August 29, 2003

taigi,

Posted by v at 8:07 PM
katinas vakar sake, kad oras keisis. tai paeme oras ir pasikeite. dyvai...

August 28, 2003

laidai2

Posted by v at 8:11 PM | Comments (2)
Léo antra diena is eiles neede pusryciu. koks ypatingas zenklas? keisis oras? o gal tiesiog koki paukstuka (plesrunas!) suede? klausiu - nesako, tyli ir slamscia is savo bliudelio. tegul slamscia.

kadangi toks ekspertas kaip mic pasake, kad aparatu nepajungsiu - spjoviau, nusipirkau kabeli ir pajungiau visus itaisus i tinkla. taip sudetingos neigyvendinamos idejos buvo pakeistos paprastomis ir realizuojamomis. ka gi.

nebuvo ka fotografuot, tai ir nefotografavau.

pagalvojau, nebuvau sutikes zmogaus is centrines afrikos respublikos. sutikau visokiu ir daug, pvz. is kokio tai nepalo, malaizijos ar madagaskaro, bet kazkaip tai centrinio afrikos respublikaniecio tarp ju nebuvo. idomu, kiek laiko praeis iki tos patyrimo minties: ak, stai jis - zmogus is cenrines afrikos respublikos?

August 27, 2003

laidai

Posted by v at 4:04 PM | Comments (3)
dionaea muscipula katinas siandien pusryciu neede, miegojo. pareikalavo tik pietu.

dionaea muscipula (nuotr.) taipogi nepagavo nei vienos muses. be pretenziju ramiai ir tyliai sau smykso vazonelyje.

kokiu mislingu budu prijungt vidini cdr aparata prie nesiojamos dezes su NT?neisleidus ne cento?

ir go gi as dvi dienas taip baisiai piktas?

August 25, 2003

sugautu musiu skaicius

Posted by v at 4:48 PM
Léo siandien pasirode baisiai velai. greit paedes greitai ir isnyko.

musu naujasis augalas-musgaudys siandien nepagavo ne vienos muses. matyt ir nepagaus, maitinsis tik zeme ir vandeniu. fotografuot ner laiko, kokia kita diena. dar reikia daug nuveikt. baiges savaitgalio malonumai. pirmadienis.

August 24, 2003

planta del merda

Posted by v at 8:39 PM
DSC00305.jpg ijungus dulkiu siurbli, Léo greit issinesdino is savo migio vidury lovos. katinai aukstus daznius zymiai geriau girdi uz mus. kazkada per ARTE rode labai idomia laida - jie pasirodo gali keisti kuno ilgi 11%, kas jiems labai gelbeja sokant ant grobio, ar laipiojant medziais.

yra tokia sermuksnio atmaina, kurios lotyniska pavadinima vakar genedamas pernelyg atsikisusias sakas mintyse issiverciau ispaniskai: la planta del merda. rankos lyg istrauktos is maiso su trisdesimt kaciu. dygliai dvicentimetriniai, per sportbaciu padus duria, siaubas .

priesais is masinos islipo kunigas civiliais drabuziais, atrakino baznycios (nuotr., romaniskas stilius, XIIa.) duris, pamazu pradejo vaziuot masinos ir i vidu eit zmones. baznycia visus metus buna uzrakinta, nenaudojama. pasirodo - une offre exceptionell, misios. pasinaudojom proga, uzsukom vidaus pasiuret, sudalyvavom. viduj irgi grazu.

nusipirkom mesedi augala su tokiom plastakom, kaip pirstais. tikimes (bet netikim), kad jis mums pagaus keleta musiu. niekad nemaniau kad buna tokiu pirkt, metu metus galvojau, kad tai tik biologijos vadoveliu ismislas. che che. ryt idedu nuotrauka.

