« Impersonal | Main | Теперь я знаю »

Banda ir poxuizmas

Didžiausias sąmonės vystimosi momentas-laimėjimas buvo pažinimo subjektiviškumas : vienas oboulis, antras obolis, o štai tris kriaušės (nesvarbu kad viena žalia, kitą saldi, trėčia sukimijus - vistiek tris) - apybendrimas pagal vieną turimą sąvybę...
Šiandien aš einu gatve ir gaunasi savaime: štai eina forsas, štai - girtas, štai -smurfe, štai - mentas. O jei susitelkt, galima pamatyti kad forsas šypsosi, girtas eina veidu spinduliojančiu gerumu, mentas linksmas, o smurfė pikta. Aš sakau forsas ir dedu bybį ant visų kitų žmogaus savybių, aš sakau girtas ir dedu bybį į tai ką žmogus gali veikti visą gyvenimą, aš sakau mentas ir man nesvarbus žmogus - matau tik profesiją, sakau smurfė ir įžeidžiu mergaitę, dėl to kad ji apsirengusi spalvingai, bet pernelyg jauna kad būtų 'da real nigga'.
Kas sako banda-pop kultūra-mainstreamas turėkite omeny, jog jus dedate bybį ant visų žmonių savybių apart tų kurios priklauso prie jūsų bandos vaizdo. Amen.

Žinoma, galima manyti kad pavadinę kažkaip žmogų, turite tik vaizdiniui (образ) priklausančias savybės, bet, manau, su banda ši отмазка ne praeis.

Comments

mainstreemas tai nera zhmogaus apibudinimas, tai tuo metu vyraunchios tarp paaugliu kulturos pavadinimas. Todel ir sakai banda ir pop kultura. Zhmogus gi yra atskira, o vat kokia liberal centristu partija tai masinis reishkinys, budingas bruozhas nu :)

nu, gal aš perdėjau su pop kultūra.ginčijomės su tėvu, jis daug kalbėjo apie bandą ir быдло, todėl ir įsiaudrinome. visgi, atrodo, tema ta pati...
Pop kultūra, manau, nėgali būti kultūros apibudinimas, nes ji laabai įvairiai pasireiškia ir tas apibendrintis faktas yra per siaurus... pvz. jei laikyt kultūra tik muziką ir drabužius (imho taip negalima), tai visi panašūs, o jei kalbėti apie pasaulio suvokimą, vertybes, knygas, понятия, bendravimą, pomėgius tai besiklausantis tų pačių руки вверх gali labai skirtis. Manau, va taip kabindami tą pop kultūra, užmišame apie kitas tų žmonių vertybes.

mainstream'as-nemainstream'as...tai, kas dabar popsas, masinis produktas, banalybė, prieš 10-15 metų buvo underground'as, naujovė, alternativumas...
taip, yra visuomenėje tokia problema: žmogų vertina pagal išvaizdą, amžių ir dar pagal tūkstančius čiort znajet iš kur atsiradusių kriterijų...
šnekant apie muziką(my favourite topic...:D)
visada stebiuosi, kaip neišsilavinę, kvaili, riboti žmonės gali klausytis tos pačios muzikos kaip ir...niu, jūs mintį pagavot, ane?(jei nepagavot-metu dar kartą, gaudykit...;)))
tikriausiai čia nagučius prikišo bandos jausmas...
būti bandoje nėra blogai, tik jau reikia atidžiau rinktis tą bandą, bo jų įvairių būna...
ir bandoj esant, nereikia pamiršti, kad kiekvienas iš mūsų-atskiras individas...eilinis neeilinis...
:)


o gal nereikia bandos... gal išvis pamirškime kad tokia yra ir tiesiog galvokime patys už save, ir už mylimuosius...

už mylimuosius? gal tai ir gerai...bet ar tau patiktų, jei žmogus, tegu ir mylintis tave, už tave galvotų?... manau, kiekvienas turi tam tikrų
pomėgių, interesų. Pagal tas savybes žmonės buriuojasi į grupes:bendrauja, išsako savo mintis...

patiktų:) Одна голова хорошо, а две лучше!:P а три...
понимаешь, сама загвоздка в том, что пусть они собираються, но причислять кого-то к определенной групе, по его (человек) свойствам) глупо так человек очень отличается от образа (который соответствует группе) в твоей голове... вот я и говорю что когда кто-то характеризует кого-то он часто обижает характеризуемого:)

o /me paranojiškai bijo žmonių. išvis, pastaruoju metu pradėjo bloga nuo jų darytis. beabejo yra keletas žmonių, nuo kurių nebloga, bet einant gatve arba važiuojant trūliku man nuo jų bloga.