« April 2005 | Main | June 2005 »

May 30, 2005

critical mass media coverage

critical mass vno 2005-05-27

May 26, 2005

what's exactly the problem?

pastarųjų minučių informaciniai srautai, ant sienos dar kartą paskaitytas grįžtant nuo pisuaro va šitas ir "protingi bazarai" įvariomis temomis (bet vis linkę į pasaulio išgelbėjimą), ir dar šitos senos išmintys staiga susikergė į tą išvadą, kad gal per daug visai geri žmonės stengiasi išspręsti didelę problemą ant popieriaus, mažos problemytės spręsti nebandę ar bandę, bet metę, ar bandę, bet gėda parodyt, ar net nematę tos problemytės ir problemos, ar jiems tai -- ne problema, ir geriau, kad kitiems irgi nebūtų, etc etc.

taigi, kviečiu visus prisiminti, kad (a) nėra patys gudriausi, (b) visi nori, kad būtų geriau, (c) tie kurie nori, kad būtų geriau, kitaip nei tu, užknisa labiausiai.

taip, aš žinau, kad kur du pešasi, trečias, sakantis "ė, davai nesimuškit, nebūkit durniai" yra realiausias kandidatas gauti į snukį labiausiai.

ne, dantys man dar nesugijo ir skauda.

:-P

XpPartizanoPriesakai

kadaise kolega Ablbertas suformulavo tokius vat XpPartizanoPriesakus. Xp čia, be abejo, reiškia eXtremeProgramming, tačiau, kadangi to esmė yra visų rankenėlių pasukimas na maxa, tai priesakai turi prasmę įvairiose gyvenimo srityse. Kolegai neesant, iš kontoros wiki juos į internetinę platybę perkeliu aš. Vertimą iš programuotojų kalbos į common-sense (=gyvenimiškos išminties) kalbą paliekame kaip savarankišką pratimą skaitytojams.

XP Partizano Priesakai

  • Jei gali padaryti paprasčiau, daryk paprasčiau
  • Pirma rašyk, po to galvok,
  • Nekurk sistemos dizaino, kol neparašei, nenustok kurti dizaino, kol rašai
  • Geriausias dizainas išaiškės berašant
  • Svetimas kodas - tavo kodas
  • Negriauk svetimo kodo, tavo pakeitimai turi veikti visur, kur tas kodas veikė anksčiau
  • Parašęs, pažiūrėk, ką parašei
  • Nekartok to paties keliose vietose
  • Nekartok to paties keliose vietose
  • Nekartok to paties keliose vietose
  • Vienas metodas - vienas atomiškas veiksmas, nedaryk dviejų darbų viename metode
  • Visas metodo kodas turi matytis viename ekrane
  • Testuok viską, kas gali sulūžti. Metodas nebūtinai gaus tai, ko jis laukia.
  • null, " ", 0 - priešai, kurie nemiega! trim(), if (null != str), if (null != vect && vect.size() > 0) - tavo ginklai!
  • Bendrauk bendrauk bendrauk. Pasitark su kolegomis, pakalbėk apie architektūros grožį. Architektūros grožis - kelias į lengvai valdomą kodą.
  • Nenerk į architektūros grožį, jei dar neaišku, kad jo tikrai reikės. Daryk tai, ko reikia šiandien, jei rytoj prireiks apibendrinto sprendimo, tai jį padarysi rytoj.
  • Bet nepamirshk, kad viskas sąveikauja tarpusavyje. T.y. kažką keisdamas, kurdamas prisimink, kad tai gali atsiliepti ir kitose vietose (tiesiogiai ar netiesiogiai).

May 17, 2005

GPRS

nors ir .45 vietinio už megabaitą, ale kaip gerai galėt browsint iš namų po vieno kito bokalo per prolific 2303 usb-to-serial bridge dėka pajungtą m65! kaip kitaip žiūri į tuos pačius tinklapius! kaip nieko negali pasiekti ir atsisiųsti, kaip gūdžiais 1996, per dialupa (blin, kaip ten jis vadinos, Connexion DF, atrodo, softmodemas, kur pagal defaultą ėjo 14k4 aka V32.bis, o Asteriske buvo 19k2 aka V32.terbo prašivkė ir kaip aš triumfavau ir kaip aš keikiausi, kad aplink Zyxeliai ir Sportsteriai, kurie mano šito 19k2 nesupranta, bet vistiek!) į VU Syntran sistemą per draugelio amerikono pasidalintą accountą, o ten, o ten! o ten galima pasileisti lynx ir mistinės www platybės atsiveria tau po kojomis, o ne, brolyti, tai ne FIDO, tai ne echokonferencija ar koks netmailas, kurio niekam neparashysi, tai kazhkas nelabai suvokiamo, tai laishkai Gonziakui i Praha tada, tai Dead Kennedys textai, kuriuos galima deklamuoti draugams, tai žinios apie kažką, kur dar yra nuorodos į muziką, tai Informacijinis Supergreitkelis, mat' vašu!

ech.

