« September 2003 | Main | November 2003 »

October 29, 2003

FreeBSD 4.9R

FB! FB! tikiuosi, kad esu pirmas LT blogeris, parašęs apie FreeBSD 4.9-RELEASE. viską visi moka susirast patys, linkų nereikia, cd /usr/src && make update! :)

perteklius

Globetechnology
Any technology which creates abundance poses problems for any process which existed to benefit from scarcity.
[ via /. ]

matymai

vakar įsitryniau į MIF krikštynas, bo norėjau pažiūrėt, kaip FREKENBOK sugros. studentų šventės apskritai pasidarė britkios pačioje praeito amžiaus pabaigoje :), nebuvau ten įkišęs nosies jau kurį laiką. pasiekdavo kažkokios nuogirdos apie FIDI Vakarinę Dalį Rotušėje su vakarinėmis suknelėmis ir smokingais (perlenkiu, bet vis tiek pizdec), ir kt. kvailystes, o vakar pats pamačiau tą minios jaunų žmonių troškimą "gražaus gyvenimo", kad būtų kaip per teliką ir spalvotam žurnale. nieko nesakau, dalyviams linxma, visi, tikiuosi, gauna ko nori, bet nx to norėt? nebesuprantu.

tiesa, po pusvalandžio prisiminiau, kad dar šiandien mačiau Gobbitą. žiūriu, mirksiu, jis žiūri, roža takaaaaya dovooolnaya, kas tu sakau, gobbitas, sako ir pabėga. nemaniau, kad tooooks didelis, bo buvau matęs tik sėdintį. še tau.

prasidėjo pankroko bažnyčios stroikė! geriausia pastarųjų dienų naujiena. tuoj atkalsiu tuos klavišus, kuriuos reikia atkalti ir eisiu kalti vinių. versatility :)

October 28, 2003

sshd[<pid>]: error: openpty: No such file or directory

putty pasveikino mane tokiais žodžiais. tada aš jam padariau cd /dev && sh MAKEDEV pty{1,2,3,4,5,6,7} ir visi patenkinti šypsojosi :)
kreivas /dev/MAKEDEV?
FAQ

October 26, 2003

MType, UTF8 ir kringeliai

pradžioje buvo portupgrade mysql-server*, tada lietuviškos raidės ėmė po Movable Type atrodyt blogai, tada kiek paieškojau, tada radau:

Jonathon Delacour: July 2003 Archives Specifically, you will need to: 1. Find the line in mt.cfg that says # NoHTMLEntities 1 and remove the # so that it reads NoHTMLEntities 1 2. Find the line in mt.cfg that says # PublishCharset Shift_JIS and modify it to read PublishCharset UTF-8

viskas pasidarė. voila. kepurės metamos į orą, galima išsivirti arbatos.

October 24, 2003

gabija, lygiuot! ramiai! laisvai!

forumas pasakė, kad bus koncertas. vakar prisiminiau, pagalvojau ir nuėjau. smagiai pavyko susimest skudurus su mic ir Krilu, tai važiavom bordiniu autobusiuku su metalo mptrim. vajėėėėzau, kokia prabanga :)

Gabijos gimnazija primena vasarą, kai bandom eit skersai, kad patekt į trasą, bet nifiga nepraeinam. Šįvakar praeit galima, mėtosi sniegai, traukia skersvėjai, bjeeeeeuru, įėjimas kaip į kokią padvodkę, parūkom, pakrykštaujam su zimbabvėm, sumokam skinams po trajaką ir patenkam į supistą sporto salę, jau pilna paauglių, merginos cypia, drąsuoliai užšoka ant scenikės ir mikliai nušoka, "aš sėdžiu vokalistui ant kelių!" sako kažkokia mergiūkštė.

