" /> loading: January 2004 Archives

« December 2003 | Main | February 2004 »

January 30, 2004

Banda ir poxuizmas

Didžiausias sąmonės vystimosi momentas-laimėjimas buvo pažinimo subjektiviškumas : vienas oboulis, antras obolis, o štai tris kriaušės (nesvarbu kad viena žalia, kitą saldi, trėčia sukimijus - vistiek tris) - apybendrimas pagal vieną turimą sąvybę...
Šiandien aš einu gatve ir gaunasi savaime: štai eina forsas, štai - girtas, štai -smurfe, štai - mentas. O jei susitelkt, galima pamatyti kad forsas šypsosi, girtas eina veidu spinduliojančiu gerumu, mentas linksmas, o smurfė pikta. Aš sakau forsas ir dedu bybį ant visų kitų žmogaus savybių, aš sakau girtas ir dedu bybį į tai ką žmogus gali veikti visą gyvenimą, aš sakau mentas ir man nesvarbus žmogus - matau tik profesiją, sakau smurfė ir įžeidžiu mergaitę, dėl to kad ji apsirengusi spalvingai, bet pernelyg jauna kad būtų 'da real nigga'.
Kas sako banda-pop kultūra-mainstreamas turėkite omeny, jog jus dedate bybį ant visų žmonių savybių apart tų kurios priklauso prie jūsų bandos vaizdo. Amen.

Žinoma, galima manyti kad pavadinę kažkaip žmogų, turite tik vaizdiniui (образ) priklausančias savybės, bet, manau, su banda ši отмазка ne praeis.

January 29, 2004

Impersonal

I did it again, I 've written some shit! And now I hope to live fooreever!!!

Если малчик не пиздит, не играет в мячик,
Успокойтесь, отойдите, это мертвый мальчик.

January 27, 2004

Laiškas, nx.

Laba diena, Undinė Radzevičiūtė,

-Alio, čia vienatvė?
-Kažko norėjote?
-Ne, šeip vartau telefonų knygą...

Kodėl mizantropija? Kam rimbas? Ar psichiatrui, ar sau? Taip, tikrai suprantu, kad rašau ne Jums! Rašau tai Jums iš knygos. Buvau su Jumis, kai reikėjo lipti per vartus - jūs nelipote. Girdėjau kai moteris Jums šaukė gatvėjė – jūs tik klausėtės. Skaičiau su Jumis knygos viršelį Londone – kodėl nepradėjote gyventi kitaip?
Aš noriu skaityti Jus-gyvenančią. Nenoriu, kad lauktumėte oceredno(й) kr(ы)shki. Taip, aš užjaučiu „bezischodnost(ь)“, bet ir suprantu, nes galbūt jau esu vyras, - tikriausia noriu priversti visą pasaulį „pogloscat(ь) zizn(ь) so vsemi ejo semenami“. Burn! Aš noriu Jūsų ir JO, degančių laimėje, kaip norėjo Taileris Durdenas. Aš rėksiu Jums iš šalies, kad gyventute.

-Kas tas Taileris Durdenas?
-Koks skirtumas.

Sukrėtimas – baisu, liūdna, keista. Ne, jūs ne kankinate vyrų! Vieną išgelbėjote, o „bendradarbis Apalono galva“ tegul pramoksta „Mciri“. Deja, išgelbėto netekote, bet negailėkite savęs! Galima nelaukti MIRTIES ir atiduoti MEILĘ, bet Jums vis dovanojamas LAIKAS. Juk pradėjote statyti „akmenų sodą“ ir jau paslėpėte vieną akmenį; ieškojote dovanos; galėjote atidaryti kedro dėžutę. Jūs graži! Išmeskite laikrodį – asteroidas skris, kačių po slyva daugės, CocaCola dūsta, bet jūs galite dar mylėti, pasakoti istorijas, baigti sodą.

Žmogui su nuodais varde, manau, Jūs buvote labai reikalinga, kaip ir jis Jums, jei pasimokysite. Jūs palaikėte jį, padovanojote meilę ir mirtį, padėjote pamatyti slyvą. „Pzdc“. Suprantu, kaip buvo sunku po to gyventi „žudikiškai, vertikaliai“-besižudant, bet jei dar gyvenate – dekite.