August 23, 2003

viens du nulis nulis ke em

Posted by v at 5:23 PM
DIYLéo siryt ilipo pro langa, vos tik praverus langines, paedes saldziai uzsnudo fotelyje. taciau ismusus lemtingai valandai ne gailiausias kniaukimas nepadejo isvengti narvo, masinos ir keliones skiepytis pas veterinoriu. reikia pazymeti, kad cia jis laikesi didvyriskai (didkatiniskai) - ne necyptelejo du kartus baksteltas adata, ir ramiai nurijo gerklen igrusta tablete. zinoma, nes pamate, kad gyvenime buna blogiau - laukiamajame jam pries pat nosi pranese veik nebekvepuojancia gulbe. grizus liko lauke ir i minksta fotelio glebi nebesikesino.

dvi dienos - 1200km, dar viena - viska sunest i virsu, surusiuot, sudeliot, sumontuot, sutvarkyt ir issiurbt. pagaliau galutinai issikraustem is treciojo namais tapusio miesto. vaizdas is aukstai, didelis vairas, geros tona uz nugaros, neskaitant masinos svorio. giedras dangus neitiketinai graziais debesimis. uz nugaros paliekami metai - didziule grazi katedra, senamiescio sala su namais, laivais ir sliuzais, apleistas uostas apleistais keistu konstrukciju kranais, reti parkai su preriju sunimis ir israusti Zvaigzdes parkingai, turistai (daug), muziejai, universitetas, bibliotekos, europarlamentas ir taryba, visoki zmogaus teisiu teismai, gyvatiskos prigimties tramvajai, prefekturos slenkstis (kur tik nusisypsai - ir gauni popieriu pasan), nepriklausomas kinas po 5€, antys, gulbes ir udros kanaluose, pavogtas kubas, netiketai parsirades dviratis, simtai Vogezu piliu, kriokliai, miskai ir vingiuoti kalnu keliukai, Reinas, kitos puses Svarcvaldas, keista neismokta ir tik pusiau suprasta kalba (kaledine muge: Kristkindelsmärik, isimylejeliu gatvele: Magnettgässsel), baisiai slykstus Korsunovo spektaklis zmonem gasdinti, kur tik rekia baisiai, kvaili nuobodus diplomatiniai priemimai Hiltone, kur kazkoks Lichtensteino diedas juokingai bando kalbom apie savo pasto zenklu kolekcija nuvilioti mano zmona, mes tik juokiames, cia sultys sintetines, ir greit plaunames, savaitgaliai gamtoj, nepaliaujancios sirenos nakti, prie kuriu pripranti dregme ziema, karstis nuo geguzes ir dar daug visko, kaip ir visur ir visada.

dar vis grazus debesys, vienisi medziai nupjautuose laukuose, pasiutusiai lekiantys vokieciai kelyje, donkichotiskas malunas netoli besisypsanciu Reimso angelu. ypatingai gera radija, perspejanti apie plyta ant kelio likus kilometrui iki jos, ir akyse ant jos uzsiraunantis ta pat vokiska autobanu liga susirges liuksemburgietis. linksminames.

besitampant numetami paskutiniai nuo ziemos uzsilike kilogramai. skalbimo masinos nugaboginimas is trecio auksto i masina per tris minutes be pagalbininku. metes rukyt nuo anu metu velyku vel jauciuos kaip astuoniolikmetis.

po to dar likus laiko is keliu lentu surantau lentyna kompaktams ir staliuka spausdintuvui (nuotraukoj ant radiatoriaus ir po darbastaliu). tuo esu baisiai patenkintas. tik po to pagalvojau, kad prisidejau prie DIY kulturos, jei taip galima pasakyti :))

August 22, 2003

fotografinis menas

Posted by v at 8:34 PM | Comments (1)
susiranges fotelyje Leo siandien labai mielas. truputi panasus i lusi ir tigra. papilve ir letenos geltonos nuo voliojimosi po pomidoru krumais.

