gaila, bet nebespėjau surasti ir pakviesti žmogaus, kuris galėtų papasakoti apie 
Lietuvos dalyvavimą JAV - Irako kare ir kito žmogaus, kuris galėtų papasakoti apie 
savo įspūdžius ten pat. Kvalifikuotos ir kompetetingos diskusijos nebus, versimės patys. :)

          Kada: lapkričio 16 d., trečiadienį, 19:00
  Kur: Lietuvos kino mėgėjų sąjungos kino salėje, Vasario 16-osios g. 13

          Filmai bus rodomi anglų kalba, 
   jei pasiseks tai bus ir angliškį subtitrai :)

        Gali atsinešti tortą ir arbatos ir kitokių skanėstų.

     Gali duoti mums truputį pinigų, susimokėti už elektrą, etc, 
          NEDUOK DAUGIAU NEI 3 Lt!!!!

-------- NUORODOS -------------
[1]http://www.deepdishtv.org/shocking/index.htm
[2]http://www.deepdishtv.org/shocking/shockingprograms.htm
                  

November 3, 2005

Kultūrnamio kinas III

[ k u l t u r n a m i s ] kviecia ziureti apie tai, kaip yra                              
-----------------------------------------------------------------------------             
                                                                                          
                                                                                          
K I T U R                                                                                 
                                                                                          
A Village on Fire / Burma Diary, JAV/Tailandas, 1998, 55 min.                             
                                                                                          
Indonesia: Islands on Fire / Indonesia, one Struggle, one Change, JAV, 1997, 30 min.      
                                                                                          
                                                                                          
                                                                                          
----------------------------------------------------------------------------              
                                                                                          
lapkricio 8 d. antradieni, 19:00,                                                         
vasario 16 gatve 13 tas namas (kinematografininku sajunga)                                
                                                                                          
Auka: 3 Lt.                                                                               
                                                                                          
                                                                                          
***po filmu nenusiplauk kaip paprastai, o pasilik aptarimui, arbatos
 gerimui ir bendram pasisnekuciavimui. gali atsinesti sausainiu***                                            
                                                                                          
[kulturnamis]  yra neformalus necentralizuotas judejimas be namo. 
mums kultura svarbi tiek, kiek ji prisideda prie teisingumo ir demokratiskumo. 

October 31, 2005

Kultūrnamio kinas II

                    KULTŪRNAMIS
                        rodo
            Schnews at Ten - The Movie
                       ir kviečia 
              į diskusiją – kino vakarą
        “Protestas – tarp pareigos ir linksmybių”

Rodysime: Schnews kolektyvo veikla prasidėjo prieš dešimt metų, kai būrelis linksmuolių
persirengdavo "kaip televizoriuj" ir skaitydavo vietines žinias vietinei publikai. Pradžioje
tai buvo linksmas teatras, paskui jie ėmėsi leisti laikraštį. Per dešimtį metų Schnews
kolektyvas rašė apie visas esmines Anglijos protesto akcijas, fiestas, darbininkų kovas,
socialinius centrus ir žmonių sėkmes.

Kalbėsime: apie protesto kultūrą Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje. Kodėl Lietuvoje į gatves
žmonės išeina tik visiškai nebegalėdami iškęsti neteisybių, tuo tarpu kai nedideliame
Brightono miestelyje protestai vyksta kone kas savaitę? Kas yra protestas – sugniuždyto
žmogaus pagalbos šauksmas ar laisvo ir aktyvaus piliečio nuomonės laisvė? Protesto ir
žiniasklaidos santykis – ar tik išėjus į gatves galima  įrodyti, jog ir eiliniai gyventojai turi
SAVO nuomonę apie juo liečiančius klausimus?

        Kada: lapkričio 2 d.  (trečiadienis) 19val.
        Kur: Lietuvos kinematografininkų sąjungos kino salėje
        Adresas: Vasario 16-osios 13 (prie Lukiškių aikštės)

        Filmo peržiūra nemokama.
        Rekomenduojama auka -  2 Lt ( elektros išlaidoms padengti, naujų filmų įsigyjimui).
        Filmas bus rodomas anglų k. su angliškais subtitrais.

October 26, 2005

DeCentrum evicted

DeCentrum, skvotas Bialystoke, miela ir sena vieta, išvaikytas. et. :(
[PL] http://decentrum.bzzz.net/delasquat/
[EN] http://www.ainfos.ca/en/ainfos17240.html
[RU] http://news.zaraz.org/?n=389

rašom laiškus

October 24, 2005

Kultūrnamio kinas

                Alternatyvios kultūros centras "Kultūrnamis"

                   Pradeda kino vakarų - diskusijų  ciklą
                               su dokumentiniu
                 Mark Achbar, Jennifer Abbott ir Joel Bakan
                                   filmu:

                              "The Corporation"

Kada: spalio 26 d. (trečiadienis) 19val.
            Kur: Lietuvos kinematografininkų sąjungos kino salėje
                        Adresas: Vasario 16-osios 13
                       Pasiklydus: 8 685 72109 (Vita)

  Tai nusistovėjusias verslo vertybes gvildenantis filmas apie korporaciju
      išaugusią galią bei įtaką visuomenei. Filmo kūrėjai linksmai ir
   provokuojančiai žvelgia į korporacijų istorijà, veiklą, kontroversišką
         įtaką ir nagrinėja galimus korporacijų ateities scenarijus.

 Filme pasisako Naom Chomsky, Michael Moore, Noami Klein, Milton Friedman ir
                                     kt.

                       Šio filmo negalima nepažiûrėti.


                          Filmo peržiūra nemokama.
          Rekomenduojama auka elektros išlaidoms  padengti -  2 Lt
             Filmas bus rodomas anglų k. su angliškais subtitrais

October 5, 2005

The Bicycle Film Festival

Bicycle Film Festival celebrates the bicycle.

:)

September 16, 2005

2005-09-22

cm.hardcore.lt bicycle.lt riedek.lt
dar raidžių: hc.forume
Diena be automobilio.gif

September 3, 2005

new bike! new bike!

2001 gegužė.. kai "suaugęs" norėjau važinėt dviračiu, pirkau kitaiską šūddviratį už 300 Lt. pavogė po mėnesio, prie kontoros.

2001. tada atvažinėjau metus su skolytu MTB, neva tai amerikonišku, tokiu juodu kledaru, kuris, tačiau riedėjo šauniai.

2002 balandis. tada, vieną gražų rytą atsikėliau aštuntą, nuėjau pėsčias iki Vilkpėdės ir pirkau Vairo mėlyną didelį su bordine šake, už 320 Lt, važinėjau, fainai, dėjau naujus gerus ratus, stebules, gerėjo dviratis, pavogė prie dailioškės 2004 balandį.

2004 gegužė. susinervinęs apėjau parduotuves, Kalvarijų g. pirkau šitą už 788 Lt, buvo smagiai nedidzkas ir važiavo smagiai, tačiau vis turėdavo kokių nors gliukų. vis neprisiruošdavau nupirkt jam sparnų, kad drąsiau važiuočiau per balas ir šikna, kad būtų sausesnė kai lyja. pavogė 2005 liepą.

2005 rugpjūtis. Aleksoto turguj už 140 Lt pirkau šitą va: 050903_155840.jpg dar dapirkau plastmaskę už 4 Lt ir du guolius už 3 Lt ir, atrodo, turėsiu pigiausią ir kone smagiausią baikę. Kadangi atrodo kaip kolchoznikas, tai gal nevogs? :)

August 29, 2005

atsargiai! politika!

tikiuosi, kad šis įrašas taps nr.2 gūglėje, nes dabar ten valdo tik programa ir jokių naujienų puslapyje alytusbiennial.com ir anonsų puslapių įrašai.

  • Adina Bar-On skėlė kelis dalykus: prakalbą "apie vizualiąją komunikaciją", kur kaži ką vebleno apie diūrerio ir rembranto paveikslų akis, kokoškos dažus, apvedžiotus pirštais, etc, tačiau man atrodo, kad pagrindinė vizualioji komunikacija buvo pati prakalba ir tos moteriškės veiksmai ant scenos, kaip ji mums tą "informaciją" pateikė. dar šįryt prisiminiau ir galvojau, labai gražu. paskum ji kriokė, lojo, dūsavo ir dejavo apleistoje Alytaus Sinagogoje (kai ji paskutinį kartą kuo nors buvo, ji buvo druskos sandėlys), aš vaikščiojau aplink ir namas skleidė garsus pats, nereikėjo nei atlikėjo, nei įgarsinimo, gražu ir baisu. o kaimynai niršo, rėkė "eikit lauk katalikai, ne jums tą suprast" ir panašiai. Adina darė dar performansą, kurį pramiegojau ir prapusryčiavau.
  • Martin Zet nesupratau, ką darė, bet visą laiką buvo linxmas čekas su beprote dukra.
  • Howard McCalebb buvo rimtas niujorkiškis seniukas, susigalvota kalba sakęs kalba Rotušės aikštėje susikalęs gražią pakylą, visi plojo, buvo linxma.
  • Dieter Buchhart buvo linxmutis austras, visada išsišiepęs, pastatė mieste tris tualeto tipo būdas su idealiomis sąlygomis augančiomis dilgėlėmis. prie idealių sąlygų dėželių kabojo žirklės, ant "šikinykų" lentelės su info, kad dilgėlė idealiai auga, kai vienam augalui tenka 25x25 cm ploto ir 25x25x25 cm tūrio ir, kad įeidami į šią būdelę jūs įsipareigojate palaikųti idealias sąlygas ir kad dilgėlių augimas tik tomis idealiomis sąlygomis yra visų mūsų prioritetas ir siekiamybė. miestas, žinoma, viską sukarpė.
  • Charlie Citron buvo olandas, tačiau atrodė visai kaip čekas, buvo linxmas ir turėjo dar vieną beprotę dukrą ir ramią žmoną dukrai prižiūrėti, kol papka krečia nesąmones
  • Redas Diržys buvo kuratorius ir rengėjas ir visai nuo to neišprotėjęs linxmas dėdžius
  • dėdė Vytas ir dėdė Stasys buvo alytaus dailioškės darbinykai ūkvedžiai, priėmė mus su šiluma ir kas rytą sveikindavo mus, ateinančius instaliuoti videomeno į šikinyką, žodžiais "tai ką, į darbuką?".
  • Ales' Pushkin buvo baisiai geraširdis baltarusis, su išblukusia sovietine kariška uniforma ir binokliu. visi jo performansai yra su ko nors mirkymu vandenyje, kaip jis pats sakė "Mne nravyatsya životnye, voda i dukhovye orkestry"

dar šįryt galvojau, kad nebuvo politikos. nei kalbančių galvų kritikos/etc, kas savaime neįdomu, nei jokių socialinių pastebėjimų, nieko tokio.

patingėjau/pasidrovėjau visų atskirai ir Redo kaip visų sankirtos paklaust, kokiais būdais visi atvyko, už kokias babkes ir pan. nes, atrodo, pankroko būdais taip nepavyktų. nebent martin. s. blatt(?) su savo sunkvežimiu paveikslų apie viltį

jo, pankroko ten irgi nebuvo. biškį gaila, kad pankrokas jau tėra tik būrys girtų paauglių. ir jiems pakanka, ir auditorijai iš šalies pakanka. field for action, kita vertus.

