« July 2005 | Main | September 2005 »

August 30, 2005

homeland security (foto)

August 29, 2005

atsargiai! politika!

tikiuosi, kad šis įrašas taps nr.2 gūglėje, nes dabar ten valdo tik programa ir jokių naujienų puslapyje alytusbiennial.com ir anonsų puslapių įrašai.

  • Adina Bar-On skėlė kelis dalykus: prakalbą "apie vizualiąją komunikaciją", kur kaži ką vebleno apie diūrerio ir rembranto paveikslų akis, kokoškos dažus, apvedžiotus pirštais, etc, tačiau man atrodo, kad pagrindinė vizualioji komunikacija buvo pati prakalba ir tos moteriškės veiksmai ant scenos, kaip ji mums tą "informaciją" pateikė. dar šįryt prisiminiau ir galvojau, labai gražu. paskum ji kriokė, lojo, dūsavo ir dejavo apleistoje Alytaus Sinagogoje (kai ji paskutinį kartą kuo nors buvo, ji buvo druskos sandėlys), aš vaikščiojau aplink ir namas skleidė garsus pats, nereikėjo nei atlikėjo, nei įgarsinimo, gražu ir baisu. o kaimynai niršo, rėkė "eikit lauk katalikai, ne jums tą suprast" ir panašiai. Adina darė dar performansą, kurį pramiegojau ir prapusryčiavau.
  • Martin Zet nesupratau, ką darė, bet visą laiką buvo linxmas čekas su beprote dukra.
  • Howard McCalebb buvo rimtas niujorkiškis seniukas, susigalvota kalba sakęs kalba Rotušės aikštėje susikalęs gražią pakylą, visi plojo, buvo linxma.
  • Dieter Buchhart buvo linxmutis austras, visada išsišiepęs, pastatė mieste tris tualeto tipo būdas su idealiomis sąlygomis augančiomis dilgėlėmis. prie idealių sąlygų dėželių kabojo žirklės, ant "šikinykų" lentelės su info, kad dilgėlė idealiai auga, kai vienam augalui tenka 25x25 cm ploto ir 25x25x25 cm tūrio ir, kad įeidami į šią būdelę jūs įsipareigojate palaikųti idealias sąlygas ir kad dilgėlių augimas tik tomis idealiomis sąlygomis yra visų mūsų prioritetas ir siekiamybė. miestas, žinoma, viską sukarpė.
  • Charlie Citron buvo olandas, tačiau atrodė visai kaip čekas, buvo linxmas ir turėjo dar vieną beprotę dukrą ir ramią žmoną dukrai prižiūrėti, kol papka krečia nesąmones
  • Redas Diržys buvo kuratorius ir rengėjas ir visai nuo to neišprotėjęs linxmas dėdžius
  • dėdė Vytas ir dėdė Stasys buvo alytaus dailioškės darbinykai ūkvedžiai, priėmė mus su šiluma ir kas rytą sveikindavo mus, ateinančius instaliuoti videomeno į šikinyką, žodžiais "tai ką, į darbuką?".
  • Ales' Pushkin buvo baisiai geraširdis baltarusis, su išblukusia sovietine kariška uniforma ir binokliu. visi jo performansai yra su ko nors mirkymu vandenyje, kaip jis pats sakė "Mne nravyatsya životnye, voda i dukhovye orkestry"

dar šįryt galvojau, kad nebuvo politikos. nei kalbančių galvų kritikos/etc, kas savaime neįdomu, nei jokių socialinių pastebėjimų, nieko tokio.

patingėjau/pasidrovėjau visų atskirai ir Redo kaip visų sankirtos paklaust, kokiais būdais visi atvyko, už kokias babkes ir pan. nes, atrodo, pankroko būdais taip nepavyktų. nebent martin. s. blatt(?) su savo sunkvežimiu paveikslų apie viltį

jo, pankroko ten irgi nebuvo. biškį gaila, kad pankrokas jau tėra tik būrys girtų paauglių. ir jiems pakanka, ir auditorijai iš šalies pakanka. field for action, kita vertus.