Strekoze prishla zima, ble,
Solnce samij dorogoj drug, ble,
Kogda-to v sneznoj pustine,
Esli zahotel(ь) pridet vesna.

Įjungiu televizoriu – rodo žmonių iš po ledo traukiamą gyvą senutę. A, čia Dievui.

I wish you to spend the rest of your life everywhere, with everyone, one to one, always, forever, now... It is your duty to strike for a happiness with your pen, attack womb or illegal bowel distruptor.

Ačiū, už gera knyga, Maksim (http://blog.hardcore.lt/loading/).

Dar keletas žmonių jums rašiusių: ve (http://blog.hardcore.lt/ve/archives/000492.html), pukomuko (http://pukomuko.esu.lt/?page=index&item=newsitem&news=161#comments)

//kas nepatinka komentuokite.
// čia yra antra versija - recenzuota mokytojos Lilijos 2004.02.02

January 26, 2004

Beginėju apie "Strekaza, ble"

Prašau, jūsų pagalbos:
1) Legenda: Per amerikos-Vietnamo karą žmogus kariaudavo vieną dieną Vietnamiečių pusėje, kitą - Amerikonų, trečia - snausdavo ežėre. Gal kas gali papasakoti plačiau? Viską ką pajėgiau išsiaiškinti - tai kad įlanką-ežeras kur miega drakonas yra Hanojuje.
2) Ar Radzevičiūtė nebus tą rašytoja, kuri atvykus Dzen Dze Liniui (ar kaip jis ten ?), buvo tarp demonstruojančių pieš Tibeto valstybės užgrobimą?

ir taip pat "Go" žaidimas rusiškai.

Kai kilo klausimas kokią knygą rinktis recenzijų konkursui prisimeniau šitą, ir šitą. Knyga labai patiko - Liūdna, Stipri - labai reikės pasistengti su recenzija - Duok Dieve neįžeisti autorės!
Duok Dieve kad nepasisektų, kad būtų облом, nes tada ramiai kompiuterastiškai gyvenčiau. Jei pasiseks ir gerai ir blogai - vertins Svaras!, kurį labai gerbiu už Betono Sakmes, Mikutavičius ir nepažįstama mokytoja.

January 25, 2004

Darbo stalo ekologija

Pieštukai:
Ar nekada ne stebejotės kiek medžio sunaudojama vienam "oldschool" pieštukui? Man gaila tų medžių ir mūsų planetos - mažiau O2, papideja šiltnamio efektas, jei medis buvo nukirstas ne sibire, ar kanadoje, tad agituoju už pieštukus su keičiamomis šerdimis, ne ~2-3 kartinius palsmasinius (kurie teršia ir skatina plasmasės pramonę), bet gerus - metalinius. Beje, tokie naudoja mažiau grifelio, nei senieji mediniai, ir juos nereikia aštrint, o viskas jais parašyta yra geriau įskaitoma.
Rašikliai, šratinukai:
Vienkartini rašikliai (nesvarbu šratinukai, ar geliniai) yra didelis blogis - kiek palsmasės išmetama su kiekvienu... Juose keisti šerdį nepatogu, bei jie susidievi-sulūžta labai greitai. Storos plastmasės brangesni rašikliai yra geriau - juose galite pakeisti šerdį, tačiau jie nepraktiški, nes šerdžių standartai įvairūs, o retam yra laiko po pardotuvės lekioti šerdes beieškant. Praktiškesni yra rašaliniai "Parkeriai", nes juose naudojami vieno standarto kapsulės, kurios parduodamas beveik visur (kapsulės plastmasinės - teršia, bet kapsuliu svoris yra mažesnis už šratinuko). Dar parduodami perdirbami rašikliai, tačiau Lietuvoje juos, man atrodo, niekas neperdirbinėja.
Popierius:
Kuo daugiau popieriaus Jūs naudojate, tuo daugiau medžiu yra kertoma, tad prašau, prieš išmesdami lapą (ar atiduodami perdirbimui, kas būtų labai gerai), pilnai išnaudoti abi jo puses.

