" /> Martynas.: October 2004 Archives

« September 2004 | Main | November 2004 »

October 28, 2004

Pasigydom.

Atostogos. Kėliausi 05.41. Kodėl? Ogi todėl, kad norint suspėti pas gydytoją, reikia būti poliklinikoj dar prieš ją atidarant, stovėti prie durų ir laukti mažiausiai 45 minutes, kad tavo talonėlio skaičius būtų nuo 1 iki 10.
75 autobusas. Pilnas žmonių, nors dar tik 6 ryto. Visi žmonės tylūs, užtinę ir nepaslankūs. Atrodytų, dar vis sapnuoja. Toks kažkoks malonus jausmas važiuoti tokiu autobusu, kur niekas neklykauja apie politiką, niekas nesistumdo ir nepriekaištauja.

October 27, 2004

Aš - mes.

Skaitau dabar M.Larseno „Netikrumą“. Galvoju dabar, kodėl autoriai taip dažnai sako „mes“ vietoj to, kad sakytų „tu“.

<...>Ir negaliu tuo patikėti. Ši mintis man atrodo neįmanoma. Gyvenime būna momentų, kai negalime priimti melo.

Kodėl negalime, o ne negaliu?

Šiaip gera knyga. Toks pseudodetektyvas.

October 23, 2004

Apie koncertą III.

Šįkart slyvinio funko grupė keliavo į Licėjų groti kartu su merginų funko grupe Jyuvelyrika. Buvau iki tol girdėjęs daug blogų žodžių apie šią grupę ir t.t. Tačiau vis tiek tikėjausi, kad bus gerai. Ir buvo.
1400. Juvelyrikos bosistės broliui į mašiną sukraunam būgnus ir einam daryt nieką. Paskui pavėluojam į autobusą. Paskui suspėjam į tą, kurio mums labiau reikėjo ir jau sėdim Licėjuj. Gaunam pasigrot. Pasigrojam. Dar kažkuris mokytojas įteiginėja, kaip grot ir dainuot. Neklausom.
Iki koncerto likusį laisvą laiką praleidžiam AKROPOLY. Tai bent smagu. ---
1840 būnam vietoj ir pradedam laukt.
1910 prasideda. Dar vienas trumpas Juvelyrikos pasičekinimas, į salę suleidžiami žmonės. Saksofonas ir visa kita. Malonu ausiai. Verčia kraipytis kaip tik išeina. Užkaistu. Gerai varo. Vokalistės sugebėjimai irgi pagirtini. Po kažkiek minučių baigia. Lipam mes.
Pradedam kaip ir vakar. Grojam. Smagu, karšta ir taip toliau. Viskas gerai. Grojam, grojam. Paskum jau gale išprašomas bisas, pakartojam Baladę apie slieką ir lipam nuo scenos. Gitaristas neįprastai daug kalba.
Dar pakalbam, gaunam pinigų mašinai nusisamdyt.
Nuvažiuojam iki garažo, viską sunešam į ketvirtą aukštą ir einam į afterpartį. Padarom tikras sxe išgertuves. Ištuštinam 2l citrinų Frisco limonado po čerką. Paskum darom d.i.y. gazirofkę ir kalbam niekus.
Einu namo su Tower Of Power ausyse. Man taip patinka.

October 21, 2004

Apie koncertą II.

Forumas burbėjo ir apie dar vieną gigą.
Diena nebuvo iš gerųjų. Ėjau miegot praeitą naktį 02.30, tad visas šešias pamokas ūžė galva. Parėjęs namo radau šį bei tą negero, bet nesvarbu.
Labai nekantravau ir išėjau kuo anksčiau, kad kuo greičiau prasidėtų visas smagumas. Susėdom ant vienos iš sofų ir laukėm. Tada atėjo Rum ir Spygla. Buvo juoko ir taip toliau.
Apie 1900 pradėjo rinktis aparatūros. Dar po kiek laiko prasidėjo ir bruzdėjimai. Ant scenos soundčeko daryt užlipo Bekešo Vilkai. Pasidarė, tada mikliai mes. Ir galiausiai grupė Frontalinė Dimetrija. Jie ir grojo pirmi. Pagrojo tokį pakankamai tradicinį rokelį. Man trūko stiprumo ar dar kažko, kas verstų trepsėt koja į taktą.
Bet žmonės vis tiek prašė: PA-KAR-TOT. Pakartojo. Atrodo, Smahing Pumpkins gabalą.
Tada jau lipom mes. Pradėjom nuo reperiško intro. Tada jau ėjo visi kiti gabalai. + novynos: Sveikas, Siena ir klubinės muzikos hitas Kaip gaunasi - taip išeina. Paskum įsismarkavo žmonės ir prasidėjo toks ganėtinai aršus pogo. Tas yra nelabai linksma. Bet buvo baisiai smagu. O kai atgrojom pusę visko, atėjo organizatorė ir paprašė, kad kaip nors greičiau baigtume. Pasistengėm. Žmonės prašė biso, tačiau nieko neišėjo.
Treti lipo jaunieji jimi hendrixai, doorsai ir james brownai - Bekešo Vilkai. Tai yra gerai. Tai yra labai gerai. Net labai labai gerai. Žmonės varo su grūvu. Tikrai smagiai. Prašokinėjau visą jų pasirodymą. Aišku, tas jų reprezentacinis gabalas (kažkas apie doors) yra super duper. Iš vis, dar po kiek metų bus jau labai labai gera grupė. Dar pakalbėjom su trombonistu apie Radiohead.
Viskas baigėsi ėjimu namo su dainom ir daug juokų.


