« supista koncepcija, no doubt! | Main | Vehicular Cycling »

vlad tupikin apie gyvenimo prasmę ir marginalus

taikliai rašo:
Это они - маргиналы. А мы занимаемся главным, что есть в этой/нашей жизни в этой/нашей стране. Сопли в сторону.

Comments

A hat-trick in sports is associated with succeeding at anything three times in three consecutive attempts.

Marginalo statuso reabilitacijos žaidimas:

1) marginalas ne vien nuo žodžio "pakraštys" arba "periferija", bet ir "riba".

2)socialinės problemos dažniausiai atsiranda būtent tada, kai išcentrinė sistemos jėga išmeta nelanksčius socialinius faktus link pakraščių. Adaptacinis politinės sistemos mechanizmas negali būti tobulas. Taip politinis aktyvumas atsiranda tose vietose, kur peržengiamos įprastinės politikos ribos.

3) Marginalo kaip teigiamai vertinamo politinio aktyvisto vaizdinys nėra joks prieštaravimas, jeigu pati politinė sistema arba konkretūs veiksmai visuomenės akyse yra nelegitimūs. Marginalas yra komplimentas, jeigu tavo veikla nėra kenksminga tau ir kitiems. Įtikinus daugiau žmonių tave būtinai temps į centrą, plos ir prašys pakartoti. Žvilgsnis nukreiptas į centrą yra meščioniškumo simbolis, periferinis regėjimas yra politinio aktyvumo simbolis :)

Ir kodėl aš turiu tai skaityti, kai šitaip galvą plėšia :)
O šiaip 3 dalis labai įdomi. Aš į žiniatinklį dabar taip žiūriu - jeigu paieini truputuką toliau ir pamatai kad kontekstas prasiplečia, taigi ir pozicijos keiciasi. Tačiau jeigu stipriai veiki kontekstą tada irgi situacija kinta.
O čia sąvoka tokia marginalo statuso žaidimas?

tupikino poste jis mini "hat-trick" savoka, kuria pastebejo bendrakeleivio laikrastyje, taciau nesuprato jos reiksmes. As jau sio sportinio termino reiksmes pagrindu(trys sekmingi ejimai is eiles) pabandziau pazaisti su kita - "marginalo" savoka.