Main

November 15, 2007

herding nerds

gražūs straipsniai. pažįstu tuos žmones ;)

September 6, 2007

paradoksai?

toks įspūdis, kai kai sako ką galvoja, labai dažnai negalvoja, ką sako.

April 12, 2007

everything was beautiful and nothing hurt 1922-2007

September 12, 2006

einamieji reikalai

apgreidinau fermos Movable Type, instinktyviai kažkaip apgreidinau, system overview pamačiau, kad nerodo naujienų ir panorau pažiūrėt, o ten, vooo, nauja versija, tai reik dėt, negi čia vilksies paskui pasaulį, o gal dar ir "bus geriau", rimtai, gal bus geriau, gal spamofiltrai bus gudresni, gal bugai bus slaptesni, gal greičiai bus didesni, gal šiaip kas nors faino.

nežinau, ar kas faino. nežinau, kas geriau. nežinau, ką dar tiktų prilinkint. a, žinau: šitą ir šitą. paskaitykit. sako, sveika.

tik atradau, kad fermoje gyvena 273 draft postai. kas ten? nemokėjimas pakeisti statuso ir kai lengviau padaryti copy-paste? asmeninės paslaptys? nesigavę istorijos, kurias gaila ištrinti? užsirašymas-sau-kad-neužmirščiau-ir-tik-sau-tik-sau? o kiek dar tokių "drafts" gyvena pas visus gmailo accounte? ant desktopų ir maidokjumentsuose? kur dar?

rolis tai sakydavo, kad "ko nesupranti, ištrink". m?

August 20, 2006

atgal

kai gaspadinai kitur, i'm back to the prison camp i call home.

minusai:
  • iki birželio
  • didesnė nuoma
  • sodinininkai -- aš neturiu nieko prieš sodininkus, kaipo tokius, tačiau čia tai skamba juokingai.
  • attitude pokyčiai
  • nebeturiu soundsystem. labai sunku ir blogai.
pliusai:
  • iki birželio
  • tylu
  • katė gali tūsintis po kiemą
  • tylu
  • home alone at last
  • turiu gitarą, tiesą nemoku grot ir turiu blogą pirštą :) jei šitą eilutę skaito kokie white power grupių atstovai, tai, hey! galiu parduot už nemažą pinigą -- jums juk ji patinka, ane? :))))
įkurtuvė, manau, irgi pavyko (na taip, piktosios kaimynės dar nėra, kita trūkusi miega nami, kur tau nepavyx :)), nors išlydėjęs svečius penktą ryto jau buvau suvargęs į nulį ir dar menkesnį (bet vis dar neneigiamą!) daiktą. highlights:
  • baltieji pūkuotieji vorai
  • meškiukas dar vis kontroliuoja situaciją. palikom jam cigarečių.
  • naujas tiltas atlaiko dvylika ritmingai žygiuojančių žmonių.
  • traukiniai atvažiuoja, kai tik jų reikia
  • palėpė vis dar tokia pati, tik tas naujas unitazas ir gaivusis purškalas...
  • dėžių dar nepakavau. kompaktiškiau ir tuščiau. man taip patinka.
  • žygis deda į krepšį nuo stalo
  • vizitas pas viktorą
  • gervėčių g. parduotuvė still kicks ass!
stengiuosi negalvoti, kur ir kaip gyvensiu kitą vasarą.

ši, kita vertus, buvo smagi. juokiausi iš situacijos, kad esam turistiniam žygyje. per tris mėnesius persikelt tris kartus, į skirtingas Vilniaus vietas, su savais privalumais ir trūkumais. labai gerai, įpratau viską mikliai pakuotis, dėžės apsitraukė plastikiniu sluoksniu ir yra tvirtesnės nei bet kada, nereikalingas šlamštas dingsta, visose lankytose vietose nusėda joms reikalingesni daiktai.

nė vieno iš dos-and-donts sąrašo punktų dar nepažeidžiau. :)