Jei kas žino numeri organizacijos renkančios mukulatūra, būčiau labai dėkingai, jei man jį pasakytute.

January 23, 2004

Шmatrix

...

-Я, вот никак не пойму, как это мы через такой тоненький провод пролезаем?
-Это очень крутое Кун-Фу!
...

-Мое Кун-фу круче твоего!
-С мягким знаком!!!
...

Спасибо камраду Пучкову!!! Решпект. Да.

Jesus Christ ... Super Star... Do you become who you say your are?

January 22, 2004

Pažadas

Ne naudoti patarlėmis, priežodžiais, citatomis, ištraukomis, svetimais vaizdiniais ir viskuo kas turi "neaiškia gilią prasmę", ar turi begalia reikšmių ir yra ~offtopic. Nes nenoriu nelaidosiu prasmės po gražumiais, geromis emocijomis ir samojais, nes jie reiškia beveik ką mąstau, tik sušiktai gražiau.
Ne nulianiam informatyvumui, ne stereotipiniams gromėzdams, taip informativumui.

И как я это выполнять собираюсь?

January 19, 2004

BriedaS

Informatikos įskaitos testas ...1991-2002 © UAB "Info-Tec" (ASP technologija)
...:: UAB Šilutės INFO-TEC ::...
UAB "Šilutės INFO-TEC ... 2000-2003 UAB "Šilutės INFO-TEC". Visos teisės saugomos. Iškilus techniniams klausimams ...
Description: Naujienos Apie mus Kainynai Jūsų klausimai E-paštas
more hits from: http://siltec.lt/ - 21 KB
Lendu į svetainę : outputas iš phpinfo();

January 17, 2004

Urban

Microcasting
Если когда -то был культурный шок от чужой компании, то сейчас я выношу что-то новое каждый раз, я ищу это новое, я думаю над этим - это интересно.
Меня изменил не интернет, меняется понимание - мы не становимя похоже, мы становимся ближе и понятливей, любопытными - алчущими. обмен опытом, знаниями это гарант к выживанию. Решпект реальности, blog.hardcore.lt, dzhibui. и DPH

January 16, 2004

Fight Club + Meilė, Džiazas ir Velnias

Tobulinti save masturacija, naikinti save būtų išeitis.
Tik kad jums būtų malonu. Naikintite savuose klubuose, ir neišeikite už jų rybų. Kitaip busiti sunaikinti. Nesvarbu ko...
Dvokia reicu, asicijuojasi su juo pačiu.
Dėl ko save naikinti, nes neišeina apie ką svajoji? Eiti į klubus, susibūrimus, verkti apglėbus Didžiąjį Bobą. Ar neatrodo, kad čia bėgims nuo problemos?

Jei tau blogai, yra problema. Jei tu ją randi tai pusė kelio, kai stengiesi ją spręst, tai laimėjimas. Sunku neužsirauti ant tos pačios problemos, nes profilaktika kaip ideologija laibai sunku tęsti ir sekti, tačiau sprogti dėl to, kad нестукнуло pagalvoti aš nenoriu ir neketinu. Gaila tų žmonių, kurie dėl aplinkos šilumos stokos pasidarė tiek užsciklinę ties jausmais ir tiesiog bega nuo problemų, ar kitaip sakant seka tik savo jausmais.
Tereikia, žmonių laimės viską pakeisti. Nemanau, kad laimė kurią žmogus galėtų gauti iš iš kitų šaltinių nei nuo kitų žmonių yra paprastesnė, ar paprasčiau jos gauti. Valyti pasaulį reikia... nuo melų, nuo žvėriškumo, nuo materialinių šiukšlių.

January 14, 2004

Serveris

Prašau jūsų patarimo kokia OS ir kokia jos versija, būtų greičiuasia/stabiliausia ant 450mhz, 128mb RAM platformos... ???

