« January 2004 | Main | March 2004 »

February 2004 Archives

February 3, 2004

kai gyvenimas per geras

kartais galvoju apie tai kad visas tusas (koks tusas?) tai kazkokio geresnio gyvenimo ieskojimas, kad viskas ne taip sutvarkyta , viskas turetu but kitaip, bet ar mes zinom kaip? gyvenu dabar tokiam mieste kur atrodo viskas idealu. visi sotus, visi sypsosi, rupinasi savo bendruomene, aplinka, kazkoks bendrumo jausmas , bendri tikslai, visi dirba , visi uzdirba ir turetu but laimingi. bet visvien kazkas ne taip. jauciu kad jeigu cia reiketu praleist gyvenima tai kristu ant proto , kad viskas per gerai, kad nuobodu ir norisi kazkokiu pavoju, kazkokio chaso, problemu ir t.t. sutikau cia ka tik atvaziavusia prancuzu porele ir jie si miesta palygino su trumeno show. as gal ir nesutinku su tuo, daug cia visko vyksta ir daug kas priklauso nuo taves, jeigu nori gali rast tukstanti uzsiememimu

tai vat man kyla klausimas ar mes tikrai norim tos idealios visuomenes? ar svarbu tiktai tas pats procesas geresnes visuomenes link? ar visas anarcho punk tusas smaginasi kritika , bet ne kazkokia ateities vizija, ar svarbu tik but 'pries' bet nezinot 'uz ka'.
kazkaip ant liezuvio sukasi grazdanskaja oborona - 'pri liubom gos stroje ja partizan, pri liubom rezime ja anarchist'

ps. kai kalbu apie ta idealu miesta gal jis nera toks idealus, problemu yra visur ir visada, bet turbut geriau sutvarkyto miesto visom prasmem neteko matyt ir gyvent. cia as kalbu apie davis , kalifornijoj, nedidelis ,viduriniosios klases, baltuju miestas, kur viskas sukasi apie universiteta ir jis yra daugumos pajamu saltinis.

February 10, 2004

aviziniai*mokslai

praeita savaite po paskaitos priejau prie profesoriaus ir issakiau savo pastabas apie paskaita. kaip zinia man ta paskaita baisiai patinka , ir as joj aktyviai dalyvauju bet pradejau jaust kad as vienas is keliu ten kalbu ir veliouosi i diskusijas. tai as jam ir sakau , butu gerai jeigu kokiu nors budu butu galima itraukt visus ir leist pasireikst visiems, pazint biski vieni kitus. nes kad ir kokios radikalios idejos, kokios bebutu naujienos, kaip beverstu viskuo abejot ir naujau paziuret I dalykus , bet jei nebus diskusijos tai gal daug kam jausis kaip televizoriaus ziurejimas ta paskaita. kai pats dalyvauji, issakai savo nuomone, apgalvoji, viskas daug rimciau virskinasi. zodziu snekejom snekejom ir siandien ateinu I paskaita ir jis paskelbia kad nuo siol paskaitos bus kitokios. issiskaiciavom, pasidalinom I grupes po sesis zmones , turejom susigalvot pavadinima savo grupes, susipazint , pasikeist emailais, ir nuo siol ateit I savo grupe, sedet ratu , padet vieni kitiems ir t.t.
bus matyt kaip viskas ten vyks, bet kazkaip idomu. idomus rinkinys zmoniu mano grupej - buves kareivis, bet karo priesininkas, toks proud working class tipas, patriotas ir macho, bet linksmas ir gan kritiskas. tokia manekieniska cheerleader mokyklos grazuole , kuri primena blogas amerikietiskas komedijas, kuri atvaziuoja I mokykla su dideliu ir nauju dzipu, ant kurio galo uzrasyta princess. 30+mete mama. atrodo baisiai nuobodziaujantis , vis dar paauglys su suluzusia ranka. mergina nuo kurios spejau gaut emaila ir kuri labai nustebus ir susidomejus hardcore.lt ir kurios emaile yra keletas X, tai gal suprast reikia sXe.. kuriai pasiuliau susitikima, pries ar po paskaitos padiskutuot lietuvisko-amerikietisko undergroundo temom.
cia as pabandziau labai is pirmo zvilgsnio apibudint, zinau kad daug kas greitai pasikeis. visada pasikeicia. sakoma kad nereikia sprest apie knyga pagal virseli. stengiuosi nesprest.

vakar darem vakariene 20 zmoniu. skvotersikus avizinius kotletelius, darzoviu mases padazu ir ryziais. mesos valgytojai ir darzoviniu kotletu skeptikai laizesi pirstus. tai gera paliko. bet taip nostalgiska truputi. poison girls ir daug valgio beskubant, visai kaip green klubo valgykloj. tik va troikes ant silumos nebuvo ir barzdociu vyru , ir hales turgaus morku pardavejos sypsenos.

