« Untitled tree | Main | Green Tree »

Titled too

Kalėdos (the saga continues)...

Kiek pamenu, kareivis Šveikas, žmonės skirstė į dvi grupes: į tuos, kurie geria slivovicą ir į tuos, kurie ne. Pabūsiu diletantas - pridėsiu dar dvi grupes: tuos, kurie skaito Lietuvos interneto žiniatinklius ir į tuos, kurie ne (obviously žmonių kategorijų yra daugiau).
Kiek iš savo patirties patyriau, lietuviški žinių portalai sugeba spausdint visokiausią šūdą, kad tik informacijos būtų daug ir kuo daugiau lankytojų kabėtų jų puslapiuose, skaitydami niekus. So, how about Christmas?

delfi.lt: vyrukai apkarstė savo logotipą seniais besmegeniais ir prikabino skyrelį "Naujieji metai". Daugiau iš jų ir nesitikėjau. Negi, kas apsiimtų keist puslapio dizainą ir konfusint vartotoją jei šio naujienpuslapio dizainas jau įaugęs visiem į panages. Daugiau tikėjaus iš visokiausių naujienų tarnybų ir įvairiausių įstaigų. Maniau svetainė sumirgės bulvarinėm antraštėm tipo: "Gintarė, kalėdoms depiliuojasi kojas", "lietuvos koncernas davė štūką litų kokios ten eglutės dekoracijoms". Nope. Kalėdom net nekvepia. Visgi užkliuvau už vieno tuščio, bet į temą, straipsnio:

Amerikiečiai Kalėdoms ruošiasi internetu: http://www.delfi.lt/news/economy/ITbussines/article.php?id=8302633

omni.lt: hm. Kalėdom dvelkia nebent orų prognozė. Čia jau visiška tinginystė, galėjo nors kokią snaigę savo puslapyje pakabint. Bulvarinių straipsnių irgi sausa.

takas.lt: wau. Turi netgi diedmorozą logotipe. Reklamuojasi kalėdinius atvirukus (!!!). Netgi straipsniuose nors ir skystai, bet kur ne kur išlenda užuominos apie šventes. Palyginus su kitais panašias portalais - takas turi daug Kalėdų. Ir netgi labai labai daug.

lrytas.lt: hm, o ko ten Kalėdų ieškot?

bernardinai.lt: kaip iš trupučiuką religinio portalo tikėjaus kažko daugiau (Kučių? Kalėdų?). Bet laimė man nusisuko nugara. Yra skyrelis apie Adventą, bet argi vartotojai neturi ruoštis Kalėdoms iš anksto? Susikaupimas ir ten dar kažkas. Labai religinga ir labai lietuviška. Gal ir neblogai.

Kagis, moralas labai paprastas: pamėginau švenčių paieškot internete ir derlius nebuvo gausus. Negi Kalėdos neateina į internetą? Ar ši taisyklė galioja tik Lietuvoje?

Bus dar daugiau (kur gi tos, velnio Kalėdos)...

P.S. Kątik ofise atlikau eksperimentą (grynai pasilinksminimo tikslais) ir buvau nustebęs jo rezultatais: žmonės visgi skaito! Esmė tokia: užgesinau tūliko šviesą, vienam bendradarbiui besimėgaujant amerikietiškos santechnikos teikiamais patogumais... Ir iš už užrakintų durų išgirdau šūksnį: "Ė, ***, taigi skaityt nieko nesimato!". Tai jeigu yra žmonės, kurie skaito, gal ir yra žmonės, kurie rašo? Gal net ir apie Kalėdas, gal net ir internete?