« November 2003 | Main | January 2004 »

December 22, 2003

po ilgos pertraukos vėl kramtau gumą

maždaug va taip gumas.jpg

December 21, 2003

nauji namai

tai gal pavyko šitas. :) Domas, tikiuosi, netrukus parašy oficialią versiją, aš atsimenu vadybinyko parkes visą savaitę, šaltį visą dieną prieš koncertą, pinigų gailėjimą atsukinėjant devitempą iki galo (šiluma; 1.80 Lt/val), pirminę neurozę ant durų, vėl niekas niekur nespėja, kaip čia, kas čia, LAGAMINO TURINYS groja netikėtais smagiai, man tai primena 1998 ir amerikoniško ska-punk rinkinį CALIFORNIA SKAQUAKE 2, būtų buvus mėgstama grupė tais laikais, tačiau, kai tik atsireguliuoja garsas, vaikinai sako, kad jau paskutinis gabalas, et. TORO BRAVO atrodo turbūt geriausiai, Čiūbas ir Slavka puikiai dera vizualiai, rokenrolas dar labiau pagreitėja, gaila, kad ir šitie trumpai, anyway, nuo kitų metų Čiūbas-Maišas-Erkė-Daliakas normaliai kals į klyną. Gedo nėra, keikiuosi, susinešt į sceną reikmenis, sau alaus, beždžionkai alaus, a! pleilisto nėra, kur slavka, gal pasukios garsą, tas anas, ėėėė! kolegos, pavėlavau sienos prancūziškas, kala apversta polka, prasidėjo.... sienų vidury pirštai virsta pagaliukais, neurozė, bet vistiek norisi varyt vis greičiau ir vis labiau galva į siena, triukšmo mažoka, bet girdisi švariai, grot gera, pailsim?, coma, truputis medliako ir ataušimo, toliau, pirštai vėl lanxtosi, bet galiukai nuo naujų stygų jau dega nematoma ugnim, op op op, kas tu pagaliau pavyxta moščnai, skata pro šalį ir bekrizenant iš savęs, paskutiniai trys smūgiai pataikyti, viskas.

o paskum giriuosi Grafui naujuoju bosu (ačiū tėtei ir mamai, kad laiku paskolino, ačiū kontorai, kad davė algą, bo viską jau gražinau :)), dar vienas alus, šoku zaragozai ant galvos, sveikinuos su milda, amerikietiško filmo West Park High gimnazistas loading, košė, chaosas, domo kontoros baliaus trupiniai ir išėdos, 'davai aš girtas vairuoju iki savo namų, o tada tu iki savo' tariamės su mindu, chaotiška kelionė, mic prineša malkų, brrrrrrrrrrrrrr, samonėj tėkmė baigiasi šiltai ir maloniai.

o vat po trijų valandų eisiu kuopt.... :)

Green Club darbinykų vardu ačiū už pagalbą dar nesibaigiančioje stroikėje bet kokia tvarka bet kokiu būdu: Slavkai ir Grafui, Andriui Baltajam Dredui, Domo Broliui Dažų Sandėliui, Vyckai Teisinykui Stroimaterialui, Aivai, Gintarei, Edvukui, Maišui, Pergalės chebrai, Saškai Belkai, opit ir katibai, Viktorui ir dance.lt, Nežinomiesiems Geradariams :)

direktorius prie firmos mAšinos

December 18, 2003

3 būdai FreeBSD ipip tuneliui išgremžti

  1. #!/bin/sh

    /sbin/ifconfig gre0 create
    /sbin/ifconfig gre0 tunnel margo anas-galas
    /sbin/ifconfig gre0 margo-ten-tun ten-margo-tun link1 mtu 1524

    /sbin/route add -host margo-ten-tun localhost

    /sbin/route add -host ten1 ten-margo-tun
    /sbin/route add -host ten2 ten-margo-tun


