Main | February 2004 »

January 2004 Archives

January 8, 2004

mezgimas

pries pora savaiciu ismokau megzt. niekada netikejau , atrode kad baisiai sudetinga , bet pasirodo kad ne. baisiai smagus uzsiemimas. uosve sake, kad mezgant issiskiria kazkokia medziaga smegenyse , kuri veikia kaip Prozakas(zymus antidepresantas). tai jei apemes zieminis liudesys ir nera ka veikt siulau pabandyt. karta paragavus negali sustot. veza nesvietiskai. as jau pora saliku numezgiau.
siandien megziu(ar taip rasosi zodis megziu?). esu uzsiparines. po triju savaiciu atostogu , linksmybiu , grizau ir suzinojau kad daugiau nebeturiu megstamo darbo. visai nelinksma. sitam mieste turbut geriau ir idomiau surast bus neimanoma. bet pabaiga kazko pradzia, tai nesiparinsiu ilgai. numegziu pora saliku ir gyvenimas vel bus dziaugsmingas ir smagus.

malonumai

turiu silpnybe second hand knygoms. negaliu praeit pro sali. kasdiena dviraciu pravaziuoju pro viena parduotuve, kurioj prekiauja devetais - paaukotais daiktais , o tarp ju ir knygom. plius pelnas eina kazkokia gyvunu apsaugos organizacijai. vis sakau, kad perku knygas tam kad parvezciau i lietuva, bet kartais galvoju gal tai tik mano prabudes vartotojiskumas, medziotijiskumas? malonumas uzvaziuot, su stipriau plakancia sirdim artet prie knygu lentynu ir bandyt rast kazka kuo labai apsidziaugciau? gal perku malonuma? per tris menesius nupirkau kokia 50 knygu. dauguma ju kainavo tik po 1-2$ ir zinau kad lietuvoj ju neimanoma rast ir kad tai gera investicija ir t.t. pvz. vakar radau peter singer 'animal liberation'. klasikine knyga kuri ikvepe judejima uz gyvunu teises. pirma knyga kuria radau toj parduotuvej buvo naomi klein 'no logo'. tipo viskas spoko ir gerai bet jauciu kad reikia uzduot klausimus sau, nes riba tarp revoliucjos pirkimo ir pirkimo shopping mall'e gali isnykt.pirkt del malonumo tas pats sudas. ar ne?

January 15, 2004

apie laiko svaistyma

dirbu baisoj vietoj. baisiai politiskai nekorektiskoj. visai man netinkancioj. pries mano paziuras. pries viska kuo tikiu. ne mcdonalds, bet vis vien fast food. brrrr.. bet jeigu ten vis dar dirbu , tai gal mano paziuros nera tokios stiprios ir galiu leistis i kompromisus? viskas ne taip paprasta. kai esi kitoj saly , kaip ve megsta sakyt 'zmogus be aukstojo issilavinimo' , tai nieko geresnio is karto nelabai iseina gaut. vienu metu turejau kita darba, kur labai patiko, kur visa miesto 'alternatyva' ir progresyvus jaunimas, kur primine namus ir jauciausi laimingas. bet 'etatu mazinimas' ir baigesi taip greitai kaip ir prasidejo. esu paieskose kitu darbu , bet ne taip lengva. nemoku pardavinet saves ,siulyt, apsimetinet geriausiu, tinkamiausiu. bent jau radau uzsiemima bedirbant - imu knygas is bibliotekos kasetese, tai kol dirbu, viena knyga 'perskaitau'. is karto atsirado daugiau prasmes ir laikas neatrodo taip beviltiskai parduotas uz $$$.

January 22, 2004

siandien sviesios mintys

siandien sauleta diena. buvau pirmoj sociologijos paskaitoj ir likau suzavetas to destytojo neformalumu ir radikalumu. tiek energijos ir tikejimo, kad galima pakeist kazka. tiek isminties. jauciu kad bus idomiausia paskaita i kokia esu vaiksciojes. jis apie 50-tis juodaodis kuris savo laiku buvo hipis, kovingas radikalas uz pilietines teises, ir turbut dar daug papasakos per 4menesius. sako paskaitos bus 95% is jo galvos ir 5 is knygos. blink, kur taip gera ten buvo, kai sneka kur sirdis pradeda stipriau plakt. bus matyt.

grizdamas namo uzvaziavau i parduotuve bet is kitos puse nei visi kiti. svogunu ir kriausiu namams. vis $ kitas sutaupytas. klaisiausi vietines studentu daromos radijos stoties. pas juos neisiamiami lobynai visokiausios reciausios alternatyvios muzikos . ne tik. jie ten turi rysius su visokiausiais nepriklausomais leiblais ir gauna muzika nemokamai. ir per kokia 30 metu susikaupe daug daug gerio. as cia ruosiausi ruosiausi padaryt show apie lietuviska pankroka. issikepiau cd, nuejau ten ir tas cd kazko tai neveike, cia turbut mano technologiju neismaneliskumas. kazkas pasakojo kad cia 9-tam desimtety buvo gana didele ir stipri punk scena , kur grodavo tokios grupes kaip dead kennedy's ir t.t. bet dabar kaip ir nieko per daug nevyksta, pries pora menesiu buvo rancid ir t.t. kur iejimas $25. fuck you punk rock superstars! ne bet ne taip blogai, buna ir alternatyviu koncertu ir nemokamu ir t.t. bet kazkaip netraukia manes perdaugiausiai. turiu kitus dalykus kurie dabar svarbiau. siandien norisi darbo smegenim. pankrokas ir alus rytoj. gal lietuvoj.

