Apie

Kolektyvinė mokslo, technologijos bei socio naujienų kaupimo vieta ir smagumai pertraukoms.
Kon[tra]cepcijos nera.

Skyriai

Pasaulis archyvas

May 29, 2008

eat me some wikipedia!

iš pradžių žiūrėti vaizdą čia.
po to skaityti vieną hipotetinį paaiškinimą čia.

:)

March 3, 2008

preved ze medved!

kaip žinia, rusijos rinkimus laimėjo d. medvedevas.
po lj vaikšto linksmos istorijos apie biliutenių gadinimą: šeimyniškas medvedų paišymas, krylovo pasakėčia, balsavimas už cthulhu. daugiau kreatyvo - čia.

via odalizka.

February 21, 2008

meet the world

brazilų menininkas naudoja valstybių vėliavas kaip būdą parodyti, su kokiomis jos susiduria problemomis.

December 6, 2007

kegadoru

weird asian news rašo apie naują tokijaus madą - mergaitės apsibintuoja ir užsideda raiščius ant akių, kad sukeltų gailestį ir patrauktų vyrų dėmesį. nauja medicinos seselių fetišo versija?

o taip pat: yamamba - negyvai įdegusios japonės baltais plaukais, šiaip freakiškos mergaitės ir ilgelesnis straipsnis apie tokijaus trendus.

November 25, 2007

aukščiausias pastatas europoje

atrodo, cc galėjo rašyti, bet neradau, apie gazprom city.
užtat sekantis aukščiausias europos pastatas bus federacijos bokštas maskvoje. su aukščiausiu pasaulyje špiliu ir stikliniais liftais. jau pradėtas statyti, baigsis 2009-ais.
federation.jpg
lebedevas ir co. darė oficialų puslapį, kuriame galima pasižiūrėti, kaip atrodys pastatas ir jo apylinkės per artimiausius šimtą metų. bonusas - galima nueiti į ekskursiją statybose.

October 28, 2007

politika ir warcraftas

dailygaming praneša apie tai, kaip kiniečių disidentus verčia visą dieną žaisti warcraftą ir uždirbinėti auksą, kuri pardavimo lėšos nugula į armijos iždą.
na ok, čia hoaxas :)
o iš tikrųjų nuo spalio kinijoje ribojamas laikas, kurį leidžiama be pasekmių praleisti online žaidimuose ir geimeriai bus verčiami daryti bent penkių valandų pertraukas.

June 14, 2007

zimbabvės kolapsas - už pusės metų

jau dabar infliacija zimbabvėje siekia 3700%, dvigubai išauga kas mėnesį ir 2007-ųjų gale gali pasiekti 512000%. galvojama, kad ekonomika/energetika/komunalinių paslaugų/policijos sistemos sugrius metų gale, tuo tarpu prezidentas žlugdymu kaltina Vakarų sąmokslą.

June 11, 2007

pats didžiausias organizmas

oregono valstijoje JAV užaugo didžiulis požeminis grybas, kuris užima tiek ploto, kiek 1600 futbolo aikščių. jis maitinasi išleisdamas ilgus čiuptuvus, kuriais įsisiurbia į medžių šaknis ir juose parazituoja.
černobylio reaktoriuje taip pat rado grybelį, kuris sugeba paversti radioaktyvią spinduliuotę energija taip, kaip augalai ima energiją iš saulės šviesos. mokslininkai sako, kad galbūt astronautai tolimose misijose galėtų maitintis tokia mase.

March 8, 2007

Keisčiausios pasaulio skulptūros

Stranges statues around the world
Čia yra keisčiausių pasaulio statulų galerija (savaime aišku, kaip blog'o įrašas). Jų nėra daug (vos keliasdešimt). Manau, kad reiktų nusiųsti ir Vilniaus angeliuką riedutininiką (jeigu jis ten dar sėdi ,)

March 7, 2007

tokyo dreams

šį vakarą mano paieškos raktas buvo "tokyo butcher", bet radau ne tai, ko reikia, o visokius trupinius.
(a) papasakojimas apie japoniškus naujųjų metų žaidimus. su istorijom:


There is very little space and there are many electric wires in the sky in Tokyo now, so it's difficult to find a place for flying kites and manychildren don't know how to fly them now.

(b) vasarą vyksta fejerverkų šventė, prieš kurią išleidžiami atvirukai su elgesio patarimais:


Examples of good manners include taking public transportation, taking one’s trash with them, and using the bathroom before you go to the festival, etc. The one I’ve scanned above I thought was particularly cute. It says (roughly) “Be sure to praise equally both the fireworks and your lover as ‘beautiful’.”

