Main

aš išgelbėsiu pasaulį Archives

November 10, 2010

Trečiadienio receptas - kulinariškai adaptuotiems

Hm... kadangi per daug sulaukiu neigiamų atsiliepimų apie papriką (kuri yra beveik visų mano patiekalų sudedamoji dalis), o ir aštuonių etapų receptai kai kam pasirodo pernelyg sudėtingi, šiandien mano kukliame receptų skyrelyje - keptos bulvės. Taip pat, elementarios keptos bulvės. Imam keturias ar penkias, supjaustom plonai plonai, sumetam į keptuvę. Tada paimam kažkur penktadalį nedidelio žiedinio kopūsto, padalinat į smulkius žiedynus, ir nuplovę sumetam į tą pačią keptuvę. Gausiai apiberiam kario prieskoniais ir juodaisiais pipirais (aš kaip visada ir viską dar pabarstau salierų lapeliais), pasūdom. Tam tadadam!
bulves su ziediniais kopustais
Kepti ant silpnos ugnies tol kol bulvės suminkštės ir gražiai apskrus.Labai skanu, paprasta, greita.

November 3, 2010

Trečiadienio receptas - tiesiog ryžiai

Gyvenimas be mėsos tikrai ne toks sunkus, koks būtų gyvenimas be ryžių :) Štai vienas patiekalas, kuris visad kitoks, niekad nepabosta ir yra velniškai skanus.

Jums reikės: virtų ryžių (svarbu kad nebūtų sulipę), paprikos, morkos, žaliųjų žirnelių, svogūno, kario prieskonių, druskos, aliejaus, dviejų kiaušinių.

Untitled.png

Daržoves supjaustome smulkiais kubeliais, sumetame ant keptuvės, įmušam kiaušinius ir katindami ant vidutinės ugnies - maišom. Suberiam prieskonius, pasūdom. Kiaušinis turi būti nesusiklijavęs, o atskirais nedideliais gabaliukais. Tuomet suberiam ryžius, išmaišom ir tadam! Išskyrus pjaustymą, labai greitai gaminama bei labai skanu.

October 27, 2010

Trečiadienio receptas - spalvotą maistą valgyti smagiau

Nežinau kaip jums, bet man nuo vaikystės spalvotas maistas būdavo pats skaniausias. Negalėjau valgyti košės be uogienės, žūvų piršteliai visada pralinksmindavo savo orandžiniškumu, o spalvingų vaisių salotos būdavo pats geriausias desertas. Dar dabar širdis džiaugiasi kai valgau kažką žalio. Pagalvokit apie mėsą? Ar lavono spalva atrodo skaniai? Tamsi, ruda, arba išbalusi - man apetito nebesukelia.

Taigi siūlau jums pasigaminti labai paprastą, bet spalvingą ir skanų patiekalą - daržovių apkepą. Jums reikės:
Brokolio, didelės morkos, vidutinės paprikos, šiek tiek poro, ar paprasto svogūno, prieskonių (druska, pipirai, salierų lapeliai, sojos padažas), kelių kiaušinių, šiek tiek pieno bei saujelės miltų.
Jeigu nemėgstate kurios nors daržovės - pakeiskite ją kokia nors mėgiama :) kalafijoru, alyvuogėm, briuselio kopūstais, baklažanu, cukinija, galite net įdėti ryžių ar bulvių.

Taigi daržoves supjaustykite tokiais gabaliukais, kurie patogiai susidės į kepimo formą, tačiau nepamirškit įvertinti kepimo laiko, kad brokoliai nesigautų ištižę, o morkos žalios. Iš kiaušinių, šlakelio pieno, prieskonių bei miltų užsimaišykite užpilą.
1.JPG
Kūrybingai sudėkite daržoves į karščiui atsparų indą, užpilkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę (mano kepė 220 laipsnių karštyje, nepilną pusvalanduką).
2.JPG
Skanaus jums spalvoto maisto!

October 20, 2010

Trečiadienio receptas - Falafeliai

Paprastai žmonės nepuola stačia galvą į vegetarizmą, o pasidomi kaip subalansuoti mitybą, kad jokių medžiagų nepritrūktų. Deja dažniausiai visi žino geriau ir nevengia pavardinti maistinių medžiagų kurių jūsų organizmui gali trūkti jeigu esate vegetaras. Kai atsisakom mėsos, dažniausiai atsisakom vieno pagrindinių baltymų šaltinių. Reikia sugalvoti kuo ją pakeisti šioje srityje :)
Galite valgyti soją. Galite valgyti krūvas ryžių ir pupelių, kol suvalgysit reikalingą paros baltymų normą. O galit ir pasigaminti falafelių :) Siūlau jums savo falafelių variaciją.
PIC_0101.JPG
Jie gaminami iš avinžirnių, kurie yra puikus baltymų šaltinis. Buvai labai maloniai nustebinta kad iš tokių neskanių daikčiukų galima pasigaminti tokį neįtikėtinai skanų patiekalą.
Jums reikės:
avinžirnių, svogūno, česnako skiltelių, prieskoninių žolelių (man skaniau su krapais, bet tradiciniai gaminami su petražolėmis), juodųjų pipirų, druskos, galima sugrūsti nedidelę krūvelę kuminų, kelių šaukštų miltų, aliejaus kepimui.

