« June 2003 | Main | August 2003 »

July 28, 2003

amžino ryšio zona

"jūs tik sėdit, o aš vat važiuoju" klykiau vakar perdžiūvusia gerkle vairuotojams, nuobodžiai švilpiantiems pro šalį prabangiais ir ne automobiliais.

naktį iš penktadienio į šeštadienį programavau sumautą chaltūrkę, ant kavos, matės ir neapykantos. powered by hate. hate.gif namo 0800, pamiegot gramelį, nusipirkt cigarečių ir saldumynų, parūkyt, go go go.

70km, 3:30 val. spoko, manau. po 2:30val. varymo saulėtu gyvu plentu kolonkės šaldytuvą skelbiau palaimintu ir gėriau vieną alų po kito. "blia, baigėsi, aš dar su šituo parūkyt norėjau." maloniai svirduliuodamas užriedėjau į kalniuką, atsipurčiau kelis km aukštyn žemyn d-d-d-d-d-d-d-d-antys b-b-b-b-b-b-byra žvyrkeliu ir atsidūriau amžino ryšio zonoje. migla ir ramybė.

rytą tris valandas tąsiau akmenis, tada valandos poilsi, dar valanda akmenų tąsymo, pusvalandis miego, kavos ir "hm. metas varyt." pasukęs į plentą jau galvojau, kaip aš čia lėxiu, bet kojikės pasakė, kad nelėxiu ir kad bus gerai ir taip. vietom jau pykino, bandant stipriau pamint prieš tą pastovų supistą vėją.

anyway, 70km. 04:00 val. nors kančių buvo daugiau nei keturioms valandoms :)

July 24, 2003

žadėjau

parašyt vakar. Rašau:

Gobbitas vakar sėdėjo ir miegojo per visai gerą koncertą. shame :)

July 21, 2003

viskas nesibaigia, baigiamės mes

ėėėėė. tas trečiadienis tebuvo pradžia.

paskui buvo pačių suomių koncertas "virpesy", laxtymai atiduoti jų autobusiuką į remontą (trivia: paskutinį kartą grojusiai suomių grupei Fun taip pat organizavau autoremontą, įdirbis didėja...), laxtymai sukrauti daug daug aparato kamorkėje, iškrauti virpesy, pakrauti, iškrauti, nuvežti 11 miegotojų, sudėti juos į vieną kambarį, ak taip! virtuvėje visada patogu, ir jau moku pasprukti nuo skersvėjo, svečiai stebisi, rytą matydami mane su švirkštu rankoje, "ah, but it's nothing, just ascorbic acid" skamba rimtai.

įgarsinant supratau, kad vno publika jau pasiekė kavenską lygį, kai prašymus palikt taką paklausyt garso ir grįžt prie pulto pamiršta tuoj pat, o praėjus grubiai, kaip perspėta/žadėta, daužo kumštele į nugarą. pradžioje drovėjausi ir slėpiausi, paskui mindas įtraukė į pogo sūkurį ir tampau 85kg fat rocket, priplojanti liauną paauglio kūnelį prie betoninės sienos. taip jums ir reikia, vaikpalaikiai! seniukai rulez :)

taip pat vos nenusilaužiau velniop kojos, bet tik taip ir galima dalyvauti Hero Dishonest koncerte :)

šeštadienis praėjo su suomių autobuso paėmimo rūpestėliais, bet tokiais tingiais ir vasariškai tąsiais, kai niekas neerzina, net karštas ir tvankus antrukas nuo "Ševčenkos" stotelės į pasaulio kraštą. Troikės gurkšniai ir atsisveikinimo šutkelės ir aš jau vežu Frekenbok į Šiaulius, autobusas purtosi, dega raudonos lemputės, bet vasara, pochui, kilometrai skrieja po ratais (galinis dešinys tuoj tuoj tuoj sprogs!) ir lišnas nelegalus tranzuotojas nebenervina. anyway, tos porelės aš daugiau nebevešiu, bo jie prieš savaitę įsilaužė ir sudergė į šipulius "Bendradarbių" skvotą. Nėr ko šikt į ranką, iš kurios valgai.