February 14, 2004

padrikai

ka gi cia paplepejus? galva tustoka. sestadienio rytas. nuvaziavau i darba, bet durys uzdarytos, neijau. tai ka, patys kalti. nenorit nereikia. valentino diena, bet kazkaip nieko man ji nreiskia visiskai. kaip ir daugybe kitu svenciu .
klausau LMP, mane apvoge. karta uzsisvajojes ir tikedamas iliuzija kad cia viskas taip gerai ir jokiu vagiu nera palikau dvirati trumpam ir ka, aisku ji pavoge. turiu dabar baisiai bloga dvirati.
darbe baigiasi geros dienos, gavau nurodyma neklausyt savo knygu. tai daug liudniau. bet gal ne i bloga. daugiau laiko praleidziu snekedamas su bendradarbiais.
paskmabino ka tik virsininkas ir sake uzmokes uz dvi valandas. tai sakyciau visai neblogai.

vakar ziurejom michael moore filma 'the big one'. apie corporate amerika. kai dideles korporacijos gauna kuo daugiau pelno tuo daugiau zmoniu atleidzia is darbo, ir perkelia savo gamyklas i kinija, meksika ar indonezija, kur gali moket vietoj 10$ per valanda 30centu. kur dirba 13-metes mergaites po 12-14 valandu per diena baisiose salygose. jis tas veikejas kur susuko 'bowling for columbine'. apie vaikus i mokykla atsinesancius ginklus i issaudancius savo klasiokus ir mokytojus. ir siaip apie visa labai ginkluota visuomene.

o mes mokomes sokt tango. toks penktadienio vakaro burzuazinis uzsiemimas. nu bet linksma , ka daryt.

buvo straipsnis vietiniam laikrasti apie graffitti. zodziu sitas miestas turi savo anti-graffiti padalini, ir ju tikslas yra nuvalyt bet koki graffiti per 24 valandas. cia tokia taktika naudota niujorke pries traukiniu rasinetojus. nes kai nematai savo darbo tai praeina noras. per metus isleidzia cia 20 kazkiek tusktanciu $ nuvalymui. bet buvo grazi nuotrauka. kazkoks graffiti - life can be found between rain drops.

February 21, 2004

The Revolution Will Not Be Televised

ziurejom vakar viena is paciu nuostabiausiu dokumentiniu filmu matytu. apie tai kaip 2002 venesuelos socio-ekonominis elitas padare perversma ir nuverte demokratiskai isrinkta prezidenta hugo chavez. venesuela turi ilga istorija militaristines diktaturos ir (kaip ir visos kitos lotynu amerikos salys) imperializmo. sali valde aukstesnioji , daugumoj baltuju klase. 2001(atrodo) buvo isrinktas prezidentas , socialistiniu paziuru, ne baltasis kuris norejo pagerint skurstancios daugumos padeti. venesuela turtinga nafta, 4 atrodo pasauly pagal naftos isgavima ir kai kas is to labai pasipelne. zodziu tie turtingieji su armijos generolais ir kontroliuojama ziniasklaida padare perversma, apsaude taikia demonstracija ir per telika paskelbe kad chavezo salininkai saudo, sueme prezidenta ir iskarto prisaikdino kita lojalu elitui. bet zmones susibure , uzeme atgal televizija , kariuomene prisijunge ir viskas sugrizo i savo vietas. CZV turi gilias tradicijas remt tokius perversmus nes bijo kad ne vienintelis kelias- o t.y. neo-liberalus kapitalizmas kokioj nors salyj isigales. ir kad butu uztikrintas naftos tiekimas ir t.t.
is manes blogas pasakorius as zinau , bet filmas labai super. bandysiu gaut kopija ir kada nors parodyt lietuvoj.

February 27, 2004

democracy


"Democracy is not a fixed and finished system but a process of continual struggle and realization. Democratic gains are never absolutely secure. They can be rolled back if the contradictions of capitalism threaten to throw the system into crisis. The essence of capitalism , it's raison d'etre, is not to build democracy , or help working people, or save the environment, or build homes for homeless. It's goal is to convert nature into commodities and commodities into capital, to invest and accumulate, transmuting every part of the world into its own image for it's own realization."
Michael Parenti 'Against Empire' - A Brilliant Expose of The Brutal U.S. Global Domination '.
Baisiai idomi knyga. Jauciu kad uzpildau spraga ziniom, kurios buvo tik pavirsutiniskos apie USA. Istorija , kurios nemoko istorijos pamokose , nesigirdi ziniasklaidoj, cekuolis nepasakoja savo popietese. Ar kas nors zino kaip yra nusprendziama kokios knygos lietuvoj yra verciamos ir kodel?

About February 2004

This page contains all entries posted to ninjutsu in February 2004. They are listed from oldest to newest.

January 2004 is the previous archive.

March 2004 is the next archive.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35