mergina, kuri užaugus bus TV diktorė spiegia į mikrofoną apie koncerto pradžią, vaikinukai-abrastukai, dieve mano, jiems po kokius 014?!, klykia, kad jie yra grupė FANIERA ir varo pop/ska/nofx Bitlų, Nofx, Gryndei ir dar kažkieno, iš viso keturis gabalus. gale dar prisijungia trimitas, gitaristas nori dainuoti ir pjaustyti soliagas visą laiką, tokie biškį "naši mestnyje bitel'cy".

toliau varo grupė, eeee, "ei, kaip šitie vadinasi?" klausiu greta stovinčio rimto veido metaliūgos. "eeeee... BY THE WAY, atrodo" sako jis. pradeda rimtų veidų metAlu-instrumentAlu, vokalistas kvailai strakalioja, spėlioju ar gitaristai jį atpyzdins už tai po koncerto ar ne. paskum dar pasirodo, kad yra ir mažaūgė ilgaplaukė merga, kuri kartu dainuoja smelslaiktynspirit ir kitas dainas (kai kurios tiktų The Cardigans?!). bet buvo geras antras metAlas-instrumentAlas, toks gražus su pakilimais ir pan. Šitiems begrojant vis daugėja šalikuotų vėliavuotų "patriotų", kurie apsikabinę surėkia "Tėvynė mūsū" ir suspaudę kumščius šoka į jaunatviškas muštynes aka pogo sūkurį. nx. einu parūkyt. tiesa, paskum pas grupę išsiaiškinau, kad jie vadinasi WILD AWAKE... :)

parlekiu, pareguliuoju Bomžei gitarą, nieko tas nepadeda, ir scenoje varo ZIMBABWE. zjb, pagaliau nagla garsi vokalistė, lenkų kalba ir Chrizantemy! rulez, tik kad mažos apvalios mergaitės aka ritmo sekcija grojo tyliai ir niemoščnai, o seserys komendantės dukros kalė į klyną. trydydydiau trydiau triediau pjaustė ant gitaros ir rėkė bisui kažką apie skausmą.

Laukinai Atsibudusių vyrukai klykė, ė, bobos, nekartokit ir sakė, oooo! dabar tai bus WOZU, ką, gerai? klausiu, jo, sako, gerus gabalus groja. malamės su mic ir Žyga ant laiptų, rūkom, girdžiu kaip kala būgnas, metu nuorūką. ant scenos bosistas muistosi ir dročina čekišką bosą, kaip prieš dešimts metų, juokingai maivėsi. tvirtai skamba, rooookas, buvo visai nieko vietų, rankos nekreivos. tik ta tradicinė vieta, kad kai jauni ir moka grot, tai vistiek dar durni, tai ir groja šūdą. finale, užuot klausęs laižiau Forti krupniką, valgiau bulką su bananu ir kitaip bovijaus, smagiau taip.

būsimoji TV diktorė spiegė kažkokią "informaciją", grupė SLIVER sakė, kad pagros "sudėtingesnę muziką, bosistas chujarino slepus kaip kulkosvydis, gitara grojo tą patį akordą, įspūdis neblogas, bet noras eiti į svečius vakarieniauti buvo didesnis.

vienžo, labai džiaugiuosi nuėjęs į kOncertą. :)

kryžiuotas kabelis

ethcablerj45cr.gif

net jei darot vieną kabelį, pirkit bent tris galiukus. bo būna visaip :)

October 22, 2003

alaus etiketės

ta visa alus psichozė visgi rado gražų puslapį su lietuviško alaus bene visų etikečių skanais.

tv46_jpg.jpg tv47_jpg.jpg

normAliai atrodanti pankroko grupė

PAGALIAU Lietuvoje yra normAliai atrodanti pankroko grupė. čekidaut:

fr.jpg

mirk iš juoko (tm) :)

alus is a takeover

mic pasakė, kad reikia užgrobti raktinį žodį "alus". paslaugiai postinu. vakar buvau apsėstas visiškos ligos nemalonės, širdis stojo, rankos šalo. supratau, kad iš tiesų nuo ligų gelbsti pankroko grojimas pankroko grupėje, ir tegu čiulpia visi nevykėliai su akustičkom, du bokalai pradžiai (alus iš tiesų negydo, jis anestetikas, jis užbukina, kad nieko nejaustum), o tada butelis vyno, raudono sauso, išlakamas po sniegu purvinose gatvėse, slepiamas po skvernu nuo mentų, trenkti į grindinį, parsirasti, nusvaigti mieguosna ir atsikelti plyštančia galva, su žodžiais apie kolosališkas pagirias.

o ką alus? a starter.