January 11, 2004

Tolimųjų pasaulių kolonizavimas

Pagal Lukjanenko kiekvienas tokių bandymų:) be nuolatinio ryšio su metropolija laukia žlugimas, per kelis amžius degraduojant iki pirmykščių bendruomenių lygio.
IMHO visai nieko įdėja pakartoti vienos kometos žygį.
Prikraunam koį didelį kūną, visuokių bakterijų, paprasčiausių organizmų, nano robotų, genetiškai modifikuotų paprasčiausių augalų; suteikiam pagreitį ir traektoriją kad pasiektų norimas planetas ir paleidžiam į dausas.
Keliasdešimt bandymų kelis metus ir yra didėlė tikimybė kad ~po 3-2milijonų metų turėsime kelias nežemiškas civilizacijas:) GALAKTIKINIS SPERMOS BANKAS ane?

Perrašant rašinį kilo mintys ^^^

January 8, 2004

Завод "Komunaras"

Когда-то здесь работали люди

koridor.jpg
pomescenije.jpg

January 6, 2004

Labai trutinga savaitė svarbių klausimų

Links: rasės

Ponaiti, nupirkite man pavalgyti, prašau, prašau...

Sutikau vyruka, kuris iš manęs prašė nupirtkt pavalgyt... nuleidęs galvą praėjau pro šalį... Atsigrėžiau (norėjau pavyti nutemt į parduotuvę)... spjoviau... Ėjau ir galvojau:

Turiu du draugus, kurie baigę mokyklą šudinais pažymiais nuėjo į biržą, iš kurios juo pasiuntė mokytis į kursus - pusę metų pasimokę šaltkalvio ir virėjo darbų, gaudavę stipendiją iš biržos (>200lt kiek atsimenu, kiek žinau ne vienas studentas tiek negauna), jie buvo pasiųsti atlikti praktikos (stipendija ta pati) su tikėjimu kad juos tuose darbuose ir psiliks kaip darbotojus.

Kai dirbau vienoje kėpykloje, ten buvo tokia problema: kepykla turėjo kas pusmetį įdarbinti kažkiek darbotojų iš biržos, kurie nenorėjo dirbt, nes žinojo kad iš biržos gaunama pašalpa ne didesnė už minimalų užmokestį.

Ar įmanoma šiandien lietuvoje mirt nuo bado? kažin... Žinau kad už 400 įmanoma pragyvent - apitikriai tai mano senelės pensija. Žinau kad yra gaunančių ir mažiau... pusė etato, tačiau manau ir ~200 iš biržos gaudama stipendija leis man būti jei ne sočiam, tai pavalgiusiam... Žinau kad jei gauni >200, dar galima ir apsirengt - veikia begalės skudurinų. Nakvinę taip lengvai ne rasi, bet yra nakvinės namai, šilumos trasos, землянки. Įdomu ar įmanoma dirbt gyvenant trasoje, ar miegant gatvėse? Jei būtų NORAS manau įmanoma.

Kvaišalai. Žolė, Hašišas, Kokainas, Ratai yra turtingųjų prekės - nors r kainuoja nedaug, visgi "Тройной"одеколон ar "Клей" момент yra kelis kart pigesni ir veikia geriau. Dar yra Муравьиный спирт, rašalas...

Vaikai. Gatvės žmonių vaikai negali (jei ne bus atemti iš tėvu) išeiti iš gatvės. O iš internatų keliaujama į gatves. Dažnai matau mano amžiaus vaikinus prasigerusiais veidais, kurie eina gatve su senesneis turinčiais patirties vyrukais.

Mano draugai. Padėk artimui savo. Daugelis sako kad geriau paremti savo draugus, padėti artimiesiems, suteikti jiems o ne kitiems daugiau laimės. Kas gi pasirupins taip, iš gatvės. Sako kad valstybė, jų draugai... Kiti sako kad svarbu žmoniškeji santykiai... ištiesta pagalbos ranka svetimui.

