« January 2004 | Main | March 2004 »

February 27, 2004

inžinierius Tomas

inžinierius Tomas gavo algą ir nusipirko:

  • batoną
  • šmotą sūrio
  • 100 gr. sviesto
  • du plastmasinius obuolius
  • tris bananus
  • cigarečių
  • mažutį buteliuką kokakolos
.

inžinierius Tomas pasidarė du sumuštinius.

inžinierius Tomas kimštų ir kimštų kasdien, jei tik gautų algą.

inžinierius Tomas gauna algą kas mėnesį.

palyginimui -- sistemų analitikas Albertas gavęs algą nusipirko knygų ir paskambino dyleriui. kokybės vadybininkė Katyba, kaip visai dar jauno amžiaus, tuoj pat pasigėrė su gudriaveidžiais paaugliais. ką darė estetikos vadybininkas Giedrius ar programuotojas Linas, istorija nutyli.

February 25, 2004

audio cd kopija / FreeBSD / pirmas kartas

portintall audio/dagrab
dagrab -d /dev/acd0 -a -f "track%NUM.wav"
burncd -f /dev/acd0 audio track0*.wav fixate

simple as shit, net neįdomu :)

February 23, 2004

public key authentication

kažkaip visi čia sugrįžo iš visur, ant stalo prie čiainiko ir mikrobanginės svyruoja Jaegermeister ir (žymiai mielesnis ir dėl to taupomas) Tuzemsky rum butelaičiai ir aš vėl stebiu simptomus. paskui suprantu, kad ssh public key authentification sugalvojo tie hakeriai, kurie daug gerdavo ir patirdavo aukščiau minėtą problemą, bet norėjo, kad vistiek būt saugu. pavyko :)

February 22, 2004

visaip

те, что вчера по пять, были оооооочень большие....

taigi, nulakiam Klaipėdon penktadienio vakarą, vėluojam, cinikas skambina, apie rūpesčius pasakoja, bet nešalta, sustatom aparatą, sujuokaujam su co-operated, susukam rankenėles, "parūkom ir grojam", dar biški parkių, pons direktorius išlekia į nuovadą toliau skriaust skinų babilono rankomis, zekiokai kala labai dobrą tik labai trumpą roko koncertą, įdomiai taip, natas grot jau išmokę, strakalioja, varto ritmus, maino stavkes, gražu. vietom tokia dub war dvasia padvelkdavo, bet aš juos šiaip pastaruoju metu mėgstu... po to lipam mes, nesmagu dėl tų rūpesčių prie durų, ale kažkaip atrodo, kad nesugrot dėl to būtų tas tikrasis pralaimėjimas. mikliai susukiojam garsus, 'trakatatatatatata..cik cik cik cik' pradeda mindas su bezdjonka, kalu pirščiukais per stygas ir prasideda...

girdėti viskas, šilta, karšta, boso linijos slįsta iš po pirštų ir verčiasi į tai, ko jau niekad nebepagrosiu, šoku iki lubų ir iki pirmo aukšto, kūlversčiai, šypsenos, "ne, tai jūs man geriau pasakykit, koks dabar gabalas!", veidas paprastas paprastas ir perkreiptas rokenrolo šypsenos, biso prašymų negirdžiu, nes nors ir pirštai kiauri ir nebelaiko, bet nooooriu grot dar. ultra gerai. oficiali versija, bus tik pirmadienio popietę, tikiuosi ne mažiau keturių žvaigždučių :)

paskui tradicinė pajūrio šiluma, dėdytės butas, alus virtuvėj ant grindų, miegu, bet vistiek nuspiriu beždžionę nuo sofos, gimtadienio rytas ir dovanai, pikto šuns nebereikia, prie jūros, seni ženklai 'juodojoj skylutėj', "ėėėėė, čia gali būt puikus skvotas ar bent vasarinis festivalis, dobrobyto paieškos, bulviniai blynai "rūtoj", pietūs namie, nes Galia irgi pagamino daug ir skaniai, kerpam galvas, virstam į tragiką ir važiuojam. miegam ir važiuojam, sustodami dyzelio, vandens ir šokolado. life's too good? no doubt it is.

šeule. bendradabedarbiai. naujos blėkinės durys. ta pati šiluma, olegas, kuka ir voriukė. labas, vaikai, šypt. mikliai suvelkam aparatą, sujungiam, sureguliuojam 'pay no mind', kurie kažkokie piktesni ir "blogesni", nei Jurbarke, gal po alaus, aha, ir tada suprantu, kad norisi grot, eit ir varyt, bet ne, reikia stypsot laiptų aikštelėj ir spoksot į linxmybių sūkurį. apačioj linxmybių sūkurys jau pasiekęs dobros pirties temepratūrą ir smegenų kiekį. jau soundcheckas rodo, kad reikia dengt korpusu dūdas ir bandyt kažką sugrot. jau supjaustyti ir kairės rankos pirštai, skauda, mindas vynioja pleistrą ir tuoj pat suprantam, kad greiti gabalai -- tai pavojus. 'varom medliakus! gal aprims?', bet ūpo jau nebėra, beždžionei krenta pagaliai, aš varau pro šalį, dūdos daro nežinia ką, kažkas daužo į nugarą, "suprask suvok, smegenų nebėr" niūniuoju panosėj, ir vis stengiuosi užsimerkt ir paskęst garse, ištraukt iš savęs kažką, kas atgaivintų. staiga salėj rečiau, vėsiau ir ramiai ramiai pabaigiam. nėr reikalo, nėr prasmės. geriam alų, pasakojam istorijas, ryt bus geriau. dar reikia išmėtyt plungės/klaipėdos teenorgijas iš miegamų vietų ir atsikelt devintą ir gert kavą toj amžinai mieloj 'bendradarbių' virtuvėj. ką apie tai Domas?

o tada -- mano Šiaulių ryto ritualas. per "tunelį", į kairę, "saulutė", cigaretės, pasivaikščiot aplink kvartalą, ineto kavinė vytauto 107, traktaktaktak per mygelius, atgal, kas ten bus?

vakar palangos švietė saulė, buvo tas išeik-į-lauką-o-vakare-grįžk-peršalęs pavasaris, o šiandien čia -- vasaris, šalta, vėjas, tuščios nykios gatvės ir kiemai prišalę purvino sniego. koks koncertas, toks kitas rytas? ojoj.

pirmyn į požeminį ringą :)

February 20, 2004

nedidutis WG interviu

'Squinting at the present': William Gibson, pioneer of cyber science fiction, begs to differ with those who describe him as a futurist.

