Main

January 3, 2006

Top 5 thingies in my internet

Ponai kriause.com, maloniai dalinasi informacija, TOP-10 internetinių įvykių, kurie pakeitė pasaulį. Smagu, kad kažkas netingi verst ir publikuot IT naujienų lietuviškai. Lietuviškas, easy reading techninės literatūros, internetas kolkas labai sausas ir šiai dienai turiu labai mažai vilčių, kad kada nors, kas nors pagerės. Redaktoriai siūlo išrinkt penkis įvykius, kurie pakeitė/įtakojo lietuviškajį internetą. Tiksliai į temą netaikau, bet here i go - subjektyviai atrinkti, penki thingies (???) lietuvos/pasaulio internete, kurie 2005 metais kažkaip paveikė paprastą lietuvį:

Continue reading "Top 5 thingies in my internet" »

December 21, 2005

Green Tree

Kalėdos (the saga ends)

Pasisukinėjęs paieškoje, prekybos centruose ir žinialapiuose nusprendžiau, kad Kalėdų internete nėra ko net ieškoti. Bet visgi? Greitai akimis permečiau kitus, mano galva galinčius kvepėt Kalėdom, puslapius.

Continue reading "Green Tree" »

Titled too

Kalėdos (the saga continues)...

Kiek pamenu, kareivis Šveikas, žmonės skirstė į dvi grupes: į tuos, kurie geria slivovicą ir į tuos, kurie ne. Pabūsiu diletantas - pridėsiu dar dvi grupes: tuos, kurie skaito Lietuvos interneto žiniatinklius ir į tuos, kurie ne (obviously žmonių kategorijų yra daugiau).
Kiek iš savo patirties patyriau, lietuviški žinių portalai sugeba spausdint visokiausią šūdą, kad tik informacijos būtų daug ir kuo daugiau lankytojų kabėtų jų puslapiuose, skaitydami niekus. So, how about Christmas?

Continue reading "Titled too" »

December 20, 2005

Untitled tree

Kalėdos (the saga continues)...

Pažįstu daug žmonių, kurie sako, kad VPM'as - fu, jie išnaudoja žmones (taip, jie muša prasikaltusius darbuotojus liniuote per delnus), "Norfa" - smirda žuvim, o "RIMI" - neverta pasitikėti, nes jų savininkų tėvynė nesidalina savo geru su ES. Nesvarbu. Perfrazuojant žymaus balso meistro Mikutavičiaus dainą: "ir aš ino pasaran skandavau, iškėlęs vieną pirštą į dangų laikiau", bet duoną, degtinę ir degtukus perku prekybos centruose, nes nemoku pasigamint pats. Ir, sąžiningai, nenoriu mokintis.
Pasmalsavau, ką gi gero internete prekybininkai paruošė Kalėdoms, mainais į mūsų smalsumą (btw: smalsu, lankosi kas jų svetainėse šeip???).

Continue reading "Untitled tree" »

Untitled too

Kalėdos ateina neišvengiamai kaip, kad kasmet ponas Valinskas įlenda į televizorių arba ponas Mamontovas įlenda į topus (aišku laikas bėga ir mes tikimės permainų, bet yra taip, kaip yra). Būdamas didelis interneto gerbėjas ir jo naršytojas bei šiukšlintojas, visgi sumąsčiau užmest akį kaipgi atrodo lietuviškasis internetas žiemą.

Continue reading "Untitled too" »

November 28, 2005

PhpConf2005 + php tips

Hm, šiandien ryte pervertęs http://lietblogs.net, sužinojau, kad prabėgo PhpConf2005. O aš ir nebuvau. Nu ir gerai, vistiek php jau 100 metų nebeprogramuoju :) Visgi pakrapštęs seną šiukšlyną įmetu kelis kodo pavyzdukus, kurie galbūt būtų naudingi kokiem nors arbatinukams.

Toliau nežiūrėkit - seno dumb php 4?? kodo blynai.

Continue reading "PhpConf2005 + php tips" »

September 17, 2005

Dar viena rakštis į šikną adminams

Eilinis šeštadienis darbe. Kažkodėl bloga nuotaika, visiškai negaliu susikaupt tam, kam iš tiesų turėčiau. So, here i go - krapštom vanile. Beje, ankstesnį postą apie fhm,visgi perskaitė tie žmonės, kurie ir turėjo ;)

Startuojam savo mėgstamiausią brouzerį ir keliaujam į vanile.lt. Einam į pirmą pasitaikiusią demo foto sesiją. Žiūrim ką turim: pasirinktos foto išsaugot negalima. View source. Ir ką gi mes matom:

td align="center" valign="top"
background="../lt/gallery,page.show_image,id.11363" style="background-repeat: no-repeat; background-position: top center"

Haha, gudročiai ;) Pasitaisom akeniukus ir pabandom tikrą url:

http://www.vanile.lt/lt/gallery,page.show_image,id.11363

Dabar viskas paprasta: 11363 - nuotraukos numeris. Taipinam sekančio turinio bat failą ir vykdom.

@echo off
for /L %%i in (10000,1,99999) do wget http://www.vanile.lt/lt/gallery,page.show_image,id.%%i

Viskas. Rūkom, laukiam. Ilgai laukiam.

August 7, 2005

Darbinį sekmadienį baigiant

Fu, sėdėt visą sekmadienį pre kompo nėra pats smagiausias dalykas. Bet svarbiausia, kad darbus jau baigiau. Pabaigai: atsikemšu šalto alaus ir paskutinė komanda:

#wget -r -l1 http://www.fhm.lt/images/graphics/

July 22, 2005

Take back the web (2)

Kol aš keikiu ir nemyliu FF stovyklos, naudojuos visokiausių driežų paslaugomis. C'est la Vie.

Kam smalsu, ką internetui gali pasiūlyt Microsoft: sena ir jau nuvalkiota nuoroda - IE 7 screenshots.

Continue reading "Take back the web (2)" »

April 22, 2005

Upd: Webmail

Pasikankinau su Horde ir numečiau. Jau buvau išmetęs iš galvos webmail'o problemą ir pasigalandęs dantis kąst į PHP ir developint savais atbulais nagais, kai man po ranka pasimaišė katinas. Katinas, kurį reikia užmušt. Pasirodo viso to proceso padgatofkei užtenka 15 min. Dar 15 min. man užtruko pasipaišyt savo temą.

Laimingas daba kaip nežinau kas :) Rėkėtų alaus tos didžios progos atšventimui - tačiau kolkas bus gerai Coca Cola ir kava.

April 19, 2005

Webmail

Jau pavargau nuo mielojo horde,
gal kas gali pasiūlyt kokį gražų webmail (geriausia php,perl), kuris būtų pakankamai user friendly. Būtina POP3, ne koks nors IMAP'as.
Atsarginiam variantui turiu web mailą riešutėliams.

April 15, 2005

Hore & Imp

Ir kaip jie bl. pasileidzia...

March 2, 2005

Internet Explorer Design Mode

Pasirodo IE gali leisti inline redaguoti HTML'ą. Labai patogu prieš spausdinant prasimėtyt iš puslapio nereikalingą šlamštą.
Kas nežino ir nebandė - pabandykit.

P.S. nors whatewer... juk yra mozilla ...

March 12, 2004

Webas

Kažkaip šiandien atsirado toks kvailas noras atsigert vyno.
Ir dar pabrowsint. Ir browsinant žiūrėt html sourcus. Ir begeriant vyną iškilo kvailas klausimas:
Negi pasaulyje nėra gražesnio fonto už Verdana? Arba aš nesuprantu
kodėl jis visur.