August 21, 2005

valkininkų vasara 2005

aha, juokingas sekmadienis, įvykęs dėl (a) belkino skambučio, "tomai, gal gali sekmadienį klovai pastatyt aparatą, ten koks pusdienis" ir (b) voneguto knygos "katės lopšys", kur Bokononas sako, kad bet kokia kelionė yra dovana ir kvaila jos nepriimti.

labai juokingayra ta country chebra, linksma ir girta. Valkinykų baznyčia graži, aikštė didelė, o sceną surinko kažkoks bičiukas Deivis :). koncertas buvo toks senobinis, miestelio šventė, 1980 edition. lietuviai grojo kiek neįdomiau, latvių porelė droviai grojo akordeonu, dūdmaišiu ir smuikele, bet jau krykščiau žiūrėdamas, tikri jie kažkokie buvo. Armonika akyse, pavydo seilės varva, nusiraminau skaitydamas 1 iš 500 knygelės "Muzika armonikoms" egzempliorių. teorinės žinios padės išsirinkti :) apgailėtinai varo Rugiaveidė, staiposi ant scenikės pasileidusi kompaktą, paskui vakaro hitas! Kęstutis Jablonskis iš tEEEElšių! rimta poprokelio grupė, tai KĄ jie grojo buvo visiškas šūdas, tačiau KAIP grojo, man labai patiko -- tvirtai, ramiai ir gitaristas linxmai maivėsi per soliagas. paskum išgertuvės su Valkinykų Seniūnu Jonu, ponu Saulium, katras yra apylinkės šviesuolis ir iš tolo spinduliuoja tikrai zjb bičo aurą, ponu Gintaru Karosu, kuris buvo firmos "Baltic Associates" direktorius amerikonijoj ir šimtais tūkstančių spausdino Sąjūdžio lipdukus ir boingais vežė čia. turėjau porą, zjb lipdukai buvo :), ponu Algirdu Klova, kuris linxmai groja smuikele ir linxmai pasigėręs linxmai dainuoja, ponu Giedrium iš Tamstos, kuris žino trečią choristų poziciją ir daug kitų linxmų ponų ir ponių.

labai juokinga.

August 9, 2005

darom atsiminimai

taigi, šitas pasibaigė. čia domas parašė apie pasirodymą, forumai pilni džiaugsmo ir klyxmo, net ore niurzgaliams patiko. man irgi patiko :)

statėm sceną su Mindaugu ir juokėmės, kad jau trečioji ir pirmoji su stogu. spėjom. atlaikė. gerai.

telefonų sąraše buvau sound/logistics, taigi teko daug važinėti automobiliu (1000 festivalinių kilometrų per 6 dienas) ir maltis parduotuvėse. dėl to labai ačiū visiems parduotuvių alko skyrių krovikams ir pardavėjams, vežimėlių stumdytojams, kasininkėms ir butelių supirktuvių operatorėms! darbo žmonės vis dar mieli ir tikri, ko nepasakysi apie vyr. vadybininkus ir apsauginius, ypatingai vno. labai gerai, kad vis turėjau pagelbinykų: minsko crew ir džėj, gintarę ir visus iškrovikus :)

mačiau laumarą. link back. smagu. gaila, kad nemačiau nė vieno kino :)

vienas iš nedaugelio mačiau visas grupes, taigi:

  • loco locals, kuchen beat ir sceptic jazz -- vienareikšmis šūdas
  • kaya -- nuobodu regis be būgnų. nesąmonė
  • makrobangai -- super. trūksta puošnumo ir barokinių raizginių, bet atidarė šauniai
  • voiceks voiska -- pagaliau patiko. labai gerai!
  • lagamino turinys -- dar geriau, nei bet kada prieš tai. ir scena jiems akivaizdžiai tinkamo dydžio
  • fused marc -- estetiška, gražu, ale nepatinka
  • mass kotki -- smagiai, džiaugiausi sulaukęs, bet be moščiaus. 0300 visgi
  • rip -- pats tikriausias pankrokas, vienintelis lietuvoje. rankos kreivos, tačiau yra noras varyt ir truputis charizmos
  • spički -- gražu ir taip per atstumą, be to rokenrolinio lindimo į glėbį.
  • toro bravo -- kai tiek geri praeitą diena, šitaip stipriai sugrot labai sunku :) nors man niekaip neskambėjo :)
  • les istes -- chip chip chip! labai gerai
  • pačiam grot patiko labai labai, scena miela, vietos daug, esi pernelyg pavargęs, kad skųstumeisi ir taupytumeisi, tai tiesiog varai į priekį ir juokiesi
  • tbs -- ai, ką aš žinau. nelabai beįdomu buvo :)
  • dublicate -- TAIP! vertėjo laukt 0600 ryto ir linguot dar valandą su penkiais kitais klausytojais. pavlikui duotum bet kokią malką ir jam vistiek gerai gautųsi. žydriui, matyt, irgi. ir geniui :)

ir labai miela buvo dirbt su Tamsta vyriukais, kurie apsiėmė purvino darbo sujungti muzikantus ant scenos, o mane paliko karaliauti prie pulto.

dar vienintelis 2 kartus mačiau, ką daro scena, kai ant generatoriaus paspaudi mygtuką STOP.

nemačiau visų kitų renginių, kolegų vargų, linxmybių sūkurio ir tilto :)

,

 

esu fiziškai stipresnis, suliesėjęs ir labai linxmas. atostogos.