November 27, 2004

monociklai

Posted by v at 11:35 AM | Comments (2)
nuostabu: egzistuoja toks ponas, vardu kerry mclean, kuris konstruoja monociklus!

monociklas essenoparodoje

kas žiūrėjo katsuhiro otomo ("akiros" autoriaus) "steamboy", supras, ko aš čia darkaus.

steamboy monocycle

vien jau iš principo super aparatas..

November 26, 2004

gūglė mums

Posted by v at 4:39 PM | Comments (3)
oi kaip čia viskas pasikeitė. reiks pasiknist, ka cia galima patobulint...

transnets kalba apie gūglę mokslininkams, skirtą palengvinti techninės ir moklinės literatūros paiešką, informaciją traukiant iš edukacinių ir mokslinių šaltinių. pasibandžiau, oi, nuostabu! kaip tik tai, ko ir reikia, kai ieškai ko konkretaus, o ne šiaip bindzinėji tinkle. veikia visomis kalbomis, paklausiau "lietuvos geologija", rezultatai tikrai neblogi, labai gražiai atsijoti. jokių komercijų ar mėgėjų. linkas jau bookmarkuose: scholar.google.com

vakar nusprendžiau, kad vėl tampu per storas, tai dar dabar skauda kojas - nuvažiavau 50km dviračiu spausdamas iš visų jėgų. po to vos ne vos galėjau laiptais namo užlipt.. :)

November 23, 2004

romėnai

Posted by v at 7:39 PM
kadangi ištaikė savaitgalis, t.y. dvi varganos nedarbo dienos, nusprendėm pasiversti turistais. perkopėme debesis ir pasisvečiavom pas romėnus. cezario "galų karą" skaičiau šimtą kartų. kažkas viduje sudilgsi, kai ten pats nuvažiuoji ir žiūri savo akimis, ne cezario. nuotraukos baisiai jau prastos, nes ne nuotraukos, o kadrai nuo video (pamiršau fotografuoti). galėčiau dar kaltinti orą, bet nekaltinsiu.

vartai vartai
dar vartai dar vartai
bažnyčiabažnyčia
dar bažnyčia dar bažnyčia
termos termos
dar termos dar termos

November 10, 2004

sniegas

Posted by v at 12:08 PM | Comments (1)
štai, pagaliau pačiupinėjau naujo sezono sniegą. šaltas, kaip ir priklauso. skonio nežinau, nelaižiau, nes jo liko tik ant purvinų mašinų stogų, visur kitur jau nutirpo..

November 6, 2004

reforma teroristams

Posted by v at 12:16 PM | Comments (6)
šiandien šeštadienis, tad ilgiau pamiegojom. pastebėjau jau ne pirmą kartą, kai ilgiau miegi, pačioj pabaigoj sapnai būna patys keisčiausi ir įdomiausi. kaip trečią valandą nakties ateina patys baisiausi košmarai su visokiom skerdynėm ir monstrais, taip, jei tik neatsikėlei eit darban penktą ar šeštą, aštuntos valados sapnuose šauna geriausios - ir protingiausios, ir kvailiausios idėjos.

šį kartą sapne sugalvojau pasaulinę geros įkaitų grobimo praktikos reformą, skirtą palengvinti teroristų ir visokių vyriausybių tarpusavio dialogą (jei jų santykius galima vadint dialogu). jos esmė tokia: įkaitus grobti nustatytam laikotarpiui, tarkim 90 ar 120 dienų, po to juos paleidžiant. jei reikalavimai neįvykdyti, ar kaip kitaip nesusitarta, tada užgrobiami įkaitai naujam laikotarpiui, tokiu būdu kova už reikalą gali būti toliau tęsiama. jei reikalas labiau rimtas, tarkim kokios nors palestinos nepriklausomybė, vienos įkaitų "siuntos" laikymo terminas pratęsiamas iki metų ar ilgiau, tuo padidinat spaudimą. taip galima būtų išvengt nereikalingo įkaitų galvų kapojimo, ir iš kitos pusės, vyriausybių pareigos kapoti teroristų galvas juos bombarduojant, gaudant, šaudant ir panašiai. kaip visi gerai suprantam, kuo daugiau įkaitų galvų nuspjaunama, ir kuo daugiau teroristų nušaunama, tuo sunkiau visiems susitarti bet kokiu klausimu.