August 21, 2005

valkininkų vasara 2005

aha, juokingas sekmadienis, įvykęs dėl (a) belkino skambučio, "tomai, gal gali sekmadienį klovai pastatyt aparatą, ten koks pusdienis" ir (b) voneguto knygos "katės lopšys", kur Bokononas sako, kad bet kokia kelionė yra dovana ir kvaila jos nepriimti.

labai juokingayra ta country chebra, linksma ir girta. Valkinykų baznyčia graži, aikštė didelė, o sceną surinko kažkoks bičiukas Deivis :). koncertas buvo toks senobinis, miestelio šventė, 1980 edition. lietuviai grojo kiek neįdomiau, latvių porelė droviai grojo akordeonu, dūdmaišiu ir smuikele, bet jau krykščiau žiūrėdamas, tikri jie kažkokie buvo. Armonika akyse, pavydo seilės varva, nusiraminau skaitydamas 1 iš 500 knygelės "Muzika armonikoms" egzempliorių. teorinės žinios padės išsirinkti :) apgailėtinai varo Rugiaveidė, staiposi ant scenikės pasileidusi kompaktą, paskui vakaro hitas! Kęstutis Jablonskis iš tEEEElšių! rimta poprokelio grupė, tai KĄ jie grojo buvo visiškas šūdas, tačiau KAIP grojo, man labai patiko -- tvirtai, ramiai ir gitaristas linxmai maivėsi per soliagas. paskum išgertuvės su Valkinykų Seniūnu Jonu, ponu Saulium, katras yra apylinkės šviesuolis ir iš tolo spinduliuoja tikrai zjb bičo aurą, ponu Gintaru Karosu, kuris buvo firmos "Baltic Associates" direktorius amerikonijoj ir šimtais tūkstančių spausdino Sąjūdžio lipdukus ir boingais vežė čia. turėjau porą, zjb lipdukai buvo :), ponu Algirdu Klova, kuris linxmai groja smuikele ir linxmai pasigėręs linxmai dainuoja, ponu Giedrium iš Tamstos, kuris žino trečią choristų poziciją ir daug kitų linxmų ponų ir ponių.

labai juokinga.

August 9, 2005

darom atsiminimai

taigi, šitas pasibaigė. čia domas parašė apie pasirodymą, forumai pilni džiaugsmo ir klyxmo, net ore niurzgaliams patiko. man irgi patiko :)

statėm sceną su Mindaugu ir juokėmės, kad jau trečioji ir pirmoji su stogu. spėjom. atlaikė. gerai.

telefonų sąraše buvau sound/logistics, taigi teko daug važinėti automobiliu (1000 festivalinių kilometrų per 6 dienas) ir maltis parduotuvėse. dėl to labai ačiū visiems parduotuvių alko skyrių krovikams ir pardavėjams, vežimėlių stumdytojams, kasininkėms ir butelių supirktuvių operatorėms! darbo žmonės vis dar mieli ir tikri, ko nepasakysi apie vyr. vadybininkus ir apsauginius, ypatingai vno. labai gerai, kad vis turėjau pagelbinykų: minsko crew ir džėj, gintarę ir visus iškrovikus :)

mačiau laumarą. link back. smagu. gaila, kad nemačiau nė vieno kino :)

vienas iš nedaugelio mačiau visas grupes, taigi:

  • loco locals, kuchen beat ir sceptic jazz -- vienareikšmis šūdas
  • kaya -- nuobodu regis be būgnų. nesąmonė
  • makrobangai -- super. trūksta puošnumo ir barokinių raizginių, bet atidarė šauniai
  • voiceks voiska -- pagaliau patiko. labai gerai!
  • lagamino turinys -- dar geriau, nei bet kada prieš tai. ir scena jiems akivaizdžiai tinkamo dydžio
  • fused marc -- estetiška, gražu, ale nepatinka
  • mass kotki -- smagiai, džiaugiausi sulaukęs, bet be moščiaus. 0300 visgi
  • rip -- pats tikriausias pankrokas, vienintelis lietuvoje. rankos kreivos, tačiau yra noras varyt ir truputis charizmos
  • spički -- gražu ir taip per atstumą, be to rokenrolinio lindimo į glėbį.
  • toro bravo -- kai tiek geri praeitą diena, šitaip stipriai sugrot labai sunku :) nors man niekaip neskambėjo :)
  • les istes -- chip chip chip! labai gerai
  • pačiam grot patiko labai labai, scena miela, vietos daug, esi pernelyg pavargęs, kad skųstumeisi ir taupytumeisi, tai tiesiog varai į priekį ir juokiesi
  • tbs -- ai, ką aš žinau. nelabai beįdomu buvo :)
  • dublicate -- TAIP! vertėjo laukt 0600 ryto ir linguot dar valandą su penkiais kitais klausytojais. pavlikui duotum bet kokią malką ir jam vistiek gerai gautųsi. žydriui, matyt, irgi. ir geniui :)

ir labai miela buvo dirbt su Tamsta vyriukais, kurie apsiėmė purvino darbo sujungti muzikantus ant scenos, o mane paliko karaliauti prie pulto.

dar vienintelis 2 kartus mačiau, ką daro scena, kai ant generatoriaus paspaudi mygtuką STOP.

nemačiau visų kitų renginių, kolegų vargų, linxmybių sūkurio ir tilto :)

,

 

esu fiziškai stipresnis, suliesėjęs ir labai linxmas. atostogos.

June 27, 2005

baisiausia žuvis

.. vadinasi REPLYS.

"Mieli bičiuliai, labai norėčiau šį vakarą prabilti į jus dailia prancūzų kalba!". O tada atsikąsti svogūno ir užgerti jį gurkšniu raudono sauso."

griūti aukštielninkam nuo pusantro metro pakelto rasto, užsimerkus, ir, kai tik tave pagauna draugų būrys, vaikišku nenoru nenorėti, kad nuleistų ant žemės.

po [fizinio] darbo dienos tvarkytis įrankius. galąsti kirvį, aplinkinius peilius ir Kairiaus Kaltą. žžžžžvangt. zzzzzingt. žžžžvangt. zzzzzingt.

antrą statybų vakarą, per vakarienę, pavargusiom akim dairytis aplink ir girdėti, kaip įvairių darbinykų būreliai vis pasako žodį "gavosi".

"buš?" "bu." kliukliukliukliu. gurkt.

"o jei visi eis miegot kartu, tai niekas nepralaimės?"

"saulė turi patekėti po devynių minučių."

"jo, rytojaus vakarui nusipirksiu tris vyno. ir du irisus."

po trijų valandų miego ir puodelio kavos ir nerūkęs negaliu pjauti pjūklu lygiai. tik įstrižai.

"nebesuprantu, kaip mes čia darom. pagalvojam."

popietė. mindaugas kala tricolę vinį ir su kiekvienu smūgiu smagiai pirsčioja. "eičiau pašikt, ale labai įdomu pabaigt."

orzezviający napoj.

bomžės ir gražkės dantys.

sušliaužioti pievą, pamesti ten krūvą daiktų, paskui nueiti ir rasti.

vainikas ant baigto šikinyko stogo.

riebi riebi sriuba ar kitokia _pachliobkę_ kasdien.

trikojai! ir vakare eiti pažiūrėti, kas gavosi kitiems. ir paskui krykšti, kaip jiems zajabys' gavosi!

[ to be updated ]

June 16, 2005

juinistes

labai man patinka šitokia vasara, kai važiuoji dviračiu, pro dramblių kiemelį, užgirsti, pakraipai ūsą, įlendi vidun -- o gi akurat, šitie patys, LES ISTES!!!!! voila! chip chip chip!

May 30, 2005

critical mass media coverage

critical mass vno 2005-05-27

May 11, 2005

zehn frische eier

pkmk citatos: ką daryt su didele pilka siena: Ugly grey walls in Weimar

May 6, 2005

at the gates

rimtai geras pokalbis su galvotu žmogusm: Revoliucija už vartų: pokalbis su Slavojumi Žižeku. Bernardinai | arka. [ via nin ir dar kažikur kažikas siūlė.

Gal kairieji jau nebeturi ko ieškoti?
Tai reikštų neišvengiamą ir visišką civilizacijos regresą. Prisiminkite kankinimus. Nuo pat istorijos pradžios kaliniai buvo kankinami. Būtų naivu manyti, kad kada nors kokioje nors sistemoje kankinimai neegzistavo. Tačiau jau seniai niekas nebuvo prisipažinęs, kad jie vyksta. Bet dabar JAV ar net Vokietijoje jau galima viešai klausti: "Kada kankinimai yra pateisinami?" Kankinimai jau tapo pilnavertė viešųjų diskusijų tema! Tai – naujos eros ženklas. Naujos tvarkos, kuri patyliukais, palaipsniui, daugumai mūsų nepastebint perima pasaulio valdymą. Seną tikėjimą besąlygišku žmogaus orumu keičia naujos vertybės. Pirmiausia – laimė.
Jūs esate prieš laimę?
Ne. Tačiau man nepatinka, kad kairės standartuose pagrindinę vietą užėmė narcisistiškai suvokiama laimė. Už ką šiandien kovoja kairė? Už homoseksualų vedybas, už teisę į abortus, už pagarbą kitokiems, už moterų lygiateisiškumą, už mažumų nediskriminavimą, už gyvūnų teises ir gamtos apsaugą. Aš ne prieš teisę būti kitokiam, ne prieš abortus ir homoseksualų vedybas, bet juk tai nėra svarbiausios šių dienų pasaulio problemos. Tai turtingos visuomenės viduriniųjų klasių problemos. Kairė veliasi į ginčus apie tapatybę ir multikultūriškumą, nes bijo stoti akis į akį su tikrais iššūkiais. Ji remia naują radikaliai individualistinės civilizacijos rūšį, kurioje elementaria teise tapo asmeninė realizacija, bet neišdrįsta užsiminti apie tuos, kurie pralaimi rinkoje. Kairė tapo kraštutinio narcisistinio individualizmo skleidėja, o šis eina koja kojon su pripažinimu, kad valstybė turi teisę naudoti įvairias ypatingąsias priemones – tokias kaip kankinimai ar sustiprinta policijos priežiūra. Kad tik apsaugotų malonumus tų, kuriems tie malonumai yra prieinami.

April 22, 2005

V.P.G.P.A.

dkbrz: VPGPA

blogis atšliaužia, tu jo nematai :)

BE AFRAID! BE VERY AFRAID!

