Nežinau kaip jums, bet man nuo vaikystės spalvotas maistas būdavo pats skaniausias. Negalėjau valgyti košės be uogienės, žūvų piršteliai visada pralinksmindavo savo orandžiniškumu, o spalvingų vaisių salotos būdavo pats geriausias desertas. Dar dabar širdis džiaugiasi kai valgau kažką žalio. Pagalvokit apie mėsą? Ar lavono spalva atrodo skaniai? Tamsi, ruda, arba išbalusi - man apetito nebesukelia.
Taigi siūlau jums pasigaminti labai paprastą, bet spalvingą ir skanų patiekalą - daržovių apkepą. Jums reikės:
Brokolio, didelės morkos, vidutinės paprikos, šiek tiek poro, ar paprasto svogūno, prieskonių (druska, pipirai, salierų lapeliai, sojos padažas), kelių kiaušinių, šiek tiek pieno bei saujelės miltų.
Jeigu nemėgstate kurios nors daržovės - pakeiskite ją kokia nors mėgiama :) kalafijoru, alyvuogėm, briuselio kopūstais, baklažanu, cukinija, galite net įdėti ryžių ar bulvių.
Taigi daržoves supjaustykite tokiais gabaliukais, kurie patogiai susidės į kepimo formą, tačiau nepamirškit įvertinti kepimo laiko, kad brokoliai nesigautų ištižę, o morkos žalios. Iš kiaušinių, šlakelio pieno, prieskonių bei miltų užsimaišykite užpilą.
Kūrybingai sudėkite daržoves į karščiui atsparų indą, užpilkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę (mano kepė 220 laipsnių karštyje, nepilną pusvalanduką).
Skanaus jums spalvoto maisto!
Comments (3)
O ką daryt, jeigu pakeitus nemėgiamas mėgiamom nebeišeina spalvotai :[
Posted by Laisvo oro direktorė | October 28, 2010 7:03 PM
Posted on October 28, 2010 19:03
:D bulvėm pakeitei? Jei pridėsi vien bulvių gi gausis kugelis, nemokša tu. Jeigu nori spalvotai gali torto pabarstukų pribert :D bus tau spalvotai
Posted by Šviesa | October 29, 2010 4:36 PM
Posted on October 29, 2010 16:36
Nu tai rašei mėgiamom daržovėm pakeisti :D
Posted by Laisvo oro direktorė | October 31, 2010 3:56 PM
Posted on October 31, 2010 15:56