Gerai.

October 19, 2004

Apie koncertą.

Forumuose buvo pradėta kalba apie koncertą.
Parėjęs namo radau sms su prašymais nevėluoti ir taip toliau. Buvo pranešta, kad soundčekas prasideda lygiai 1800. Paskubėjau. Ėjau per supistą lietų ir tik The Special ausyse ramino nervus. Atvykau į Intro. Pasirodo, vis dar vyksta spektaklis. Paskum po to spektaklio pakalbėjo bičas, kuris vaidino kritiką. Nejuokinga. Tada buvo atnešti būgnai.
1840 pradeda girdėtis kažkokie garsai.
Po dar kažkiek laiko sužinom, kad antrai dūdai mikrofono nebus, reikės grot į vieną. Džiūgaujam. O garsistas sako, kad jam taip buvo pasakyta.
Pirmi soundčeką daro Yonnica. Viską ramiai susireguliuoja ir eina gert-rūkyt-laukt_savo_eilės. Grojam pirmi. Soundčekas atliekamas kur kas greičiau. Ir jau tipo pradedam.
Scena - šūdas. Matosi, kad ne gyviems koncertams skirta, nėra nei kur pasisukt, nei ką. Užkaitina prožektoriai. Išmuša prakaitai. Grojam. Piršta šokinėja. Pavargstu laikyt saksą prikišęs prie mikrafo ir džiaugiuosi kiekviena gabalo vieta kur ne pragrojimas. Eina kažkaip gerai ir stipriai. Atgrojam savo 20 minučių programą su pakalbėjimais ir sulaukiam biso. Kartojam. Žmonės dainuoja kartu. Gerai. Lipam nuo scenos. Prakaitai žliaugia.
Kaip ir reikėjo įtarti, tai buvo vėl kažkas panašaus į kas geriau pagros; už ką daugiau žmonių nubalsuos. Prizas - kelionė limuzinu. Juokiuosi.
Ant scenos užlipa Yonnica. Girdisi stiprūs fūzai. Tada pagalvojau, kad neveltui laimėjo kažkur kažką kažkokiam (mietalistų) renginy. Paskum groja tuos gabalus, kuriuos jau teko girdėt įrašų pavidalu. Kai kurie prailgsta. Vokalistė ne tokia gera kaip įrašuose. Pusiau smagu. Dar pasėdim. Viskas baigiasi. Ir dainuodami traukiam namo.

October 14, 2004

Tingulys?

Tingulys nuo ryto iki vakaro. Nežinia tik, ar miegodamas irgi tingiu. Tikriausiai taip.
08.00 ryte skaitau Donaldo Kajoko „Juoko metafizika“. Išrinkinėju metaforas ir personifikacijas, pamirštu, kas per daiktas yra epigrafas, atrandu žodžių žaismą ir netgi sugalvoju tris probleminius klausimus. 09.15 pasineriu į kablelių šalį. Tekstas apie Lietuvos keturis elitus. Paskui - niekai. Paskui - px. 10.00 galvoju, eiti namo ar ne, bet tingiu. 10.50 nutariau nugalėti save ir eiti namo; rūbinė užrakinta. Laukt tingiu. 11.20 netaisyklingai išlenkęs stuburą sėdžiu ir klausau Pat Metheny albumo „Bright Size Life“. 11.55 išsiruošiu namo. Švaistau laiką savo, bl. Px. 12.40 atsigulu ant sofos ir guliu iki 15.20. Kelias valandas visiškai netikslingai prasėdžiu prie kompo. Px. 18.00-20.07 -- Do The Ska. Darom ska. Ska, aha. Visai stipriai išeina. Pareinu namo. Tingiu. Px.