October 19, 2003

citata: menas

11Y4:

<...>tai kad as pavadinau kaimyna "gaidziu" yra menas, nors galbut ir ne grynas "menas menui", o pragmatines veiklos estetizacija
[ 7-as mic posto komentaras ]

October 17, 2003

and he drowned them all

ėgi taigi praėjau max paine 2. pkmk atsitempė, pažiūrėjau per petį vakar, užpavydėjau, juozai, kada eisi pietaut? tai aš jau ir visai eisiu, ir -- nepamenu -- nuo kokios pirmos iki dešims vakaro buvau tam gražiam ultraviolence komikse. bullettime valdo. viskas valdo. mergina statybose, gliukai po ligoninę ir 'too stubborn to die'. ką dabar žaist? :)

October 15, 2003

link link link

kažkodėl užsisėdėjau ir užsiskaičiau, nors geriau eičiau lauk.

  • Torvalds'o interviu. spol.
  • ufonautų paieškos ryja tavo elektrą. įdomūs skaičiukai. tarp komentarų patartina surast šitą nuorodą.
  • The Digital Imprimatur -- How big brother and big media can put the Internet genie back in the bottle
  • kodėl ekscepcijos blogai? aš nežinau, bet stengiuosi viską apdoroti metodo viduje, o grąžinti null ir išspjaut į logą tixlią bėdą. tegu iškvietėjas nesinervina, o "exploatacijos inžinierius" pasiaiškina :)
  • pasidaryk tatūchą ir gauk nemokamą hostingą visam gyvenimui. tą robotuką tai užsipieščiau kur nors :)
  • DPH rašo apie meilę. blin, man gražiai.

October 14, 2003

all your base are belong to us

ane? BW Online | October 20, 2003 | Super-Radar, Done Dirt Cheap

JDK upgrade

mielas ve,

kai suapgreidini JDK1.3.1 į JDK1.4.1 ir kopijuoji CLASSPATH style extensionus, tai atsimink, kad tools.jar nėra Tomcat komponentas ir, kad jo rūšiot nereikia. jei visgi pamiršti, tai žinok, kad simptomas yra toks klaidos pranešimas:

    [javac] blablabla.java:3: cannot access java.util.Hashtable
    [javac] bad class file: /usr/local/jdk1.4.1/jre/lib/rt.jar(java/util/Hashtable.class)
    [javac] class file has wrong version 48.0, should be 47.0
    [javac] Please remove or make sure it appears in the correct subdirectory of the classpath.
    [javac] import java.util.Hashtable;
    [javac]                  ^
    [javac] 1 error

blerrrrrrp

skaitom toliau

ėjau į darbą vėl gedimino prospektu. a.a. Technikos Knygyne compservisas irgi a.a. (linkėjimai džibui! :)) ir knygynas mažasis po kairei irgi a.a., bet tik todėl, kad perlipo į dešinę ir tapo labai erdvus. ir ten užlipau ant dviejų Eugrimo išleistų knygų: J.Novitzky "Anarchija, valstybė ir utopija" ir Lietuviškasvardas Lietuviškapavardė "Informacinis karas". kai uždirbsiu dvidešimtšešis litus, eisiu pirkt. Pirmosios anotacija visai sudomino, autorius prieštarauja moderniesiems neoliberalams ir kalba apie valstybę, kaip apie neįkyrų ir nesikišantį "naktinį sargą", kaip apie priemonę apsaugoti žmones nuo prievartos ar apgaulės, bet ne trukdyti jiems kurti savo gerbūvį ne kitų sąskaita. O antrosios šmotą paskaitinėjau, kol apie mane neėmė murmėti nuobodžiaujančios pardavėjos, nekvailai parašyta, maloniai maža, tai bus įdomu. :)

