Apie

Kolektyvinė mokslo, technologijos bei socio naujienų kaupimo vieta ir smagumai pertraukoms.
Kon[tra]cepcijos nera.

Skyriai

Politika archyvas

March 3, 2008

preved ze medved!

kaip žinia, rusijos rinkimus laimėjo d. medvedevas.
po lj vaikšto linksmos istorijos apie biliutenių gadinimą: šeimyniškas medvedų paišymas, krylovo pasakėčia, balsavimas už cthulhu. daugiau kreatyvo - čia.

via odalizka.

December 4, 2007

Mirtinas badas Ukrainoje

1930-1933 Metais Sovietų Sąjungoje vykstant kolektyvizacijai, Ukrainoje buvo ypač griežtai renkamas derlius. Apskaičiuota, kad dėl maisto trukumo per šį laikotarpį mirė arba negimė apie 4,5 mln. žmonių.

Skaityti toliau...

December 3, 2007

protiv vsej strany

apie rinkimus rusijoje rašo svoboda ir bbc.

kadangi esmė aiški ir taip, nebeskaitau ilgųjų straipsnių. geriausia situacijos iliustracija - trumpas lj įrašas, apie tai, kaip šešiametis vaikas paskelbia boikotą tėvams. priminė, kaip augant tarybiniame minske vieną kartą poliklinikoj man į kortelę įrašė "sulėtintas protinis vystymasis", nes nežinojau nė vieno eilėraštuko apie leniną. įrašas, berods, galioja iki šiol :)

via odalizka.

October 28, 2007

politika ir warcraftas

dailygaming praneša apie tai, kaip kiniečių disidentus verčia visą dieną žaisti warcraftą ir uždirbinėti auksą, kuri pardavimo lėšos nugula į armijos iždą.
na ok, čia hoaxas :)
o iš tikrųjų nuo spalio kinijoje ribojamas laikas, kurį leidžiama be pasekmių praleisti online žaidimuose ir geimeriai bus verčiami daryti bent penkių valandų pertraukas.

June 15, 2007

Lietuvos vaikai gražiausi: pt.2

Follow up.

June 12, 2007

preved, albania!

atvykęs į mažą miestelį albanijoje, g. bushas buvo sutiktas kaip herojus, tačiau besidžiaugianti minia jam mikliai pavogė laikrodį, atrodo.

June 9, 2007

Lietuvos vaikai graziausi

paskaitykite airių komentarus

May 29, 2007

kiberkaras Estijoje?

Ar NATO rūpinsis savo narių kibererdvės saugumu?

May 21, 2007

Erotikiška "Prieš visus" rinkimų kampanija

Viena interesų grupė nusprendė įgyvendinti demokratišką galimybę balsuoti prieš visus.
Įdomus yra būdas, kurį jie pasitelkė. Viena interesų grupės atstovė pasivadinusi Tania Dervoux, pozavo "partijos" plakatams nuoga, o rinkybinis pažadas buvo 40'000 blowjobs ir filmas apie meilę, draugystę, bei "kitą šudą".

Norint būti pamolintam reikėjo užregistruotis, o užsiregistravę gaudavo nuorodą į filmuką: http://www.movielol.org/performance.php?name=Vladimir . Virtualūs balsai už partiją, virtualus apdovanojimas.

Mane labausiai stebina į kokį postmodernų (atrodo, kad tikrai tinką) kamuolį tai susipinė: Demokratija, Erotiškumas, Oralinis seksas, Tautinės kalbos nemokanti emigrantė, Bušas, Nelygios teisės, bei "kitas šūdas".

Kampanijos svetainė
Įrašas wikipedijoje
Įrašas habr.ru


November 13, 2006

nepagaunamasis

legenda apie nepagaunamą bagdado snaiperį, kuris iššauna tik vieną kartą, kitoje rankoje laikydamas vaizdo kamerą.
primena čečėnijos karo laikų istorijas apie žiaurias lietuves snaiperes baltomis pėdkelnėmis.

