Apie

Kolektyvinė mokslo, technologijos bei socio naujienų kaupimo vieta ir smagumai pertraukoms.
Kon[tra]cepcijos nera.

Skyriai

 

May 30, 2005

Politika: paranoia

Intel paskelbė, kad įdiegia DRM (digital rights management ) sistemą į savo naujausius dual-core Pentium D procesorius ir kartu su juo naudojamą 945 čipsetą. Ši technologija turi uždrausti bet kokį nelegalų apsaugotos medžiagos kopijavimą ar platinimą , kuris bus užtikrinamas jau ne softo, o hardware pagalba.
Naujuosiuose 945 čipsetuose taip pat bus įdiegta AMT technologija, kuri leis nuotoliniu būdų formatuoti ir išjungti kietuosius diskus, perkrauti sistemą nepriklausomai nuo naudojamos OS.
http://www.digitmag.co.uk/news/index.cfm?NewsID=4915.
Via http://www.system-admins.net/.


Na o viena tokia užatlantės kontora užpatentavo programinių objektų vertimą į XML ir atgal.

« opencola | pirmas puslapis | paranoia 2: cinizmas »

Komentarai (3)

nū.... ir gerai daro įdiegiant tokią technologiją..nebeliks piratų..nors manau apeis ir tą..bet vistiek..padaugės mažir Atviro Kodo OS vartotojų (:

"kuri leis nuotoliniu būdų formatuoti ir išjungti kietuosius diskus, perkrauti sistemą nepriklausomai nuo naudojamos OS".

apdeitinsies windozę, mikrosoftas ras kažko negero pas tave, paims ir suformatuos hdd.

opensursas ir beliks vienintelė išeits. tik kažki kaip su patentais.

paskaicius pasklinda didelis duju burbulo kvapas. viso labo tik kontroleris su sava operacine sistema neprienama (salyginai) vartotojui. cia taspat kaip ir su naujos kartos nenulauziamais imobilaizeriais. na galbut kazkiek sumazins nelegaluma bet labaiu tik leis gudresniem uzsidirbt. panasiai dabar su "bepildomu" rasalo kaseciu mikroschemom.