« April 2003 | Main | June 2003 »

May 26, 2003

"gera diena kažkokia" :)

pamiršau telefoną.

tikiuosi, kad dirbsiu daug ir *gerai*.

sušikti makaronai, troškinti piene su kopūstais ir kalendra. nemaniau, kad gali būt taip skanu, ir vakare, ir iš ryto.

atsikėliau pusę aštuonių ir skaičiau Vilniaus žemėlapį.

išmokau tiltų pavadinimus (iš pietų į šiaurę):
Gariūnų
Toks Geležinis Nenaudojamas (WG Virtual Light atminimus man jis sukelia)
Lazdynų
Pėsčiųjų į Žvėryną iš Vingio Parko
Liubarto
Žvėryno
Geležinio Vilko
Baltasis
Žaliasis
Naujas :)
Žirmūnų
Šilo
Valakampių

dieninis internetas #šiandien #2

Footprinting is an art of gathering target information.

FreeBSD pataisė sugedusią realpath(3) implementaciją ir MySQL dabar jau turi skrist. bet tik 4.x. pasibaigs projektai, kurie lenda prie DB, ir apgreidinsiu. įdomu. :)

Critical Section (aš nekenčiu to bičo. požiūrio į pasaulį, big picture ir t.t. bet požiūriai į atskirus daikčiukus gan vienodi...) rašo gražų straipsnelį apie knygą How would you move mount Fuji ir pateikia keletą gražių uždavinių. jei mėgstat loginius žaidimus, rekomenduoju :)

/.: RFID Tags in Euro Banknotes. (kas yra RFID pagal /.). aš prieš. dar vienas atvejis, kai galinga idėja atsiduria "blogose rankose". Babylon :(

/. Is seeking of lost skills/arts a hacking analogy. gal net px ta hacking dalis, komentaruose yra daug įdomių nuorodų apie visokių daiktų darymą patiems. gal kas jau yra suradęs dviračio "vidinių" pavarų ("suintegruotų į galinę stebulę) Field Repair Manual? linką? m?

[: katiba kažkada sakė, kad šitas blogas šūdo vertas, nes pusė postų -- vien nuorodos, "o negi tu manai, kad žmonės tokie kvaili, kad patys nesusiras?". na, apie žmones aš per gerai tikrai nemanau :), o dėti įdomesnes nuorodas į blogą, deja, tapo būtinybe, nes bookmarks pildosi laaabai greit, o juos paskui peržiūrėt kažkaip nepavyxta... ]

May 20, 2003

apie judėjimą 1993

turboreanimacija-01 apie judėjimą 1993.mp3
juk judėjimas, žinia,
tik svaigus pirkimas,
požymių kiekviename
pastovus buvimas

pirkit odines striukes,
ir sex pistols albumas,
ir exploitedų maikonus
pirkite protestą -- nebrangu!

juk judėjimas, žinia,
tik svaigus pirkimas,
tai linksmybių sūkurys 
ir alaus gėrimas

pirkite protestą -- nebrangu!

May 17, 2003

daržovių paštetas

[ tikiuosi, autorius neprieštarauja. elgiuosi baisiai nemandagiai ir neatsiklausiu.. ]

From: "krilaz" <žžž@žžž.žž>                                              
To: <ve>                                                                      
Subject: Re: bdi                                                                          

> o dabar, bachuriukas, tixliai ir išsamiai pasakoji, kaip tie
> paštetai gaminami. nuo A iki Z. bo dieviška skanybė,... :)

xexe :) shiaip receptas paslankus, kiekviena karta priklausomai nuo to
kokiu 'atlieku' galima sukaupt ish pustushchiu maisheliu ;)

shita karta buvo mazhdaug taip:
juodi nelukshtenti zhirniai ir paprasti zhirniai uzhmerkti puode ant nakties. diena juos uzhviriau ir ymechiau +sauja morku ir svoguna, dar labai nedaug sojos farsho. kol tie vire, keptuvej pachirshkinau dar kokius 5-6 svogunus su pipirais ir vegeta.