koncertas Šiauliuose buvo nuostabus! kur linxma, nebaisu, alus myžalas yra pats tinkamiausias, o jei jo nėra, tai yra kam pagriebt iš rankų, garsas klaikus, bet grupėmis tikiu ir nieko labai nereikia. tai va, ir tox prisiminiau, kad taigi naktį turiu viską vairuot atgal... :( ir teko mesti visą linxmybę šalin, ir gerti stiprią didelę kavą, ir gydyt Margaritą ir kraut daikčiukus ir jau vairavau visai gyvas ir pasiekėm Vilnių man nė karto neužmigus :)

o ten penktą ryto viskas pasisuko taip, kad sriubčiodamas 999 mėčiau tuščius butelius per svetimą balkoną ir plojau katučių, kai troleibusai juos traiškė. ir po šešių valandų mane pažadino ir liepė vežti grupę į įrašų studiją. ten įsidrąsinau tiek, kad operatorius Petras jau pasakė "tau visai gerai gaunasi, aš čia trumpam išeisiu, ttau gal irgi alaus paimt?" :) o dar vežiau įrangą iš Rolio genties sambūrio, visai papilkėjęs gėriau naktines arbatas stiklinėmis akimis ir kritau į masę vidury kambario, kai jau, matyt, nieko nebegalėjau.

o tada man paskambino ir liepė eiti dirbti, ir man jau trūksta žodžių viskas gražiai papasakot.

July 17, 2003

trečiadienio vakaras v jebeniakh

mic parašė normAliai, aš rašysiu ką pamenu.

mes su Algiu pagrojom idiotiskai, bo nesugebėjau susireguliuot stiprintuvo ir arba cypw, arba buvo netikėtai chilai ir tyliai. paskutinė kompozicija, tarnybiniu vardu 'Hitas', pagaliau bent jau gavosi, nors irgi su koše ir be to kaifo, kuris dažniausiai būna.

gal r pasidarys tas geras pasirodymas, kai gaunasi, kaip nori. bent trejetui. patenkinamai. kad žinotum, kad grojai ne kreivomis rankomis ir galėtumei parintis apie Meną, Grožį, Kūrybos Laisvę, Minties Skrydį ir tuos jau niekam niekam nepasiekiamus Šūdus.

dar gale žiūrėjau ir galvojau, kad jei išsuki nepažįstamam žmogui ranką, keldamas jį nuo grindų per pogo sūkurį, tai čia zjb ar ne?

July 15, 2003

icq - you sick me - we like food

14:29:52 <katiba> ash daba mielai ishklausyciau ishmintinga paskaita apie sojos gaminimo gudrybes
ON> msg katiba paimi ir padarai, kad zjb būtų. :)
14:30:14 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba iš vakaro užpili verdančiu vandeniu, sojos kubelius/lakštinius/faršą su druskyyyyte, prieskonučiais, pipyriuuukais, viskuo, ką mėgsti
14:30:58 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba arba prieš 20 minučių
14:31:03 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba palaikai, tada nupili vandenį į atsarginį dubenį, nuspaudi tuos gabaliukus, kad posausiai būtų, tada suverti juos į karštą aliejų ir apskrudini šoniukus. jei soja bus per šlapia, apskrus *blogai*
14:32:11 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba aliejus, be abejo, su mėgstamais prieskoniais ir t.t.
14:32:34 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba aš dar, šoniukams apskrudus (tm), įmetu svogūno papjaustyto, mėgstu, kai jie kartu kepa ir kai esu pasiryžęs valgyt iškart, tą keptą marmalą
14:33:10 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba jei darom gudriai, tai tada priverčiam kepimo ilgumo tvarka visų kitų "masės" daržovių, pakepam po truputį
14:33:42 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba ir supilam pradžiai pusę to nupilto nuo sojo vandens, primažinam ugnį ir paliekam pasitroškint
14:34:08 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba vis pažiūrim, kad pakankamai šlapias tūsas būtų, jei šlapia, padidinam ugnį, jei sausa, dapilam vandens
14:34:31 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba reik išlaikyt tokią burbuliuojančią balą.
14:34:49 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba po bent 10 minučių įverčiam porą šaukštų miltų, viską ščyriai išmaišom
14:35:10 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba miltai sugeria vandenį ir padaro tokią labiau vienalytę košę
14:35:25 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
ON> msg katiba pilam ant mėgstamo garnyro arba valgom kaišiodami duonos riekę ir godžiai čiulpdami :)
14:35:47 YSM Msg Sent to Slave called katiba [ONLINE]. (107787823).
14:38:45 <katiba> :)))