ar skambu kaip nuobodus tipas? :) ka tik maciau vovere lipancia medziu. galima rast daug mazu dziaugsmu. pvz. nustebint drauge/-a savo paties darytu atviruku. uzkalbint nepazistama zmogu. nusisypsot. apsidairyt aplinkui. paliest medi ar zole. vis dar sviecia saule ir linksma ko tai. siandien darbe 'skaitysiu' kurta vonneguta.




bendradarbis

karta beplaunant indus su industrine plovimo masina ir beklausant poison girls priejo 50+ -metis bendradarbis ir sako 'o klausaisi poison girls? as irgi turiu irasu.' bauvau baisiai nustebes , nes kazkaip kartais apie zmones nusprendi is pirmo zvilgsnio. nebutinai kas jie yra, bet gal kas jie nera. pradejom kalbetis tada, apie pankroka, anarchizma, zodziu gyvenima. jis atrodo ne kaip, apturejo leukemija bet kazkaip tai isgyveno , bet matyt nuo tokiu dalyku neisgyjama visiskai. jis ten tarp dirbanciu studentu nepritampa , o as tuo paciu irgi, tai dabar mes su juo snekuciuojames daznai , politikuojam ir t.t. jam nelabai imanoma rast kita koki darba ir kas moketu uz medicinini draudima. kartais jis papasakoja idomiu istoriju . 1968 kai jis buvo paauglys pabego is namu ir nuvaziavo i cikaga kur vyko demokratu suvaziavimas ir buvo dideles riauses. tuo metu vyko karas vietname. jis buvo suimtas policijos , o ta diena buvo jo mamos gimtadienis. ir ji turejo ji kazkaip is ten pasiimt. jis aptranzavo visa amerika, kanada, gyveno gatvese , rase poezija ir t.t. po to nusedo cia, norejo dirbt ekologiskam uky, bet susirgo leukemija. dabar dirba fast foode ir nesitiki nieko geresnio , nes niekas nenori duot darbo tokio amziaus ir fiziskai neigaliam. liudna kaip ir. pasikvietem pas save i bendruomene vakarienei. pirmadienis buvo martino liuterio kingo gimtadienis. laisva diena. jis buvo labai apsidziauges , nes atrodo neturi draugu , bent jau niekas niekada jo nepasikviete i svecius is darbo. smagu ka nors nudziugint. as jam ten knygu keleta daviau. poezijos is konteineriu , kurios neskaitau. ziurejom filmus apie civil rights judejima. dzieve dzieve kokia istorija sita salis turejo. politikai rimtais veidais kalbejo apie rasizma kaip apie savaime suprantama dalyka. ir kokia istorija daro dabar jos valdzia. bet pasipriesinimas irgi labai ikvepiantis. bandysiu padaryt videokopija ir kada nors parodyt . tik biski nervuoja tas sistemu skirtumas. negaliu pakest cia visu poundu, temperaturos , coliu , pedu , blin nieko neimanoma suprast ir suskaiciuot. nu bet cia ne svarbiausia. tai tiek ziniu sivakar.

January 29, 2004

apie svietimo sistema

vaikstau i ta sociologijos paskaita ir daug galvoju apie visa svietimo sistema. kodel anksciau neturejau tokiu mokytoju? kiek zalos/gero man padare visas perejimas per 'svietimo' masina? galvoju kad maistavau pries ja, abejojau , keikiau bet ar pakankamai? kiek kartu reikejo pristaikyt. kiek kartu buvau nusodintas , nubaustas, apkarpytais sparnais ir pabrukes uodega pripazint kad taip , sistema ir vel mane nugalejo. akivaizdu kad visas svietimas nera institucija kuri tave paruosia kritiskai ziuret i aplinka, bandyt pakeist pasauli, stengtis ne tik del saves bet ir del visos bendruomenes, visuomenes labo. svietimo sistema moko kaip prisitaikyt , kaip but nuolankiu , tiket autoritetais, vyresniais , ismananciais (dazniausiai) vyrais. kaip viskas gereja ir viskuo bus pasirupinta.
tai vat galvoju galvoju ir prienu prie isvados kad jeigu mes, tie kurie nesutinka kaip sistema veikia, ka mes darom apie tai? buvimas subkulturoj smagus ir saugus , ir dazniausiai neipareigojantis, keikt kritikuot visuomene privalu, apsistatyt simboliais ir sukiais , bet ar galim ka nors is esmes pakeist? kol svietimo sistema bus tokia kokia yra tol visuomene bus tokia kokia yra. paklusni vartojanciu aviu banda prie televizoriaus. dauguma is musu esam sistemos dalis , mes negalim , nenorim ar neturim galimybiu visiskai atsiribot. jeigu mes dirbam sitemos viduje , mokomes joje , tai gal galim ir pabandyt kazka pakeist svietimo srityje. kartais saukstas deguto sugadina medaus statine, ar kaip ten ta patarle sako. pasidalinkit savo mintim. gal kas nors ka nors daro tik as nezinau.

About January 2004

This page contains all entries posted to ninjutsu in January 2004. They are listed from oldest to newest.

February 2004 is the next archive.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35