paskutinė grožinė knyga buvo Neal Stephenson "Snow Crash". noriu dar ko nors tokio paaaaaprasto ir nugaros smegenims (aš nesakau, kad tai kvaila knyga! tiesiog dabar skaitau krūvas sociopsicho etc lektūros, o niex neįduoda Naujojo Kareivio Šveiko...). "rimta lektūra" yra Herbert Marshall McLuhan "Understanding media: Extensions of Man", baisiai gražiai išversta ir išleista lietuviškai. pamiršau tixlią euforijos formuluotę, kol ieškojau linkų. whatever ;)

kas nors tyli?

shvln ir moxliukas apie tai, kad LT blogeriai pritilo. davai tada aš irgi :)

kita vertus, visas lietuviškas/vietinis ugdymas -- bent kiek aš jo gavęs -- visai neskatino raštiškos saviraiškos. visi mokykliniai rašiniai buvo svetimo teksto analizė, o ne savos nuomonės/minties dėstymas. tai ir nėra praktikos.

o blOgai -- jie juk ateina iš amerikinės kultūros, kur 'creative writing', kiek suvokiu, yra gerbiamas brukamas visur, spauda pilna nuomonių skilčių ir tie patys blogeriai rašo labai "į tą pusę".

October 13, 2003

aš -- ypatingas!

ėjimo į darbą rytas prasidėjo kiaurom dviračiaus padangom, iki tol viskas ėjosi puikiai, anyway, kol nuėjau iki vilniaus gatvės viskas ėmė jau patikt.

lukiškių g. skamba mano mažas geltonas, gavau žinią, kad man reikia paskambinti 1501 ir atsakyti į klausimus. skambinu, ten moteriškas balsas sako, maloniai, "Sveiki! Jūs! Esate! Ypatingas! Klientas! Ir! Galite! Skambinti! Nemokamu! Numeriu! Vienas! krblrbrlreeeeeeu pipipi www.siemens.com/mobiles" nesužinojau kitų skaitmenų, bet tapo visai malonu.

tada jau užsirūkiau ir ėmiau galvoti, kad kalba -- tai ginklas. tarkim, 1030 aš buvau prie Šalčininkų, o 1055 jau prie kontoros. pėsčias. arba, "gyventi susimetus". seni žodžiai, apkarstyti senom asociacijom (čia ne aš, čia aš Chemijos Instituto kieme šitą blogą prisiminiau :)). reikia prisiminti 1984 priedą, Naujakalbės vadovą, ir sugriaut velniop tuos senus žodžius. man reikia. ir pažiūrėt į įprastą šūdą be atminties. ar bus kitaip?

kalba -- tai ginklas. visa bėda, kad tą suvokiam jau gana vėlai, kai į mus šaudo jau dešimtis metų, ir suvokę jau senai būnam sudraskyti į gabalus, kaip tas barsukas nuo lašo nikotino, kuris užmuša arklį.

ne, čia sąmojų nebėr :)

arba ne. va toks:

Šiandien mūsų laidoje savo degtukų dėžučių kolekciją pristato penktosios poliklinikos biochemijos laboratorijos asistentė birutė burneikienė.