July 14, 2003

verxmai

  • jo, reiktų naujos tokios kategorijos. ne emo, bet verxmai. vistiek niekam nieko iš tiesų negaila, juokas ima. tegu būna, juokinga ir apgailėtina. taip sąžiningiau.
  • svetimo skausmo nebūna. ir nereikia. jokio jokio. nei savo, nei svetimo. iš tiesų, kam man/tau/jai svetimas, ar net ir savas skausmas? tipo, kad būtų su kuo palygint, kad žinotum, kada jau gerai? eikit šikt, aš per savo 27 metus jau, patikėkit, atskirsiu, kada gerai, kada blogai. gudročiai, blin.
  • katiba nori mesti moxlus. vyšta. vistiek tingėsi visą kitą padaryt. o ir šiaip, nuoširdžiai jūsų nekenčiu šiandien, dėl to palikto bardako su palaidais testais ir negražiais duomenų failų pavadinimais. išpešiosiu uodegą, no shit.
  • nx. maniau, kad šįryt atsikelsiu sveikas ir gyvas ir viskas jau atrodys gerai. tai ne. ir apspangus galva, ir nulinkus švirkšto adata, ir pusiauslogė visą dieną, ir laipsniai, ir sezoninis (drėgmė!) bronchitas. dabar dar šalta. fi.
    nors -- jėgelių gimtadienio proga ant pečių partįst Margo (49 kg.) iš pietų į darbą (300 m, sočiai laiptų) dar visai pakako :))))
  • vakar kažikiek valandų trūkinėjau, miegu, nemiegu, skauda, nesuprantu, kairėj, dešinėj, visą laiką galvos viduj, o ant spintos magėje vis sukosi chaotiška no mean no kasetė. taip jau gavosi, kad kiekvieną kartą atsibudus vis pragrodavo I've got a gun"
    I turn around, I know my fucking life is done
    It's time to have sonne fun
    
    I gotta gun... i'm gonna shoot somebody down
    
    dabar prisiminiau, kad iš po vakar atsimenu dar eilutes, "Don't ask me what to do / I get sick just thinking about you". mokymasis hipnozės būdu, aye.

quick links

  • "Augmented reality? Virtual Light!. ant kiek.. žiemą paskaitai ir pagalvoji, kad "būtų nieko", o čia, pyst, jie jau "keletą metų" naudoja. brrr.
  • pseudomoxlinis apie HDD sandarą. visai įdomiai.

July 13, 2003

ligos nemalonė

būtina tik vakarui.

out here i can barely see my breath
surrounded by jealousy and death
i can't be reached, only had one call
dragged underneath, separate from you all

this time i've lost my own return
in spite of everything i've learned
i hid my tracks, spit out all my air
slipped into cracks, stripped of all my cares

i'm so tired sheep are counting me
no more struggle, no more energy
no more patient and you can write that down
it's all too crazy and i'm not sticking round

f u g a z i

Photomiego.jpg

July 11, 2003

savaitės linkai

sėdžiu snarglėtas ir parpiantis, ripinu kasetę, kad surašyt į CD, bo -- gėda pripažinti -- bet per repeticiją nėra kaip jos paklausyt....

o čia linkai, kurie savaitę lindėjo Mozilos tabbare ir neleido patogiai surast dar:

July 8, 2003

tabūns savaitgalis

tab03_logo.gif

detali ir chronologiška istorija beigi ataskaita su paveixlais. visos foto mic arba ugniaus fotiko.

ketvirtadienį pusę dešimt buvau pas mic, išgėrėm po kavą ir išėjom "į trasą". normaliai. tranzuotojų kalnai, nors stovėjom prie Baltpark, matėsi vora iki pat Vokės III. mašinų kaip ir nemažai, bet karma buvo bloga. antrą stovėjimo valandą puoliau į visišką neviltį, kai už mūsų stovėjusias tris šešiolikines stErvas išvežė per šešias minutes. :)

dar linxma :)

netrukus atvažiavo Mindas, stabtelėjo, nes buvom sutarę parūkyt, jei susitixim pakeliui, tai ir nuvažiavom iš nevilties iki vakarinės Panevėžio aplinkkelio sankryžos, o tada, baisiai stebindami vežikus, kaip užkietėję tranzuotojai, išsiprašėm lauk.

panevėžio sankryža

15 minučių, greitas nykus estas, visą kelią klausęs dainą apie "i've been waiting, blah blah blah" ir nykiai kirkinęs savo latvišką draugę mikliai nuvežė iki Kiekavos, to pietinio žiedo Rygos aplinkkelyje. LT/LV siena jau visa atsipūtus, tikrina tik priimančioji pusė, pase jokių žymų, į bagažinę ir po sijonu niex nebelenda, čia, tipo, artėjimas į EU? ar tai, kad EE automobilis, tai, tipo, namo varo, ne mūsų reikalas? nukrypavom 90' kairėn, ir ėmė formuotis mažutė ksenofobija. nx, naujos lizinginės mašinos, nupirdę seniai, susikišę ausysna mobiliakus, mato tik vamzdį prieš save ir nieko daugiau. net straksėjimai ir bajeriukai, taip linxminę LT šoferius, čia nesusilaukė jokio atgarsio. nx. :)

po kokios 0115 val sustojo strošnas liesas rusas su Ducato, kuriam iš radiatoriaus ant priekinio stiklo purškė vandenį, ir besikeikdamas nuvežė tuos 20 km iki plento A9 Ryga - Liepoja. čia jau buvo pati neganda. kokia 1800 valanda, karšta, tvanku, ne vėjas, vairuotojai, kaip aukščiau aprašyti, viskas blogai, abu tranzuotojai klimpo į tąsią nuovargio ir nevilties košę.