Mano sluoksnis gali būti laimingas - mūsų tevai rūpinasi mumis, ar mes patys supratome kad turim savimi rūpintis, mes turime šeimų kapitalo - socialinio garanto, ar jo siekiame, galime gauti nors kokio išsilavinimo, galime būti šelpiami valstybės nes turime pilietybę ir vietą gyventi. O kas su jais, liekančiais gatvėjė?

Truputi ankščiau maniau kad svarbiausias faktorius tautos progresui - sluoksnių lietimasis, persiliejimas. Kad valstybė kurioje žmonės neištrūsta iš ghetto, nedos nauju idėju moksle ir socialinėje srytyje. Maniau, kad Amerikai trūksta protų nes ji savo bolševizme prarado tą galymybę išvysti cowbojų pastačiusį korporačiją, ar buvusi kongresmeną nusigerinėjantį tavernoje. Per daug socialinių garantų, per daug žiaurumo. Gal ir mes tokie patys tapsime - ne žiaurus -abėjingi, leidžiatys sluoksniam užsidaryti.

nežinau ką daryti su vagšai... ar duoti jiems pinigų? reikia, mąstimo idėjų (nuo žodžio įdėti?), kitų nuspręsti. Pasysakykit, prašau.

Super man where are you???

Look in the sky - it 's a bird, it 's a plane!!!

January 5, 2004

Смешной совет

Текст песни "Короля и Шута" "Смешной совет", которая у меня записана почему-то не до конца...

Столетний шут схватил за плечи внука:
"Запомни, плут, что жизнь смешная штука!
Когда тебя беда в потоке дней найдет,
Засмейся ты тогда и все пройдет!"

Шут умирал пытаясь улыбаться
Все повторял: "Учись, малыш, смеяться!
Проблемы есть у всех, но это полный бред:
Веселый громкий смех - и горя нет!"

Вскочил пацан и следуя совету:
Смеяться глупо стал, ума как будто нету.
От этих звуков дед умчался на тот свет,
Оставив на земле смешной совет.

January 3, 2004

SQL Duombazeje saugomo medžio algoritamas jūsų teismui

Viskas anot mano kvailumo yra paprasta:
jei laikytume medį funkcija, ji galima būtų pavaizduoti IV ketvirtyje. Jei laikytume kiekvieną eilutę (duombazės) tašku, jis turėtų dvi koordinates : x ir y.
X gali būti diskretus, nes medis "nukrypsta į dešinę" tik savo kartų skaičiumi (angl. gali būti level).
Jei Y (angl. gali būti sorting_order) būtų diskretus, turėtume problemą su įterpimais - t.y. kad įterptume elementą kur norime, reikėtų didinti visų sekančių eilučių Y koordinatę. Tuo tarpu, jei Y yra diskretus turėdami dviejų elementų Y galėtume tarp jų įterpti kiek norime eilučių.. pvž. aš pasirinkau tam laipsninę rodiklinę funkciją, kurios pagrindas skaičius a, 0 Gaunasi, kad 8 baitų dėka (nedideliam medžiui galima pasirinkt mysql float tipa, o dideliam, double tipa ir būtų 12baitų), mes laimime greityje, nes nereikia juokių rekursinių funkcijų, masyvų formavimų, o išėmimas tik viena primityvi užklausa sudaryti dvimačiam masyvui.
Įterpimas, atnaujinimas max. 3 užklausos (aš saugau objektą su amsyvu sesijoje, tad man ten viena : 'INSERT...').
Trinimas viena užklausa.
Laukių jūsų komentarų, kritikos...

Links:
Algoritmas be Y anologiškumo (ne diskretumo):Работа с MySQL
Daug algoritmų: Four ways to work with hierarchial data
Nuorodą į teisingą kelią:Trees in SQL

O gi mintys atėjo pritaikant dvimatį masyva ne mano js cascading menus scriptui:)
paveiksliukas turbūt copyright www.sitepoint.com

January 1, 2004

Грандиозные планы

На следующий Новый год организую поездку в лес. У костра, без телика, без простого ежедневного быта промёрзнуть и ехать домой...

Сегодня одна погода по дороге домой стоила всего празника, которого могло бы и не быть.