« Jonas Mekas / aktualijos | Main | sąskambiai »

culture repair

kad jau Dovydas parašė tokį gražų rašinėlį, tai pasigirsiu ir aš

culture%20repair.jpg

Šiemet sukanka 35-eri metai, kai apsukrūs Lietuvos specialistai E.Chlomauskas ir H.Karvelis, pasinaudoję japonų kolegų patirtimi, suprojektavo ir pastatė Vilniaus koncertu ir sporto rūmus. Vėliau čia vyko visi esminiai valstybės renginiai nuo Sajūdžio suvažiavimo iki Vilnius Rock restivalio.

Nedaug trūko, kad pastatas būtų nušluotas nuo žemės paviršiaus kaip šalia buvęs baseinas. Vienas italas jau buvo suprojektavęs futuristinį kompleksą, primenantį kažką tarp Sidnėjaus operos ir Miuncheno olimpinio centro, tačiau Oranžinis Zuokas pažadėjo pastatą išsaugoti ir įrašė jį į architektūros paveldo sąrašus.

Kaip žinia, pirma ateina ir paskutinė išeina punk-kultura - šį šeštadienį, gruodzio 2-ąją, nuo 20.00 val. vyksiantis renginys "Culture Repair" yra vienas pirmųjų legendinio Sportrūmio atgimimo akordų.

Sporto rūmų plebėjiško bufeto apylinkėse įsikūrusio "New Style" klubo scenoje pasirodys vis dar riedantys Lietuvos underground'o akmenys Spički ir dr.Green, kuriuos apšildys dydžėjų kolektyvas Grupė Prostitutė.

Spički "praturtėjo" gitara ir dar vienu mušamųjų komplektu (taip, taip, dabar jie du!), o stilistine prasme nukrypo į džiazo platybes. Tuo tarpu, dr.Green ką tik Latvijoje baigė savo naujojo albumo įrašus ir prieš pertrauką paskutinį kartą gros su savo med.sesele tromboniste Milda. Grupės Prostitutės sudėtyje pasirodys 3 personos, tarp kuriu ir Ore>net, o savo laiku ir viso LT undergroundo, idėjų generatorius Marius Listopadskis. Kviečiame į kultūros remontą apleistuose Sporto rūmuose!

Comments

mudamųjų -- mušamųjų?

loading: dėkui, fixed.