  2. #!/bin/sh

    /sbin/ifconfig gif0 create
    /sbin/ifconfig gif0 tunnel margo ten-galas
    /sbin/ifconfig gif0 margo-ten-tun ten-margo-tun link1 mtu 1524

    /sbin/route add -host margo-ten-tun localhost

    /sbin/route add -host ten1 ten-margo-tun
    /sbin/route add -host ten2 ten-margo-tun


  3. /sbin/nos-tun -t /dev/tun0 -s margo-ten-tun -d ten-margo-tun ten-galas


  • margo -- šito galo mašina
  • ten-galas -- ano galo realus IP dresas
  • margo-ten-tun -- šito tunelio galo IP adresas
  • ten-margo-tun -- ano tunelio galo IP adresas
  • ten1, ten2 -- ano galo svarbūs hostai :)


if_gre tikrai veikė keliant GRE tunelį tar FreeBSD 5.1 ir Cisco kažko :)

December 15, 2003

kabeliai

kadaise parašiau į forumą, ten nugulė po dulkių sluoxniu, dar sykį pagalvojau, kad tegu būna ir bloge. be to, esu visai patenkintas rašinėliu :) taigi:

Doro pankrokerio įvadas į rokenrolo kabelių pasaulį

"džekas" dar vadinamas "pirštu" yra 6.3 mm skersmens pailgas kištukas. pilnas angliškas vardas yra 6.3 mm jack arba quarter inch jack (1" == 25.4 mm, 25.4 / 4 = 6.35. biškį sueina :)). atrodo štai taip:

t_mjplugs.jpg

toks yra mono džekas. jis dažniausiai kabinamas ant kabelio, kuriame yra viena izoliuota gija ir ekranuojanti viela. izoliuotas laidas (signalo laidas, bent aš taip kalbu :)) lituojamas prie kontakto, atitinkančio pati galiuką (tip), o ekranas ('masė', 'žemė') -- prie korpuso ar kontakto atitinkančio likusią "piršto" dalį (sleeve).
o stereo džekas atrodo va taip:

t_sjplugs.jpg

jame būna du izoliuoti laidai, kurie lituojami prie atitinkamų galiuko (tip) ir žiedo (ring) kontaktų. jei skirtinguose kabelio galuose skirtingai prikabinsi galiuką ir žiedą, tai stereo kanalai pasikeis vietom ir gal bus juokinga.

ausinių laidų galuose būna 3.5 mm jack. jie dažniausiai sutinkami stereo variante. lituojami taip pat, kaip ir 6.3 mm džekai, tik labiau nepatogūs :) atrodo va taip:

752_014.jpg

DIN dažniausiai vadinami "rusiškais" bo būdavo tarybinėje ar sovietinio periodo čekiškoje/vengriškoje/etc aparatūroje. čekų pankrokeriai iki šiol dafiga naudoja Tesla ir Vermona techniką su tokiais bjauriais lizdais. irgi būna mono (3 kontaktai) ir stereo (5 kontaktai) variantai. šiaip, DIN, kiek pamenu, kažkokių vokiškų standartų pavadinimas, taigi gali būti ir paslaptingesnių kištukų. anyway, čia kalba apie tuos, kurie naudojami audio technikoje.. atrodo va kaip:

s5.jpg

litavimas yra nepatogus :), bet nieko. prie 2 kontakto (pagal žemiau esantį piešinuką) lituojama ekrano viela, prie 3 kontakto lituojamas signalo laidas. patartina 1 ir 3 kontaktus užtrumpinti (prilituoti tarp jų mažutę vielytę), nes kartais aparatūra šnekasi su 1 kontaktu. jei laidas stereo, tai kitą signalo laidą reikia lituoti prie 5 kontakto, ir jį užtrumpinti su 4. piešinuke vaizdas iš to galo, kuriame lituojama:

5180.gif

mano mėgstamiausi (nes tvirtai susijungia, be to laidus su jais labai lengvai galima sujungti į vieną yyyylgą laidą) yra XLR kištukai, dar vadinami "kanonais" arba "mikrofoniniais". net jei mikšeryje ir yra skylės tiek XLR'ams, tiek džekams, vis tiek, labai rekomenduoju mikrofoniniams kabeliams prilituoti XLR'us, bo jų įėjimai yra jautresni. atrodo štai taip:

Xlr_f2.jpg XLR_M2.gif

po kairei yra "mamka" t.y. lizdas, po dešinei yra "papka" t.y. kištukas. ant XLR'ų kontaktai dažniausiai būna pažymėti skaičiukais. tradicinis litavimas -- masė prie 1, hot/signalas -- prie 2, cold -- prie 3. cold laidu gali eiti "phantom power" -- maitinimas vidiniam mikrofono stiprintuvėliui.

RCA kištukai vadinami "tulpėmis", dažniausiai sutinkami ant televizorių ir audio/video aparatūros subinių. dedami ant dvigyslių kabelių, ekranas -- prie korpuso, signalas -- prie kontakto, neįdomu su jais :) atrodo taip:

RCA_plug.gif

pastabos?

visuomenei naudingas?

LR Darbo Kodeksas, 98 straipsnis 2 dalis:

2. Nelegaliu darbu nelaikomi pagalbos (talkos) ir savanoriški darbai. Jų sąlygas ir atlikimo tvarką nustato Vyriausybė.

LR Labdaros ir paramos įstatymas, 3 straipsnis 2 dalis:

2. Paramos dalykai šiame įstatyme nurodytiems paramos gavėjams teikiami jų įstatuose ar nuostatuose arba religinių bendruomenių, bendrijų ir centrų kanonuose, statutuose ir kitose normose numatytiems šio straipsnio 3 dalyje nurodytiems visuomenei naudingiems tikslams, o biudžetinėms įstaigoms – jų nuostatuose nustatytiems uždaviniams ir funkcijoms įgyvendinti.
(paryškinta mano --ve)

klausimas blogosferai aka beehive intelligence: KAS YRA VISUOMENEI NAUDINGI TIXLAI?. brainstorm, beehive, viskas tinka.

December 8, 2003

timeframe, blia

   Lapkritis 2003
Sk Pr An Tr Kt Pn Št
                   1
 2  3  4  5  6  7  8
 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 *19* 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
    Gruodis 2003
Sk Pr An Tr Kt Pn Št
    1  2  3  4  5  6
 7  *8*  9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

gerai ištempt dvi savaites praktiškai niekuo nesiskundžiant, džiaugiantis ir pan. dabar vėl ligos nemalonė, samonėj tėkmė vėluoja, "aš nekenčiu tavęs, senas žmogau!" sako pasaulis man.

December 4, 2003

taip pat ir

Ecclesiastes 7:21-22 "Also do not take to heart everything people say, lest you hear your servant cursing you. For many times, also, your own heart has known that even you have cursed others."

December 3, 2003

kvailiai ir saugumas

AskTog: Security D'ohLTs

I’ve been watching security people for years as they've slowly increased the security of everything they can get their hands on until any idiot can wander in.

esu parašęs visalietuviškos įstaigos Security Policy. Ir vargęs su jos enforcement. Tas viršutinis straipsnis labai priminė tuos laikus ir mano idiotišką elgesį. :)

saugumas? rasčiau Baumano mažąją knygelę, pacituočiau...

greičiausias būdas parodyti pirmo puslapio servletą po Apache Tomcat

etc/web.xml
...
    <servlet>
        <servlet-name>index</servlet-name>
        <servlet-class>org.name.bullshit.VeryImportantIndex</servlet-class>
    </servlet>
...
    <servlet-mapping>
        <servlet-name>index>
        <url-pattern>/index</url-pattern>
    </servlet-mapping>
...
    <welcome-file-list>
        <welcome-file>index.jsp</welcome-file>
    </welcome-file-list>
...

web/index.jsp
<jsp:forward page="/index" />

žinot gudriau?

Powered by
Movable Type 3.35