April 21, 2005

pirmas šio pavasario laužas

įvyko. iškuopt "backyardo" šlamštą, pernykščius nupjaustytus šakalius, perpuvusias prakuros bylas, skiedras, šlamštą, prilaužyt daug plonyčių pagaliukų, pūst pūst pūst, nubėgt parduotuvėn pieno ir trijų alaus, užmaišyt tešlą, užmest rudenį išmuštų iš rūsio lentgalių, prikūrent žarijų ir voila: galima gerti alų, ant iešmų keptis bulkeles, sušalt ir mėgt mėnuliuo šešėlius ir virš galvos skrendančias gulbes. 1:0 pasaulinio gėrio naudai.

April 19, 2005

riedutininkai == chuliganai?

DELFI - Riedutininkai prilyginti chuliganams. regis, laikas prisimint svajas ir pagaliau padaryt..

March 19, 2005

zjb merga

ta, kur daro laidą. rimtai. LRT2: Vėjas vakarų krypties

January 18, 2005

re{wind,view,flect,cycle,memeber,whatever}

  • pirmadienio rytas buvo nušviestas džiaugsmo, kad refaktorinta ir optimizuota klasė savo darbą sistemos kontekste atlieka per vidutiniškai pusantro šimto milisekundžių, o kita vertus -- kone 2 kartus greičiau. ačiū pkmk už pusantrų metų senumo inspiraciją.
  • "po švenčių", kai iš atostogų grįžo žvėris supratau, kad labiau negu tie, kurie nori akivaizdaus blogo, užpisa tie, kurie nori gero, bet visai visa kitaip negu tau atrodo teisingai. Jų One True Way yra Tavo Shittiest Idea In The World. nieko nepadarysi. nieko asmeniško, taip pat, tik skaudi pasaulinė tiesa :)
  • NORIU PRISIPAŽINTI: AŠ, VE NEKENČIU SPAMERIŲ!. Pačia bjauriausia ir gyvuliškiausia neapykanta. visų: emailinių, bloginių (dėl kurių čia visą savaitgalį ferma kritinėjo ir baubė nepatenkinti gyvuliukai), gatvinių, tų kurie bruka popieriukus ir tų, kurie kiekvienoj gražioj vietoj prikaišioja šūdstulpių su reklamom arba išskutinėja savo inicialus ant Neries krantinių (kaip visiškai užvaldytam daiktui, ne jų ta upė, ir ne savivaldybės, kuri pasiimė keletą motorolos litų ir leido jiems pisti miestiečiams smegenis), tų, kurie aiškina, ko kam reikia per teliką ir per radiją. aišku? tik, įtariu, tai visai ne priežastis dabar ant jų rėkti gatvėje ir spjaudyti į veidą? neva, "tu, ve, juk turi pasirinkimą imti ar neimti"? jo, bet juk jie irgi turi pasirinkimą brukti ar nebrukti, ir aš jau pasistengsiu, kad jie nebruktų. niekam :)
  • galvoje pastarosiom dienom sukasi lipdukas "KAI VAŽIUOJI VIENAS, VEŽIESI HITLERĮ". skirtas klijuoti ant vienišų vairuotojų valdomų Audi100 ir kitos VAG produkcijos. aš nekalbu, kad būtinai ten turi ką nors vežti ir tįst su savim biedną kaimyną, kuriam į kitą pusę. tačiau yra autobusų, kojų ir dviračių ir tingėt mašinoje nėra visados ta teisinga išeitis. pavežt prietelių yra smagu, paskolint mašiną draugui, kuriam reikia yra smagu. nešikt į orą dūmų yra smagu. (beje, vat nėra smagu, kad dyzelis jau tapo brangesnis nei benzinas :( ) klausimai? pastabos? pasipiktinimas? aš irgi spameris? atmazkė, kad "čia aš ne sau, čia aš pasaulį gerinu" netinka? :) tikiuosi nupiešt kurį vakarą prieš miegą, bo jau viską žinau, kaip turi atrodyt. arba, tikiu, agurkas zjb nupieštų :)
  • skaitau dabar p. Stephensono knygą Quicksilver. pradžioje labai baisiai stora knyga atrodo, bet paskui nepaleidžia. anksčiau, "prie ruso" leisdavo šiaip istorines knygas arba šiaip žymūnų biografijas, šitas viską suplakė, postmodernistas, bene? dar skaičiau Baricco "Novečentą" ir noriu dar kokios jo plonos trumpos ir koncentruotos istorijos, be proto pisimo ir pamokymų, dar skaitau trolikuose Karen Horney knyžką apie neurozes, labai liūdina ši knyga, bo aplink vieni simptomai, ir viduje vieni simptomai, bet educational, pagerėsiu, manau ją įvokęs. dar po naujako nuėjau į aludę ir per du bokalus įveikiau Gregory Burke "Gagarino gatvę", bliač fysna knyžka :)
  • o dar mačiau gerą kiną "Tas Kurio Nėra / Countdown", Audriaus Stonio, labai koncentruotas, labai estetiškas, labai į temą.
  • užtex perkrovos. reik išmokt taip pasipasakot tankiau, nei kartą per mėnesį :)

December 17, 2004

Cometbus fanzine presents: Lest we forget

"Lest We Forget" was originally compiled and released by Aaron Elliot of the acclaimed fanzine Cometbus (and drummer for Crimpshrine and Pinhead Gunpowder) in 1991 to document the Berkeley punk scene of the 80's... blah blah blah... recommended. pusantros valandos gerulio pankroko.


dar biškį linkų:

[ via wg]

September 15, 2004

snargliai

snargliai bėgo vakar ir dar šiek tiek šįryt, bo savaitgalį su mic varėm į balių. tranzu. kadangi abu esam pusamžiai barzdoti vyriškiai, nieko gero nesitikėjom. buvo keista prie Baltpark prastovėti tik 25 minutes, o prie Ukmergės kolonkės -- irgi tik pusvalandį. viskas susitvarkė Panevėžio/Šiaulių sankryžoje, kur malėmės dvi valandas, o paskui dar dvi valandas žygiavom į šiaurę tuo supistu siauru aplinkkeliu, kur joks sveiko proto vairuotojas ir šiaip nenori sustoti, kol nepaėmė kažkokia plepi estorusiška merga. o tada strigom Rygos apvedcelš'e, iki dvylikos, sušalom, pagėrėm Earl Grey pažiedės Lukoile ir ėjom į mišką miegot.

rytas, 0730, kava toj pačioj kolonkėj. "tai ką darom?", sukasi bendras klausimas. planas: taikyti Timeframe metodą, t.y. važiuoti į Kuldigos pusę iki 1200, t.y. jei 1200 dar stovim trasoj, tai einam į kitą pusę ir varom namo. Tuoj pat po to įsiprašom pas senioką iki Jurmalos (toks juokingas variantas, bo seniokas buvo draugiškas ir visai nieko ir, atrodo, jam visai patiko mus pavežt, bet iš snukio matėsi, kad sustojęs nebūtų :)), ten pastovim valandą ir -- retas atvejis -- pasigaunam mašiną tiesiai į Kuldigą. Bičiukas jaunas, pirmą kartą pats vairuoja iš Salaspils iki galo. Iki Sabiles viskas gerai, bet tada Sandris užsimano parodyti mums Abavas rumba, upės, kurios slėniu važiuojam, slenksčius, staigiai stabdo, slysta, parinasi ir toliau važiuot jau baisu: lyja baisinis lietus, viskas rasoja, bičiukas pyksta ir mes krizendami aiškinam jam autokelionių ypatumus. Kuldigoj esam be dešimt dvylika, viskas tvarkoj :)

vizitas paskui atrodė, kaip pankroko senelių namai, bo į balių nespėjom, tai visą ramų sekmadienį tupinėjom po namus su Edžs ir Laura: tai pietus išsivirt, tai pažiūrėt foto, tai paplepėt apie planus (karosta.lv ir rixc.lv -- tokie nauji ir įdomūs kolegos, verta dėmesio), tai pabandyt sujungt krūvą audioaparatūros (Elektronika XXXX 16 kanalų mikšeris, russian technology at it's best, tik kodėl tembras po jo toks panašus į radijo tašką?) taip, kad veiktų, tai saldumnai, some silkscreening ir bilekas. gerai taip, diena be reikalo :)

atgal: pusantros valandos prie Kuldigos, fūra, 15 minučių kažkur per vidurį, du kaimo urlaganai, kurie pirma klausė amerikos juodaodžių šiuolaikinių folk dainų apie bobas ir žudymus (coolio, man rodos, tai buvo), paskui klausė rusijos šiuolaikinių folk dainų apie "oper tebe brasletik kradenyj s ruki srisoval man'ka ty suka ty khvost privela" ir "v ugolovnom kodekse pod stat'yu khodili my koreshok moi senechka i ya", tada dar 15 minučių ir naujas naujas latvijos rusas su bmwdachuja, ir afigeeeennu folk trasu atliekamu em-si vspyškin i nikiforovna, "oi kak khorosho plyasat', kogda kolbasit!", o tada atejo evil žopa. tam pačiam dievo pamirštam Rygos aplinkkely. pusvalandis prie A10 Riga-Ventspils išvažiavimo, tada mus nuveža iki A9 Riga-Liepaja, ten laukiam valandą -- nieko, einam penkis kilometrus, prie kaimo keliuko išvažiavimo, ten pusvalandis, važiuojam iki Anepamenukiek Riga-Jelgva-Sauli, ten tuoj pat griebiam fūrą iki A7 Ryga-Bauska-Kauna. nx. kava ir šakaladkos kalonkėj, ant trasos stovi konkurentas metalas iš festivalio, kuris visgi nelipa į fūrą pas linxmą ukrainietį, kuris pats kone dainuoja fūrų šoferių subkultūros šiuolaikinį folką: mašinos--degtinė--pistis. iki Bauskos, pereinam tą dailų miestuką, privaro ir mietalas, nutrešia cigarečių, tada aš atitrūxtu, ponia sako, kad nuveš iki Grenctalės, bet nuveža dvigubai arčiau, sako "čia kokie 5-6 km iki sienos", leidžiuosi apgaunamas, varau pėsčiom, kol matau ženklą "LATVIJAS ROBEŽA 10", eina nx, neina, tixliau, bet ima lyti, iš dešinės, beeeeee, kažkox seniukas daveža iki Grenctalės, ten jau mane paima mic su kažkokia pasvaliovska merga, paveža iki sienos, pereinam, pietūs ir atgal į šaltį ir liūdesį, žiūrėt į hostilest estiškas fūras, panevėžiovskų fakus ir į tai, kur čia nakvot reikės. dvi valandas, berods, stovėjom, temsta, kažkokie du zekiokai su naujintėlaičiu fordu, tiesiai į Vilnių. sėkmė ir triumfas. sirgti ir snausti. noriu namo.

neblogai.

