« terminai ir bet kas kitas | Main | ac clarke / acm queue / chroot / »

kaulų čiulpų donorystė

Prašau dėmesio!

Kreipiuosi į visus norinčius būti kaulų čiulpų donorais . Šiuo metu Lietuvoje nėra kaulų čiulpų donorų banko, jis tiesiog nėra finansuojamas Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos kadangi tai labai brangu ir t.t. Taip, tai tiesa. Vien tik donoro kraujo ištyrimas donorui kainuoja apie 800lt.

Šiuo metu Lietuvoje veikiantis Rūtos Kynaitės vardo labdaros ir paramos fondas, bendradarbiaudamas su lenkų gydytojais, pasiryžę finansuoti 60 žmonių kraujo ištyrimą.

Jeigu apsispręsite tapti donoru ir padėti leukemija sergantiems žmonėms, turėsite užpildyti anketą , kurioje sutinkate būti įtraukti į potencialių kaulų čiulpų ir kamieninių làstelių Donorų banko rejestrą. Tada atliekamas pirminis donoro kraujo tyrimas, kurio rezultatai įtraukiami į bendrą pasaulinį Donorų duomenų banką.

Tinkamumo atveju donoras turi atvykti į Santariškių klinikas Vilniuje.

Jeigu pacientas randasi užsienyje, ir jei donoras turi vykti pas pacientą, Donorų bankas apmoka visas su tuo susijusias išlaidas. Ten atliekama donorystės procedūra, kurios metu imamas donoro kraujas, atskiriamos kamieninės ląstelės ir kraujas donorui supilamas atgal. Kamieninės ląstelės donorui atsistato per 2 savaites. Ši procedūra neskausminga ir nekelia jokio pavojaus donoro sveikatai. Žmogaus anonimiškumas garantuojamas.

Norėdami tapti kaulų čiulpų donorais turite skambinti šiais telefonais: 868533939 Sigita, 865085153 Lina ir susitarti dėl susitikimo.


miela blogosfera, įdėjau šitą skelbimą bičiulių, kuriems tai svarbu prašymu. iniciatyva graži, tai prašau tavęs klyktelėti apie tai garsiai, tiek internete, tiek iš lūpų į lūpas. --ve

Comments

gera mintis, noreciau tapti kaulu ciulpu donore.