« January 2006 | Main | March 2006 »

February 27, 2006

The M4 project

The M4 Project is an effort to break 3 original Enigma messages with the help of distributed computing.

February 21, 2006

XXX

prisigyvenom :)

February 13, 2006

the shape of punk to come lithuanian edition

taigi, įvyko koncertų serija.

Vilnius buvo visiška mano nesėkmė. o gal kambario nesėkmė? anyway, garsas buvo šūdinas, dėl to daug žadantys debiutai virto fiaskais, o visi girdimi aplink pagyrimai muzikantams ir muzikos aptarimai, man kelia tik juoką. parketinė rastam vibration aplinka -- taip pat juokinga, kad šilta gal gerai, bet daugiau?.. bet kokiu atveju, inžinieriaus apšilimas prieš antrą koncertą išėjo į naudą :)

tenka pripažinti, kad Kaunas dabar yra Lietuvos pankroko sostinė, nes turi savo vietą. home base. tas iškart pasijunta, maloniu purvu, jau pažįstamais ketvirto aukšto laiptais, matytais budėtojais ir tradiciniu rokenrolo dvoku. Gaila, kad šis titulas yra ne iškovotas, o tik pasiimtas, "lyderiams" :) susilaužius koją ir išėjus iš varžybų, ale vis tiek neblogai.

koncertas buvo puikus, jaukiai mažas, kaip senajam GC, visus buvo galima aprėpti protu, nebuvo pergeriančių, per kvailų ir nepageidautinų. labai gerai. tai, kadangi Kauno koncertas buvo geresnis, tai jo tvarka ir pasipasakosiu.

anarres -- jei vilniuje atsukau kažkokias rankenėlių padėtis ir sprukau rūkyt, tai kaune gniaužiau rankoje cigaretę ir "blia, čia reik pažiūrėt, paskui parūkysiu...". jei Alexas ir neištempia gero būgnų pagrindo, tai gitarinė siena atlaiko viską. dugninis Tomo bosas ir tas juokingas dviejų -- "gero ir blogo" -- gitaristų formatas, tiek skambesiu, tiek išvaizda. jo, Lukas, išvis atrodo puikiai ir visas jo grupes lydės pasisekimas vien dėl išvaizdos pamatysit :) viso pasirodymo metu ant scenos plaukiojo tokia švelni švelni Zegota dūšelė, tiek dėl skambesio, tiek dėl nežinau ko -- visual? mental? :) užskaitom.

pointsettia -- niekad negročiau grupėje, kurios pavadinimas primena lotynišką gėlių veislę. Violončelė išlindo gražiau, brainers/axis/britpopismylife veidų gitaristai (Mitia, tavęs tai neliečia! :) darėsi skambesį ir lingavo galvom, vokalas perdė kolonėlėmis būgnininkas daužė tą storą, nežinia kuom kam nors patinkantį solinį būgną, ir, finale, gavosi toks neblogas lietuviškas GYBE variantas. Per abu koncertus žaidžiau su reverbais, jei buvo per daug, ar per juokingai tai pasakykit. Rock musician attitude. Nesimpatiška.

kriegopfer -- hardkuoras, jo, gal su madingesnėm stavkėm, bet hardkuoras. bybio ir pautų rokas. patiko tik tai, kad grot išmokta, stiprintuvus valdyt išmokta, taigi dirbt su jais daug nereikia, galim eit rūkyt ir neklausyt. neįdomu.

tesa -- trečią kartą pagaliau pavyko padaryt skambesį, kuris patinka man. voila. būgnininkas super, iš tų, kurie gali suduoti bet kokį skaičių smūgių, bet jie visi savo vietoje. o su tokiu būgnininku ant viršaus jau galima groti bet ką. ką vaikinai sėkmingai ir darė. mėgėjams. labai gerai.

žiūrkės -- prieš viską pasukiojom atsuktuvu kukai bosą, atsirado dugno, dar pamakalavom ekvalaizerius, gitara irgi užsiėmėm, finale, per soundchecką skambesys buvo fucking explosive. žinia, po keturių grupių mano ausims ir krūvos kasiakų roko muzikantams nebepavyko išgauti to paties žavesio, tačiau pasirodymas labai pavyko. nors anie ir aiškino apie kūno kalbą ir kitus imperatyvus (no offence), tačiau man teliko tik atsistoti per vidurį ir *ramiai* vokti ausimis, kas ten darosi. labai gerai.

big picture:

  • nė vienoje grupėje niekas nedainavo. balsai buvo dar vienas ritminis instrumentas.
  • dauguma -- 3 iš 5 grupių grojo sound based atmospheric music.

pakrauti, užsikurti ir važiuoti namo šimtą kilometrų, kurie vis labiau trumpėja, pusė keturių, "mažytis prieš miegą", "rytoj į darbą".

myliu rokenrolą.

Я люблю жизнь :)

[tas pats]

February 3, 2006

akmenys

ateitis yra: 15 žmonių priduoda rusiškam saugumui akmenis ekspertizei. [via vlad]