October 11, 2003

apsivalymas

kažkaip netyčia jaučiuosi, kad $subj manyje paėmė ir įvyko.

esu vis dar purvinas ir dvokiantis (kaip sakė Vellu, "i'm so dirty i can smell my dick from a metre"), tačiau tam dar pakax laiko. malonu, kad nieko nedariau, tiesiog atsibudau geresnis, o dar užvakar man sakė, kad savaime zajabys' nepasidaro. pasidaro, žinia, tik nesuprantu kaip. atsikėliau 0730, kaip jau kelintą rytą pastaruoju metu su TRAGEDY "Not Fucking Fodder" būgnine intro, (antradienį tai tokiu būdu kruvinau prasikaliau kaktą, šiandien be aukų), visi nerimai, nakvoję kartu, tuoj pat pašoko ir atrodė ramūs ir darbingi, prisukau garsą, kritau atgal, nerimai išsinešdino, beždžionka ėmėsi namų ruošos ir maisto gamybos, rytas, malkų, patvarkyt sandėliuko spyną pakeliui, prisipjaut skalelių, čirikčikčik, krosnis kūrenasi, o vakar tai pisomės pusantros valandos, kol šlapios šūdmalkės įsidegė, gal nereikėjo pūst, košės su kopūstais, moroccan whiskey, "ė, tai gal varom pagrot? -- tai jo!", gal nelabai gavosi, bet zaparo nėr, pavaikščiot, a velniop kontorą, galvoju valgydamas bananą, netkafas klaipėdos gatvėj, lyg ir triukšmas ir chaosas, tačiau čia man pavyxta nesiparint, nemalt šūdo ir atsakyt į 40 laiškų, susikaupusių per mėnesį, pridaryt darbų, sugalvot planų ir netgi smagiai pabrowsint, kas pavyxta vis rečiau nuo kokių 1999.

pffffft! sako išeinantis žodinis garas, varom toliau!

October 6, 2003

kačiukų akademija

kaciuku akademija.jpg

tai skauda.

October 3, 2003

IDDQD

išgėriau rudo skysčio iš plokščio buteliuko šį vakarą ir tapau nenugalimas. 999.

October 2, 2003

godumas

puodas.jpg

puodelis pyzdintas...

dar citata

My neighbors enjoy trance. The album they really enjoy is heavy bass with added tracks that sound like what you'd hear if you wired Enya's clit to four thousand volts. Every single fucking track.

October 1, 2003

on demand routing

tipo. pirmadienis, dvylikta, geriam kava ir kalbam apie bugus, skamba telefonas ir Kestelio balsas sako, kad reikia

vazhiuot i pasaulio krashta parvezht i koncertus danu roko grupes. zhvilsnis sushaudo i lubas ir aplink, 7 sekundes, sakau, gerai, nusiusk jiems mano numeri, sugriebiu kishenen raktu komplekta, jau koridoriuje eurobalsas man sako, kad jis yra kristijonas ir akda ash atvazhiuosiu? po triju, ne keturiu valandu busiu ant sienos, sakau, nes prisimenu, kad dar reikia namo nusishikt, dantu shepetuko, miegmaishio, kojiniu ir gal dar ka suvalgyt. pakeliui pasigriebiu bezhdzhionka ir jau dardam lazdiju link, stebiuosi, kad nera tranzuojanchiu, tik pavezham pora dzukeliu po 15km, autobusas ka cik nuajo, vyriukai, dovanokit, turiu tik penkiolika centu, nieka tokia, ponas, laimingai. siena, susiraukes lenku pasienio mentas reikalauja po tris shimtus zlotu ant sienos, tachiau pasiduoda inkshtimui ir aju lekiame siauruoju keliuku seinai suvalkai, seinishkiai tranzuotojai, vienas iki raudonlaukio, kitas i suvakus, gal zhinai, kur kosciushkos shimtas dvideshims? zhinau, man ten netoli, parodysiu ponams, sako lenkishkai. zhybt mes jau ten, dom nauczyciela, ramios danishkos mordos atrodo, kad eina pasivaikshchioti, get your gear and lets fuckin go, mikliai perkraunam, suraukti del mazho busiko veidai uzhkaishomi juokeliais ir i've done three tours in this bloody van, paskum prisiminiau, kad even four and what about the countelss other bands, hehe, matau skyda Kaunas shimtas dvideshims du, trik trak sako smegenys, trys shimtai dvideshims kilometru, yra septyniolika kempenkios, jooooo, busim klaipedoj velai. jooo. ties kaunu krilo skambutis sako, kad busim ten tik dvylikta, bo yra ashtuonios ir jau tamsu kai reikalas, ash pritariu, bet gudriai shypsau, bo zhinau, kad esu suplanaves but ten puse vienuolikos, nes jau esu senas ir nuobodus zhmogus ir viska atspeju. vel gavosi neidomiai, cinikas pats nemoka privairuot, tai duoda telefona zhmogui, kuris liepia vazhiuot prie shvyturio gamyklos, bliat, ish kur man zhinot, kaip ten vazhiuot, anyway, randam viska, in.stora jau pagroje, ugniukas jau shypso plachiai plachiai plachiai ir mataruoja alaus buteliais, danishkas braliukas shypteli, pasijungia ir groja visai neblogai, pirmi gabalai geri, turi tokiu maloniu lengvu ir vaiskiu ambientiniu gal net vietu, linkchiojam su mindaugu, mhu, visai nieko, paskui jau nuovargis po penkiu shimtu penkshim km paima virshu ir nabeklausau, o ramstau sienas ir laukiu, kad chia kaip. sulaukiu to, kad tampu kolonos vadovu, bo viska zhinau, ir kur vazhiuot, ir i kuri aukshta lipt, brrrrrum, jau kelinta nakti shiemet klaipeda-palanga, sauletekio gatves apylinkes, titano bazhnychia, paslaptingaisai parkingas ir du buteliai alaus ir ipust su zhydrium priesh miega. laaaabai miela.