kai vanduo ishvire viska sumechiau y viena kruva ir sutraishkiau. dar yberiau raudonu pipiru prieskonio, petrazholiu, raudonelio, sojos padazho
trupinely.

shiaip labai skanu jei dar suvertus pvz. zhirneliu koncerva arba skaniausiai
ish viso gaunasi ish pupeliu, bet tiek daug tuo metu neturejau :) o prieskoniai kaip jau kam patinka ;)

shiaip labai greitai pasigamina, nedaugiau pusvalandzhio uzhtrunka ir
uzhtenka ant pusrychiu bent kelioms dienoms.

skanaus ;)

butu gerai bliudely kada susigrazhint, tas mano megstamas ;)

k.

dieninis internetas #šiandien

[ perrašinėju jau trečią CD į kasetę, bo grotuvas namie nuduso jau prieš kokius 5 metus, ir tik dabar prisiminiau, kad kasečių grotuvas irgi pradėjo gailiai žviegt.. šįryt... tai kox tixlas? ]

nmap irgi dalyvauja naujoviškoj Matricoj ir netgi padeda kažką nulaužt. vajėėėėzau.

Japan Today::picture of the day [Die Puny Humans]

FreeBSD projektas veiks tuoj pat (5.1R) ir kiek vėliau (5.2R).

tim bray susitinka robotą.

social engineering? tai ne, nachui :)

kodėl neverta uždavinėt klausimų apskritai.

viskas. off. here ends the digital abyss.

Brian Eno -- Taking Tiger Mountain (By Strategy)

rytiniai skaitiniai #šiandien

atsibudęs netikėtą devintą valandą, susiradau pundą knygų palovy, susiradau The Hacker's Ethic by Pekka Himanen et al. ir iki dvyliktos jau buvau visą suskaitęs, išskyrus Castells'o straipsnį gale, katras jau alkanam skaitytojui buvo pernelyg moxliškas. Ir ką? jei Days of War, Nights of Love yra "Crimethink for beginners", tai The Hacker's Ethic yra tox labiau "Crimethink for managers" :) labai daug panašių požiūrių (kai pagalvoji -- visai nekeista, subkultūros visgi panašios, tik apsirengimo pobūdis ir "pagrindinis" mėgstamas užsiėmimas skyrėsi) į dalykus -- darbą, pinigus, autoritetą (ne kaip authority ar valdžią, bet į natūralią ad hoc lyderystę), pramogas, dalinimąsi, veiklumą. bent viena iš šitų knygų yra būtina tiek "maištingiems jaunuoliams", tiek "middle class assholes" >;)

panašiai pradžiuginus/apšvietus "rimta" knyga tikriausiai buvo Frederic Brooks "The Mythical Man Month". tiesiog, dabar prisiminiau :)

kas dar po dabar mėtosi po lova ir laukia eilės.. jau kuris laikas... Martin Fowler "Refactoring", Lewis Caroll "Hunting for Snark", Jean Baudrillard "Simuliakrai ir simuliacija" paskutiniai du skyriai :), "Designing web applications with UML", dar kažkas, ko piešinį atsimenu, o viršelio jau nebe.

kita gera knyga pastaruoju metu buvo Dino Buzzati apsakymų rinkinys.

May 14, 2003

google vs blogs

visai buvo įdomu šiandien prasekti šitą tūsą...

... -> http://www.decafbad.com/blog/geek/google_blog_clog.html -> http://www.russellbeattie.com/notebook/20030509.html#095103 -> http://www.theregister.co.uk/content/6/30621.html -> http://evhead.com/archives/2003_05_09_archive_default.asp#105249734199128166 -> http://w-uh.com/index.cgi/articles/030511-google_and_blogs.html -> http://radio.weblogs.com/0001161/2003/05/11.html#a374 -> ...

slashback!pati gūglė sako, kad nieko blogo nebus :)

kai pabos "politika", CSS Zen Garden ataušins :)

Which OS are You?
Which OS are You?