October 22, 2006

Atsarginė Lietuva

Tarpukario gyveno toks galvotas dėdė Kazys Pakštas, katras buvo geopolitikas ir geografų draugijos prezidentas.
Vienas iš jo sugalvotų projektų vadinosi Dausuva - numanoma lietuvių kolonija kur nors Brazilijoj, Angoloj, Madagaskare, Britų Hondūre arba Bahamų salose.
Gal ir nieko tas Britų Hondūras būtų buvęs, Jamaika netoliese, piratinės istorijos, tik bėda bananai vietoj bulvių.

April 20, 2006

Vokietija atveria duris istorijai

Vokietijos vyriausybė sutiko paviešinti archyvus apie 17 milijonų Holokausto aukų likimus.

Apie 50 milijonų dokumentų yra laikomi Bad Arolseno miesto archyvuose, kurie ligi šiol nebuvo prieinami plačiai visuomenei.

International Herald Tribune

April 6, 2006

londone sulaikytas pankroką niūniuojantis žmogus

anti-terorizmo tarnyba sulaikė lėktuvo skrydį ir areštavo the Clash "london calling" dainavusį vaikinuką.

January 31, 2006

Kaip galima panaudoti pasą

Va ką sugalvojo Rusijos informacinių technologijų ministerija. Trumpai reziumuosiu: norint prisijungti prie interneto reikės pateikti paso duomenis. Priminsiu, anoje valstybėje įstatymas kovojantis su banditizmu neatšauktas, vadinasi kiekvienas privalo registruotis gyvenamoje vietoje, kitaip gali būti paskelbtas valkata (Бомж)

January 21, 2006

propaganda

1918 metų Amerikos propagandinės nuotraukos, kuriose dalyvavo 18 000 karių.

November 8, 2005

Neramumai prancuzijoje ir netik

Prisimenate "13 rajoną"?

Per pastarasias dienas, o tiksliau audringą lapkričio 5, kilo neramumai, prasidėjo rasistiniai svaičiojamai, sakoma "kultūrų susidurimas", sakoma "Socialistinėje Europoje" trūksta pagalbos vargšų vaikams. Prancūzijoje, kur didesnę dalį vargšų rajonų gyventojų sudaro turkai, palestinėčiai ir afrikėčiai, tuose rajonuose puolami policininkai. Veiksmas vyko per Ramadano pabaigą ir vėliau. Prancūzijos ministras Juos pravardžiojo atmatomis.

Keista, kad taip mažai info per MassMedia ir Wikinews. Keista, kad paaiškėja, jog policininnkų automobilius panašiose rajonuose degina ir Danijoje, ir Norvegijoje.

UPD: Dar puikiau, Prancūzijos policinikai gavo teisę leidžiančias įsibrauti į privačias valdas, turint įtarimų kad ten saugomi ginklai (kaip kad Nexon legacy leido)

wikipedia, Indymedia

Daug nuorodų rusų kalba:

Skaityti toliau...

October 3, 2005

Killdozer

ką padarė vienas USA pilietis, kai taikūs bendravimo su valdžia būdai nedavė peno. problemos esmė smarkiai primena vilnių.

via crao.

July 22, 2005

An informed public is a safer public!

sako arizonos valstija naujajame nacionaliniame seksualinių nusikaltėlių registre.


This Web site is provided as a public service by the U.S. Department of Justice ("the Department"). Using this Web site, interested members of the public have access to and may search participating state Web site public information regarding the presence or location of offenders, who, in most cases, have been convicted of sexually-violent offenses against adults and children and certain sexual contact and other crimes against victims who are minors. The public can use this Web site to educate themselves about the possible presence of such offenders in their local communities.

July 7, 2005

No more patents no more

Atrodo baigsis nuobodžios kalbos apie ES software patentus.