pačiu laiku atvažiavo dėdžiokas prikondicionuotu Opel Zafira, pakalbėjo lietuviškai, paleido Leonard Cohen gražiųjų dainų, leido pamiegoti, rūkyti ir įkūnijo viską, kas tame tūryje galėjo būt geriausia. net pervežė per Saldus ir pirmąjį po jo kaimelį, o jau ten išlipus mus apėmė euforija. "Viskas gerai! Pasaulis nuostabus! Kokia graži gamta! Aš miegosiu po šituo medžiU!" klykėm ir strakaliojom. pristrakaliojom rudą Audi su ramiu vaikinu, kuris tris minutes vežė ant 160 ir išleido prie kito kaimelio jo garbinamo traktoriaus.

ve ant traktoriaus

  tada jau visai paprastai pasiekėm Kuldigą, sulaukę didelio žalio Kangoo su ramia latviško 'pūko' muzikėle. o ten jau viskas buvo pažįstama, ir, su rimto exkursavodo mina, jau galėjau rodyti, kur Zabadaks, kur načnykas ("O jie turi chalvos parduotuvėse? Ne?! Nu pizdec..."), kaip pasiekti tiltą ir į kurią pusę pasukti gražiam jaukiam miestely. įšėjus į paskutinę asfaltuotą gatvę prilėkė dar vienas apšepęs Ducato, aprašinėtas t raidėmis, ir liepė lipti vidun, ir nuvežė ant festivaliaus. sveiki atvykę, 11 valandų kelionė baigta.

ten gudriosios kelioninės beždžionėš sukūrė jau atvykusioms autobeždžionėms laužą, valgė, dalino dovanas ir pasigėrė maloniai retai apgyventame piliakalnyje. o tada beliko suprasti, kad kai neturi palapinės, geriausia yra nakvoti ant scenos. trys vyriškiai mikliai okupavo 100 kv.m kambarį su langu per visą sieną, aš kaip pirmasai dar ir žvakelę pasišvietimui turėjau

penktadienis devynios ryto vaizdas nuo scenos

penktadienis prasidėjo kokią dešimtą, kavos virimu mikliai surastoje Nekac palapinėje, kur buvo ir dujinė viryklė, vanduo ir puodai. after attending their two-hundred-pound-per-day-crack-habit :) ėmėm norėt darbo. paslankiojom, pakalėm vinis į kokį tai hiparišką postamentą, sukalėm kažkokias kopėčias, nevykusiai patasėm tentą ant kino palapinės ir išalkom. nepamenu, ką valgėm, berods šeimyniškųjų bičiulių puodo likučius, o tada dar kavos ir į miestą. pasivaikščiot, įsigyt vakarinio alaus ir susiveikt pinigo. bžžžžt, aplekiam apylinkę ir atremontuotą išdailintą Liepajas iela, prisiryjam ledų, dar išgeriam po alų prieš finišo žvyrkelį, o grįžus jau matyt, kad ir kestelis jau atvažiavęs. kažkas matyt dar buvo atvažiavęs, nes po kavogėrio mic kažkur dingo, o aš padėjau tvarkyti kromelį ir per trumputį laiko tarpą uždirbau pankroko parduotuvei šimtus pinigų :)

businessman.jpg

vėluodamos tik porą valandų pradėjo grot grupės, ir aš jau kuo blaiviau :) laukiau Boros pasirodymo, nes pasišoviau pareguliuot jiems garsą. kaip senas prietelius, grupės mėgėjas ir daręs tai jau daug kartų per pastaruosius keletą metų. sulaukiau. bliaaa, open air renginių niekad nebuvau garsinęs, tai buvo baisu. gėda, bet tik ant penktos kompozicijos susigaudžiau, kas yra kas, ir tik bisus galėjau klausyt atsipūtęs, jau viskuo patenkintas. bet, neįkainojama patirtis jau yra, dabar moku dar daugiau.

