Apie

Kolektyvinė mokslo, technologijos bei socio naujienų kaupimo vieta ir smagumai pertraukoms.
Kon[tra]cepcijos nera.

Skyriai

 

November 8, 2005

Politika: Neramumai prancuzijoje ir netik

Prisimenate "13 rajoną"?

Per pastarasias dienas, o tiksliau audringą lapkričio 5, kilo neramumai, prasidėjo rasistiniai svaičiojamai, sakoma "kultūrų susidurimas", sakoma "Socialistinėje Europoje" trūksta pagalbos vargšų vaikams. Prancūzijoje, kur didesnę dalį vargšų rajonų gyventojų sudaro turkai, palestinėčiai ir afrikėčiai, tuose rajonuose puolami policininkai. Veiksmas vyko per Ramadano pabaigą ir vėliau. Prancūzijos ministras Juos pravardžiojo atmatomis.

Keista, kad taip mažai info per MassMedia ir Wikinews. Keista, kad paaiškėja, jog policininnkų automobilius panašiose rajonuose degina ir Danijoje, ir Norvegijoje.

UPD: Dar puikiau, Prancūzijos policinikai gavo teisę leidžiančias įsibrauti į privačias valdas, turint įtarimų kad ten saugomi ginklai (kaip kad Nexon legacy leido)

wikipedia, Indymedia

Daug nuorodų rusų kalba:

http://www.livejournal.com/users/loktev/48663.html
http://www.livejournal.com/users/maroussia/105547.html
http://www.livejournal.com/users/bgmt/147339.html
http://www.livejournal.com/users/mbla/141177.html
http://www.livejournal.com/users/catpad/236560.html

« Andrei Bouzikov | pirmas puslapis | The Museum of Anti-Alcohol Posters »

Komentarai (23)

O per televizorių rodo pižonus, kurie "tik nori ramiai gyventi".

lr kasdien ta pati su naujais skaiciais paraso, bet siandien pirmam sakini jaunuolius ivardijo anarchistais, nors dazniausiai ivardija jaunuoliais, ir tik karta per ilgiau nei savaite stipriai vare ant emigrantu ir kaltino butent juos.

Automobilius simboliškai padegė Belgijoj ir Vokietijoj. Danijoj gi, įdomiausias atvejis, nežinau, kiek tuo galima tikėt, bet musulmonų paaugliai atvirai paskelbė 'ši teritorija priklauso mums'. Antram pagal dydį mieste;)
O šiaip ghr, multikultūriniu žemynu dar galima tikėt, bet multikultūrine valstybe Europoj? Protu nesuvokiama sintetika.

labai gerai, kad spausdinami pasisakymai liudininkų, kurie tiesiog apsakė savo matytus, girdėtus, jiems pasakytus dalykus. todėl man patiko antras UK indymedios straipsnis, o papiktino/nuvylė pirmasis - ašaringasis. palyginus liudininko informaciją su oficialia linija bet kas gali pasidaryt savas teisingas išvadas, nes aiškesnės preštaros neįmanoma rasti.dėkoju už linkus.

Ale wikipedijos straipsnis "2005 French civil unrest" tikrai daug pasako...

so far so close, fraze is wim wenderso filmo. paryzius yra cia, siandien vilniuje. tik dar nepratrukes. bet tuoj savo rankom nesiu cigonams, snipiskiu, paneriu gyventojams molotovo kokteilius, kad ismaltu musu visu masinas vilniuje. nebetikiu, kad cia, vilniuje dar galima konstruktyviu dialogu isspresti visiskai teisiu pazeidimus, kai ne tik kad nera padaryta viskas, kad tie zmones turetu tas pacias galimybes, bet dar priedo ju namai yra griaunami ir deginami. taip, tabore chebra su vaikais gyvena situo oru po celofano skiautem...........savivaldybes paliepimu. nezinau, kaip gyvena dabar ta moteris, kurios namas buvo padegtas snipiskese... per daug silta jai matyt neturetu buti. meldziuosi, kad mus, visa sita patogiai isitaisiusia ir tyliai stebincia minia istiktu maras karas badas ir visos imanomos baisybes, kad atsivertu akys.

enc>>>> Amen!