September 6, 2004

nelegalus reivas :)

anos savaitės pradžioje zuikis priminė, kad esu jam parsidavęs penktadienį prižiūrėt reivo garsą. pažiūrėjęs anų tinklapį paraukiau nosį, sponsored by adidas ir kt. stylish bullshit, bus šūdas, galvojau, bet pažadėta, reik padirbėt.

belaukiant aparato ir besidairant po tuščią CA angarą požiūris pasikeitė. sponsored chujonsored, bet tai tie žmogeliai daro ką nori -- šokius :) -- ir px kaip jie tą daro. o ir 15kW garso valdyt niekad neteko, tai jau tapo visiškai įdomu. Lenkui pradėjus jau laxčiau ir kabinausi prie visų, kad duotų dar darbo, finale buvau generatorių prievaizdas ir rūpinausi kuro nesibaigimu. taip devynias valandas ir pralaxtėm: pažiūrėt, kad jokie indikatoriai nešviestų raudonai, pažiūrėt, ar elektromašinkoms smarvės užtenka, kvailai pajuokaut, patampyt neurozuikį už ūso, pirmyn atgal, pirmyn atgal.

turinys: vakaro žvaigždė išties varė gerai, tox į gonziką panašus mažuliukas storuliukas kalė ramiai ramiai, bet auditorija siautėjo. very smart, mr. englishman, and very good indeed. pranzūzai hardkorovcai irgi buvo įdomūs ir pikti kai velniai, tik jau tos paskutinės valandos labiau lenkė į miegą, negu į hardcoreenjoyment. 0710 smagiau buvo sukti į kairę masterio rankenėlę angare dar aidint paskutiniam būgno smūgiui.

finalas: penkios valandos visko ardymo, lomat' -- ne strojit', surinkom didžiąją dalį rich middle class kids palikto apylinkėj šūdo (labai juokinga buvo, kad pats išvakarėse lengva ranka taškiau šiukšles per petį, ryškindamas mayushkai, kad keep your country tidy yourself), pakraut, iškraut, killing me softly alaus butelys, paršliaužt namo, kur rūpestingos rankos pakiša panosėn rugštynių sriubos bliūdą ir nuveda iki lovos.

gerai.

July 29, 2004

go! go! go!

kazhkur Magdeburge, akivaizdzhiai velu, stuck, keturioms valandoms, vokishka klaviatura, priimkit atsiprashymus del y/z problemos>/p>

  • Vytukas vezha greitaja mashinyte ish Mares i Suwalkus, klausom Prince, tipo linxma, tik kazhkaip dar neishvazhiavom, gal kiek per ilgai, po puodelio shudkaves vezhikas atsisveikina, liekam laukt.
  • P91002 suwalki warszawa. biliety zalegitymovane po pirmo kontrolieriaus antspaudo, wagon dla palacych, tamsu, brrrrr, atvarem
  • P93505 warszawa(?) zakopane. varshuvoje laxtom, nerimas, doplatos i Berlynska tiesiogini siekia min 50 zl galvai, gal mokam, mes juk varom "su tixlu", ai, davai nemokam, paskui bus i Poznane, viskas pasidarys. Berlynskas nulekia, suvokiam, kad i Poznane vasara nevazhineja, panic mode, pirmas "gana nieko" vazhiuoja i Krokuva, bent bus kur miegot.
  • P26202 Krakow Wroclaw Gl. shitas bent/pagaliau vazhiuoja i vakarus. nieko ypatingo, ishskyrus tai, kad Wroclawe pagaliau galima ishlipti i diena, pagerti dar vienos shudiniausios pasaulyje kavos (priesh tai pelesiu ir kates myzhalo skonio kava buvo Warszawa Centralna Luxor'e), kuria paliekam bomzhui, suputusiam mano shokolado daly, dzhiugina tik i ja ismeigtas zhenkliukas 'shit happens'. paskui seka dar vienas desperatishkas bandymas padorios kavos gaut restauracja tipo vietoje, na taip, ish mashinkos, bet lenkishkas shudas nugali. o ne. krosas i pardofke "pashtetuku", krosas i traukini
  • P60003 Wroclaw Gl Dresden Hbf shitas jau vezha i VOkietija, shchyriai miegam, vokietys domis kur vazhiuojam ir kalba ivairiomis JTO kalbomis, atleke pamatom prieshais
  • RE50 Dresden Hbf Leipzig Hbf. ir shokam i ji, tipo didesnis miestas, pakeliui, pazhistams, o ir shiaip, reikia vazhiuot. pirmas kartas antrame vokishko vagono aukshte, RegionalExpress visgi stabdo, Leipyig Hbf pasitinka milzhinishkais dydzhiais, shoppers paradise ir zaparu, kur rasti Ineta, kur rasti shikinyka, kaip chia vazhiuoti toliau, kiek damoketi uzh IC, o kiek uzh ICE (ryzha kasinyke sake, kad uzh IC damoket nereiks, o ICE supplementai kainuoja nuo 3,58 oiro, ta jau sake chia), neurozas, galiausiai praleidzhiam kruva gal butu buve visai nieko traukiniu ir varom shituo, blin,
  • REdarkazhkiek Leipzig Hbf Dessau Magdeburg Hbf kuris atvezha i kazhkoki suhikta DDR Jonava ir Panevezhi viename, kuriame, apeje raaata po negyveliu centra visgi randame transo genties interneto kabokeli su gardzhiu alum ish drafto ir neoninem shviesom ir tusovke ir minkshtasuoliai ir gal visai nieko ir gal labai greit neuzhdarys.
  • dar liko 2:30 val iki traukinio, varom toliau :)

July 22, 2004

pirmynatgal

2236 pajudam baltu autobusioku, kiaušinienė ir kava Marėj, Kalvarija, Suwalki, Augustow, bliat', čia nėra nė vieno šikinyko per šituos 88km, Bialystok, we piss in Shell, ok, then a coffee too, Kuznica Bialostocka, laukiam eurogoželių, laukiam, laukiam, kas ištrauks daugiau ruletės juostelės vertikaliai į viršų, kol ji nuluš?, eurogoželiai pralekia ir nepastebi, vejamės, hallo, shall you drive, krentu į masę per 15km iki B-stoko, kur čia stotis, žemėlapis iš kioskelio, randam, biškį zlotų "už vargą", viso gero, oooo!, koks turgelis prie stoties, man reikia batų, man reikia batų, nėėėėra, bulkų davai irgi neperkam, perkam fritkes ir zjb salotas ir kefyyyyro! stoties bufete, traukinys, kur? kada?, karšta, jau norisi krist ant grindinio ir nestovėt, dvimpirmas dvimantras vagonas, einam į šitą compartment, ai, šitas senis man nepatinka, pažiūrim į sekantį, oooooo! labas ramai, iš kur jūs čia?, suomis, hardcore interrailer, bent taip atrodo, arba ščyriai žiūri pro langą arba varto thomas cook european timetable june 2004 edition, skolinuosi, išmoxtu, pavydžiu, šeštokai, termometras sako +29, pavėsy, ledai, naujas eurolietuviškas vagonas, priplėkęs oras, vno, čeburekai su sūriu po 1.90 'maktduonoj' prie stoties recommended, mindas su naujais šortais ir kultūrine programa po lietuva nuo šįryt, vyšnaitė, panevėžiovskas alus, per greit važiuoju namo, bet dar pakanka batarkių ir antro kvėpavimo laigyt po gelžkelio kalvas ir (ne)krist nuo nematytų Markučių skardžių.

Continue reading "pirmynatgal" »

July 1, 2004

ECHO

meno? paroda?

2004 liepos 2 - 7 dienomis

GreenClub

startas: 2004-07-02 1700. veiks bufetas, bus linxma, paskum šokiai ir muštynės. atsinešk savo vyno ir sausainio.

June 22, 2004

geriausias koncertinis snukytis

drkauns0058.jpg

ačiū, zik

June 11, 2004

ugniaus paroda

FAMILY

nesugebėjau nueit, nes galerija "AKADEMIJA" dirba nuo 1200 iki 1800. gerai, kad jau webe :)

autorius gyvena čia

May 20, 2004

developing personality

22-1.jpgvakar vakare, būdamas dvidešimts aštuonerių metų su trupučiu, pirmą kartą gyvenime perlėkiau per dviračio vairą, skridau porą metrų ir tėškiausi į asfalta. ant kiek branda, ne? pagaliau. beveik nieko neskauda. malonu, kad stabdžiai geri. :)

noriu linko į puslapius, kur rašo, kaip susitaisyt sukalatotą simpleksą.

May 19, 2004

criticall mass

bike-fist.JPG tai kada, a? aplinkiniai tai varo:

galų gale tai juk nėra bepročių mirties maršas per miestą, nieks nieko negriauna ir nedaužo vitrinų, telikas nieko nerodys, tiesiog visi važiuotume dviračiais, dearest of all my middle class friends :)

ane?

May 5, 2004

PIRK: Fender BXR60

parduodu bosinį kubą FENDER BXR60

  • pirktas 1997
  • 60W / solid state / 12" garsiakalbis
  • active/passive inputai
  • mid notch mygelis. nupjauna bjaurius vidurinius dažnius, skamba kiek tyliau, bet tvirčiau ir maloniau
  • ekvalaizeris: low-lowmid-himid-high
  • effects loop
  • ausinių skylė
  • 2xRCA dar kam nors įjungt

buvęs gaisre, neapdegęs, bet aprūkęs ir dvokiantis; vis dar groja gerai, dinamikas nebirbia :)

550 Lt, linxmai derėtis būtina!

daugiau info:

April 28, 2004

varšuva šiom dienom...

Varšuva ruošiasi pasauliniam ekonomikos forumui. užsikala lentomis ir intensyviai kažko bijo. žmonės neįleidžiami į šalį be aiškių priežasčių arba jiems pasakoma, kad "įvažiuosi po gegužės pirmosios". tvarka, ane?

