« December 2004 | Main | February 2005 »

January 28, 2005

klaviatūros testavimo eilėraštis

pasiėmiau iš pakampės seną HP klaviatūrą, tikiuosi bus patogiau, tai subeldžiau tokį testuką, norėjau pažiūrėt ar mygeliai gerai klapsi. neurotikai -- neskaitykit ir nelokit.

mano batai buvo du, vienas dingo apmaudu
aš su vienu batuku niekur eiti negaliu
nu ir neisiu, bliat', vpizdu.

motyvų skaidrumas

senai ir labai senai ėmiau galvoti apie žodžių reikšmes, kalbos nevienareikšmiškumą, tikslumo trūkumą ir nekonkretumą. kadaise net turėjau Vitgenšteino tractatus logico-filosoficus, net perskaičiau pirmą skyrių. tingėjimas, žinia, nugalėjo, dėl to laiku nesusirinkau supračiau ir receptų, o gaminuosi tai priešokiais, savo galva ir gudrumu.

taigi, kada tik kas nors sako "REIKIA" ko nors, blablabla, aš (stengiuosi prisiminti ir) užduodu tokius du klausimus:

  1. KAM REIKIA? kas turi tą poreikį? kam trūksta? kas gaus? o tai savaime veda į klausimą
  2. KODĖL REIKIA? kam pirmame klausime išaiškintiems gavėjams tai reikalinga? ar bus geriau? kam bus geriau? (jo, tas "bus geriau" tai irgi labai slidus argumentas...) o kam bus blogiau? ir t.t.

bet kokiu atveju, prieš reaguojant į teiginį, ypač pritariant, labai svarbu suvokti, kas iš tiesų pasakyta, ir kaip tave kalbėtojas vynioja apie pirštą.

ne, aš ne paranoikas :)

January 26, 2005

HELP! mysql40 --> mysql41 migration

paprastutė situacija, ane?

problema: mysql40 gyvena su default-character-encoding cp1257. padavus mysql41 tuos pačius DB failus, jis, ir su defaultiniu utf8, ir su defaultiniu cp1257 mato gliukus ir negandus. suprantu, kad galima/reikia eit per bazes/lentas/stulpus ir sakyt jiems, kokia yra jų asmeninė koduotė. arba galima perkoduot viską į utf8 ir nebesinervint dėl to ateityje niekad ir girt save už ilgą ir vaisingą darbą.

klausimas: o kaip sumigruot su mažiausiai veixmų ir daugiausiai rezultato?

January 24, 2005

removed

removed

sugalvojom sumanymą, bet paskui supratom, kad šikt ant tikrų ir neblogų žmonių nesmagu. paliktas toks pleištas įrašo vietoje, kad prisiminčiau ir nebešikčiau.

January 18, 2005

re{wind,view,flect,cycle,memeber,whatever}

  • pirmadienio rytas buvo nušviestas džiaugsmo, kad refaktorinta ir optimizuota klasė savo darbą sistemos kontekste atlieka per vidutiniškai pusantro šimto milisekundžių, o kita vertus -- kone 2 kartus greičiau. ačiū pkmk už pusantrų metų senumo inspiraciją.
  • "po švenčių", kai iš atostogų grįžo žvėris supratau, kad labiau negu tie, kurie nori akivaizdaus blogo, užpisa tie, kurie nori gero, bet visai visa kitaip negu tau atrodo teisingai. Jų One True Way yra Tavo Shittiest Idea In The World. nieko nepadarysi. nieko asmeniško, taip pat, tik skaudi pasaulinė tiesa :)
  • NORIU PRISIPAŽINTI: AŠ, VE NEKENČIU SPAMERIŲ!. Pačia bjauriausia ir gyvuliškiausia neapykanta. visų: emailinių, bloginių (dėl kurių čia visą savaitgalį ferma kritinėjo ir baubė nepatenkinti gyvuliukai), gatvinių, tų kurie bruka popieriukus ir tų, kurie kiekvienoj gražioj vietoj prikaišioja šūdstulpių su reklamom arba išskutinėja savo inicialus ant Neries krantinių (kaip visiškai užvaldytam daiktui, ne jų ta upė, ir ne savivaldybės, kuri pasiimė keletą motorolos litų ir leido jiems pisti miestiečiams smegenis), tų, kurie aiškina, ko kam reikia per teliką ir per radiją. aišku? tik, įtariu, tai visai ne priežastis dabar ant jų rėkti gatvėje ir spjaudyti į veidą? neva, "tu, ve, juk turi pasirinkimą imti ar neimti"? jo, bet juk jie irgi turi pasirinkimą brukti ar nebrukti, ir aš jau pasistengsiu, kad jie nebruktų. niekam :)
  • galvoje pastarosiom dienom sukasi lipdukas "KAI VAŽIUOJI VIENAS, VEŽIESI HITLERĮ". skirtas klijuoti ant vienišų vairuotojų valdomų Audi100 ir kitos VAG produkcijos. aš nekalbu, kad būtinai ten turi ką nors vežti ir tįst su savim biedną kaimyną, kuriam į kitą pusę. tačiau yra autobusų, kojų ir dviračių ir tingėt mašinoje nėra visados ta teisinga išeitis. pavežt prietelių yra smagu, paskolint mašiną draugui, kuriam reikia yra smagu. nešikt į orą dūmų yra smagu. (beje, vat nėra smagu, kad dyzelis jau tapo brangesnis nei benzinas :( ) klausimai? pastabos? pasipiktinimas? aš irgi spameris? atmazkė, kad "čia aš ne sau, čia aš pasaulį gerinu" netinka? :) tikiuosi nupiešt kurį vakarą prieš miegą, bo jau viską žinau, kaip turi atrodyt. arba, tikiu, agurkas zjb nupieštų :)
  • skaitau dabar p. Stephensono knygą Quicksilver. pradžioje labai baisiai stora knyga atrodo, bet paskui nepaleidžia. anksčiau, "prie ruso" leisdavo šiaip istorines knygas arba šiaip žymūnų biografijas, šitas viską suplakė, postmodernistas, bene? dar skaičiau Baricco "Novečentą" ir noriu dar kokios jo plonos trumpos ir koncentruotos istorijos, be proto pisimo ir pamokymų, dar skaitau trolikuose Karen Horney knyžką apie neurozes, labai liūdina ši knyga, bo aplink vieni simptomai, ir viduje vieni simptomai, bet educational, pagerėsiu, manau ją įvokęs. dar po naujako nuėjau į aludę ir per du bokalus įveikiau Gregory Burke "Gagarino gatvę", bliač fysna knyžka :)
  • o dar mačiau gerą kiną "Tas Kurio Nėra / Countdown", Audriaus Stonio, labai koncentruotas, labai estetiškas, labai į temą.
  • užtex perkrovos. reik išmokt taip pasipasakot tankiau, nei kartą per mėnesį :)