tik va nelabai suprantu prie ko cia prancuzu riauses ir anarchizmas...
Primena saltojo karo propaganda, kur visi kitaip mastantys buvo "komunistai". nors nevienas apie tikra komunizma ne velnio neismane nei is vienos nei is kitos puses. Dabar gi anarchizmas-blogio isikunijimas. na taip apsiseilejusiems liberaliuksciams jis neparankus.. debilu gaujos valdo valstybes. tai ko noret? anksciau ar veliau neramumai kazkur "civilizacijoje" turejo prasideti. ir visai ne del anarchizmo ar jo ideju, o del to kad UZPISA. Uzpisa tas pats karas "vardan taikos ir demokratijos" ir badas ir nepriteklius vardan dar vieno milijono i korporacijos boso kisene. Bloga...

candycactus - mes jau pakeliui. atskrido paukščių gripas... what next?

candycactus: muahaha. welcome to the _real_ world, ką daugiau aš galiu pasakyti. dar niekada neteko matyti kad naivumas perspjautų cinizmą.

ir kalbėk už save. nes aš, ačiū, gal dar be maro pagyvensiu.

hehe prancūzai prisizhaide - slapta imperija, ir visiems diriguos taisykles. Socialistu ishgamu valstybe, kur valstybe svarbiau net už seksą. O ko norėt ? Vienintelė liberali valstybė Europoj išliko GB, kur net sqouteriai saugomi istatymishkai (jos Didenybes teismo nurodymu)
O tiem, kas nori dėl teisybes kovot svetima turta naikindami vieta pas zapatistus. Jei labai norit galiu one way ticket nupirkt, bet jei ten nepatiks ir grishit - mokesit trigubai. Ba tenykshczhai dyleriai uzh propaganda moka ...
P.S. norit pasauli pakeist humanistishkai, pradekit slaugyt serganczias kaimynes bobutes. Jei norit papist prota - eikit i politikus.

ai, nu, gal "mes" su visu savo cinizmu ir žinojimu galim leist kitiems kažką daryti? dažyt dviračių pašiūres savaip? jei kažkam rūpi tai, kas "mums" px, ir tas kažkas daro veiksmus ir kasa savo griovelį, tai gal ir gerai?
juk patys atsimenat, kaip nepochuj buvo softwaro patentai ir tą giluminę nervatriopkę, kad visiems kitiems dzin.
ir įsivaizduokit retoriką bloguose, kai kriminalizuos opensoursą.
ir kaip nesmagu bus, kai kas nors atėjęs pasakys "o ko jūs tikėjotės?" :)

lokyz: nusisneki.
nebent del squatteriu kazkiek zinai, bet pagal si kriteriju olandija labiau liberali salis, nes ten istatymai palankesni squatteriams.

dar - as noriu bilieto. ziemos atostogoms - tinka?

p.s. nori issiliet - i tulika, prasom. nori papist prota - pas kaimyna.

Lokyz, turiu prašymą: o gal galėtum dabar aiškiai vienu sakiniu suformuluoti trūkstamą teiginį, kurį grindi pabirais savo komentaro sakiniais? nes neaišku nei man, nei manau visiems kitiems, kas norėta pasakyti.

xdirtx, prašyčiau, atvirkščiai - argumentų abiems pateiktiems teiginiams.

kai abu išmoksit šitą daryti, gal ir flejmai subręs iki kultūringų diskusijų lygių. bus smagiau :)

beje, mano nuomone, loading posto formuluotė yra pakankamai informatyvi ir įvairiapusiška.
man patinka, kad ėmiau ir apie pasaulio įvykį sužinau ne iš belentkur, o iš CC.
ačiū.

opit: btw, kai kriminalizuos opensoursą jokios retorikos jokiuose bloguose neliks, nes internetas mirs. per vieną naktį. kiek pasaulio, įskaitant šitą skylę, sukasi ant apache? :)

xdirtx - paaiškinu pasiūlymo esmę. bilietą perku tik tuo atveju, jei isvaziuoji ir ten pasilieki suvisam. Ash ne turistine kelione siulau, o būda patvirtinti savo deklaruojamas iveiksmais.
Jei griši (tarkim per metus) - atiduosi trigubai tiek kiek išleidau bilietui pirkti. Gali tai vadinti lažybom, jei patinka. Arba reality check.
*pasiulymui yra papildomu salygu - pirmoji, notaro patvirtintas tevu sutikimas. nenoriu pagarset kaip zmoniu traffikeris.

lokyz: parasyk man i maila, aptarsim smulkiau.

ktb:
lokiui tai atsakau, nes su juo si retorika jau ganetinai issemta yra. kelis kart mes buvom susitike virtualiojoj erdvej ir pilstemes argumentais bei pykciu. niekas is to nepasikeite. nei mano, nei jo nuomone. tik siaip praradom nervu.
dabar pamates vel jo neraislia nesamone komentara apie ta pati ir net nauduojant tuos pacius issireiskimus, tai nesinori vel su juo badytis teorijos ragais, nes tai galu gale neproduktyvu.
dead rethorics.

