« October 2003 | Main | December 2003 »

November 30, 2003

pigiau

aš vakar eidamas apsipirkti galvojau - kodėl supermarketai paima viršų, kodėl nunyksta mažos parduotuvėlės jų pašonėje. viena iš priežasčių - mažesnės kainos, bet po to supratau, kad tos mažesnės kainos - tai grynas akių dūmimas.

visų pirma, jei eini į supermarketą be pirkinių sąrašo tai _visada_ prisiperki daugiau, nei planavai ir daugiau, nei reikia. realiai gaunasi, kad pinigų išleidi daugiau, nei pirkdamas mažoje parduotuvėlėje. supermarketai - tai tartum legalūs apgavimo namai. spalvų ir garsų kakafonijoje lengva užburti ir pavilioti. ten žmonės eina lengvabūdiškai apsigauti.

visų antra, tos kainos ne tiek žemesnės, kad kažkaip apčiuopiamai jaustųsi. manau, žmogui per metus susitaupo koks 100 litų, ne daugiau. palyginus su tuo, už kiek jis per metus prisiperka pigaus nereikalingo blizgančio mąsalo...

November 28, 2003

police state

čia kaip ir pratęsiant apie meną gaunasi, nors pradžia tai visai ne tokia buvo.


Labai gražus manipuliavimo informacija modelis: Police State

Stovi softas, kuris filtruoja tinklo srautą ir ieško tam tikrų žodžių, tarkim teror ar bomb. Tinklo resursai yra sąlyginai pažymėti erdvėje, tipo tam tikras IP adresas atitinką konkrečią vietą. Stovi radija ir krūva radijo bangomis valdomų policijos mašinėlių. Priklausomai nuo to, kokį žodį rado, sekimo softas pasiunčia mašinėlei realų pavojaus kodą (tokį, koks galioja štatuose) ir koordinates, kur kodas atsitiko. Laidai į tinklą žodžius ir stebi, kaip mašinėlės šoka šokį.

Tokiu būdu, naudojant informaciją, kuri renkama sekimo tikslais, yra manipuliuojama tais, kurie tą informaciją renka.

mokslininkai nustatė

nustate.gif

link link link

Programavimas ir okultizmas - testai mokyklose vs vartotojų visuomenė vs neuroprogramavimas vs okultizmas vs tinklas vs smegenų plovimas

November 27, 2003

būna

būna pilka.
būna juoda.
būna tamsu.
būna neviltis.
būna, kad sutrinka miegas.
būna, kad nieko nenori.
būna, kad niekas nedžiugina.
būna, kad bėgi į knygas.
būna, kad bėgi į svaigalus.
būna, kad nepabėgi vistiek.
būna, kad būni durnas.
būna, kad pavargsti.
būna, atsitiesi.
būna užmarštis.
būna kvailystė.
būna pyktis konstruktyvesnis už neviltį.
būna persunku.
būna px.
būna, kad nieko nerandi.
būna, kad nieko nereikia.
būna, kad nieko neturi.
būna siena.
būna, kad siena griūna.
būna ruduo.
būna praeina.

viskas po dangumi.

trolikai2.jpg

November 25, 2003

dviračių sezonas

dar nesibaigė.

šain skrodžiau rūką kaip karštas peilis sviestą.

November 24, 2003

sekmadienio pankrokas

kaip praleisti sekmadienio vakarą?
drybsant prie tv?
vonioje?
medituojant?
anksti eit miegot?
pankroko koncerte?

sulipam į automobilį, edvo skauda pilvą. jau netoli kauno stojam, edvo eina pirznot į krūmus, aš einu patirti vyriškosios grožio akimirkos. patiriu patiriu, ogi žiū - kažkas griovyje šviečia. nu tikri šviečia, tipo kaip nusilpusi motociklo fara. greitai išsikrapštau chebros iš auto, aš laikau žygį, julka laiko mane, op!, trofėjus yra - pasirodo tai ne paskendęs motociklas, tai kelio darbų žymėjimo žibintas. žygis sako, kad yra dar kažkoks geras daiktas, vėl raunam ropę, op - ne, šįkart tai tik tuščias alaus butelis.

kaune arvydas sako, kad viskas blogai - žmonių nėra, vienos suomių grupės nėra, būgnų nėra, bosinio kūbo nėra, suomiai išsigandusiais veidais pasakoja, kaip jiems dar reikia kabelio kūbui, važinėju su arvydu po kauną pirmyn atgal, nervatriopkė.

grįžtu - mano nigeriai susinervinę, nes kažkokia debiutinė grupė užsėdo mūsų būgnus ir per mikrofona reikalauja, kad jiems duotų gitarai laidą ir kad vaščė pajungtų viską ir vaščė kur arvydas, jie nori grot. nervatriopkė. arvydas mikliai nuveja debiutantus, imam daiktus, jungiamės, pradedam.