February 19, 2004

HD Thoreau darbeliai

Philip Greenspun's Weblog:

It turns out that, before setting off for Harvard College, Henry David Thoreau devoted quite a bit of time to figuring out how to blend graphite powder and clay into a pencil that could compete with the best English and French products. He and his father were very successful pencil merchants in the 1840s. As cheap German imports made the business less profitable the Thoreaus moved into supplying graphite powder for electrotype printing. In 1853 Thoreau's friends asked him why he'd stopped making pencils. He responded "Why should I? I would not do again what I have done once."

ac clarke / acm queue / chroot /

February 17, 2004

kaulų čiulpų donorystė

Prašau dėmesio!

Kreipiuosi į visus norinčius būti kaulų čiulpų donorais . Šiuo metu Lietuvoje nėra kaulų čiulpų donorų banko, jis tiesiog nėra finansuojamas Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos kadangi tai labai brangu ir t.t. Taip, tai tiesa. Vien tik donoro kraujo ištyrimas donorui kainuoja apie 800lt.

Šiuo metu Lietuvoje veikiantis Rūtos Kynaitės vardo labdaros ir paramos fondas, bendradarbiaudamas su lenkų gydytojais, pasiryžę finansuoti 60 žmonių kraujo ištyrimą.

Jeigu apsispręsite tapti donoru ir padėti leukemija sergantiems žmonėms, turėsite užpildyti anketą , kurioje sutinkate būti įtraukti į potencialių kaulų čiulpų ir kamieninių làstelių Donorų banko rejestrą. Tada atliekamas pirminis donoro kraujo tyrimas, kurio rezultatai įtraukiami į bendrą pasaulinį Donorų duomenų banką.

Tinkamumo atveju donoras turi atvykti į Santariškių klinikas Vilniuje.

Jeigu pacientas randasi užsienyje, ir jei donoras turi vykti pas pacientą, Donorų bankas apmoka visas su tuo susijusias išlaidas. Ten atliekama donorystės procedūra, kurios metu imamas donoro kraujas, atskiriamos kamieninės ląstelės ir kraujas donorui supilamas atgal. Kamieninės ląstelės donorui atsistato per 2 savaites. Ši procedūra neskausminga ir nekelia jokio pavojaus donoro sveikatai. Žmogaus anonimiškumas garantuojamas.

Norėdami tapti kaulų čiulpų donorais turite skambinti šiais telefonais: 868533939 Sigita, 865085153 Lina ir susitarti dėl susitikimo.


miela blogosfera, įdėjau šitą skelbimą bičiulių, kuriems tai svarbu prašymu. iniciatyva graži, tai prašau tavęs klyktelėti apie tai garsiai, tiek internete, tiek iš lūpų į lūpas. --ve

February 16, 2004

terminai ir bet kas kitas

šitie visi linkai lietuviškai vadinami nuorodomis. bet tai interneto platybėje niekas niekam nieko negali nurodyti, o kai varai čiūžt! pačiūžt! skaudančia galva ir drumsta sąžine šen bei ten, tau tik parodo duris, kuriom galima nueiti, tai geriausia jas vadinti nuovadomis. kiek gaila, kad žodis jau užimtas.

aš esu šuva.

February 13, 2004

gyvenimiška išmintis

kai [per daug] pūti -- neatsimeni passwordų. kai [per daug] geri -- viską atsimeni, bet tiesiog negali įvesti.

February 12, 2004

yet another way

of saying i Hate you.

I am so vain.

 

[be pkmk pasaulis pablogėtų, kita vertus]

February 11, 2004

the phone is ringing

...oh my god!

February 6, 2004

apie bardaką

Humans and Computing: The Affordances of Paper and Mess [via blogas piktas]

"darbinis bardakas" ir "kūrybinė netvarka" -- tai viso labo informacijos organizavimo būdai. kada jau nieko nieko nedarysim tiesiog šiaip? ignorance is bliss.

February 5, 2004

tuning disk architectures for databases

DBAzine.com:Tuning Disk Architectures for Databases

ve.nuoStalo();

jo, šįryt visas suspangęs ir neišmiegojęs ir vėluojantis sėdėjau ant stalo, rūkiau ir svarsčiau, gert kavą, ar ne. pagalvojau, kad ne ir deliberately nukritau nuo stalo, persiversdamas tame metre pagal išilginę ašį ir su garsiu DUNKST! trenkiausi į grindis. baisiausia vieta buvo, kai pakeliui prisiminiau, kad mol ten tos grindys yra virš rūsio ir turi įlūžt ir atramos nepastatytos ir pezda neišvengiama, bet viskas baigėsi geruoju.

px tie ženklai ;)

February 4, 2004

linkas, kuris užkniso

ACM Queue - Culture Surprises in Remote Software Development Teams - You can't hide from culture, yours or anyone else's.

metu čia, nes jau savaitę nežiūriu, o dabar mano firebirdas atrodo maždaug taip.

Powered by
Movable Type 3.35