« SpeedyCGI | Main | Ali and Nino »

snargliai

snargliai bėgo vakar ir dar šiek tiek šįryt, bo savaitgalį su mic varėm į balių. tranzu. kadangi abu esam pusamžiai barzdoti vyriškiai, nieko gero nesitikėjom. buvo keista prie Baltpark prastovėti tik 25 minutes, o prie Ukmergės kolonkės -- irgi tik pusvalandį. viskas susitvarkė Panevėžio/Šiaulių sankryžoje, kur malėmės dvi valandas, o paskui dar dvi valandas žygiavom į šiaurę tuo supistu siauru aplinkkeliu, kur joks sveiko proto vairuotojas ir šiaip nenori sustoti, kol nepaėmė kažkokia plepi estorusiška merga. o tada strigom Rygos apvedcelš'e, iki dvylikos, sušalom, pagėrėm Earl Grey pažiedės Lukoile ir ėjom į mišką miegot.

rytas, 0730, kava toj pačioj kolonkėj. "tai ką darom?", sukasi bendras klausimas. planas: taikyti Timeframe metodą, t.y. važiuoti į Kuldigos pusę iki 1200, t.y. jei 1200 dar stovim trasoj, tai einam į kitą pusę ir varom namo. Tuoj pat po to įsiprašom pas senioką iki Jurmalos (toks juokingas variantas, bo seniokas buvo draugiškas ir visai nieko ir, atrodo, jam visai patiko mus pavežt, bet iš snukio matėsi, kad sustojęs nebūtų :)), ten pastovim valandą ir -- retas atvejis -- pasigaunam mašiną tiesiai į Kuldigą. Bičiukas jaunas, pirmą kartą pats vairuoja iš Salaspils iki galo. Iki Sabiles viskas gerai, bet tada Sandris užsimano parodyti mums Abavas rumba, upės, kurios slėniu važiuojam, slenksčius, staigiai stabdo, slysta, parinasi ir toliau važiuot jau baisu: lyja baisinis lietus, viskas rasoja, bičiukas pyksta ir mes krizendami aiškinam jam autokelionių ypatumus. Kuldigoj esam be dešimt dvylika, viskas tvarkoj :)

vizitas paskui atrodė, kaip pankroko senelių namai, bo į balių nespėjom, tai visą ramų sekmadienį tupinėjom po namus su Edžs ir Laura: tai pietus išsivirt, tai pažiūrėt foto, tai paplepėt apie planus (karosta.lv ir rixc.lv -- tokie nauji ir įdomūs kolegos, verta dėmesio), tai pabandyt sujungt krūvą audioaparatūros (Elektronika XXXX 16 kanalų mikšeris, russian technology at it's best, tik kodėl tembras po jo toks panašus į radijo tašką?) taip, kad veiktų, tai saldumnai, some silkscreening ir bilekas. gerai taip, diena be reikalo :)

atgal: pusantros valandos prie Kuldigos, fūra, 15 minučių kažkur per vidurį, du kaimo urlaganai, kurie pirma klausė amerikos juodaodžių šiuolaikinių folk dainų apie bobas ir žudymus (coolio, man rodos, tai buvo), paskui klausė rusijos šiuolaikinių folk dainų apie "oper tebe brasletik kradenyj s ruki srisoval man'ka ty suka ty khvost privela" ir "v ugolovnom kodekse pod stat'yu khodili my koreshok moi senechka i ya", tada dar 15 minučių ir naujas naujas latvijos rusas su bmwdachuja, ir afigeeeennu folk trasu atliekamu em-si vspyškin i nikiforovna, "oi kak khorosho plyasat', kogda kolbasit!", o tada atejo evil žopa. tam pačiam dievo pamirštam Rygos aplinkkely. pusvalandis prie A10 Riga-Ventspils išvažiavimo, tada mus nuveža iki A9 Riga-Liepaja, ten laukiam valandą -- nieko, einam penkis kilometrus, prie kaimo keliuko išvažiavimo, ten pusvalandis, važiuojam iki Anepamenukiek Riga-Jelgva-Sauli, ten tuoj pat griebiam fūrą iki A7 Ryga-Bauska-Kauna. nx. kava ir šakaladkos kalonkėj, ant trasos stovi konkurentas metalas iš festivalio, kuris visgi nelipa į fūrą pas linxmą ukrainietį, kuris pats kone dainuoja fūrų šoferių subkultūros šiuolaikinį folką: mašinos--degtinė--pistis. iki Bauskos, pereinam tą dailų miestuką, privaro ir mietalas, nutrešia cigarečių, tada aš atitrūxtu, ponia sako, kad nuveš iki Grenctalės, bet nuveža dvigubai arčiau, sako "čia kokie 5-6 km iki sienos", leidžiuosi apgaunamas, varau pėsčiom, kol matau ženklą "LATVIJAS ROBEŽA 10", eina nx, neina, tixliau, bet ima lyti, iš dešinės, beeeeee, kažkox seniukas daveža iki Grenctalės, ten jau mane paima mic su kažkokia pasvaliovska merga, paveža iki sienos, pereinam, pietūs ir atgal į šaltį ir liūdesį, žiūrėt į hostilest estiškas fūras, panevėžiovskų fakus ir į tai, kur čia nakvot reikės. dvi valandas, berods, stovėjom, temsta, kažkokie du zekiokai su naujintėlaičiu fordu, tiesiai į Vilnių. sėkmė ir triumfas. sirgti ir snausti. noriu namo.

neblogai.

Comments

YES! :)))))