May 12, 2003

NCSA Mosaic/2.7b5 (X11;Linux2.4.2 i386) libwww/2.12 modified

juokingas toks.. :)

mosaic-shot.png

May 11, 2003

sąrašas priežasčių

kadangi
a) sekmadienis
b) pasitaisiau dviratį
c) persivalgiau
d) Nėra Ką Veikt (tm)
e) norėjau espresso
f) nenorėjau į kontorą

tai bloginu iš Antros Pagal Gerumą Interneto Kavinės Vilniuje (tm), kuri yra klaipėdos g. priešais tangomanijos studiją. gyvenau priešais ant grindų pusantro mėnesio. kaip pliusus galiu paminėti tai, kad dirba visą parą, visada turi čekiško alaus Samson po 3,5 Lt, lietuviško alaus po mažiau ir gerus monitorius. dar aš turiu jų -30% kortelę, kas neblogai.

Pirma Pagal Gerumą Interneto Kavinė Vilniuje (tm) yra Šopeno gatvėje, lyginėje pusėje, tokioje nišoje, kur kadaise buvo tokia zjb kebabinė, kur mes mėgdavom susirinkt. valanda -- 2 Lt, ryšys padorus, Kažkaip Miela (tm).

peržiūrėjau pukomuko nuorodas, pasidžiaugiau LT blogų gausybe, peržiūrėjau jo mėgstamus ir man nežinomus. nepatiko man tie lietuviai. geras buvo tik per kažkurį prieitas Edmundo Mišeikio blogas. <ironiškai>nes jie visi yra kažkokie mainstream middle class assholes, o jei tokie nėra, tai yra PHP programuotojai. fui. :) ant rytojaus pagalvojau, kad visgi chamiškai parašiau, peržiūrėjau visus dar kartą. nieko naujo, deja, nepastebėjau. et.</ironiškai> o gaila.

taip pat noriu begėdiškai pridėti, kad šitas puslapis yra vienas pirmųjų lietuviškų blogų. tik komentarų trūksta. ir dar Jono Skendelio "Vartiklis". ką, ne?

groti smagu

noriu viešai pasidžiaugt, kad gerai pagrojom su kolegom praėjusius ketvirtadienį ir penktadienį.

kol sėdi 'galeroj' ir rengiesi sukiot rankenėles, kažkaip erzina susirinkę paaugliai-*pirkėjai* (nors, mlia, o kas apmokės mūsų dyzelį?.. o prancūzų?.. bet kodėl jie tokie, kaip toliau rašysiu?.. ką?), patyliukais siurbiantys alų kiemo pakampėse, nes vasara ir oras mielas, laukiantys to triukšmingo pasilinxminimo. aš suprantu, kad linxma, bet man atsibodo suprast. supraskit mane kas nors irgi.

kaip ten bebūtų, pradžioje nerviniesi, tačiau paskui užsikabini bosą ir lipi ant scenos. ir viskas visai kitaip. visiems mums maloniai nusispjaut, kad pusė dūdų negalėjo atvažiuot, kad nėra kas mums sureguliuotų garsą (batsiuvys basas, heh), kad tuoj Gedui kas nors pagaliau iškals dantis, nes scenos nėra, o Kaunas dance stylee yra nemaloniai agresyvus ir pochujistiškas, atsiprašau šitą skaitančių damų. varai tą rokenrolinę košę ir nieko nematai, ko nenori, tik stebiesi, kad su vienišu altu viskas kartais skamba kaip P.A.I.N. pasimalonini ta žinia ir varai toliau. karšta ir užmarši ekstazė.

penktadinio koncerte viena didžiausių staigmenų buvo papka ir mamka. laba diena, sakė. ir nulindo gilyn į purviną dvokiančią skylę, kai kieno vadinamą "kultiniu klubu". heh. rūpesčių/įspūdžių buvo pakankamai, kad juos paskum prisiminiau, tik kai grodamas pamačiau sėdinčius prie kolonos. paskum mikliai paspruko, tačiau šiandien prisiklausiau pastebėjimų ir gavau nemenką saują adatėlių pastabėlių. kai kurios buvo tikrai taiklios ir juokingos.

