« google vs blogs | Main | dieninis internetas #šiandien »

rytiniai skaitiniai #šiandien

atsibudęs netikėtą devintą valandą, susiradau pundą knygų palovy, susiradau The Hacker's Ethic by Pekka Himanen et al. ir iki dvyliktos jau buvau visą suskaitęs, išskyrus Castells'o straipsnį gale, katras jau alkanam skaitytojui buvo pernelyg moxliškas. Ir ką? jei Days of War, Nights of Love yra "Crimethink for beginners", tai The Hacker's Ethic yra tox labiau "Crimethink for managers" :) labai daug panašių požiūrių (kai pagalvoji -- visai nekeista, subkultūros visgi panašios, tik apsirengimo pobūdis ir "pagrindinis" mėgstamas užsiėmimas skyrėsi) į dalykus -- darbą, pinigus, autoritetą (ne kaip authority ar valdžią, bet į natūralią ad hoc lyderystę), pramogas, dalinimąsi, veiklumą. bent viena iš šitų knygų yra būtina tiek "maištingiems jaunuoliams", tiek "middle class assholes" >;)

panašiai pradžiuginus/apšvietus "rimta" knyga tikriausiai buvo Frederic Brooks "The Mythical Man Month". tiesiog, dabar prisiminiau :)

kas dar po dabar mėtosi po lova ir laukia eilės.. jau kuris laikas... Martin Fowler "Refactoring", Lewis Caroll "Hunting for Snark", Jean Baudrillard "Simuliakrai ir simuliacija" paskutiniai du skyriai :), "Designing web applications with UML", dar kažkas, ko piešinį atsimenu, o viršelio jau nebe.

kita gera knyga pastaruoju metu buvo Dino Buzzati apsakymų rinkinys.

Comments

greit skaitai!