+ man truputi keista, kad tau patiko suzinot tokia naujiena per CC. nes pries tai buvusios 'politines' naujienos tau nelabai patikdavo. galbut jos neturejo tiek nuorodu, kaip sita, bet ar tai yra vertinimo ekvivalentas?

CiaPat: kazkada draugo pasiulyta ideja apie 'politini' CC analoga man patiko, o neseniai dar ir drauge paparino, kad tai gera ideja.
padarom? (pasake 'the most advanced in computers' komentatorius;)

Del nerislumo tai czia jau skonio reikalas. Turiu tokia beda, koncentruoti minti iki tabletes dydzio. Nemegstu daugzodziavimo, tad bala nemate, si karta neaiskinsiu ka kuris zodis turi reikst.
O del provokaciju - tai net gaila, kad tiek pinigu neturiu - o tai isties nupirkciau ta blieta ;>

xdirtx: politiniai pranesimai nepatikdavo ir man, bet ne del to, kad jie su politiniai, o todel, kad jie buvo neinformatyvus ir neargumentuotai subjektyvus.

io, politikai iš esmės čia ne vieta, ir jeigu bus koks nors CC-style kampas politikai tai iš čia visa politika skris mikliai :)
bet šitas pirmas vykęs postas, nes paaiškinta kas prie ko, pakanka nuorodų ir iš tikro kažką sužinojau.

Ghm, kažkaip pražiopsojau galimybę įsukti eilinį fleimą.
Marchius, drąsiai rėži, tarsi žinotum kas yra tikrasis komunizmas:) Tai gal pasidalink šia paslaptimi, paslėpta nuo vienos ir kitos puses bet atverta tau ? ba kažkaip atsimenu perestrojkos laikais, kai TSKP pareiškė kad jie jau žino kas yra tikrasi komunizmas - tai Lenino priesakai (pasuflreuosiu, proletariato diktatūra etc.)
Čia biški dėl retorikos: jei visi apsiseilėję liberaliūkščiai debilai, tai tamsta turbūt minties galiūnas, Rusijos demokratijos tėvas ?
O dėl anacrhizmo tai kaip čia pasakius - per pastaruosius du šimtus metų šios ideologijos atstovai pagarsėjo tik bombų mėtymu ir nuolatiniu konfliktų kurstymų, pasibaigiančių pilietiniais karais, o pastariaisai metais išdaužytom vitrinom ir sudegintais automobiliais. Tad nenuostabu kad tai kelia paniką.
Kita amžina kovotojų už kitų lamę ir ateitį bėda - pamiršta jie pasiklausti, ar tie, dėl kurių laimės kovojama tokios laimės nori (nekalbant apie tai, ar suteikia jiems tokius įgaliojimus). Kol tokio sutarimo nėra gaunasi daugybė nesamoniu, o visos revoliucijos baigiasi revoliucionierių tarpusavio išsiskerdimu, kurio metu nukenčia ženkli dalis gelbėjamųjų. Va iš kur panika ir nemeilė - iš istorinės atminties. Jau nekalbant apie tai, kad daugelis šiuolaikinių anarchistų nelabai brandaus amžiaus žmonės, linkę į akivaizdžiai maksimalistinius perlenkimus ir generalizacijas (žr. į marčiaus pareiškimą), kurie praeina kiek paūgėjus.
O "prancūzai" dėl gero gyvenimo siauteja - ba nebereikia arti kad pragyventų, išmistų (ačiu socialistams). O vat savirelizacijos neišmokę (o ir negali išmokti, ba niekam imigrantai ten neįdomūs, nuo pat imperijos laikų, antra vertus sedi kaip kacziukai narve - valstybe ir pašeria ir aprengia, tik kad nekiauksėtų)- na tai ir smaginasi kaip moka, anot Lacano nuoga subine rodo tetušiui-valstybei. Ir anarchistus primena nes bvesismagindami "bombas" mėto. Paprasta, ar jei laiau patinka, biurgeriška logika.
Tad susirūpinkite įvaizdžiu, "tikrojo komunizmo" apologetai.

Lokyz, ad hominem nesiskaito. try again :)