labai džiaugiuosi už Justą, kuris "grojo kultinėje vietoje mėgstamoje grupėje per savo dvidešimtąjį gimtadienį" ir sakė išsipildęs vieną iš svajonių. kad tik mačytų, kolega, kad tik viskas būtų taip paprasta! :)

tikėjomės rūpesčio, tačiau 'lankytojas' tiesiog džiaugėsi, kad trumpam grįžo į mėgstamą vietą, tvyrojo tokia maloni draugiška ir linxma GC pradžios atmosfera, kaip ant rytojaus pasakojau Roliui, "achujennas pozityvas" :) ale gerai.

prancūzai-portugalai-škotai, senieji prieteliai, davę mums tą taiklią "spiritual american tourists" pravardę, buvo labai mieli svečiai. džiaugiuosi davęs jiems pastogę, tikiuosi, neįkyrų rūpestį ir šiokią tokią pagelbą. tie roko muzikantai per turą visgi yra truputį pasimetėliai, pats žinau. gražuoliai, chi chi :)

gaila, mic dar nesudėjo į "matomą vietą" foto iš mobilkos, vėliau sulinkinsiu.

apie užsienio spaudą

Date: Sat, 10 May 2003 18:11:08 +0100
From: "11Y4" <ilya@žžž.žž>
To: <Undisclosed-Recipient:;>
Subject: [albanai] lietuva uzsienio spaudoje

skaitau cia visokius straipsnius apie referenduma ...
radau nebloga musu premier'o "linksniavima" :)

Algebras Bazookas, the Lithuanian prime minister, was among those to vote by
mail. Speaking to reporters after casting what he assured them was a "yes" vote, Bazookas said he was excited by the progress his country has made since it broke free from the Soviet Union. He expressed hope that membership in the Western bloc would bring new economic and personal opportunities for his country and its people.

Radio Free Europe

net atrodo, kad tycia... Algebras Bazookas toksai "ukininkas-buhalteris su
patranka-bazooka ", a ne ? :))

May 8, 2003

link link link

kažkaip prisirinko šiandien...

/.: Origamis ir matematika. lanxtyt smagu.
/.: Open Source ir bendradarbiavimas. įdomu tiek tema, tiek susiję nuorodos į sėkmingus projektus ir standartus, kurie leidžia bendradarbiauti ir interoperate.

SecurityFocus: Rebuilding after a security incident

Pukomuko atgijo! tris kart pašoku į orą ir apsisuku.

naujas DaemonNews. kazkaip netikiu pastaruoju metu aš jo kokybe, bet vis pasidžiaugiu ir peržiūriu.

savaitės mylimiausias blogas -- Die Puny Humans. jie ten kažkaip moka browsint ir turi kantrybės, ko aš nebemoku ir nebeturiu...

vėl galvojom su mic, ar blogai nėra tas mūsų pačių rašymas į savo bylą Babtlono seifuose. yra, tikriausiai, nes čia norom nenorom prasprūsta blyxniai apie tai, kuo tuo metu gyveni, kas įdomu, ką veiki. kita vertus, šioje reginio visuomenėje, kuo labiau matomas esi, tuo mažiau esi pažeidžiamas. ir vistiek dergi aplinkinių smegenis *sava* mintim, kokia įtakota ir neoriginali ta mintis bebūtų.

dar galvoju, kodėl taip ir neskaitau šiaurės atėnų, kurių pasirodymu inete taip džiaugiausi?.. gal -- vistiek perku ir perverčiu trolike. važinėdamas dviračiu, beje, visai neberandu laiko paskaityt. va tau ir evils of ecologic society :)))

katiba atnešė dovanų *džiovintų* imbiero šaknų. vat galvoju, kuom tokios skiriasi nuo paprastų, šlapių, katras perku pardovkėj prie namų? sausos? labiau kala? brangesnės, tai jau tikrai :)

May 4, 2003

guardian on WG

biografija, citatos, komentarai etc etc. ilgas :)

Guardian Unlimited Books | By genre | Tomorrow's man

May 3, 2003

kilju pavyko!

taigi, sėkmė! čia anadien rimtu veidu rašiau paties nebandytą receptą, o aną sekmadienį visgi ryžausi.