IV#IV

IŠJUNGT VISKĄ #4

April 15, 2004

DE

vokietijoj galiausiai atsiduri kaimuky prie Riesa, polneishye ebenya, bet ten yra dushas, beksteidyhas, kur miegi iki 1330 ir nematai vargo, dar visokiu visokenybiu ir suomiu grupe FRIVOLVOL, su kuriais gali kabletis iki 0400 ir labai idomu. DDR savo ruozhtu tiek pat geria ir i kontakta neina. voila. tuoj vazhiuosim i PL pasienio kaboka, bus dar juokingiau.

dar pisom bruksni ir po smagaus koncerto FR varem 900km i Leipzig. ish pradzhiu grazhu, paskui "we don't buy in Esso except Easter in France, we don't buy in Shell except Luxemburg", nes ten dyelis kainuoja kaip Lietuvoj ir cigaretes palygint su aplinkiniais per pigios, paskui labai grayhu vakariniam DE pasieny, kalnai, nezhmonishko aukshchio viadukai, vrum aukshtyn, vrrrrum zhemyn, o dar paskui pasidaro tamsu ir supranti, kad 12 valandu vayhiavimo, tegu tik navigatorium, tai jau daug. temperatura, Leipzigas jau bishki pazhistamas, ivairuojam, surandam Stockartstr.6, labas, chia mes taremes pernakvot, ane?, rimtai taremes, tai px, vietos yra, ir geraim bjauru prancuzishka roma ir krentam i mase apsupti rimtos irashu kolekcijos. ish ryto saule ir pavasaris ir kelione pas DDR nr. 2

skaityt blogus "apie statishka gyvenima namie" ish keliones, jus jau man atleiskit, bet labai juokinga :)

April 11, 2004

NL

o paskui buvo vokishkas kaimas Oschersleben su 7 DDR didokoje saleje ir paskui gerai zhaide futbola ir gere prie savo bariuko iki parychiu.
nupyzdinom vyno.

paskui buvo Zwolle, CO9, skvotas buvusioje Shell kuro bazeje. naftukes aplink tiek prilaistyta, kad nieko statyt ar daryt nebegalima, Shellui px, miestas nelenda, nes savininko zheme, finale skvoteriams nieks netrukdo. "jei nakti bus shalta, tai va, chia shalia Esso kuro baze, numeskit kokia nuoruka :)" sake priesh miega tokiam stikliniam kioskely. zhinoma.

vakar gavom SMS'a, kad day off nebus ir grosim Amsterdame, "a huge squat in harbour area". fukcing huge indeed. bezdjonka formulavo, kad "geri chia zhmones. groja dzhiaza. maistas. shunys. vaikai. mechanikai. mechanikes. neprisipisi." neprisipisi indeed. nakvyne trechiam aukshte, dideles salej su dideliais langais ir tolimom A-damo shviesom, rukstant skardinei pechkai, kuri nichuje neprishildo, bet malonu zhinot, kad yra.

Utrecht. olandijoje jei namas stovi nenaudojamas metus, tai gali ateit ir ji uzhimt. savininykas tada gali eit i teisma, ir jei irodys, kad jis tam namui turi sumanyu ir planu, ir to imsis, tai tada teismas tave ishmeta, o jei neirodys, tai gyveni toliau. hohohoho. apsidairem aplinkui, palike busa nemokamoj parkavimo vietoj prie tolimo supermarketo, namuku yra, tokiu visai nieko, darbo skelbimu irgi yra, shalis maloni. belieka ikurt skvota "vilnius" ir siust atvirukus bichiuliams. :)

ryt 650 km ir routes nationelles, atlaikyk.

April 7, 2004

Berlin

kada tik bebuchiu Berlyne, visada sergu. ir vis sunkiau. ketvirto karto, itariu neatalikysiu :)

looking at the bright side -- bomzhu medicinos centre niekam nesukeliau itarimu, kad esu ne bomzhas :)

March 30, 2004

noam chomsky weblog

Turning the Tide

March 29, 2004

some fuckin direct action

BBC NEWS | World | Europe | Unearthing Hungary husband murders
Nearly a century ago, with World War I raging, the womenfolk here began to poison their husbands.
And Maria Gunya points out wryly that after the poisonings the men's behaviour to their wives "improved markedly".

March 17, 2004

pirmoji įkurtuvių naktis

susiedai, viktorka, medžiai ir kapukai! ačiū tau, Karaliene :)

March 11, 2004

The anatomy of fanaticism and hatred

Leonidas Donskis
George Orwell: The anatomy of fanaticism and hatred
what is the origin of fanaticism? Orwell, as well as several other perceptive writers, pointed to the general uncertainty and failure to understand what is really happening in the world as an inciting invitation, extended to the most confused, scared, or frustrated modern individuals, to cling to lunatic beliefs. The fact generally acknowledged by all major social philosophers and sociologists of today is that modernity destroyed the old certainties without providing any new workable, normative, prescriptive, and imperative designs of selfhood. To create such a design of selfhood for oneself, without any assistance from an observable and unshakably reliable source, such as solid cultural tradition or enduring and change-immune faith, seems unbearably difficult, if not impossible, for those who are not at home in a world of modern self-making and self-discovery. Hence, a desperate need for beliefs, theories, or practices that promise to fight uncertainty and also to revive the neglected symbols and forgotten values.

[via koška] Donskio paskaitos kas savaitę? nebllogai. :)

March 5, 2004

1986-04-26 ir paskum

mergička vėžinasi motociklu po Černobylio AE katastrofos vietą, fotkina ir pasakoja istorijas. [via DPH]

February 22, 2004

visaip

те, что вчера по пять, были оооооочень большие....

taigi, nulakiam Klaipėdon penktadienio vakarą, vėluojam, cinikas skambina, apie rūpesčius pasakoja, bet nešalta, sustatom aparatą, sujuokaujam su co-operated, susukam rankenėles, "parūkom ir grojam", dar biški parkių, pons direktorius išlekia į nuovadą toliau skriaust skinų babilono rankomis, zekiokai kala labai dobrą tik labai trumpą roko koncertą, įdomiai taip, natas grot jau išmokę, strakalioja, varto ritmus, maino stavkes, gražu. vietom tokia dub war dvasia padvelkdavo, bet aš juos šiaip pastaruoju metu mėgstu... po to lipam mes, nesmagu dėl tų rūpesčių prie durų, ale kažkaip atrodo, kad nesugrot dėl to būtų tas tikrasis pralaimėjimas. mikliai susukiojam garsus, 'trakatatatatatata..cik cik cik cik' pradeda mindas su bezdjonka, kalu pirščiukais per stygas ir prasideda...

girdėti viskas, šilta, karšta, boso linijos slįsta iš po pirštų ir verčiasi į tai, ko jau niekad nebepagrosiu, šoku iki lubų ir iki pirmo aukšto, kūlversčiai, šypsenos, "ne, tai jūs man geriau pasakykit, koks dabar gabalas!", veidas paprastas paprastas ir perkreiptas rokenrolo šypsenos, biso prašymų negirdžiu, nes nors ir pirštai kiauri ir nebelaiko, bet nooooriu grot dar. ultra gerai. oficiali versija, bus tik pirmadienio popietę, tikiuosi ne mažiau keturių žvaigždučių :)

paskui tradicinė pajūrio šiluma, dėdytės butas, alus virtuvėj ant grindų, miegu, bet vistiek nuspiriu beždžionę nuo sofos, gimtadienio rytas ir dovanai, pikto šuns nebereikia, prie jūros, seni ženklai 'juodojoj skylutėj', "ėėėėė, čia gali būt puikus skvotas ar bent vasarinis festivalis, dobrobyto paieškos, bulviniai blynai "rūtoj", pietūs namie, nes Galia irgi pagamino daug ir skaniai, kerpam galvas, virstam į tragiką ir važiuojam. miegam ir važiuojam, sustodami dyzelio, vandens ir šokolado. life's too good? no doubt it is.

šeule. bendradabedarbiai. naujos blėkinės durys. ta pati šiluma, olegas, kuka ir voriukė. labas, vaikai, šypt. mikliai suvelkam aparatą, sujungiam, sureguliuojam 'pay no mind', kurie kažkokie piktesni ir "blogesni", nei Jurbarke, gal po alaus, aha, ir tada suprantu, kad norisi grot, eit ir varyt, bet ne, reikia stypsot laiptų aikštelėj ir spoksot į linxmybių sūkurį. apačioj linxmybių sūkurys jau pasiekęs dobros pirties temepratūrą ir smegenų kiekį. jau soundcheckas rodo, kad reikia dengt korpusu dūdas ir bandyt kažką sugrot. jau supjaustyti ir kairės rankos pirštai, skauda, mindas vynioja pleistrą ir tuoj pat suprantam, kad greiti gabalai -- tai pavojus. 'varom medliakus! gal aprims?', bet ūpo jau nebėra, beždžionei krenta pagaliai, aš varau pro šalį, dūdos daro nežinia ką, kažkas daužo į nugarą, "suprask suvok, smegenų nebėr" niūniuoju panosėj, ir vis stengiuosi užsimerkt ir paskęst garse, ištraukt iš savęs kažką, kas atgaivintų. staiga salėj rečiau, vėsiau ir ramiai ramiai pabaigiam. nėr reikalo, nėr prasmės. geriam alų, pasakojam istorijas, ryt bus geriau. dar reikia išmėtyt plungės/klaipėdos teenorgijas iš miegamų vietų ir atsikelt devintą ir gert kavą toj amžinai mieloj 'bendradarbių' virtuvėj. ką apie tai Domas?

o tada -- mano Šiaulių ryto ritualas. per "tunelį", į kairę, "saulutė", cigaretės, pasivaikščiot aplink kvartalą, ineto kavinė vytauto 107, traktaktaktak per mygelius, atgal, kas ten bus?

vakar palangos švietė saulė, buvo tas išeik-į-lauką-o-vakare-grįžk-peršalęs pavasaris, o šiandien čia -- vasaris, šalta, vėjas, tuščios nykios gatvės ir kiemai prišalę purvino sniego. koks koncertas, toks kitas rytas? ojoj.

pirmyn į požeminį ringą :)

February 17, 2004

kaulų čiulpų donorystė

Prašau dėmesio!

Kreipiuosi į visus norinčius būti kaulų čiulpų donorais . Šiuo metu Lietuvoje nėra kaulų čiulpų donorų banko, jis tiesiog nėra finansuojamas Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos kadangi tai labai brangu ir t.t. Taip, tai tiesa. Vien tik donoro kraujo ištyrimas donorui kainuoja apie 800lt.

Šiuo metu Lietuvoje veikiantis Rūtos Kynaitės vardo labdaros ir paramos fondas, bendradarbiaudamas su lenkų gydytojais, pasiryžę finansuoti 60 žmonių kraujo ištyrimą.

Jeigu apsispręsite tapti donoru ir padėti leukemija sergantiems žmonėms, turėsite užpildyti anketą , kurioje sutinkate būti įtraukti į potencialių kaulų čiulpų ir kamieninių làstelių Donorų banko rejestrą. Tada atliekamas pirminis donoro kraujo tyrimas, kurio rezultatai įtraukiami į bendrą pasaulinį Donorų duomenų banką.

Tinkamumo atveju donoras turi atvykti į Santariškių klinikas Vilniuje.

Jeigu pacientas randasi užsienyje, ir jei donoras turi vykti pas pacientą, Donorų bankas apmoka visas su tuo susijusias išlaidas. Ten atliekama donorystės procedūra, kurios metu imamas donoro kraujas, atskiriamos kamieninės ląstelės ir kraujas donorui supilamas atgal. Kamieninės ląstelės donorui atsistato per 2 savaites. Ši procedūra neskausminga ir nekelia jokio pavojaus donoro sveikatai. Žmogaus anonimiškumas garantuojamas.

