« Kaip nustatyti seksualinę orientaciją? | Main | 100 faktų, kad seksizmas gyvas ir sveikas (2 dalis) »

Abortas: o kur vyro pasirinkimas?

Archyvinis postas. Rašiau tada, kai buvo suaktyvėjusios diskusijos apie abortų uždraudimą. Šiuo metu jos arba aptilusios, arba aš sėkmingai įvaldžiau beviltiškai kvailų diskusijų ignoravimo meną. Bet kokiu atveju, man jis vis dar atrodo aktualus, nes argumentai visada būna tie patys, o man asmeniškai linksmiausias iš jų - o kaipgi vyrai?!
Be abejo, kad šiuo atveju eina kalba apie siseksualius(-ias) vyrus ir moteris, kitaip tokių diskusijų dalyviai(-ės) ir įsivaizduot negalėtų.

Debatuose, ar galima tikėtis, kad menkos moteriškos smegenys gali priimti protingą sprendimą, ką daryti su moteriškais reprodukciniais organais, dažnai kyla lyčių lygybės klausimas. Tai yra, jei moterys turi teisę kontroliuoti savo gimdas, kodėl vyrai neturi teisės kontroliuoti moterų gimdų? Diskriminacija!!!
Mane juodai užkniso vyrai, aptarinėjantys moterų reprodukciją, moterų teises, ką daryti su moterų lytiniais organais. Nėra gimdos - nebus ir nuomonės. Va taip. Tol, kol vyrams nereikia 9 mėnesius išvėminėti savo vidurių, vaikščioti ištinusiems kaip drambliams, rizikuoti savo sveikata ir gyvybe, kentėti kiekvieno(-s) molio(-ės) aiškinimu, kada ir kaip atlikti elementarius 5 metų vaikui suvokiamus veiksmus, pvz., valgymas, myžimas, rengimasis, o viso to kulminacijoje vykti i konvejerinę veisyklą, kur su juo bus elgiamasi ne geriau nei su paršavede ir kankintis nuo kelių valandų iki kelių parų bandant išstumti arbūzą per keliskart mažesnę ertmę ir paskui kraujuoti kelias savaites, o vėliau min 18-kai metų prisiimti finansinę, moralinę, fizinę ir visokią kitokią atsakomybę, atsisakyti karjeros galimybių, gyvenimiškų pramogų bei žmogiškų poreikių, iki tol TIK MOTERYS TURI TEISĘ SPRĘSTI, ką daryti su savo reprodukciniais organais. Tiksliau, reikėtų formuluoti taip: kiekviena(-s) žmogus turi turėti teisę į savo reprodukcijos kontrolę, t.y., kontracepcijos priemones. Jei kontraceptinės priemonės paveda, netikėto nėštumo atveju kiekviena(-s) pastojęs(-usi) pilietis(-ė), turi turėti teisę į abortą.
O štai ir geroji naujiena - vyrai visgi turi pasirinkimą:
1. Sterilizacija.
2. Abstinencija.
3. Apsikeisti kūno skysčiais tik su moterimis, kurių požiūris į moterų reprodukcinius organus sutampa su jų pačių.
4. Nėštumas absoliučia dauguma atvejū yra heteroseksualų sekso pasekmė. Puiki išeitis - užsiimti seksu tik su kitais (siseksualiais) vyrais. Pastojimo galimybe - 0%.
Jei išvardintos galimybės netinka, jie visada turi galimybę užsikišti ir palikti moterų gimdų turinį joms pačioms, o ne publikai aptarinėti.
Įdomumo dėlei, prognozuojami komentarai: nesidulkinti? Vyrams nesidulkinti? VYRAMS nesidulkinti? Tegu moterys nesidulkina, tai jos gali pastoti ir sugadinti vyrui gyvenimą. Vyrams rūpintis išvengti netikėto nėštumo? Bet mes vyrai, mes turim dulkintis, mūsų smegenys sujungtos tiesia linija su pimpalu, tokia mūsų paskirtis. EVOLIUCIJA! Nuo akmens amžiaus vyrai medžiojo mamutus ir dulkino, ką norėjo. Tai TRADICIJA! Mums nepakenčiama mintis, kad mums gali kilti nepatogumų, kai mums būtinai reikia nuleisti čia ir dabar!

Comments (7)

dnt:

O jei vyras prisiima visą atsakomybę po vaiko gimimo? Aišku, tada moteris neturėtų preteksto jaustis tokia nuskriausta. Kaip supratau iš šio teksto.