viską dariau pagal ano recepto proporcijas. kadangi iš tinkamų talpų namie buvo tik tuščias 2l bambalis, truputį paskaičiavau ir gavosi, kad reikia 400g cukraus ir 20g mielių. pakelis cukraus kainavo apie 3 lt, 40g mielių pakutis kainavo 42ct. tada užkaičiau vandenį ir kol anas aušo iki kūno temperatūros, supyliau butelin cukrų ir smulkiai supjaustytas mieles. užpyliau vandenį ir palikau vonioj ant gyvatuko. procesas pajudėjo! mielės intensyviai rijo cukrų ir tuoj pat ėmė rimtai šikti CO2, kilo burbulai, varė putos, bet per kokį 15 min nusistovėjo, kad jau nebuvo baisu palikt.

o penktadienio rytą beliko tai perpilt į patogesnį bambaliuką ir vaišint draugus per koncertą. "Išgerk šito neuostydamas!" :)

kilju today, scream tomorrow!

DIY daikčiukai. nu nu. bet čia bus ne apie kokius efemeriškus daikčiukus, kaip fanzinus ar koncertus ar kitą oro virpinimą, bet apie be galo svarbius daiktus gyvenime -- svaigalus ir muilą ir kabelius.

muilas -- tiesiog nuoroda į k5 straipsnį. gal dar šiek tiek galite rasti knygoje/filme "Fight Club". http://www.kuro5hin.org/story/2003/4/21/233825/180
2003/05/03: vakar staiga vėl tapo įdomiau, kaip ten su tuo muilu (bo kilju +/- pavyko, tai jau atsirado noras palypėti ant kito laiptelio), tai šiek tiek aplink pabrowsinau.

esminė problema, kaip nutarėm su mic, tai tas šarmas, arba lajus. kur jo gauti? kur yra tokios parduotuvės? bala žino. tada prisiminėm, kad seniau juk tam kažkaip naudodavo pelenus. pasiklausėm gūglės ir pirmam dešimtuke jau buvo sauja vertingų puslapių. "istorinė" trumpa apžvalga ir išsami instrukcija su paaiškinimais ir iliustracijomis. dabar tik belieka susirast laiko, įrankių ir pavaryt. bo artėja vasara, prakaitu dvokiantis metas :)

apie kabelius rašiau pats, bet į vHC forumą, pradedančiajam lituotojui galėtų būt į naudą: http://phorum.hardcore.lt/read.php?f=2&i=4465&t=4329

kilju taip pat yra "pristatytas internete", yra visai tvarkingų receptų, anyway čia pateixiu autentiška pankrokerio pasakojimą.

* 1 pakelis TurboYeast. čia kokios tai spec. alkoholio gamybos mielės, kaip supratau. su jomis pasiekiamas gėralo stiprumas yra iki 18%. naudojant paprastas mieles, pasigaminęs spiritas jas nužudo prie 12%
* 2 kg cukraus. kad mielės turėtų ką valgyti :)
* 10 litrų kūno temperatūros vandens
* plastikinis 10 Ltr talpos bačiokas

mieles ir cukrų į bačioką, 3-5 dienas palaikyt šiltai, paskum jau galima vartot. manau, kad naudojant paprastas mieles, reiktų laukt kiek ilgiau, ne mažiau savaitės-pusantros. prieš geriant neuostyti! :) kadangi skonis bjaurus, galima praskiesti sultimis, sirupu ir pan.

May 2, 2003

blog == būti matomu.

o tai gerai ar blogai? kam?

vaikinas vardu Dave Green rašo Guardian:


People used to worry about the government compiling a database of everything they knew about you and everything you did. But who'd have thought we'd be so keen to keep updating our own entries?


nu. užsidarom, kol ne vėlu? t.y. pasiduodam. nes juk mūsų ginklas ("kovoje prieš sistemą", heh.) yra rėkt!

pakeliui: smegenų privatumo praradimas yra kaina, kurią mes mokame už vis plačiau/giliau ištirtą smegenų veiklą. hm.

trumputis WG interviu.

linkas atėjo iš chatsubo

Guardian Unlimited | Online | Talk time: William Gibson. /. diskusija

Powered by
Movable Type 3.35