Norėdami tapti kaulų čiulpų donorais turite skambinti šiais telefonais: 868533939 Sigita, 865085153 Lina ir susitarti dėl susitikimo.


miela blogosfera, įdėjau šitą skelbimą bičiulių, kuriems tai svarbu prašymu. iniciatyva graži, tai prašau tavęs klyktelėti apie tai garsiai, tiek internete, tiek iš lūpų į lūpas. --ve

January 29, 2004

ką daryt su tankais

Cubitt Artists

pink_home.jpg

January 25, 2004

kaip kur, bliat'?

nu, tai jau grojom Jurbarko mokykloj. juokas. dar kokį spalį, dar senoj kamorkėj su mindu ir bezdjonka šnekėjom, kad ilgainiui tas visas pankrokas tampa nuspėjamas. žinai, kaip bus kokiam supistam Lenkijos bažnytkaimy, kaip bus Vokietijoj, kokia masovkė šūdinoj salėj bus Latvijoj ir pan; east europe, rusija, nematyti kraštai dar gali nustebint.. lietuvoj malonu grot tikriausiai tėra tik Bendradarbiuose, Klaipėdoj, nes cinikas, nežinau, kaip, bet žino ką daro ir gal kartais Kaune, nors tas nx požeminis ringas -- tai blogas visiškai.

tai va, tas Jurbarkas tai buvo tuo chrestomatiniu koncertu bet kokioj Lietuvos mokykloj, su minia paauglių, su kuriais aš jau nebeturiu nieko bendro, man rodos. esu per senas? tas pankrokerio naivumas neleidžia nuolat prisimint, kad vistiek, ta roko muzika ir yra skirta teen auditorijai, bet juk būna ir "suaugusių" žmonių, nesvarbu, kiek jiems metų. aš čia aneikiek nenoriu bart/peikt/žemint organizatorių,jei stengėsi ir darė, kas jiems svarbu, sugrot man visad smagu, kaip grupės narys aš tik džiaugiuosi. bet kaip supistas ve -- visai ne. nebenoriu.

grot, beje, buvo gan nieko, backlineas pažįstamas, išmokau sustatyt bezdžionės būgnus, kad jau tiktų, zjb tie nauji stovai, gražiai sukiojasi, priekis irgi mūsų atsivežtas, viską mokam. :) Tie mažukai plungiškiai R.I.P. varė netikėtai dieviškai, kažkada Telšiuose įdėmiai neklausiau, tik krizenau apie The Jesus And Mary Chain soundą ir kaip čia apsimyžtų Smalkė ir Gonzikas, bet dabar tai buvo super! mažūūūūčiai, su skiauteryyytėm vaikiukai varė normalų zajabys' pankroką, su visais navarotais, tvirtai ir užtikrintai. smagu buvo. mes pradėjom smagiai (ačiū aniry už blyną!), punkas rokas irgi na maxa, greitai, gal kažkas parolinosi, bet neesmė, viskas lėkė pirmyn, bet po dvidešimtvieno, "uraganiškas kalatūnas" prasidėjo gerai, bet kai pasibaigė, kažkas sulūžo. koncertas baigėsi taip darbuotojiškai, nežinau kodėl, kur jau labiau laukiau vairavimo namo, o ne galvojau, kaip čia geriau. visi dar kalbėjo grįžtant, kad jau pyyyyzė, metas į turą, užsisėdėjom šitoj baloj ir visi koncertai, gal be aukščiau minėtų vietų, tik varo į neviltį. duok dieve, pavyx...

kokios trys-keturios valandos už Narušio Ducato vairo ir visi namie, girtieji/tingieji užvešti, kiti iškrauna aparatą, načnykas "prieš mentus", po porą alaus, namo, dviejų dienų išėdos, pakurt įšalusį pečių, alaus, aha, į migį, chaosas, rytas, VHCU paskaita (turiu 0.1% antro laipsnio nudegimą ant dešinės rankos, išmokau, ane? :)), šalta nu nx, minusas, geriam su Algiu kavą 'erlicke', jis eina šikt, grįžta ir sako:
-- vat, kai šiki, kažkas išeina. tai tuo pat metu, kažkas ir ateina. tai vat pagalvojau dabar, kad gyvenam kaip filme kokiam.
pritariu,nepritariu, kažkas, iki stotelės, kas kur, v rassypnuju.

o dabar galvoju: kaip kur bliat' aš čia gyvenu?

December 15, 2003

kabeliai

kadaise parašiau į forumą, ten nugulė po dulkių sluoxniu, dar sykį pagalvojau, kad tegu būna ir bloge. be to, esu visai patenkintas rašinėliu :) taigi:

Doro pankrokerio įvadas į rokenrolo kabelių pasaulį

"džekas" dar vadinamas "pirštu" yra 6.3 mm skersmens pailgas kištukas. pilnas angliškas vardas yra 6.3 mm jack arba quarter inch jack (1" == 25.4 mm, 25.4 / 4 = 6.35. biškį sueina :)). atrodo štai taip:

t_mjplugs.jpg

toks yra mono džekas. jis dažniausiai kabinamas ant kabelio, kuriame yra viena izoliuota gija ir ekranuojanti viela. izoliuotas laidas (signalo laidas, bent aš taip kalbu :)) lituojamas prie kontakto, atitinkančio pati galiuką (tip), o ekranas ('masė', 'žemė') -- prie korpuso ar kontakto atitinkančio likusią "piršto" dalį (sleeve).
o stereo džekas atrodo va taip:

t_sjplugs.jpg

jame būna du izoliuoti laidai, kurie lituojami prie atitinkamų galiuko (tip) ir žiedo (ring) kontaktų. jei skirtinguose kabelio galuose skirtingai prikabinsi galiuką ir žiedą, tai stereo kanalai pasikeis vietom ir gal bus juokinga.

ausinių laidų galuose būna 3.5 mm jack. jie dažniausiai sutinkami stereo variante. lituojami taip pat, kaip ir 6.3 mm džekai, tik labiau nepatogūs :) atrodo va taip:

752_014.jpg

DIN dažniausiai vadinami "rusiškais" bo būdavo tarybinėje ar sovietinio periodo čekiškoje/vengriškoje/etc aparatūroje. čekų pankrokeriai iki šiol dafiga naudoja Tesla ir Vermona techniką su tokiais bjauriais lizdais. irgi būna mono (3 kontaktai) ir stereo (5 kontaktai) variantai. šiaip, DIN, kiek pamenu, kažkokių vokiškų standartų pavadinimas, taigi gali būti ir paslaptingesnių kištukų. anyway, čia kalba apie tuos, kurie naudojami audio technikoje.. atrodo va kaip:

s5.jpg

litavimas yra nepatogus :), bet nieko. prie 2 kontakto (pagal žemiau esantį piešinuką) lituojama ekrano viela, prie 3 kontakto lituojamas signalo laidas. patartina 1 ir 3 kontaktus užtrumpinti (prilituoti tarp jų mažutę vielytę), nes kartais aparatūra šnekasi su 1 kontaktu. jei laidas stereo, tai kitą signalo laidą reikia lituoti prie 5 kontakto, ir jį užtrumpinti su 4. piešinuke vaizdas iš to galo, kuriame lituojama:

5180.gif

mano mėgstamiausi (nes tvirtai susijungia, be to laidus su jais labai lengvai galima sujungti į vieną yyyylgą laidą) yra XLR kištukai, dar vadinami "kanonais" arba "mikrofoniniais". net jei mikšeryje ir yra skylės tiek XLR'ams, tiek džekams, vis tiek, labai rekomenduoju mikrofoniniams kabeliams prilituoti XLR'us, bo jų įėjimai yra jautresni. atrodo štai taip:

Xlr_f2.jpg XLR_M2.gif

po kairei yra "mamka" t.y. lizdas, po dešinei yra "papka" t.y. kištukas. ant XLR'ų kontaktai dažniausiai būna pažymėti skaičiukais. tradicinis litavimas -- masė prie 1, hot/signalas -- prie 2, cold -- prie 3. cold laidu gali eiti "phantom power" -- maitinimas vidiniam mikrofono stiprintuvėliui.

RCA kištukai vadinami "tulpėmis", dažniausiai sutinkami ant televizorių ir audio/video aparatūros subinių. dedami ant dvigyslių kabelių, ekranas -- prie korpuso, signalas -- prie kontakto, neįdomu su jais :) atrodo taip:

RCA_plug.gif

pastabos?

October 24, 2003

gabija, lygiuot! ramiai! laisvai!

forumas pasakė, kad bus koncertas. vakar prisiminiau, pagalvojau ir nuėjau. smagiai pavyko susimest skudurus su mic ir Krilu, tai važiavom bordiniu autobusiuku su metalo mptrim. vajėėėėzau, kokia prabanga :)

Gabijos gimnazija primena vasarą, kai bandom eit skersai, kad patekt į trasą, bet nifiga nepraeinam. Šįvakar praeit galima, mėtosi sniegai, traukia skersvėjai, bjeeeeeuru, įėjimas kaip į kokią padvodkę, parūkom, pakrykštaujam su zimbabvėm, sumokam skinams po trajaką ir patenkam į supistą sporto salę, jau pilna paauglių, merginos cypia, drąsuoliai užšoka ant scenikės ir mikliai nušoka, "aš sėdžiu vokalistui ant kelių!" sako kažkokia mergiūkštė.

mergina, kuri užaugus bus TV diktorė spiegia į mikrofoną apie koncerto pradžią, vaikinukai-abrastukai, dieve mano, jiems po kokius 014?!, klykia, kad jie yra grupė FANIERA ir varo pop/ska/nofx Bitlų, Nofx, Gryndei ir dar kažkieno, iš viso keturis gabalus. gale dar prisijungia trimitas, gitaristas nori dainuoti ir pjaustyti soliagas visą laiką, tokie biškį "naši mestnyje bitel'cy".

toliau varo grupė, eeee, "ei, kaip šitie vadinasi?" klausiu greta stovinčio rimto veido metaliūgos. "eeeee... BY THE WAY, atrodo" sako jis. pradeda rimtų veidų metAlu-instrumentAlu, vokalistas kvailai strakalioja, spėlioju ar gitaristai jį atpyzdins už tai po koncerto ar ne. paskum dar pasirodo, kad yra ir mažaūgė ilgaplaukė merga, kuri kartu dainuoja smelslaiktynspirit ir kitas dainas (kai kurios tiktų The Cardigans?!). bet buvo geras antras metAlas-instrumentAlas, toks gražus su pakilimais ir pan. Šitiems begrojant vis daugėja šalikuotų vėliavuotų "patriotų", kurie apsikabinę surėkia "Tėvynė mūsū" ir suspaudę kumščius šoka į jaunatviškas muštynes aka pogo sūkurį. nx. einu parūkyt. tiesa, paskum pas grupę išsiaiškinau, kad jie vadinasi WILD AWAKE... :)

parlekiu, pareguliuoju Bomžei gitarą, nieko tas nepadeda, ir scenoje varo ZIMBABWE. zjb, pagaliau nagla garsi vokalistė, lenkų kalba ir Chrizantemy! rulez, tik kad mažos apvalios mergaitės aka ritmo sekcija grojo tyliai ir niemoščnai, o seserys komendantės dukros kalė į klyną. trydydydiau trydiau triediau pjaustė ant gitaros ir rėkė bisui kažką apie skausmą.