June 21, 2005

apie kontaktus

važiavau šįryt dvirate, palei Goštauto gatvę, pieva-takeliu, nuo Baltojo tilto į Vakarus, gražiai taip važiavau, žiūrau -- priešais atalakia toks didelis šuva, juoda, tipo gal labradoras, ale labai didelis. aha, galvoju, puls ar nepuls vargšo dviratinyko. nepuolė. tada pagalvojau apie du dalykus:

  • mentolį;
  • kad norėčiau pasakyt šeimininkei ką nors panašaus į "ačiū, kad jūsų šuo toks mielas ir išauklėtas.
  • kad tai jau kažkur girdėjau

kaip sako virtuvės siena: AKIŲ KONTAKTAS. EMO CORE NA MAXA

January 18, 2005

re{wind,view,flect,cycle,memeber,whatever}

  • pirmadienio rytas buvo nušviestas džiaugsmo, kad refaktorinta ir optimizuota klasė savo darbą sistemos kontekste atlieka per vidutiniškai pusantro šimto milisekundžių, o kita vertus -- kone 2 kartus greičiau. ačiū pkmk už pusantrų metų senumo inspiraciją.
  • "po švenčių", kai iš atostogų grįžo žvėris supratau, kad labiau negu tie, kurie nori akivaizdaus blogo, užpisa tie, kurie nori gero, bet visai visa kitaip negu tau atrodo teisingai. Jų One True Way yra Tavo Shittiest Idea In The World. nieko nepadarysi. nieko asmeniško, taip pat, tik skaudi pasaulinė tiesa :)
  • NORIU PRISIPAŽINTI: AŠ, VE NEKENČIU SPAMERIŲ!. Pačia bjauriausia ir gyvuliškiausia neapykanta. visų: emailinių, bloginių (dėl kurių čia visą savaitgalį ferma kritinėjo ir baubė nepatenkinti gyvuliukai), gatvinių, tų kurie bruka popieriukus ir tų, kurie kiekvienoj gražioj vietoj prikaišioja šūdstulpių su reklamom arba išskutinėja savo inicialus ant Neries krantinių (kaip visiškai užvaldytam daiktui, ne jų ta upė, ir ne savivaldybės, kuri pasiimė keletą motorolos litų ir leido jiems pisti miestiečiams smegenis), tų, kurie aiškina, ko kam reikia per teliką ir per radiją. aišku? tik, įtariu, tai visai ne priežastis dabar ant jų rėkti gatvėje ir spjaudyti į veidą? neva, "tu, ve, juk turi pasirinkimą imti ar neimti"? jo, bet juk jie irgi turi pasirinkimą brukti ar nebrukti, ir aš jau pasistengsiu, kad jie nebruktų. niekam :)
  • galvoje pastarosiom dienom sukasi lipdukas "KAI VAŽIUOJI VIENAS, VEŽIESI HITLERĮ". skirtas klijuoti ant vienišų vairuotojų valdomų Audi100 ir kitos VAG produkcijos. aš nekalbu, kad būtinai ten turi ką nors vežti ir tįst su savim biedną kaimyną, kuriam į kitą pusę. tačiau yra autobusų, kojų ir dviračių ir tingėt mašinoje nėra visados ta teisinga išeitis. pavežt prietelių yra smagu, paskolint mašiną draugui, kuriam reikia yra smagu. nešikt į orą dūmų yra smagu. (beje, vat nėra smagu, kad dyzelis jau tapo brangesnis nei benzinas :( ) klausimai? pastabos? pasipiktinimas? aš irgi spameris? atmazkė, kad "čia aš ne sau, čia aš pasaulį gerinu" netinka? :) tikiuosi nupiešt kurį vakarą prieš miegą, bo jau viską žinau, kaip turi atrodyt. arba, tikiu, agurkas zjb nupieštų :)
  • skaitau dabar p. Stephensono knygą Quicksilver. pradžioje labai baisiai stora knyga atrodo, bet paskui nepaleidžia. anksčiau, "prie ruso" leisdavo šiaip istorines knygas arba šiaip žymūnų biografijas, šitas viską suplakė, postmodernistas, bene? dar skaičiau Baricco "Novečentą" ir noriu dar kokios jo plonos trumpos ir koncentruotos istorijos, be proto pisimo ir pamokymų, dar skaitau trolikuose Karen Horney knyžką apie neurozes, labai liūdina ši knyga, bo aplink vieni simptomai, ir viduje vieni simptomai, bet educational, pagerėsiu, manau ją įvokęs. dar po naujako nuėjau į aludę ir per du bokalus įveikiau Gregory Burke "Gagarino gatvę", bliač fysna knyžka :)
  • o dar mačiau gerą kiną "Tas Kurio Nėra / Countdown", Audriaus Stonio, labai koncentruotas, labai estetiškas, labai į temą.
  • užtex perkrovos. reik išmokt taip pasipasakot tankiau, nei kartą per mėnesį :)

