« 100 faktų, kad seksizmas gyvas ir sveikas (2 dalis) | Main | Got sexism? »

Trečiadienio receptas - spalvotą maistą valgyti smagiau

Nežinau kaip jums, bet man nuo vaikystės spalvotas maistas būdavo pats skaniausias. Negalėjau valgyti košės be uogienės, žūvų piršteliai visada pralinksmindavo savo orandžiniškumu, o spalvingų vaisių salotos būdavo pats geriausias desertas. Dar dabar širdis džiaugiasi kai valgau kažką žalio. Pagalvokit apie mėsą? Ar lavono spalva atrodo skaniai? Tamsi, ruda, arba išbalusi - man apetito nebesukelia.

Taigi siūlau jums pasigaminti labai paprastą, bet spalvingą ir skanų patiekalą - daržovių apkepą. Jums reikės:
Brokolio, didelės morkos, vidutinės paprikos, šiek tiek poro, ar paprasto svogūno, prieskonių (druska, pipirai, salierų lapeliai, sojos padažas), kelių kiaušinių, šiek tiek pieno bei saujelės miltų.
Jeigu nemėgstate kurios nors daržovės - pakeiskite ją kokia nors mėgiama :) kalafijoru, alyvuogėm, briuselio kopūstais, baklažanu, cukinija, galite net įdėti ryžių ar bulvių.

Taigi daržoves supjaustykite tokiais gabaliukais, kurie patogiai susidės į kepimo formą, tačiau nepamirškit įvertinti kepimo laiko, kad brokoliai nesigautų ištižę, o morkos žalios. Iš kiaušinių, šlakelio pieno, prieskonių bei miltų užsimaišykite užpilą.
1.JPG
Kūrybingai sudėkite daržoves į karščiui atsparų indą, užpilkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę (mano kepė 220 laipsnių karštyje, nepilną pusvalanduką).
2.JPG
Skanaus jums spalvoto maisto!

Comments (3)

O ką daryt, jeigu pakeitus nemėgiamas mėgiamom nebeišeina spalvotai :[

Šviesa:

:D bulvėm pakeitei? Jei pridėsi vien bulvių gi gausis kugelis, nemokša tu. Jeigu nori spalvotai gali torto pabarstukų pribert :D bus tau spalvotai

Nu tai rašei mėgiamom daržovėm pakeisti :D

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 27, 2010 10:35 PM.

The previous post in this blog was 100 faktų, kad seksizmas gyvas ir sveikas (2 dalis).

The next post in this blog is Got sexism?.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35