Laukinai Atsibudusių vyrukai klykė, ė, bobos, nekartokit ir sakė, oooo! dabar tai bus WOZU, ką, gerai? klausiu, jo, sako, gerus gabalus groja. malamės su mic ir Žyga ant laiptų, rūkom, girdžiu kaip kala būgnas, metu nuorūką. ant scenos bosistas muistosi ir dročina čekišką bosą, kaip prieš dešimts metų, juokingai maivėsi. tvirtai skamba, rooookas, buvo visai nieko vietų, rankos nekreivos. tik ta tradicinė vieta, kad kai jauni ir moka grot, tai vistiek dar durni, tai ir groja šūdą. finale, užuot klausęs laižiau Forti krupniką, valgiau bulką su bananu ir kitaip bovijaus, smagiau taip.

būsimoji TV diktorė spiegė kažkokią "informaciją", grupė SLIVER sakė, kad pagros "sudėtingesnę muziką, bosistas chujarino slepus kaip kulkosvydis, gitara grojo tą patį akordą, įspūdis neblogas, bet noras eiti į svečius vakarieniauti buvo didesnis.

vienžo, labai džiaugiuosi nuėjęs į kOncertą. :)

October 22, 2003

normAliai atrodanti pankroko grupė

PAGALIAU Lietuvoje yra normAliai atrodanti pankroko grupė. čekidaut:

fr.jpg

mirk iš juoko (tm) :)

October 2, 2003

dar citata

My neighbors enjoy trance. The album they really enjoy is heavy bass with added tracks that sound like what you'd hear if you wired Enya's clit to four thousand volts. Every single fucking track.

October 1, 2003

on demand routing

tipo. pirmadienis, dvylikta, geriam kava ir kalbam apie bugus, skamba telefonas ir Kestelio balsas sako, kad reikia

Continue reading "on demand routing" »

September 29, 2003

401

marker_story.jpg

September 1, 2003

kaunas

kdangi Šiauliuose lijo ir šiaip, reikėjo, tai atvažiavom Kaunan kokią 1500. Atvairavau Narušio naująjį Ducato, 2.5TD visgi malonus dalykas, po 1.7D Tragiko.

pasilepinimas Arbatinėj Prie Pašto su paprastu ir skaniu vegansku valgiu, visi išvaro į stotį, mes su Mindu pasiliekam Chaj arbatos, pasikraunam batarkes ir greit greit greit apžiūrim Kauno senamiesčio grožybes: Prieplaukos krantinę (kito kranto vaizdas nuo jos man kažkodėl primena erszebet-sziget apylinkes Budapešte, tik sumažintas ir gerokai nutrintas), keistą KDI kiemelį, kuriame gera rūkyt, Maironio muziejų (kelią į kurį paskui galima pasakot išprotėjusio veido filologei, fui), Vytauto gamybos bažnyčia ir pan.

sustatom aparatą, panuobodžiaujam, pareguliuojam garsą, popizdet'-poplevatsya, KS nevaro, nes dar gros Xess ir D.A.R. iš Panevėžio.

Man tas buvo geriausias koncertas su Toro Bravo, nes Narušis kalė užtikrintai, buvo į ką atsiremti, tai jau variau geriausiose Ramones tradicijose, plačiai išsižergęs ir juokingai linguodamas. punkas rokas never stop! :)

o tada atkentėjom gotus ir panevėžiovskus rokerius, pasikraut ūkį, nusipirkt cigarečių, parvažiuot, išsikraut, miegot. simple as shit.

August 22, 2003

bass systems

pasigirsiu.
bamp.jpg

July 21, 2003

viskas nesibaigia, baigiamės mes

ėėėėė. tas trečiadienis tebuvo pradžia.

Continue reading "viskas nesibaigia, baigiamės mes" »

July 17, 2003

trečiadienio vakaras v jebeniakh

mic parašė normAliai, aš rašysiu ką pamenu.

mes su Algiu pagrojom idiotiskai, bo nesugebėjau susireguliuot stiprintuvo ir arba cypw, arba buvo netikėtai chilai ir tyliai. paskutinė kompozicija, tarnybiniu vardu 'Hitas', pagaliau bent jau gavosi, nors irgi su koše ir be to kaifo, kuris dažniausiai būna.

gal r pasidarys tas geras pasirodymas, kai gaunasi, kaip nori. bent trejetui. patenkinamai. kad žinotum, kad grojai ne kreivomis rankomis ir galėtumei parintis apie Meną, Grožį, Kūrybos Laisvę, Minties Skrydį ir tuos jau niekam niekam nepasiekiamus Šūdus.

dar gale žiūrėjau ir galvojau, kad jei išsuki nepažįstamam žmogui ranką, keldamas jį nuo grindų per pogo sūkurį, tai čia zjb ar ne?

July 15, 2003

icq - you sick me - we like food

14:29:52 <katiba> ash daba mielai ishklausyciau ishmintinga paskaita apie sojos gaminimo gudrybes
ON> msg katiba paimi ir padarai, kad zjb būtų. :)
14:30:14 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba iš vakaro užpili verdančiu vandeniu, sojos kubelius/lakštinius/faršą su druskyyyyte, prieskonučiais, pipyriuuukais, viskuo, ką mėgsti
14:30:58 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba arba prieš 20 minučių
14:31:03 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba palaikai, tada nupili vandenį į atsarginį dubenį, nuspaudi tuos gabaliukus, kad posausiai būtų, tada suverti juos į karštą aliejų ir apskrudini šoniukus. jei soja bus per šlapia, apskrus *blogai*
14:32:11 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba aliejus, be abejo, su mėgstamais prieskoniais ir t.t.
14:32:34 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba aš dar, šoniukams apskrudus (tm), įmetu svogūno papjaustyto, mėgstu, kai jie kartu kepa ir kai esu pasiryžęs valgyt iškart, tą keptą marmalą
14:33:10 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba jei darom gudriai, tai tada priverčiam kepimo ilgumo tvarka visų kitų "masės" daržovių, pakepam po truputį
14:33:42 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba ir supilam pradžiai pusę to nupilto nuo sojo vandens, primažinam ugnį ir paliekam pasitroškint
14:34:08 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba vis pažiūrim, kad pakankamai šlapias tūsas būtų, jei šlapia, padidinam ugnį, jei sausa, dapilam vandens
14:34:31 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba reik išlaikyt tokią burbuliuojančią balą.
14:34:49 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba po bent 10 minučių įverčiam porą šaukštų miltų, viską ščyriai išmaišom
14:35:10 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba miltai sugeria vandenį ir padaro tokią labiau vienalytę košę
14:35:25 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba pilam ant mėgstamo garnyro arba valgom kaišiodami duonos riekę ir godžiai čiulpdami :)
14:35:47 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
14:38:45 <katiba> :)))

July 8, 2003

tabūns savaitgalis

tab03_logo.gif

detali ir chronologiška istorija beigi ataskaita su paveixlais. visos foto mic arba ugniaus fotiko.

Continue reading "tabūns savaitgalis" »

June 19, 2003

naktiniai pasivaikščiojimai

heh. vakar, po to kai du pusamžiai vyriškiai [su aukštuoju ir nebaigtu aukštesniuoju išsilavinimais] visgi sujungė kambario elektros provodkę taip, kad veiktų rozetės ir šviestų lemputės, išgėrė tą "vyrišką" alaus-butelį-po-darbo [male bonding, ya know :)], buvo jau gana vėlu ir išėjau namo pėsčias.

pakelyje keturios cigaretės, 40 minučių kelio. piniginėje 50 eurocentų. šūdas.

tada pamačiau pirmąjį butelį. prieit, pasilenkt, pačiupt, atsegt, įdėt, užsegt, užsimest, toliau.

finale, mėgstamajame načnyke turėjau 16 BBH, 1 žalią, kurio neėmė ir vieną Carlsberg, kuris buvo po 50.

šįryt rūkau sąžiningai užsitarnautas cigaretes. :)

June 2, 2003

knygų skaitymas

hm. po septynių metų, šeštadienį vėl grojau pirmą kartą. striokas jautėsi visą dieną, tačiau per soundchecką kinkos ėmė drebėti jau smarkiai. apogėjus buvo, kai, laikydamas rankoj 999 merzavčiką, kreipiausi į auditoriją žodžiais "labas vakaras, čia yra Knygų Skaitymas", sriūbtelėjau, atidaviau buteliuką Algiui ir atsukau garsą ant boso. kelio atgal nebebuvo. 15 minučių gėdos, supratimo, kaip pro šalį varom, strakalionės ir draugeliškų šypsenų iš žmogelių priešais.

Sabot pagrojo hiper šauniai, žymiai geriau nei praeitais metais.

May 20, 2003

apie judėjimą 1993

turboreanimacija-01 apie judėjimą 1993.mp3
juk judėjimas, žinia,
tik svaigus pirkimas,
požymių kiekviename
pastovus buvimas

pirkit odines striukes,
ir sex pistols albumas,
ir exploitedų maikonus
pirkite protestą -- nebrangu!

juk judėjimas, žinia,
tik svaigus pirkimas,
tai linksmybių sūkurys 
ir alaus gėrimas

pirkite protestą -- nebrangu!