daugiau gerų grupių tą vakarą nepamenu, santūriai pasigėriau, buvau įgrūstas į svetimą palapinę ir ramiai sulaukiau ryto. rytą 200-pound-per-day-crack-habit mums pranešė, kad kava baigėsi. vėl patraukėm miestan, vėl mus pačiupo baltasai Ducato, tai kartu ir vandens užsipilt padėjom ir supermarketą 'Mokėk!' pamatėm ir puskilį kavos įsigijom. kad visiems pakaktų -- ir ne veltui, nes parvažiavus mikliai išdalinau pusę pakelio... :) tada vyko košė, linxma ir maloni, tik neįsimintina, po kurios mes grojom. pagal visas tikrų festivalių tradicijas, antrą nakties, tuo bjauriuoju būdu, kai nuo sceno matai, kaip švinta. veeee. aš miegojau, kiti buvo apygirčiai, koncertas turūjo būt gan juokingas, bet patirtis užglaisto trūkumus ir gavosi visai smagiai. dar susukiojau Spičkoms garsą. kita tos dienos geroji grupė buvo suomiai Magyar Posse, groję [man] panašiai į Godspeed You Black Emperor, bet kiek per šviesiai. nelabai klausiau anyway, nes sirgau ta festivalinės grupės, grojančios festivalio gale neapykanta, kai visi, kurie groja prieš tave ir derinasi valandą yra paskutiniai niekšai. bet patiko. išsiaiškinau, kad mic, kaip jau vedęs vyras nebegali važiuoti atgal tranzu, susiradau pakeleivę rytojui ir vėl nulindaug į svetimą palapinę.

rytas. 0900. tampau Vitą už kojos ir mojuoju kavos puodeliu. ta apspangus dar labiau už mane, suprantam, kad eiti iki Rygos-Venstpilio plento pėsčiomis mes dabar nemokam. Apsidairęs matau HDL bosistę Aritą, tingiai besidairančią, prišoku, "pavežk iki miesto krašto", sakau. ji taip lėtai kyšteli ranką kišenėn, ištraukia auto raktelį, "o!", sako, "galiu ir pavežt". brūkšt ir stovim ant išvažiavimo stebim laimingus vežamų festivalinykų veidus ir dvi gotes priešais, kurios ten stovi dviem valandom ilgiau už mus. po dviejų valandų nebeiškenčiam, pajudam kitur, "galbūt ten geriau", ir tikrai, vos anos dingo iš regėjimo lauko, tuoj pat sustojo miela hipiška šeimyna su braškėmis kvepiančiu džipu ir nuvežė 20 km. ten dar valanda, beprotiško greičio seniukas, ten vos spėjom parūkyt ir geltonas LT28 nuvežė iki Rygos, nepatingėjęs net pervažiuot galą miesto iki A7 pradžios. ten dar pasiginčijom ar pažiūrim, į ką Ryga panašį, ar važiuojam ir mikliai pasigavom diiidelį rimtą senį su diiiideliu rimtu mersu iki Kiekavos žiedos, ten pagyvenusią suomių porelę, didžiuliu Ducato kemperiu pavežė iki šiaurinės Panevėžio aplinkkelio sankryžos.

ten karma vėl pablogėjo ir po trijų valandų, pėsčiom nuchujarinę 13 km, buvom vakarinėj sankryžoj. pasibaisėję žiūrėjom į laikrodžius, besileidžiančią saulę, pilnas pilnas mašinas ir įžeidžiančius sportiškų vairuotojų ženklus. panic! panic! po valandos šiaip ne taip susigavom močiutę su anūkėliu ir basetu, kurie pametė pašilaičių pradžioj. pakeliui išklausėm pirmų dviejų Madonos albumų. labai plonas balsas, turiu pasakyt. :)

ir, po 96 valandų su šūkiu "Vasara. Pochui." aš vėl spaudžiau mic durų skambučio mygtuką, gėriau kavą ir smigau ant kilimo. savaitgali pavyko :)

link link link:

July 1, 2003

nodal points

mhu. kasdienis čiūūūūūūūūžt per blogus, DDN, /., etc etc. užlipau ant šitų dviejų: /.: cracking the quicksilver code ir /.: TVBrick: open source TV streaming. ta kodo išrišimo istorija tikrai labai graži, maloniai priminė kelionę iš Varšuvos su "Cryptonomicon" ir kortų kalade. o TV Brick irgi kaip ir "neatsitiktinis", nes yra skirtas japonų šeimoms prancūzijoje žiūrėti japoniškam telikui... fucking nodal :)

ne ver' ne bojsya ne prosi

didinga.
977.jpg
Powered by
Movable Type 3.35