November 19, 2003

viešpatie,

nx tu mane sukūrei tokį?

šiandien ir vakar man krito/krenta rankos, stoja širdis ir tėkmė sąmonėj vėluoja kaip pats didžiausias bullettimeas. pradžioje gelbėjo mergaitė, 0300 sakanti pasislink ir šiltai apkabinanti, paskum jau pats vadavausi. nesulauxit.

šiandien norėjau, kad man kas nors parašytų elektroninį laiška. ne roboto pranešimą, ne blogo komentarą, ne prašymą/nurodymą, o laišką. ne dėl to, kad aš koks išskirtinis, svarbus, extra ir Ypatingas Klientas, o tiesiog laišką. žmogui nuo žmogaus. nesulaukiau.

šiandien norėjau dirbt, rašyt kodą, bet tik išsiverčiau specifikaciją į darbelius, XP style stories. gal vis tiek geriau?

šiandien rytą norėjau ir vis dar noriu dirbti krūvą kitų daugiau ar mažiau svarbių darbų, pažadėtų sau, bičiuliams, užsakovams, o kas jei mirsiu už 2 dienų, etc, o dabar noriu tik eit namo ir megzt, bandyt megzt, bo nifiga nemoku, o dar labiau noriu eit į aludę tik nežinau kam paskambint ir ar kam paskambint.

šiandien norėjau grot vakare, bet rankos vis tiek medinės ir sušalę, bybį prigrosi tokiom.

nėr viskas blogai, niekad nebūna, tik sunkiau arba lengviau. dabar sunkiau. so it goes.

October 11, 2003

apsivalymas

kažkaip netyčia jaučiuosi, kad $subj manyje paėmė ir įvyko.

Continue reading "apsivalymas" »

August 2, 2003

darkspeed

a) vakar netikėtai įgarsinau SPIČKI koncertą 'drambliuose'. jokie blogeriai lyg ir nemiegojo, koncertas buvo ilgas, bet tvirtas, garsas buvo silpnas, bet neblogas, įdomu nebuvo.

b) vakar netikėtai [vėl] suvokiau, kad kai kontoros radija Otto visą dieną-naktį-parą groja mp3, taigi juos tuo pat metu galima surašyti į kasetę. tai nėra būdas išgelbėt pasaulį, bet taip aš galiu turėti autobuse daug kitokios muzikos.

iš a ir b išplaukia nuostabi baigtis -- kai ne parkė vežt namo visokius svetimus :) aplink visą Vilnių, kai naktis, miesto žiburiai ir GYBE blastin' loud on da soundsystem. ir kai gabalai keičiasi tik stovint prie šviesoforų :)

August 1, 2003

precious

They won't steal that precious from us ;)

gražiausi šios savaitės daikčiukai:

  • varom su vyrais rokenrolą na maxa. greitai, tvirtai, zaboinai. atostogų planai, ya know. geriausios atostogos -- tai pankroko grupės turas, nesvarbu, ilgas ar trumpas.
  • kai groji visą savaitę kasdien, jau bet kada paėmus instrumentą į rankas niekas nekliūna, energija pulsuoja ten kur reikia ir supranti, kad vis labiau gali sugrot, ką nori.
  • o prieš repeticiją einu gert kavos. į tokią naują raudonai rožinę viečikę Šopeno/Kauno g, priešais 'Indrę', tam name, kur kadaise buvo krsnų maistas, o pats namas dar labiau kadaise buvo didžiausias VNO viešnamis. viduj: a) nerūkoma; b) yra visokių dar neragautų el cheapo bandelių, bulkelių ir skanėstų; c) pigi, stipri ir skani kava. taigi, puodelis kavos, stiklas vandens ir drimbu ant šaligatvio palei "Kauno" stotelę ir turiu dešimtį minučių mid city peace. kai aplink visi važiuoja, eina, žiopso, kažką veikia ir stengiasi, o aš tik rūkau, sriubčioju kavą ir žiopsau atgal. super.
  • o kai grįžtu namo trečią nakties nusikalęs kaip šunpalaikis, smunku ant kilimo vidury kambario ir atlieku atgailą. butelys 'gintarinio' ir trys cigaretės. užmuša. vietoje. sudegsiu nx vieną kartą.
  • perskaičiau tą e.loe 'naivus.super.'. įdomu, tas bičiukas rašo blogą? skaityčiau. net nežiūrint į agnės petrauskaitės baigiamąjį žodį, katras sukišo autorių, herojų ir visus naivuolius kaip mes į kvailus ir nereikalingus rėmus.
  • šiandien yra the hot sumemr of darkness, kai visą dieną groja godspeed you black emperor ir noxagt. švelni niūruma.

tokios tokios.

July 14, 2003

verxmai

  • jo, reiktų naujos tokios kategorijos. ne emo, bet verxmai. vistiek niekam nieko iš tiesų negaila, juokas ima. tegu būna, juokinga ir apgailėtina. taip sąžiningiau.
  • svetimo skausmo nebūna. ir nereikia. jokio jokio. nei savo, nei svetimo. iš tiesų, kam man/tau/jai svetimas, ar net ir savas skausmas? tipo, kad būtų su kuo palygint, kad žinotum, kada jau gerai? eikit šikt, aš per savo 27 metus jau, patikėkit, atskirsiu, kada gerai, kada blogai. gudročiai, blin.
  • katiba nori mesti moxlus. vyšta. vistiek tingėsi visą kitą padaryt. o ir šiaip, nuoširdžiai jūsų nekenčiu šiandien, dėl to palikto bardako su palaidais testais ir negražiais duomenų failų pavadinimais. išpešiosiu uodegą, no shit.
  • nx. maniau, kad šįryt atsikelsiu sveikas ir gyvas ir viskas jau atrodys gerai. tai ne. ir apspangus galva, ir nulinkus švirkšto adata, ir pusiauslogė visą dieną, ir laipsniai, ir sezoninis (drėgmė!) bronchitas. dabar dar šalta. fi.
    nors -- jėgelių gimtadienio proga ant pečių partįst Margo (49 kg.) iš pietų į darbą (300 m, sočiai laiptų) dar visai pakako :))))
  • vakar kažikiek valandų trūkinėjau, miegu, nemiegu, skauda, nesuprantu, kairėj, dešinėj, visą laiką galvos viduj, o ant spintos magėje vis sukosi chaotiška no mean no kasetė. taip jau gavosi, kad kiekvieną kartą atsibudus vis pragrodavo I've got a gun"
    I turn around, I know my fucking life is done
    It's time to have sonne fun
    
    I gotta gun... i'm gonna shoot somebody down
    
    dabar prisiminiau, kad iš po vakar atsimenu dar eilutes, "Don't ask me what to do / I get sick just thinking about you". mokymasis hipnozės būdu, aye.