trupinukai

pagrindinė naujiena ir geroji žinia tai, kad pagaliau, ant trisdešimtų gyvenimo metų, išmokau dailiai drožti pieštukus:
050516_172458.jpg
taip pat, savaitgaly buvau įilipęs į jūrą. jūra buvo šalta, tačiau aš žinojau tą seklumėlę už penkių metrų, kur šilčiau, tai ten ir tryniausi, rūkiau, šnekinau krykštaujančią mergiūkštę (po to ėjau atsiprašinėti mamos, kad lindau prie vaiko, bo pagalvojau, kad nutukėlis su barzda, tamsiais akiniais ir maike 'sveikas žmogus' nėra pats geriausias žmogaus draugas)
050515_131945.jpg
dar radau interneto platybėje kursiokę, kurią atsimenu. žinot, tokį elektrinį žmogų, kuris ne vien elektrinis. kažką neva koreliuoja. tarsi gražu, kad žmonės įdomiai gyvena, arba -- middle class has feelings too?
baigiant LJ tematiką, current mood -- class war, current music -- Leningrad. pagaliau jaučiuosi doras darbo žmogus :)

May 11, 2005

zehn frische eier

pkmk citatos: ką daryt su didele pilka siena: Ugly grey walls in Weimar

Open Source Bounty List

slashdot: Open Source Bounties. Gaila, nėra nieko naudojamo/įdomaus/įveikiamo..

May 10, 2005

FreeBSD 5.4-RELEASE

tradiciškai paminime, kad išėjo FreeBSD 5.4-RELEASE.

cd /usr/src
make update
make cleandir
make buildworld
make buildkernel
make installkernel
mergemaster -p
make installworld
mergemaster
fastboot

May 9, 2005

nacionalinės medicinos ypatumai

šįryt man atėjo metas išsitraukt iš lūpos visas likusias penkias siūles. dvi kažkaip išlaižiau pats. Centro poliklinika, registratūra, "tai tu pasiklausk dušimtaitryliktam, dabar jie tave priims, ar po pietų", dabar, apsiforminam ant 'mokamo', atlaukiam eile, pani Irėna klykia "neeee, tuu pyyrma sumokėk, čia daug tokių, padarai ir išeina nesumokėjus", didelė rusė sako "spakAiniai, spakAiniai" ir pildo popieriukus, sumoku, atvarau, nebelaukiu, "prigulkit ant kušetės", sako rusė, sugriebia mano atvėptą apatinę lūpą kažkuo baltu ir visai maloniu ir sako kertinę frazę: "Ja jevo deržu, davai, tašči.". viską supratau. beliko tik užsimerkti ir skaičiuoti iki penkių...

BBC Creative Archive

Creative Archive Licence Group

What is the Creative Archive?
The Creative Archive is a BBC led initiative to provide access to public service audio and video archives in a way that allows the British public to find, share, watch, listen and re-use the archive as a fuel for their own creative endeavours. In other words, you can rip, mix and share the BBC.

What's the big deal?
The Creative Archive is significant because for the first time it will be possible for the public to freely access and 'own' a copy of a big slice of British culture that they can use as part of their own creations.

May 6, 2005

USB details

Standards and specs: The ins and outs of USB.

at the gates

rimtai geras pokalbis su galvotu žmogusm: Revoliucija už vartų: pokalbis su Slavojumi Žižeku. Bernardinai | arka. [ via nin ir dar kažikur kažikas siūlė.

Gal kairieji jau nebeturi ko ieškoti?
Tai reikštų neišvengiamą ir visišką civilizacijos regresą. Prisiminkite kankinimus. Nuo pat istorijos pradžios kaliniai buvo kankinami. Būtų naivu manyti, kad kada nors kokioje nors sistemoje kankinimai neegzistavo. Tačiau jau seniai niekas nebuvo prisipažinęs, kad jie vyksta. Bet dabar JAV ar net Vokietijoje jau galima viešai klausti: "Kada kankinimai yra pateisinami?" Kankinimai jau tapo pilnavertė viešųjų diskusijų tema! Tai – naujos eros ženklas. Naujos tvarkos, kuri patyliukais, palaipsniui, daugumai mūsų nepastebint perima pasaulio valdymą. Seną tikėjimą besąlygišku žmogaus orumu keičia naujos vertybės. Pirmiausia – laimė.
Jūs esate prieš laimę?
Ne. Tačiau man nepatinka, kad kairės standartuose pagrindinę vietą užėmė narcisistiškai suvokiama laimė. Už ką šiandien kovoja kairė? Už homoseksualų vedybas, už teisę į abortus, už pagarbą kitokiems, už moterų lygiateisiškumą, už mažumų nediskriminavimą, už gyvūnų teises ir gamtos apsaugą. Aš ne prieš teisę būti kitokiam, ne prieš abortus ir homoseksualų vedybas, bet juk tai nėra svarbiausios šių dienų pasaulio problemos. Tai turtingos visuomenės viduriniųjų klasių problemos. Kairė veliasi į ginčus apie tapatybę ir multikultūriškumą, nes bijo stoti akis į akį su tikrais iššūkiais. Ji remia naują radikaliai individualistinės civilizacijos rūšį, kurioje elementaria teise tapo asmeninė realizacija, bet neišdrįsta užsiminti apie tuos, kurie pralaimi rinkoje. Kairė tapo kraštutinio narcisistinio individualizmo skleidėja, o šis eina koja kojon su pripažinimu, kad valstybė turi teisę naudoti įvairias ypatingąsias priemones – tokias kaip kankinimai ar sustiprinta policijos priežiūra. Kad tik apsaugotų malonumus tų, kuriems tie malonumai yra prieinami.

OpenBSD ant Sharp Zaurus

Slashdot | OpenBSD Up & Running on Sharp Zaurus. dar gražus šitas komentaras su nuorodom į ssh klientus įvarioms handheld platformoms.

Powered by
Movable Type 3.35