Šviesa:

Labai jau hipotetinė situacija - vyras po vaiko gimimo prisiima visą atsakomybę. Bet net ir tuo atveju, jis neprisiima atsakomybės iki vaiko gimimo, tuos devynis mėnesius. O kuo blogas variantas - abu tėvai prisiima po lygiai atsakomybės po vaiko iki gimimo, o iki tol moters kūnas - moters valioj? Tų nerealistiškų hipotetinių situacijų galima prigalvoti labai daug, tačiau jų analizė ganėtinai bevertė, kai sugrįžtam į realybę.

O kontracepcija nepriskirtina prie vyro pasirinkimo :)? Sakyčiau numeris vienas turi būti, nors tiek 4 variantai irgi super.

"O jei vyras prisiima visą atsakomybę po vaiko gimimo? Aišku, tada moteris neturėtų preteksto jaustis tokia nuskriausta. Kaip supratau iš šio teksto."
Pretekstas būtų išgalvotos priežastys, mano išvardintos grėsmės moterims yra realios. Jeigu vyras prisiims atsakomybę už embrioną ir iki jo gimimo, manau, jis turi moralinę teisę reikalauti jį atgauti, nors visgi pirmiausia spręsti, ką daryti su savo svetimkūniais turi ta(s), kieno kūne jie auga.

"O kontracepcija nepriskirtina prie vyro pasirinkimo :)? Sakyčiau numeris vienas turi būti, nors tiek 4 variantai irgi super."
Jokia kontracepcija neduoda 100% garantijos. Aš pateikiau variantus, kurie garantuotai apsaugo nuo nepageidaujamos nėštumo.

nemezgu:

Būtų visai į temą radio laidelė: http://www.ziniur.lt/archyvas/2010/11/dienos-klausimas/11768/ar-veiktu-argumentas-gimdyk-daugiau-vaiku-kitaip-gausi-maza-pensija

Įdomiai pasisako ne vienas politikos ir visuomenės veikėjas, bet užmušė pačiam laidos gale vienos iš klausytojų žodžiai: "ištekėjai - tai ir gimdyk".

Spėju, tokiai pasirinkimas "nenoriu gimdyt, tai ir nesiženiju" irgi netiktų, "gimei moterim, tai ir ženykis".

bet tai ziuriu kai kurie vyrai (TIKRAI NE VISI) tokie savOOOtiskai jauutrs neistikimybes tematikai-ju nuomone isreiskiama kruva pamazgu moteriskai giminei ir baigiasi- KURVOS VISOS ), jus tik paklausykite saves kurvos, ispisti, joms i burna suserti -juokas ima nuo lygio jusu, kaimieciai, kompleksu pilni provincialai, zodzio nesurezgantys be keiksmazodzio..jo jau ka turi ta turim negali pykti.. cia gi lietuviskas tipiskas vyras(didziausi ju samburi matai Palangoje, Basanaviciaus g. vasara-ten jie suvaziuoja is atokiausiu Lietuvos kampeliu:))-jau vien pagal nick neima tik paklausykit - spermatozoidas :)) Viskas apie ta zmogu tuo ir pasakyta manau nieko pridurti nereikia..taip ir neisaugo is to spermatozoido..ech:))). Mano nuomone vienareiksmiska -Kiekvienas zmogus NERA KAZKIENO NUOSAVYBE IR TURI TEISE I PASIRINKIMO KAIP GYVENTI SPPENDIMU LAISVE. Ir is viso istikimybe-nera naturalus gamtos desnis ar pagristas instinktas, tai tiesiog kulturos suformuotas reiskinys, -ivairiose tautos skirtingi paprociai, kas irodo kad TAI NERA TAISYKLE, kad nera VIENOS TIESOS, ypac tai atsispindi maziau civilizuotuose krastuose, pvz.zmona dovanojama genties sveciams, vyras turi miegoti su uosve kai zmona nescia iR kt keistenybiu, reiskia istikimybe tikrai formuoja ne naturalus zmogiski instinktai, o santvarkos sukurtos taisykles. Is to plaukia, kad mes NEGALIME SMERKTI ar reikalauti fizines istikimybes is kito asmens, nes tai ne naturaliai isplaukiantis reiskinys, bet visuomenes suformuota norma . Vyrai ypac jauutrs siai temai- ale tai kyla is baimes, kad moteris isnesios ir gimdys kito patino palikuonis. Reziumuojant, mano nuomone tokia- kiekvienas turi savo tiesa, vertybes ir principus kaip gyventi, kuriuos mums suformavo aplinka ir seima kurioje augome, tad nekiskime jos kitiems zmonems kaip uz vienintele ir negincijama tiesa, o jeigu jau diskutuojate ar bandot isaiskinti savo gyvenimo tiesas darykite tai gerbdami priesinga lyti. Aciu uz demesi:)

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 26, 2010 9:17 PM.

The previous post in this blog was Kaip nustatyti seksualinę orientaciją?.

The next post in this blog is 100 faktų, kad seksizmas gyvas ir sveikas (2 dalis).

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35