October 7, 2004

Lytus.

Ryte budinausi ir pastebėjau, kad jau prietema rytais. Ir saulės nebėr. Yra lietus.
Vakar sprendžiausi lietuvių valstybinį. Patiko tekstas, kurį reikėjo suvokt. Apie gėrio ligą ir t.t.
O šiandien yra totalus tingėjimas.
Gavau gatve eidamas tokią kaipo papkę su darbo partijos visom kalbom įvairiom. Ten dar buvo toks kalendoriukas, kurį atitinkamai sulankstęs, gauni piramidę su V. Uspaskicho veidu. Ir dar buvo karikatūrų knygelė. Gal po 50 metų tokias dės į istorijos vadovėlius;). Žaidimas skaičiais programoje. 1 diena, 11 dienų, 111 dienų, 1111 dienų. Pagalvojau, kad politika ir pažadas prasideda iš tos pačios raidės. Tipo, pajutau pseudoatradimo pseudodžiaugsmą;).

Šio vakaro pasiklausymui: Tragedy - Vengeance.

October 5, 2004

Trumparegiškai.

Atsibudau per vėlai, todėl nepavalgiau. Išeidamas iš namų tariau sau: px tas maistas. Tačiau šis pasakymas pasirodė itin trumparegiškas, kai stovėjau 20 stotelėj ir laukiau autobuso į fabriką. Sulaukiau ir važiavau. Aišku, kadangi esu durnius, išlipau viena stotele anksčiau, pagalvojau: o kas čia tokio, taigi atstumai tarp stotelių ne tokie jau dideli. Vėliau įsitikinau, kad šis pasakymas taip pat buvo labai trumparegiškas, nes visgi buvau Ž. Paneriuose. Pasiekiau fabriką. Užsimokėjau kapeikas, gavau kvitą. Pasėdėjau atokaitoj, nes dar buvo likę daug laiko. Pro kavinę nuėjau į tą egzaminų ten-kažką-kažkokį priėjau prie tetos.
Va čia ir prasidėjo pati didžioji bliadstva.
Registravausi tam faking egzaminui internetu, nes pagalvojau, kad jau tokia didelė firma, tai galima pasitikėt internetinėm paslaugom ir jų kokybiškumu. Bet toks pagalvojimas buvo trumparegiškas. Mat teta pasakė, kad 'ne, jūs neprisiregistravęs<...>, bet palaukit 10 minučių, gal atsiras laisvų vietų'. Gerai, palaukiau. Neatsirado. Nuėjau į stotelę prie miško laukt autobuso. 46 minutes. 46 minutes ant vėjo ir spyglių, kurie krito nuo pušų. Galvoj radau nemažą kiekį spyglių. Ir buvo kaipo pikta. Nx. Paskum buvau pastumtas labai smarkiai 18 troleibuse, nes duris užstojęs buvau. Reziumuojant: puiki 3,5 valandos ilgumo kelionė; internetu geriau niekur nesiregistruoti; ska grojimas yra gerai; ryte būtina gerai pavalgyti.

October 4, 2004

Žiūrėjau.

Vis tik kažkaip LTV su savo sekmadienio vakaro filmais kyla mano akyse.
Šįvakar žiūrėjau amerikonų filmą 'Nuostabus protas'. Šiaip geras filmas. Visai taip įdomiai sugalvota su tuo balansavimu tarp realybės ir kliedesių. Bet pabaiga man nelabai patiko, nes pasirodė kažkokia moralizuojanti ir dar visos tos nobelio premijos ir taip toliau.

October 2, 2004

5-6.

Penktadienis buvo keiksmažodžių diena.
Lūžinėjo internetas ir aš pusbalsiu keikiau tiekėjus, paskui ir kompiuterį negražiais žodžiais. Ir buvo kažko baisiai pikta. Pagalvojau, kad aš gal tipo interneto koks manijakas darausi, kad taip biesinuosi, kai nėra to interneto.
Šeštadienis buvo emo nuotaikų ir nieko neveikimo diena. Kaip visada, vakare pradedi gailėtis, kad nepadarei to, ką galėjai padaryt.