garbingai atsakome i mic DIY fotografinio meno patarimus - horizonta nuleidziam iki aukso vidurio ir laikom lygiagreciai nuoraukos apaciai. i spalvas siuo atveju spjaunam, nes nera laiko zaisti :

medziai i desine

medziai i kaire

August 19, 2003

nelygybe

Posted by v at 11:06 AM
stai! diena prasideda puikiai. Kaip visada tingulys eiti begioti. Leo suede, ka vakar buvo palikes, pasimuiste, issiprase dar ir isslinko laukan. pasto dezuteje materializavosi nauja juokinga zinute:

Chère Abonnée, Cher Abonné,
Vous êtes actuellement sur le forfait AOL Illimité Tout Compris sans engagement de durée* et nous vous remercions de votre fidélité. Pour continuer à améliorer le service et la qualité de nos prestations, le prix de votre forfait va être ajusté à 29,99 euros par mois.**
Savez-vous que le service AOL ADSL vous est proposé à partir de 29,99 euros par mois ? C'est le moment pour vous de passer à la vitesse supérieure : continuez à profiter des avantages de la formule illimitée... avec plus de rapidité !
Découvrez vite l'offre exceptionnelle qui vous est réservée*** : ...

kazkodel visai nenustebau. isverciu: gerinant paslaugu kokybe, interneto kaina auga penkiais europais. ir ten siulo kokiu tai baikiu, kuriu as visai nenoriu. taigi, keisim firma.

turim sena nenaudojama, bet gera kompa kuri prizadejom draugei is Rumunijos (ne pati turtingiausia salis). beda tik, kad ji uz 800 km, o mes rytoj vaziuojam i ta puse, bet tik 500km. ne savaitgalis - ji zmogus nerado kas jai ta aparata likusius 300km nuveztu. reiks bandyt kada veliau. vienoj vietoj perteklius, kitoj - trukumas, net ir su geriausiais norais. stai - radau: pagrindine pasaulines nelygybes kaltininke - netobula logistika. gal ir klystu, bet manau, nedaug.

August 18, 2003

aparatu stebuklingumas

Posted by v at 8:01 PM | Comments (2)
Leo nesioziavo, suede ka daviau, tik dar paprase pieno. kailis zvilga

dar pamenu laikus, kai reikedavo ka nukopijuot, tevas nesdavo perfotografuot didziausiom masinom ir tai uztrukdavo dienom. rezultatas budavo ant storo fotografinio popieriaus ir as mazas kone sugebedavau perlenkt.

dabar ziurek, nusiausiu i parduotuve nusiperku stebuklinga aparata, ir kopijuoju kaip noriu ka noriu, dar jis man raides atpazista ir be to yra galimybe ji pastatyti staciai. nusisauk, kur busim po penkiu metu?

August 17, 2003

sekmadienis

Posted by v at 12:54 PM
..tesiant nepradeta minti : po triju dienu oziavimosi ir bado streiko à la "miau psst cchhhhchhhh miau man sitos zarnos nepatinka duok ka nors kito" Leo pagaliau pradejo esti. ir net gailiai kniaukdamas isiprase per langa sia nakti pirma valanda, dar dar. daveme dar. dabar esam draugai.

lyja, traukti dviracius ner prasmes. Leo miega ir klausosiradau Pixies. radau knyga Stefan Zweig "Schachnovelle", tai pradesiu grauzti, sako - génial. keistai kartais gaunas, anadien isijungiu palydova paziureti senobini jamesbond007 Goldfinger per Bayerische Rundfunk, isijungiam, filma rodo, bet akliesiems, t.y. viska, ka tik rodo, komentuoja balsas uz kadro : "blaues Himmel, weisses Hotel Zimmer, der Grauharige sagt zu Bond..." ir t.t. akliesiems gerai, bet mums - nei sis nei tas. teko isjungt. galvojau, praeis dar metai kol paziuresiu, o dabar ziurek, po poros dienu ta pati leidzia per prancuzus. matantiems. keista.

sugalvojau, kaip cia neturiu lietuvisku raidziu. eina tik en français ir auf deutsch, na aisku in english too - ju abecele trumpa. reikia kazka daryt.