« July 2003 | Main | September 2003 »

August 30, 2003

šeulei

jo, taigi humoro grupė Knygų Skaitymas vakar pristatė savo oi!jazz programą Šiauliuose. buvo kiek neaišku, bo būgno meisteris pradėjo pilt apie 1100, o aš pradėjau parintis po jo ketvirto butelio, po kokių keturių valandų. anyway, šiltas Bendradarbių garsas kiek apramino per Toro Bravo soundchecką, o paskum kai mums apsiuostant rankos jau ėmė lėkt į priekį ir grot tai, ko dar negroję, tapau ramus. ir jau pats vedžiau Narušį kavos ir pirkausi alų.

heh, taip chaotiškai ir nevykusiai mes grojam visada, tačiau dar niekad tai nebuvo taip linxma :)))) ergo, kol kas geriausias improvizacinio roko kolektyvo pasirodymas, buvo geriausiai, pagrojom blogai.

o paskui Toro Bravo, jau kiek tvirčiau, bet dar ne iki galo, o paskui maloni besišypsanti mergaitė vis sakydavo "žinoma, yra dar to tarnybinio alaus" ir nelikdavo ką kitą daryt...

August 28, 2003

klaipėda

jo. taigi, oi!jazz prOjektas Knygų Skaitymas "apšildė' Toro Bravo koncertą Klaipėdoje. Apgailėtina? bala žino. naujasai aparatas necypė ir skambėjo *kaip reikia*, rankos buvo tiesiog, tačiau vėl atsirado priežasčių likt nepatenkintais. Patamsis, kai nematai kolegos veido, ir negali susimirksėti -- na, šitą atpirko disco rutulys, gražiai lėtai sukęsis ir mirgėjęs. Nuobodūs klaipėdski klausytojai, net per Toro Bravo normaliai neišjudėję -- nors gal mes ten ir sugrojom silpokai. Dar kažkas? Nors buvo tų vietų, kai iš vežimo ir įtampos virpėjo kinkos, kai abu viens kito nematydami šypsojomės, nes "pataikėm" kur reikia ir kaip reikia.

Mano debiutas su Toro Bravo irgi nebuvo super. Sugrojom gan kreivą pankroko koncertą, man trūko būgnų, trūko atramos ir tvirtumo, trūko moščiaus. bet -- patenkinamai. tikiuosi, Šiauliuose ryt bus tvirčiau ir geriau su visais.

"Hitas" nuo šiol vadinasi "Pašerk kirminus kas trys dienos", o tas kitas gabalas, kuriame telpa visos sugalvotos nechilos stavkės -- "Mutilation of bleeding corpses". dar liko sugalvot deramą pavadinimą "pankrokui"... :)

o dabar sėdim pas ciniką, vakarinis alus ir romas, ryt laukia day offas prie beprotiškai vėjuotos jūros, nenuobodu :)

dar apie tai, taip pat ir blaivi istorijos versija ;)

August 23, 2003

katram pragaro rate degsiu :)

[ via memepool ]

The Dante's Inferno Test has banished you to the Seventh Level of Hell!
Here is how you matched up against all the levels:

LevelScore
Purgatory (Repenting Believers)Very Low
Level 1 - Limbo (Virtuous Non-Believers)Very Low
Level 2 (Lustful)Very High
Level 3 (Gluttonous)Very High
Level 4 (Prodigal and Avaricious)Low
Level 5 (Wrathful and Gloomy)High
Level 6 - The City of Dis (Heretics)High
Level 7 (Violent)Extreme
Level 8- the Malebolge (Fraudulent, Malicious, Panderers)Very High
Level 9 - Cocytus (Treacherous)Very High

Take the Dante's Inferno Test

Guarded by the Minotaur, who snarls in fury, and encircled within the river Phlegethon, filled with boiling blood, is the Seventh Level of Hell. The violent, the assasins, the tyrants, and the war-mongers lament their pitiless mischiefs in the river, while centaurs armed with bows and arrows shoot those who try to escape their punishment. The stench here is overpowering. This level is also home to the wood of the suicides- stunted and gnarled trees with twisting branches and poisoned fruit. At the time of final judgement, their bodies will hang from their branches. In those branches the Harpies, foul birdlike creatures with human faces, make their nests. Beyond the wood is scorching sand where those who committed violence against God and nature are showered with flakes of fire that rain down against their naked bodies. Blasphemers and sodomites writhe in pain, their tongues more loosed to lamentation, and out of their eyes gushes forth their woe. Usurers, who followed neither nature nor art, also share company in the Seventh Level.

