Apie

Kolektyvinė mokslo, technologijos bei socio naujienų kaupimo vieta ir smagumai pertraukoms.
Kon[tra]cepcijos nera.

Skyriai

 

April 20, 2006

Politika: Vokietija atveria duris istorijai

Vokietijos vyriausybė sutiko paviešinti archyvus apie 17 milijonų Holokausto aukų likimus.

Apie 50 milijonų dokumentų yra laikomi Bad Arolseno miesto archyvuose, kurie ligi šiol nebuvo prieinami plačiai visuomenei.

International Herald Tribune

« kompiuteriai ir jų herojai pašto ženkluose | pirmas puslapis | Yu-Mex »

Komentarai (8)

Ir kas dabar bus? Vėl prasidės knisimasis po praeitį, kurios, kaip kažkam nedaeina, nebesugrąžinsi, ir nupirdijusių diedukų tampymas po teismus?

Merei: nieko nebus, bet jei nenori, kad toks pats ar panasus dalykas vel atsitiktu, reikia ir po praeiti pasiknisti. Ar galvoji, kad viskas nuostabu, kas buvo tas prazuvo ir to niekad daugiau nebus? Tai butent del tokio galvojimo ir nenoro mokytis is ne savo klaidu genocidai ir kitos nesamones istorijoje kartojasi.

knisasi žmonės po praeitį nuo herodoto laikų, ir man atrodo jokios naudos - tik pasisemia vis labiau sick idėjų, kokią dar nesąmonę galima iškrėst.

blah blah blah.

tik zinodami kokie namo pamatai galime planuoti jo isplanavima.

Ingra: parodyk pirštu, kas taip daro.

bingotron, o aš galvojau, kad tu prie libertarų veislės ;)
geriau gi, kai kažkas leidžiama, negu draudžiama, information wants to be free etc. etc., o jau ką su tuo padarys - gal kaip nors su supračium.

ne, man tiesiog niekada nebuvo suprantama formuluotė "pasimokinti iš istorijos". iš tų, kurie ją naudoja, niekada niekas nesugebėjo paaiškinti paprastu konkrečiu pavyzdžiu. (ir apskritai ji man primena pati žinai ką).

o bet kokia free information - tik į gerą. visada yra tikimybė, kad kas su Supračium padarys iš jos kažką gražaus.

Šitie dokumentai gal užčiaups visokius abejojančius ir samokslo teorijas matančius, kurie net abejoja koncentracijos stovyklų buvimu ir masiniu žmonių naikinimu.