rytas juokingas, nes buso raktelis taip ir pernakvojo spyneleje, todel neuzhtrunkam ishvazhiuot, keturishimtaipem kilometru, tai ne mazhiau septyniu valandu, bijau ir raukausi, tachiau plentai tushti, pasieniechiai linxmi, kad vazhiuoja a heavy rock band, vrum dum dum dum, sustojam tik Salduj, toj bjaurioj kolonkej prie zhiedo, kur bloga tranzuot, kavos kavos kavos, varom varom varom. ryzha mergaite, kuri kaip ir vietine ir viska zhino ir viska supranta sako, kad reikia vazhiuoti per ryga, it's much closer and daytime traffic is not a problem, it IS a fucking problem it turns out later, trinames per kamshti ir miestietishka dulksna, autopilotas ishveda i teisinga kelia, A2, latvishkai-lenkishkai supistas tipo autobanas, diena vis pilkeja, lietus, nuobodybe, anyway, po sheshiu valandu uzh vairo ivairuoju i siaurus vartus i rural middle class heaven sodyba su jezuliuko paveixlais ir bmx vaarzhybu taurem, dviem aukshtais ir dsl, pietus pietus pietus, rukoma tik lauke, i fainaji Cesio darzheli, PSIHDARZS, kaip sako metalo koncertu plakatai, achiu dievui viena grupe jau pagrojo, kazhkox metalas, per kuri geriu alaus buteli su che gevara, ir kalbam apie Latvijas Balzams gerima "marss" ir jo poveiki, paskum hope dies last, kaip sake arita, nerepetave ir labai blogai, tachiau ash toliau geriu su che gevara buteli alaus ir pasakojam dar kazhkokias istorijas, tada jau keliones herojai ir ash sedzhiu prie distro staliuko, dalinu lipdukus, kurie turetu kainuot po dvideshims santimu ir skaitau ish visu galu Baudrillardo simuliacijas ir simuliakrus ir mokausi sakyti divdesmit, o kaip vienuolika latvishkai pamirshtu jau kelinta karta. grupe skamba kaip refused, o ne taip gerai, kaip vakar, shiek tiek gailiuosi, kad bezhdzhionka ishvare su bora i shiaulius, taigi pashneket kaip ir nera su kuo, del to ir prisikaupia tiek zhodzhiu, kuriuos chia rashau.

Powered by
Movable Type 3.35