May 17, 2003

daržovių paštetas

[ tikiuosi, autorius neprieštarauja. elgiuosi baisiai nemandagiai ir neatsiklausiu.. ]

From: "krilaz" <žžž@žžž.žž>                                              
To: <ve>                                                                      
Subject: Re: bdi                                                                          

> o dabar, bachuriukas, tixliai ir išsamiai pasakoji, kaip tie
> paštetai gaminami. nuo A iki Z. bo dieviška skanybė,... :)

xexe :) shiaip receptas paslankus, kiekviena karta priklausomai nuo to
kokiu 'atlieku' galima sukaupt ish pustushchiu maisheliu ;)

shita karta buvo mazhdaug taip:
juodi nelukshtenti zhirniai ir paprasti zhirniai uzhmerkti puode ant nakties. diena juos uzhviriau ir ymechiau +sauja morku ir svoguna, dar labai nedaug sojos farsho. kol tie vire, keptuvej pachirshkinau dar kokius 5-6 svogunus su pipirais ir vegeta.

kai vanduo ishvire viska sumechiau y viena kruva ir sutraishkiau. dar yberiau raudonu pipiru prieskonio, petrazholiu, raudonelio, sojos padazho
trupinely.

shiaip labai skanu jei dar suvertus pvz. zhirneliu koncerva arba skaniausiai
ish viso gaunasi ish pupeliu, bet tiek daug tuo metu neturejau :) o prieskoniai kaip jau kam patinka ;)

shiaip labai greitai pasigamina, nedaugiau pusvalandzhio uzhtrunka ir
uzhtenka ant pusrychiu bent kelioms dienoms.

skanaus ;)

butu gerai bliudely kada susigrazhint, tas mano megstamas ;)

k.

rytiniai skaitiniai #šiandien

atsibudęs netikėtą devintą valandą, susiradau pundą knygų palovy, susiradau The Hacker's Ethic by Pekka Himanen et al. ir iki dvyliktos jau buvau visą suskaitęs, išskyrus Castells'o straipsnį gale, katras jau alkanam skaitytojui buvo pernelyg moxliškas. Ir ką? jei Days of War, Nights of Love yra "Crimethink for beginners", tai The Hacker's Ethic yra tox labiau "Crimethink for managers" :) labai daug panašių požiūrių (kai pagalvoji -- visai nekeista, subkultūros visgi panašios, tik apsirengimo pobūdis ir "pagrindinis" mėgstamas užsiėmimas skyrėsi) į dalykus -- darbą, pinigus, autoritetą (ne kaip authority ar valdžią, bet į natūralią ad hoc lyderystę), pramogas, dalinimąsi, veiklumą. bent viena iš šitų knygų yra būtina tiek "maištingiems jaunuoliams", tiek "middle class assholes" >;)

panašiai pradžiuginus/apšvietus "rimta" knyga tikriausiai buvo Frederic Brooks "The Mythical Man Month". tiesiog, dabar prisiminiau :)

kas dar po dabar mėtosi po lova ir laukia eilės.. jau kuris laikas... Martin Fowler "Refactoring", Lewis Caroll "Hunting for Snark", Jean Baudrillard "Simuliakrai ir simuliacija" paskutiniai du skyriai :), "Designing web applications with UML", dar kažkas, ko piešinį atsimenu, o viršelio jau nebe.

kita gera knyga pastaruoju metu buvo Dino Buzzati apsakymų rinkinys.

May 11, 2003

groti smagu

noriu viešai pasidžiaugt, kad gerai pagrojom su kolegom praėjusius ketvirtadienį ir penktadienį.

Continue reading "groti smagu" »

May 3, 2003

kilju pavyko!

taigi, sėkmė! čia anadien rimtu veidu rašiau paties nebandytą receptą, o aną sekmadienį visgi ryžausi.

viską dariau pagal ano recepto proporcijas. kadangi iš tinkamų talpų namie buvo tik tuščias 2l bambalis, truputį paskaičiavau ir gavosi, kad reikia 400g cukraus ir 20g mielių. pakelis cukraus kainavo apie 3 lt, 40g mielių pakutis kainavo 42ct. tada užkaičiau vandenį ir kol anas aušo iki kūno temperatūros, supyliau butelin cukrų ir smulkiai supjaustytas mieles. užpyliau vandenį ir palikau vonioj ant gyvatuko. procesas pajudėjo! mielės intensyviai rijo cukrų ir tuoj pat ėmė rimtai šikti CO2, kilo burbulai, varė putos, bet per kokį 15 min nusistovėjo, kad jau nebuvo baisu palikt.

o penktadienio rytą beliko tai perpilt į patogesnį bambaliuką ir vaišint draugus per koncertą. "Išgerk šito neuostydamas!" :)

kilju today, scream tomorrow!

DIY daikčiukai. nu nu. bet čia bus ne apie kokius efemeriškus daikčiukus, kaip fanzinus ar koncertus ar kitą oro virpinimą, bet apie be galo svarbius daiktus gyvenime -- svaigalus ir muilą ir kabelius.

Continue reading "kilju today, scream tomorrow!" »

April 15, 2003

touring

heh. vezhinames.

Continue reading "touring" »

April 6, 2003

važiuoti!

pasivėžinom per savaitgalį,

Continue reading "važiuoti!" »

March 29, 2003

fui :)

tas yr rokenrols. izgatavots ar lietuva.

Continue reading "fui :)" »

March 22, 2003

antikarinė demo

taigi, internetas paskelbė antikarinę akciją šį šeštadienį. iškart sakau, netikiu demonstracijiniu protestu. netikiu. opozicija tik sustiprina pozicijos egzistavimą, suteikia jam prasmę. tai tik ženklo parodymas. ir tik taip tą matys televizoriaus žiūrėtojai, radijos klausytojai ir žinių skaitytojai. kaip kažkokį, mažokai reikšmingą, ženklą.

na ir kas?! užtai aš tikiu savim. ir tikiu, kad karas -- niekam tikęs sprendimas. ir esu solidarus su tais, ant kurių krenta bomba, ir tais, kurie kitur ant svieto taip pat išeina į gatves.

tokia tai motyvacija. ir kas gavosi? gavosi šaunus pasivaikščiojimas vilniaus gatvėse. self organized swarm of young people. chaotiškai ir kiek komiškai, tačiau visi nuėjome visur kur norėjome (rotušė -- jav ambasada -- kam -- prezidentūra), išrėkėme, ką manome ir pamojavome, ką atsinešę. tixlas nėra patekti į televizorių (nors jei tai įvyx, ir kažkas dar pagalvos apie Irako karą -- irgi šaunu), tixlas -- pasakyti savo nuomonę. už dyką, kas šiais laikais vis labiau nepriimtina. ir mums pavyko!

March 20, 2003

The Low Road

Marge Piercy

THE LOW ROAD

What can they do
to you? Whatever they want.
They can set you up, they can
bust you, they can break
your fingers, they can
burn your brain with electricity,
blur you with drugs till you
can't walk, can’t remember, they can
take your child, wall up
your lover. They can do anything
you can’t blame them
from doing. How can you stop
them? Alone, you can fight,
you can refuse, you can
take what revenge you can
but they roll over you.

But two people fighting
back to back can cut through
a mob, a snake-dancing file
can break a cordon, an army
can meet an army.

Two people can keep each other
sane, can give support, conviction,
love, massage, hope, sex.
Three people are a delegation,
a committee, a wedge. With four
you can play bridge and start
an organisation. With six
you can rent a whole house,
eat pie for dinner with no
seconds, and hold a fund raising party.
A dozen make a demonstration.
A hundred fill a hall.
A thousand have solidarity and your own newsletter;
ten thousand, power and your own paper;
a hundred thousand, your own media;
ten million, your own country.

It goes on one at a time,
it starts when you care
to act, it starts when you do
it again after they said no,
it starts when you say We
and know who you mean, and each
day you mean one more.

ačiū ievai

March 18, 2003

mierrrrde

pertempiau hardcore.lt ant kitos mašinos. pamečiau velniop visus pakeistus failus nuo sausio pirmosios. labai nesmagu. gerai, kad saitas jau buvo tapęs "necentralizuotas" ir daug daug dalių darė savarankiški žmonės, o ne tie patys du santechnikai.

ir dabar pusė veikia, pusė neveikia, bet jau naktis ir smegenys arba nori kavos ir nepoilsio, arba eiti namo. paprasta, ne? :)

life used to be sooo simple :)

March 17, 2003

ar Vilniuj yra?...

"Ar Vilniuj yra feministinių grupių?" rėkė Kastis prieš devynis metus ir dar biškį. ne, Kastyti, iki šiol nėra. reikia? kam reikia? kai pagalvoji, per tuos dvyliką metų grupių apskritai nelabai teatsirado. ne roko grupių, o pilietinių ar žmonių, kuriems svarbu grupių. arba aš nežinau... roko grupių, beje, taip pat nelabai yra. visos naujos grupės groja kažkokį stilių. ir groja taip, kaip priklauso tam stiliui. skambės nuobodžiai, bet vakar drybsojau ant grindų ir klausiau TR diskografiją. nuo 1992 iki 1995 -- 5 albumai, kad juos kur. visaip, įdomiai, ir "mums pochui koks čia stilius". vaikai, rimtai, davai varom ne kaip reikia, o kaip patinka. ar tiesiog -- patinka ne muzika, o būti atlikėju? tuomet varom nuo scenos :)

February 27, 2003

crisis management practice

'atostogos varshuvoje' prasidejo visai nekaip, su daug tasymosi ir nervu, padedant bichiuliams su ju netiketais vargais. tikiuosi, toliau jiems klosis gerai. trissyk per kairi peti, etc etc.

varshuvoje diena buvo kiek shaltoka, bet taip maloniai ir velnishkai dvelke pavasariu. gerai gerai dvelke.

February 25, 2003

William Gibson blog

šį vakarą galiausiai užkliuvo vieno mėgstamų autorių, William Gibson, blogas. prieš tai išbrowsinau 200+ banga.lt profailų su tais mažučiais blogučiais (tyčia dviprasmiškai) - dienoraščiais, ir grįžau prie WG. "Gibsonas yra Gibsonas" sakė YSM langelis. teisingai.

02/22 bloge yra tokia vieta:
Well, I've never run a marathon, but I imagine that the people who do, enjoy them; not sure they'd say one was "pleasant", though; satisfying, more like it.. Visai kaip pankroko grupė apie savo trijų savaičių turą. Niekad nemokėjau taip taikliai pasakyt.

October 11, 2002

toliau žaidžiam su Simonu Atsipisk!

Istorija sukasi ratais. Šį kartą emailų "ar parašysi ką nors naujam kabliui?.." buvo nebe vienas. Paskutinis skambėjo taip: "tai kaip ten? ;) k.". Ir tikrai. Stabdžiau ilgai ir nuoširdžiai. išgėriau kalnus alaus SKU bandydamas ką *gražaus* parašyti, prasėdėjau virtuvėje berūkydamas ir supratau tik vieną dalyką. Visos geros / gražios / įdomios mintys sukasi galvoje, kai pykstu. Kai esu nuoširdžiai susirūpinęs tuo, kas skaudina, kliūva, tiesiog matosi tuo metu. Kai einu per lietų iš vieno Naujamiesčio kampo į kitą, ir vanduo bėga pro kiaurus padus. Kai sėdžiu ir daužau galvą į stalą, nes darbas nesiseka. Kai blogai. O kai tik ateini į ramią ir šiltą vietą, viskas pasidaro paprasta ir malonu, rūpesčiai nutolsta, "rytoj". Nors ateities ir nėra.

Continue reading "toliau žaidžiam su Simonu Atsipisk!" »

April 11, 2001

Žaidžiame žaidimus su Simonu Atsipisk!

"...tai parashysi ka nors naujam kabliui?? any ideas? ka nors ydomaus, nebutinai apie muzika..." rašo man emailą Krilas. OK. Parašysiu. Metų pabaigos proga lengviausiai sugalvojama tema yra "awards". Arba tiesiog, apie dalykus kurie mane domino, jaudino ar tiesiog paliko įspūdį dutūkstantaisiais.

Continue reading "Žaidžiame žaidimus su Simonu Atsipisk!" »

Powered by
Movable Type 3.35