July 13, 2003

ligos nemalonė

būtina tik vakarui.

out here i can barely see my breath
surrounded by jealousy and death
i can't be reached, only had one call
dragged underneath, separate from you all

this time i've lost my own return
in spite of everything i've learned
i hid my tracks, spit out all my air
slipped into cracks, stripped of all my cares

i'm so tired sheep are counting me
no more struggle, no more energy
no more patient and you can write that down
it's all too crazy and i'm not sticking round

f u g a z i

Continue reading "ligos nemalonė" »

June 17, 2003

patrauk ranką!

sekmadieni. sėdim su mic koridoriuj, geriam kavą, "parūkom". jis -- užšokęs browse around ir pasiimt dviračio, aš -- pertrauka tarp nuobodžios "chaltūros" vim ir mozillos langelių. anas tox patenkintas sakosi nieko neveikęs 'vakar', turėjęs dyką "pilvo kasymo" šeštadienį. 'jo jo', sakau aš, 'žinau!'. 'Atsimenu', galvoju pats sau :) ir toliau pamoxlauju: 'Kai sakai sau: ė, braliukas, tie trys drambliai/vėžliai/banginiai tvirtai laiko pasaulį. viskas gerai. jis nenuvirs. patrauk ranką'. ir net pats apsalau, kaip gražiai pasakiau. iki šiol patinka. :)

June 8, 2003

matrix? blogosphere? predeterminizmas? o kaip gi aš?

jo. savaitgalis gavosi mielas.

Continue reading "matrix? blogosphere? predeterminizmas? o kaip gi aš?" »

May 26, 2003

"gera diena kažkokia" :)

pamiršau telefoną.

tikiuosi, kad dirbsiu daug ir *gerai*.

sušikti makaronai, troškinti piene su kopūstais ir kalendra. nemaniau, kad gali būt taip skanu, ir vakare, ir iš ryto.

atsikėliau pusę aštuonių ir skaičiau Vilniaus žemėlapį.

išmokau tiltų pavadinimus (iš pietų į šiaurę):
Gariūnų
Toks Geležinis Nenaudojamas (WG Virtual Light atminimus man jis sukelia)
Lazdynų
Pėsčiųjų į Žvėryną iš Vingio Parko
Liubarto
Žvėryno
Geležinio Vilko
Baltasis
Žaliasis
Naujas :)
Žirmūnų
Šilo
Valakampių

April 10, 2003

biomasė

biomasė yra tai, ką aš valgau.

Continue reading "biomasė" »

March 31, 2003

turiu, tipo savo, namus

nu. čia.

šimtas pinigu per mėnesį tam, kad turėčiau kur miegot ir pigiai (nes reikia užsimokėt už tai, apie ką dabar rašau) gamintis maistą. ir kai tik reikia apnakvindyti dar kokius žmones -- prietelius, atvykėlius, sugėrovus, mylimąsias ir dar ką nors.

man ne kartą sakė, kad geriau imti paskolą ir pirkti savo butą. bet, kad aš nelabai noriu. "su amžium" vis labiau suprantu, kiek svarbus yra tas tavo stogas virš galvos, tačiau lygiai taip pat suprantu, kad bet koks bet ko turėjimas -- tai supistas rūpestis, kurio visai nereikia, kai ir taip turi mėgstamų užsiėmimų. gal todėl ir nežaidžiu šito vis populiaresnio žaidimo. nors -- žiūrint kasdieniškai, tai kainuotų turbūt panašiai... na ir kas?! :)

March 29, 2003

fui :)

tas yr rokenrols. izgatavots ar lietuva.

Continue reading "fui :)" »

March 17, 2003

kas tai?

saulės nutviextos tuščios gatvės, blizgančios balos, lūžtančių ledukų traškėjimas, šaltas vėjas kala į veidą ir švilpia ausyse. greitis.

spėkit, ką vakar dariau :)

March 13, 2003

blip

kai grįžti iš kelionės, atrandi, kad niex nepasikeitė. kai esi namie, atrodo, kad niex nekruta. -----------------------, sako kardiografas, ar kaip jis ten vadinasi ir bjEurEi cypia.