August 22, 2003

bass systems

pasigirsiu.
bamp.jpg

August 21, 2003

Tystar TY3448

vakar užmigau prie konsolės, bet miegodamas dar sugebėjau surast, kad XFree86 4.3.0 galima sušerti tokį Tystar TY3448LR monitoriaus aprašymą ir matyti 800x600x16bit. gūglė man vakar nieko nerado, tik klausimus apie tai. spėju, kad tai ne galutiniai HorizSync ir VertRefresh skaičiukai, anyway veikia.
Section "Monitor"
        Identifier      "Monitor2"
        VendorName      "TYSTAR"
        ModelName       "TY3448LR"
        HorizSync       30.0 - 40.0     
        VertRefresh     50-75
        Modeline        "640x480"      25.20    640  652  748  804    480  490  492  517 -hsync -vsync
        Modeline        "800x600"      40.00    800  804  932 1000    600  601  605  624 +hsync +vsync
EndSection

August 20, 2003

broliukai

BITĖ GSM padės ieškoti ir surasti savo draugus SMS žinute

zjb. atplaukėm. kaip technariui, man labai patinka tox žaislas, kai IMEI ir GSM bazinė stotis naudojami kaip radarai, bet bliat'. kaip žmogelį, mane erzina šitas lochų su aštuonių klasių išsilavinimo vidurkiu apipisinėjimas ir piningų monijimas.

panoptikonas? nichuja. society of the fucking spectacle. All women and men are merely players. žiūrėk ir būk žiūrimas. negi negalima tiesiog atsipisti? kaip ten vadinasi tas daiktas, kai ne į tave žiūri iš bokšto, bet visi žiūri į visus?

nes -- va -- tai yra dar vienas dalykas, kurį galima naudot gerai arba blogai. ir bybį tau kas tai naudos gerai.

[ blogosferos dalyvio pastabai -- linkas atėjo iš LG per naująjį grąžujį džibo agregatorių. PageRank! PageRank! bachūriukai, iš jūsų alaus! :) ]

August 14, 2003

aš jums pasakysiu

kas yra kas, jūs tik manęs pasiklaus[y]kit.

naktį, kai sėdi prie kompiuterio vienas yra geriausia. beveik visiškai. pas lempą atskrenda draugeliai vabalai, skraido, tupia ant monitoriaus, tupia ant manęs, vaikšto. užpisa.

išsiimu Dienos Lapuką. iš devynių nodal points, juodai užpiešti septyni. neblogai. po poros valandų užterliosiu dar vieną, tada dar pusvalandukas, lapely lix devyni juodi blynai, galėsiu sėst į autobusą, praburzgėt paupiais, išgert tuos du išsivadėjusius alaus butelius, nuobodžiaujančius dvokiančiame šaldytuve, smigt,

o rytoj again i'm leaving this place full of shit.

shit level is aceptable, though. penkias dienas gyvenau be rankinio laikroduko, pradžioje kiek nervinausi, paskui vėlavau. noriu prisipažinti -- kai vėl ant kairės rankos sunku, jaučiuosi geriau. a time nazi.

keista vadybos savaitė. vieną rokenrolą, kitą rokenrolą, kontora, save, viską reikia vady-by-by-by-by-by-binti. juokingai pasijuntu, kai aiškinu/pasakoju dalykus žmonėms, kurie klauso ir, atrodo, įdėmiai. nors buvau formalus viršinykas ir "rimtoj" kontoroj, niekad to nedariau. o dabar ką, saviorganizacija išstumiai "lyderį" į paviršių, kai jo reikia? arba per daug įsivaizduoju. hm.

va, pirmadienio rytą patekau į 'minties' knygynėlį prie Vokiečių Ambasados, ten radau, už -- o bože! -- Aštuonis Keturiasdešimt! -- Undinės Radzevičiūtės Knygą "Strekaza". iki 67 punkto perskaičiau, kol priėjau VŽ kabokėlį, ten sedėjau ir rūkiau ir skaičiau, kol kontora ėmė manęs reikalaut telefonais ir nerimu. paskum tą patį vakarą baigiau skaityt ir atidaviau. anyway, knyga dieviška, galinio puslapio arogancija nesugadina nieko.

Radzevičiūt, nemalk šūdo, blogink. tu gali.

August 13, 2003

amžiną atilsį

gobbitas uždarė blogą. ilsėkis ramybėje. ko dar tikėtis iš žmogaus, miegodavusio per gerus koncertus, ir akivaizdžiai nustojusio džiaugtis gyvenimu. važinėk tuo skolintu dviračiu, sūnau, ir nebeužsiiminėk šitom nesamonėm.

dar pagalvojau, kad jei pusę metų skaitai kažkiekno gyvenimą, o paskum savaitę ten nieko neberašo, tai ar jam nebeįdomu gyvenime, ar tiesiog ne mano reikalas? :)