July 5, 2005

Tesėdamas pažadus

Šikna prasivėrė, šikna prarys visus.
http://www.wired.com/news/digiwood/0,1412,68059,00.html
http://slashdot.org/article.pl?sid=05/06/30/180224&tid=95

Keistai skamba tas 12 nacijų sukilimas. Nacijų greičiauisiai niekas ir neklausė, o nacijų (suverenių tautų, delegavusių savo galias valstybei) atstovus sodins. Nesiūlau anarchijos. Bet klausimų kyla.

EFF ir Grokster'o byla

Electronical Frontier Foundation kovoja už programuotojų teisę kurti įvairias bendro pobudžio programas.

Grokster
kompanija buvo apkaltinta sukurusi programinę įrangą skaitinančią piratavimą - Grokster P2P tinklą. Jei ši byla bus laimėta (dabar ją nagrinės Aukščiausias JAV teismas), pavojus gresia tokių daikčikų kaip iPod, įvairiausių įrašantčių MP3 grotuvų gamintojams.

1, 2 Interviu su dviem EFF atstovais (per /.) atskleidžiantys esamą padietį

Skaityti toliau...

June 28, 2005

censorware

censorware - tai programos, filtruojančios interneto turinį ir "didinančios darbuotojų produktyvumą" bei "pašalinančios nelegalių veiksmų pavojų".
skamba grėsmingai, bet štai keletas linksmesnių vietų, radau šįryt.

nuostabi boing boing istorija - kaip apeiti Msn Spaces filtrus ir susikurti septynis bjauriai pavadintus blogus.
vienas rimčiausių censorwaro gamintojų su nelabai rimtu saitu, cybersitter, eina pakankamai toli:
Now records all Instant Messenger chat conversations for AOL (AIM), and Yahoo Messengers. Now you can know who your kids are chatting with to ensure that they are not communicating with strangers.
štai kaip karštai playboy nori būti blokuojamas. nors puslapis atnaujintas 2003-siais...
šiaip man visa tai - neturiu omeny interneto blokavimo, tarkim, irane, maldyvuose ar antrosios kinijos sienos - primena tendenciją netikėti savo galva. baumano "safety and certainty" vs. "security" tūsas, atsimenat?



June 21, 2005

nagasaki report

Po to, kai JAV 1945 rugpjūčio 9-ą numetė atominę bombą ant Nagasakio, pirmasis į miestą įžengęs žurnalistas buvo amerikonas Džordžas Veleris. Jis parašė keletą straipsnių apie tai, ką pamatė mieste, tačiau Okupacinių pajėgų štabo cenzoriai neleido jų išspausdinti.
via warrenellis.

American George Weller was the first foreign reporter to enter Nagasaki following the U.S. atomic attack on the city on Aug. 9, 1945. Weller wrote a series of stories about what he saw in the city, but censors at the Occupation's General Headquarters refused to allow the material to be printed.

June 2, 2005

paranoia 2: cinizmas

Užsipatentavus serializavimą į XML, galima XML'o pagrindu kurt atvirus standartus, kurių naudojimas pažeis katik užregistruotą patentą.

May 30, 2005

paranoia

Intel paskelbė, kad įdiegia DRM (digital rights management ) sistemą į savo naujausius dual-core Pentium D procesorius ir kartu su juo naudojamą 945 čipsetą. Ši technologija turi uždrausti bet kokį nelegalų apsaugotos medžiagos kopijavimą ar platinimą , kuris bus užtikrinamas jau ne softo, o hardware pagalba.
Naujuosiuose 945 čipsetuose taip pat bus įdiegta AMT technologija, kuri leis nuotoliniu būdų formatuoti ir išjungti kietuosius diskus, perkrauti sistemą nepriklausomai nuo naudojamos OS.
http://www.digitmag.co.uk/news/index.cfm?NewsID=4915.
Via http://www.system-admins.net/.


Na o viena tokia užatlantės kontora užpatentavo programinių objektų vertimą į XML ir atgal.