edvo vejojasi būgnus po sceną, grojam tą tokį lėtesnįjį "nieko negirdžiu" koncerto variantą. edvo jau per senas tokiom nesamonėm, žygis susidaužo kelią, nes vaikinas, ant kurio jis šoko, pasirodo buvo ne krūva vaikinų ir visai ne toks tvirtas, kaip pasirodė. didelis, tu žyguti, didelis ir sunkus. julia užkimus, aš pasirašinėju girtam kukliam jaunuoliui ant bybio, aš tokiom nesamonėm dar ne per senas ;)

debiutantai užima sceną vėl. man gaila suomių. debiutantai vėl maldauja jiems pajungti viską, aš išbrokuoju fūzą, debiutantai riaumoja šiaip. gerai, kad neilgai.

suomiai ima brūžinti grindą, sakau edvo, kad pakėlus vokalą būtų geriau, edvo sako, kad geriau jau yra ir taip. išvažiuojam, sustojam prie bulvių kiaulių laimės prie pat Kauno, užsisakom po bulvinį blyną ir pieno, sėdim restorane. grupė po koncerto patiria "afterparty" hehe ;) kultūringi visi tokie, su peiliais ir šakutėm.

namo kelias neprailgsta, nes bulvė yra geriausias lietuviškas hard drug - julia miega ir seilėja į mano striukės kišenę, vaikinai pliurpia niekus, man skauda žandus nuo šypsenos. kažkaip jaučiu, kad koncertas buvo čūdinas, bet vakaras bendroj sumoj gavosi fainas.

namo žmonai parnešu trofėjų. širyt dar švietė, neradau jungiklio, kaip išjungt.
sc@kaunas poster.jpg

November 21, 2003

kas atistiko per savaite

vakar sėdėdamas su grupiokais bare "brodvėjus" (labai bloga vieta pasisėdėt ir pasišnekėt) bandžiau prisiminti, kas gi atsitiko per paskutiniuosius du mėnesius, tai prisiminiau, kaip su chp ir žygiu ėjom kanapių skint prie Neries ir kaip maivėmės prieš policininko būdęlę, kur prie Turkijos ambasados - ten langas taip atsidaro - atsiverčia iš viršaus - ir gaunasi kreivas veidrodis, kuriame matosi tik tavo kojos ir galva. labai juokinga. policininkas tuo metu viduj sėdi. labai juokinga.

išsiėmiau iš mobilkos vaizdelių ir nutariau sudėt, kas gi atsitiko šią savitę:

ar kas pamena, kaip vyriški tūlikai buvo žymimi taip:
vyr.jpg


užkūriau kannelį ir prisijungiau prie Bitės SMS gatewayaus. išsiunčiau SMS į išorinį mobiliaką ir gavau iš SMS išorinio ve mobiliako:
sms1.jpg

buvau brodvėjaus tūlike ir likau sužavėtas vienintelio dalyko - aprašinėtomis tūliko sienomis. įdomu, ar mergų tūlikas ten irgi taip aprašinėtas? gali kas nufotkint?
slavsia gus.jpg

hidish.jpg

šitas geras:
blogs.jpg

kieno darbas? ;)



šiaip baras brodvėjus tai sudarė ekstremalaus pizyno įspūdį. lietuviškos patelės eina ir rodosi užsienio patinėliams. užsienio patinėliai didelėm akim ir šypsenom spokso, prisigėrinėja, kol pasidarys drąsūs ir žvalgosi tais žvilgsniais "blia, zjb, taigi šiandien čia liochkai gausim papist". chp sakė, kad mes madingas kislotnikų tusofkes ir nuotakos ieškos brodvėjuj. čia linksmiau.

November 19, 2003

druskininkai

praeitą savaitę buvau Druskininkuose, penkias dienas gydžiausi nervus ir miegojau.


big up:
- deguonies kokteilis
- purvo vonia
- kompiuterinio sprando masažas

down:
- anksti temstanti naktis

deguonies kokteilis.jpg

purvas1.jpg

druskos rasa.jpg

lektuvas.jpg

November 11, 2003

random visuals

kažkada žmonės gyveno arčiau mirties. žinodavo, kad mirs ir kas bus kai numirs. čia kapas lenko šiauliuose, kuris buvo didis nusidėjelis ir prieš mirtį paprašė jį palaidoti kapinėse ant tako, kad per jo kapą vaikščiotų žmonės ir taip esą jis galbūt išpirksiąs savo nuodėmes...

kaukolee.jpg




mūsų namuose gyvena musė. mačiau ją sustingusią, pridžiūvusią prie lango stiklo, kol dar nebuvo įjungę šildymo, maniau viskas jau, defunkt. bet ne, radijatoriai užšilo, žiūriu - skraido. po to vėl mačiau ją besivoliojant kampe sušluotą kartu su šiukšlėmis, o po to vėl tik bzzzzz....
muse2.jpg

November 9, 2003

hanner

darbo diena.jpg

john fekner

geras bičas papaišo fainei. čia kalbėjau apie "mianą" su tikru dailioškės absolventu, tai sakė, kad dabar meninikas ne paišyt turi mokėt, o sociologas turi būt. ir kad tai čiulpia.

November 6, 2003

intrnt

atsijungiau kabelinę televiziją
atsijungiau telekomo telefoną
pasijungiau internetą (www.boo.lt)

vakar iki 2:00 nakties kaip koks mažametis browsinau, lyg WWW pirmą kartą matyčiau ;)