(c) hello kitty quiz. atspėk, ką reiškia kiekviena kitty, o tada paskaityk atsakymus.
kitties.png
(d) chiboje kažkada buvo pastatyta didžiausia pasaulyje uždara slidinėjimo trasa. po vienuolikos metų ją nugriovė ir toje vietoje žemė dar ilgai buvo padengta baltom dulkėm, pasakoja sugriovimo fotografijos.
(e) ir dar kelios atsitiktinės kartinkos apie chibą, for those who know: (1) (2) (3) (4) (5)

January 18, 2007

Ténéré medis

pasakojimas apie akaciją, augusią prie šulinio dykumoje - tai buvo vienintelis medis, kada nors pavaizduotas 1:4,000,000 mastelio žemėlapyje, ir vienintelis medis 400 km spinduliu. 1973 metais girtas sunkvežimio vairuotojas sugebėjo į jį įvažiuoti - dabar vietoj jo yra tai.

via digg

September 11, 2006

Šiukšlių elektrinė

USATODAY.com - Florida county plans to vaporize landfill trash -- naujoviška technologija deginamos šiukšlės virs elektra, asfaltu ir garais :)

man, kaip inžinieriui, patinka techninis sumanymas, o kaip vadybininkui -- visiškas iš šiukšlių gautų daiktų pardavimas.

[via /.]


August 4, 2006

Vorkuta theme park

ГУЛАГ revisited

OMG, SF is now?!

"Tour companies already offer the chance to work as a Volga boatman in their holiday - literally by pulling a barge along the famous river - or to undergo basic military training overseen by veterans of the Chechen wars."

April 21, 2006

Yu-Mex

Kai Jugoslavijos vadas Tito susipyko su Stalinu ir viskas iš SSSR tapo uždrausta, tame tarpe ir kinas, jugoslavai ėmė ieškoti pakaitalo. Juo tapo Meksikietiški filmai, taip pat garsiai rėkę apie revoliuciją. Jugoslavai užsivėžino ir pamilo viską, kas meksikietiška: atsirado gausybė neva meksikietiškų grupių ir atlikėjų.

February 14, 2006

Worldpressphoto nugalėtojai

2006 ir ankstesnių metų nugalėtojai

January 22, 2006

veni, vidi

artiomo lebedevo kelioninis dienoraštis.
konvencionalūs vakarai - niekis, rekomenduoju viską, kas į rytus nuo maskvos. rusynas - tolimieji rytai - vidurio azija. nors visur yra smagaus - prakrizenau gerą dalį paryčių.

August 28, 2005

pora japonijos gabaliukų

japanese vending machines - netvarkingas puslapiukas apie tai, kokių šyzovų pardavimo automatų galima rasti japonijoje.
bei nacionalinis japonų herojus ultraman - 40 metrų aukščio 35000 tonų sveriantis ateivis iš Šviesos Šalies planetos.

July 20, 2005

nü shu

nushu.jpg
nü shu - kalba, vartota Hanamo provincijoje, Kinijoje. mokslininkai nežino jos amžiaus - vieni teigia, kad nü shu yra kelių tūkstantmečių senumo, kiti - kad kalba atsirado maždaug XVIIa. kalbą vartojo ir plėtojo tik moterys, todėl vyrai jos nesuprato. nü shu kūrėsi ir vystėsi vietinių moterų dainose, pasakose ir poezijoje.
2004 metų rugsėjo 20 dieną nü shu mirė.
Crossing Gender Boundaries in China: Nüshu Narratives - įtikinantis, visai neradikalus straipsnis apie nü shu socialinę reikšmę konfucianistinėj Kinijos visuomenėj.

May 2, 2005

tokelau

internetinis panamos ekvivalentas - nemokamų top-level domenų šalis.
domenai nemokami, kadangi taip nutarė pasitarę su Senolių Taryba.
randasi čia, yra 10km2 ploto.

I went to Olohega, ate the pale coconut there
Ha malomalo hahau, ha malomalo hahau
I went to Fakaofo, ate the rich coconut there
Ha malomalo hahau, ha malomalo hahau
I went to Nukonunu, ata nonu fruit there
Ha malomalo hahau, ha malomalo hahau
I went to Atafu, ate skipjack there
Ha malomalo hahau, ha malomalo hahau

[upd]: pagrindinė tokelau eksporto prekė: nuostabūs pašto ženklai.