1. Maždaug stiklinę avinžirnių užpilame vandeniu nakčiai ar bent 8 valandoms. Jie ištinsta bent dvigubai. Tuomet vandenį nupilame. Paruošiame svogūną ir česnaką (maždaug 4 skilteles).
2. Malimo priemone sumalame visą šitą gėrį. Nebent labai norit pjaustyti svogūnus bei česnaką.
3-4. Pasūdom ir suberiam grūstų pipirų pagal skonį. Suberiam susmulkintus krapus. Visą košę sumaišom, įmetam kelis šaukšus miltų, kad masė pasidarytų vientisesnė. Šioje stadijoje taip pat sudedam grūstus kuminus.
5. Lipdom nedidukus paplotėlius. Jeigu kepate gruzdintuvėje, galite daryti rutuliukus, o ne paplotėlius. Kad ir kokios formos jie būtų, iš visų pusių turi būti lygūs (patirtis šneka, tie aštrūs kraštukai niekam nereikalingi...).
6. Kepam giliai aliejuje. Kepdami falafeliai tampa kieti ir gerokai rudi.
7. Apverčiam ir dar pakepam.
8. Ištraukiam, nusausinam riebalus. Patiekiam su salotomis ar kitu jums įprastu garnyru.
Aštuonių punktų foto receptas
Dažnai falafelius valgo su įvairiais padažais, ypač humusu, nors, humusas yra tie patys avinžirniai, tik kitaip pagaminti. Nors maniškiai dažniausiai keliauja į mėsainius, vietoje mėsos :)

October 13, 2010

Trečiadienio receptas: Kiaušinis - ne viščiukas lygiai tiek pat kiek gemalas - ne žmogus

Tikriausiai esat girdėję kiek daug visokiausių būna žmonių nevalgančių įvairiausių produktų, kurie kitiems būna gan įprasti. Dar prieš atsisakydama mėsos pasisakiusi ko nevalgau, dažniausiai išgirsdavau klausimą "o ką tu valgai?". Man nuo vaikystės buvo įprasta nevalgyti pieno produktų, vėliau prisidėjo ir košės, dešros, sumuštiniai, blynai, ikrai, grybai, krabų lazdelės bei daug kitų gėrybių... Ne taip seniai atsisakiau mėsos, pažiūrėjusi filmą "Earthlings" . Kad ir kaip ten bebūtų - nepageidauju valgyti vargšo, nukankinto lavono mėsą.

Tačiau kiaušiniai - kas kita. Vegetarai, kurie mityboje naudoja kiaušinius vadinami ovo vegetarais. Nuo veganų jie dar skiriasi tuo, jog vartoja ir medų. Mano galva, nėra reikalo nevalgyti kiaušinių, juk jis ne viščiukas, tai viso labo vištos moteriška lytinė ląstelė. Kiaušialąstė. Mes valgom vištos kiaušialąstes :)

Kad ir kaip tai skaniai skamba...

Trečiadieniais aš stengsiuosi jus pažindinti su vegetarizmu (bet manau svečiuose pasisvečiuos ir veganizmas, fryganizmas bei kiti panašios padermės valgymo sutrikimai :) bei pradėdama nuo lengvesnių receptų, skatinsiu bent vieną dieną apsieiti be mėsos. Va! trečiadienis be mėsos :p
PIC_0080.JPG

Daug genialių dalykų yra ganėtinai paprasti, kaip ir ši super duper kiaušinienė. Jums reikės:
2 kiaušinių;
Šaldytų žirnelių su morkomis;
Paprikos;
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų, druskos, džiovintų salierų lapelių;

Aš naudojau šaldytas daržoves, nes jų lastelių struktūra jau yra suirusi, todėl nereikia jų prieš tai pavirti ar kitaip minkštinti, užtenka tiesiog atšaldyti ant pakaitintos keptuvės. Smulkiai supjaustytą papriką taip pat. Į daržoves beriam pipirus ir druskos. Įmušam abu kiaušinius ir viską išmaišom, kol neprilipo prie keptuvės. Kad neišbyrėtų daržovės reikia suformuoti dailų blyną. Iškarto apibarstykit džiovintais salierų lapeliais. Kai blynas bus pakankamai tvirtas, apverskit jį ir dar šiek tiek pakepkit. Paskui meskit ant lėkštės gerą puse į viršų, nupieškit padažu šypsenėlę, pasipjaustykit marinuotų agurkėlių ir valgykit :)

Beje, nuotraukoje gaminta be paprikos.

Vienodai lengvai pagaminamas tiek kai gamina vyras tiek kai moteris. Kažkoks stebuklas!

About aš išgelbėsiu pasaulį

This page contains an archive of all entries posted to Do you fucking mind us?! in the aš išgelbėsiu pasaulį category. They are listed from oldest to newest.

all about us is the previous category.

interviu is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35