August 6, 2003

activity log

kėliausi nesveikai anxti. rišom tris dviračius ant stogo. ketvirtas važiavo viduje. 350 km per išduobtą pirmą juostą, suėjus pavarų dėžė, purtymasis, laivas-keltas, 'stebuklai ant posūkių', middle class heaven pervalkoje, kur buvo palikti "dyrikas, viršininkas ir mentas su bobom". aš greit pajutau norą asocializuotis. po porą alaus. prie jūros. aha. vanduo. atgal. išėdos. "bet juk lėkščių su šitais negalima į mikrobanginę. -- galima, kai jau nudega. čia tuoj nudegs.". "man čia nepatinka. einam. -- kur? -- tiesiai paskui pasuksim." paėjom. pasukom. koja skaudėjo bedieviškai, bet užropojau į visas kopas, peršokau visas kliūtis, jūrą priėjom. rytas. jūra. kavos! pietūs. per skanu. dviračiai. nida. aukštyn žemyn, nuo molo galo ant švyturio. jūra. bangos virš galvos, saulė ir linxma. dviračiai. vakarinė košė. "eikit prie mirusių kopų, ten rauna stogą", sako Mokytojas. elektros linija. "pažiūrim, kas nuo to medžio matosi." brūzgynai. "tau neatrodo, kad biškį paklydom?". miškas. naktis. euforija, pamačius Grižulo ratus. brūzgynai. marios. į šiaurę. žvėrių kvapai. ant plikos kalvos. "atsikemšam." "o tu matai, ten tą baltą?". pamatau. ėėėė. aukštyn žemyn, smėlio kalnas, keturiom į viršų, keturiom dar, persiverst per paskutinę briauną. radom! rytas. vėjas ir saulė. "einam, kur aukščiausiai". žemyn. aukštyn. "parūkom čia kol kas".

o tada užsimerkiau ir jau nieko nebebuvo. patamsis ir vėjas, gobiantis iš visų pusių. ramu, saugu, šalta.

nebelipom į "kur aukščiausiai", šiltai išmiegojom vidudienį naktinėj užuovėjoj, lėtai iki jūros, bangos nebelinxmos, lėtai pas middle class poilsiautojus, kavos, išėdų, kavos. "važiuojam?.. mhu.". keltas. kolonkė, rankos dvokia dyzeliu. visi tranzuotojai ant klaipėdos žiedo (paauglys iki kryžkalnio, pagyvenus moteriškaitė iki pėsčiųjų tilto prie Kauno ["būtų mano valia, aš jį kaip laumės juostą išdažyčiau"], barzdočius su meškere ir dviem vaikais iki Vingio kino). nuovargis. "ne, kavinė neveikia." ADF, daugiau boso ir garso iš galo, Vilnius. moteriškė įbruko pinigo, tai dar po puodelį arbatos ir torto, namai, miegas. smėlis plaukuose netrukdo.

August 2, 2003

darkspeed

a) vakar netikėtai įgarsinau SPIČKI koncertą 'drambliuose'. jokie blogeriai lyg ir nemiegojo, koncertas buvo ilgas, bet tvirtas, garsas buvo silpnas, bet neblogas, įdomu nebuvo.

b) vakar netikėtai [vėl] suvokiau, kad kai kontoros radija Otto visą dieną-naktį-parą groja mp3, taigi juos tuo pat metu galima surašyti į kasetę. tai nėra būdas išgelbėt pasaulį, bet taip aš galiu turėti autobuse daug kitokios muzikos.

iš a ir b išplaukia nuostabi baigtis -- kai ne parkė vežt namo visokius svetimus :) aplink visą Vilnių, kai naktis, miesto žiburiai ir GYBE blastin' loud on da soundsystem. ir kai gabalai keičiasi tik stovint prie šviesoforų :)

August 1, 2003

precious

They won't steal that precious from us ;)

gražiausi šios savaitės daikčiukai:

  • varom su vyrais rokenrolą na maxa. greitai, tvirtai, zaboinai. atostogų planai, ya know. geriausios atostogos -- tai pankroko grupės turas, nesvarbu, ilgas ar trumpas.
  • kai groji visą savaitę kasdien, jau bet kada paėmus instrumentą į rankas niekas nekliūna, energija pulsuoja ten kur reikia ir supranti, kad vis labiau gali sugrot, ką nori.
  • o prieš repeticiją einu gert kavos. į tokią naują raudonai rožinę viečikę Šopeno/Kauno g, priešais 'Indrę', tam name, kur kadaise buvo krsnų maistas, o pats namas dar labiau kadaise buvo didžiausias VNO viešnamis. viduj: a) nerūkoma; b) yra visokių dar neragautų el cheapo bandelių, bulkelių ir skanėstų; c) pigi, stipri ir skani kava. taigi, puodelis kavos, stiklas vandens ir drimbu ant šaligatvio palei "Kauno" stotelę ir turiu dešimtį minučių mid city peace. kai aplink visi važiuoja, eina, žiopso, kažką veikia ir stengiasi, o aš tik rūkau, sriubčioju kavą ir žiopsau atgal. super.
  • o kai grįžtu namo trečią nakties nusikalęs kaip šunpalaikis, smunku ant kilimo vidury kambario ir atlieku atgailą. butelys 'gintarinio' ir trys cigaretės. užmuša. vietoje. sudegsiu nx vieną kartą.
  • perskaičiau tą e.loe 'naivus.super.'. įdomu, tas bičiukas rašo blogą? skaityčiau. net nežiūrint į agnės petrauskaitės baigiamąjį žodį, katras sukišo autorių, herojų ir visus naivuolius kaip mes į kvailus ir nereikalingus rėmus.
  • šiandien yra the hot sumemr of darkness, kai visą dieną groja godspeed you black emperor ir noxagt. švelni niūruma.

tokios tokios.