bet tai gal ne? vėl buto evakuacija, baigiasi ryžiai ir kopūstas, košė, life satisfaction -> 0, life being interesting -> oo aka inf

savaitės linkas -> The Tyranny Of Email

March 3, 2003

kaip dar aš buvau Varšuvoje

mačiau tokį gerą šunį bevažiuodamas, nes vairuotojas buvo "gana nieko" ir dažnai stojo parūkyt :) toks jaunas šuva tikriausiai, kur tox draugiškas ir viskas jam įdomu, bet bijo irgi labai labai. o aš tuo metu kaip ir nekalbėjau, su niekuo, kažkaip nemačiau reikalo, 9 valandas, tai taip tyliai pasitūsinom penkias minutes ir išvažiavau toliau. bet labai ans mielas visgi buvo :)

o paskum visai gražu buvo, kai saulė švietė ir taip iš gerosios pusės, tai pamačiau tą, tik kai pašvietė į knygos (WG "Virtual Light"), puslapį, o ten kaip tik ant to SF tilto audra buvo pasibaigus.

dar vienas važiavau per didžiąją baisiąją varšuvą kažkur už dviejų su puse valandų kelio pėsčiomis, tipo, į aludę, su prieteliais susitikt. susitikom, pastatė man alaus, lenkiškai tarpusavy istorijų pasipasakojo, taip lyg ir įdomu, lyg ir bala žino -- gerai, kad pasakoja tarpusavy, tai galima atsipūtus klausyt, nesinervinant, ką čia atsakyt, tai visai gerai gaunasi 'metodiniu požiūriu', bet kaip ir neįdomu :) anyway, paskum paėmiau espresso mažūūūūūūtįįįį mažūūūūčįuuuuuką už 5 zl (ir dar ataušusį iškart, nevermind though) ir vodkos pigiaaaaauuuuusios pigutėliaaaaausios stiklelį, sriūbtelėjau lašą, iškart galva skaudėt nustojo :), pašnekėjom apie vegan straight edge hardcore scenos blogį ir apie tai, kaip jie (vegan sxe hc, ta prasme) mėgsta musulmonų kultūrą -- o pašnekovė buvo viena aršiausių gerąja prasme Varšuvos feminisčių aktyvisčių, ogi žiūrau, man jau į tramvajų vėluot metas, susiverčiu likusį šnapsą, lekiu laukan tokioj miglukėj geroj, įsiremiu stotelėj petim į stulpą, pasiimu WG iš kišeniaus ir laukiu. skaitau, laukiu, žmonės prieina vis, paklausia, ar žinau, kelintą paskutinis tramvajus, aš žiūriu, kad jau praėjo tas laikas, kai man sakė, kad bus, sąžiningai sakau, kad nežinau, ir tokia baimė vis auga. auga. auga. 15 minučių augo. šalta dar pasidarė. bėgu į priešingos krypties stotelę, kur žemėlapis, žiūriu, kur aš, kur man reikia, šalta, baisu, pamieravau atstumą sprindžiais padauginau, toli, fui. ir vos per tą skaičiavimą to visgi paskutinio tramvajaus ir nepražiopsojau. ;) o tada jau viskas paprasta buvo, bo orientacininkas aš ir po šnapso išplaukęs visai neblogas.

o dar ten šalia tos vietos, kur gyvenau tokios zjb žydų kapinės yra, kokio kilometro pločio. gylio nežinau, bo nėjau vidun, prietelka sakė nuves, bo jai ten patinka, bet taip ir nenuėjom, anyway kilometro ilgio raudonų plytų siena, eina palei tokią plačią, didelę ir bjaurią savanorių prospekto tipo gatę, skersvėjis nežmoniškas, ant tiek, kad ten net ledas neužsilaiko, tik dulkės, arba laxtančios, arba prišalusios ir pro šalį sunkvežimai važiuoja, ir varo tas dulkes į priešingą pusę nei vėjas. toks pizdec, praktiškai.ir jokių graffitti, vartų, nieko, dulkės, vėjai, purvynas ir šaltis. kokį pusvalandį ėjau.

ir dar ten tramvajai zjb vakarais važinėja, beprotiškais greičiais per posūkius :)

tokia tatai urban istorija. JOY DIVISION, kaip man pasakė, pradžioje vadinosi WARSAW. bet per linxmai grojo, IMHO.

Powered by
Movable Type 3.35