September 29, 2003

spaudymas

Posted by v at 4:06 PM
kalk Léo itartinai kaip visada miega. viena karta tik pasake miau, tipo pietu nebus? nebus. miau. ner ko est storet, dar ne ziema.

pasirodo, norint galima nuskanuoti net kalkuliatoriu. nes ranka nekyla rasyti tokias kainas. tiksliau, pirstai nelinksta, nes niekas cia ir neraso. sitas dienorastis siaip yra spausdinamas. ar kas pries mane pagalvojo, kas didzioji dauguma siu dienu rasytoju nebegali vadintis rasytojais? tikriausiai pagalvojo. gal net knyga parase, t.y. suspausdino. kaip tada reikia vadinti siuolaikinius ne-rasytojus? spausdintojais, spaudytojais, spaudikais, spaudziais?

September 23, 2003

jaukumas

Posted by v at 11:46 AM | Comments (1)
jura krantas saule Léo bjaurybe rijo atliekas. stai kodel vakar nepasirode pusryciams, o po to veme po krumu. nesuprasi ju - cia jam kraraliskai duodam visokiu kalakutu tetervinu, o jis i siuksles lenda.

gerai yra sugalvot ir kartais pabegt keliom dienom. pirma karta po geru penkiolikos metu pasistaciau smelio pili, kuria vis atakuodavo svetimi sunys. pasijauti kaip atostogose. vanduo gelia. per dviraciu lenktynes ner vietos pastatyt masina. evakuojames kitur ir baigiam pasakiskame mazame tusciame pasislepusiame papludimyje. stai kur tikrasis svaiginimasis. ojojoi kaip gerai.

pagalvojau, kad idealiausia spalva langinems dazyti yra balta - nes jauku. ir dar sugalvojau jaukumo, arba jo trukumo problemos teorija. tai stai kokia ji paprasta: didziausia dalis pasaulio bedu kyla is jaukumo trukumo. nejaukioje aplinkoje zmogus pradedi jaustis nejaukiai, saltai, agresyviai, piktai. pvz. betonas - nejauku. betonas saltas. nors kokiuose le Korbiuzje planuose jis lengvas ir estetiskas, tikrame pasaulyje sukelia agresyvuma ant jo pripaisoma graficiu ir jis tampa dar nejaukesniu. imi betona, nutinkuoji graziai nudazai, apacioj palieki daug vietos gazonui, medziams ir gelems, ismeti velniop plieno papuosimus, pridedi mediniu remu vijokliam laipiot - jis susilteja, pasitaro mielas ir taikingas.
dar pvz. lusnynai - nejauku. negristos gatves, atsilupineje dazai, surudije padargai, dilgeles. agresyvu. purto. tik lauk kokios gaujos uz kampo. truputi padazyk ta pati, pasodink geliu ir ispjauk dilgeles, dar pasluok gatve ir tavo gaujos eis degintis ir maudytis prie upelio, o ne tykos primust.

na, uzteks pliurpt, einam toliau dazyt.

September 15, 2003

he he

Posted by v at 5:37 PM
Léo vis ikyresnis ir ikyresnis. tampa per daug islepintas, nori sito, nenori to. vidurdieni profilaktiskai tapo ismestas laukan :) he he

kashekupka (lyg tai panasiai lenkiskai - pusles varinejimo menas). tai vat kashekupka yra gerai. kitas gal pasakys turim tos kashekupkos dafiga, bet man kitaip. normaliai tokiu baikiu neziuriu, cia reik megeju but, taciau blyn kai pagyveni kelis metus kitur, dar ir kaip malonu naminius pamatyt. kad ir per kabeli ir su svetimais komentarais, neitiketinai svelniai negraziai iskreivinanciais pazistamus vardus ir pavadinimus. ir dar siem svetimiem svetimu dvigubu akcentu. gala gali gaut, kaip juokinga, tuo labiau, kad ten aiksteleje viskas ramu ir net grindys - ir tos is Alytaus. he he

o stai yra dalyku, kurie (atleiskit uz keiksmus, tie kuriems dar nesukako dvylika metu dabar staigiai uzdarot sita langa ir toliau neskaitot) uzpisa. kaip pavyzdziui baisiai svarbaus pokalbio metu issijungiantis A klases nesiojamas GSM tipo itaisas. o krautuvas likes namie ir nors apsisik, paskambinciau kuo kitu, bet nezinau numerio. vat tas tai tikrai pisa. dar kas pisa - tai, kad universalusis USB tipo kabelis sugebejo dingti taip, kad stai visa valanda ieskau ir blet nerandu. na nerandu nors nusisauk. o taip norejau pasikartoti ir dar ideti graziosios ipomejos rytmetiniu ziedu.

pofiq. gerai viskas :)

September 11, 2003

o lauke

Posted by v at 12:12 PM | Comments (4)
vijokliai taigi taigi, siandien net neprase. matyt, nealkanas, suede koki paukstuka ar ka? tiesiai lovon. deja, neuzilgo reiks nesdintis. atgal i lietu.

mest is galvos rupescius, visokias bedas ir kitus neidomius ir nereikalingus dalykus, einame grozetis pasauliu. toli nereikia. stai, lauke didziuliais vienadieniais ziedais prazydo vijoklis. grazu? po pietu jau bus nuvyte. malonu jausti laika. vieniems slenka sraigem, kitiems bega kulversciais. buciau nenutraukes, nieks nebutu pastebejes, suvokes jo grozio. but buve praziopsota, ka kitka praveikta. kokiai musei bitei grozis neidomu, joms nutupt paest. o man idomu. baisiai idomu.

September 9, 2003

pirmutine

Posted by v at 6:56 PM | Comments (2)
auka nagu kabinimasis ir gailus kniaukimas, pereinantis i snypstima ir atgal i kniaukima, ir vel kabinimasis, kaip tik imanoma. taciau lemtis nuspresta. ir ko gi taip baisiai seimininkams prireike mieste. miau pssst miau nenoriu pssccchhtttt miau!!! deja. nuostabusis lovos minkstumas uz uzrakintu duru ir tenka ieskotis migio lauke.

stai ji - pirmoji musu mesedzio auka. tik sparneliai bekyso...

September 8, 2003

paskutinis

Posted by v at 5:21 PM
VW Léo kaip visada: miega. paprastas tas katiniskas gyvenimas. mielas ir gauruotas

Stai tau, nezinojau:

Volkwagen de Mexico
Ultimo Sedan del Mundo
30 de Julio 2003

September 4, 2003

che

Posted by v at 1:52 PM
dvi dienas nevalges katinas siandien ede dvigubai. po keliu ispudingu suoliu per langa ir atgal, miego treniruotes tesiamos.

mergicka blondattack duoda garo. jauti isliejama priesiskumo, agresyvumo ir arsios nevilties galia. bet tai palikim, jos problemos, idomu skaityt, bet man neaktualu, nepritaikoma. esam tokie, kokius mus padaro.

apie pritaikoma: buna momentu, kai jauti, kad reikia isijungti deze ir butent koki toki trisdesimta kanala. penkios minutes kubietisku ranku, sukanciu cigarus. idealistiska nuzudyta kalba. kam atsibodo tie patys Che paveikslai ant marskineliu, bet idealai dar neprarasti ir nori paveikslu kitaip, stai Che - kitaip:

che

che

che

che

che

che

che

che

September 3, 2003

laikas erdvė

Posted by v at 3:10 PM
Léo nieko neėdėm tik dar labiau miega (jei galima labiau miegoti nei daug).

aną dieną žiūrėjau per žiūroną į Marsą iš arčiausio galimo taško, kur būsim tik po šešiasdešimt tūkstančių metų, kitaip tariant - nebebūsim. gražu. erdvės, metai, dideli skaičiai, viskas aplink viską sukasi. gerai yra rašyti didelius skaičius žodžiais aštuoni šimtai keturiasdešimt penki milijardai trys šimtai dvidešimt septyni milijonai keturi šimtai šešiolika tukstančių du šimtai keturiasdešimt septyni kablelis du.

September 2, 2003

sala kojos

Posted by v at 4:57 PM
katinas kaip ir vakar visa diena miega okupaves lova ir tik kartais pajudina ausi. labai rimtai ruosiasi europos, o gal ir pasaulio miegojimo cempionatui.

o as isitikinau, kad is manes programeris ne koks. na, viskas veikia, bet manau, kad ta pati galima parasyti trumpiau ir paprasciau. sugalvojau, atidarysiu firma pavadinimu uab "Vistos Koja". su sukiu "yra tokiu, kur programuoja, ir kitokiu, kur programuoja - mes programuojam - vistos koja!". neblogas, ka? bet visgi esu baisiai patenkintas tuo kas gaunas, nes vis tik gaunas. stai: siandien esu "baisiai savimi patenkintas v". irgi gerai skamba.

o vat suvedinet duomenis tai nepatinka ir nervina. baisiai letai einas, geriau jau programuot vistos koja ir lengvinti suvedinejima.

zaidimas, kaip is "Genio" ar "Lietuvos pionieriaus" - rask desimt skirtumu:

desimt skirtumu desimt skirtumu

September 1, 2003

filmai

Posted by v at 12:37 PM
taigi taigi, afganistanas Léo murkia per miegus.

vakar ziurejau iranietiska filma apie afganistana: à cinq heures de l'après-midi (at five in the afternoon). baisiai grazus bet ir baisiai liudnas filmas. jeigu afganistane tikrai viskas taip (blogiau?), ju kultura turi baisiai rimtu problemu apsiprasti siuolaikiniame pasaulyje..

o mes gyvename rojuje, velniai griebtu!