« The power of thinking | Main | Untitled tree »

Untitled too

Kalėdos ateina neišvengiamai kaip, kad kasmet ponas Valinskas įlenda į televizorių arba ponas Mamontovas įlenda į topus (aišku laikas bėga ir mes tikimės permainų, bet yra taip, kaip yra). Būdamas didelis interneto gerbėjas ir jo naršytojas bei šiukšlintojas, visgi sumąsčiau užmest akį kaipgi atrodo lietuviškasis internetas žiemą.

Kvaila, nykaus ir nuobodaus, internauto dvasia iškart liepė pasiraust po google.lt ir pasmalsaut, ką gi galima susišaudyt Kalėdoms. Ieškojau tik puslapiuose lietuvių kalba: žodis "kalėdos" pagamino 165000 paieškos rezultatų, pirmoje vietoje priklijavęs Matematikos ir Informatikos institutą (su nesutvarkytu puslapio encoding'u), bei day.lt. Čia ir sužinojau, kas yra Kalėdos:

Kalėdos - senoji Saulės grįžimo šventė, buvo žinoma daugelyje prieškrikščioniškųjų Europos tautų. Tai žiemos tamsybių nugalėjimo šventė, tarytum naujųjų metų pradžia. Nuo Kalėdų Lietuvoje diena pradeda ilgėti. Tamsiosios lapkričio ir gruodžio dienos, o dar tamsesnės naktys, eina prie pabaigos. Kai Saulės grįžimo šventė buvo pakeista Kristaus Gimimo švente, lietuviai ją priėmė su tokiu pat entuziazmu ir švęsdavo nemažiau iškilmingai. Tačiau dabartinėse Kalėdose nebegalime rasti daug senųjų papročių, ypač būrimų ir ateities spėliojimų.

Šaltinis: http://neris.mii.lt/CHRISTMAS/kaledos.html

Heh, kiek smagiau buvo ieškot žodžio "dovanos" - 198000 paieškos rezultatų. Pirmoje vietoje lobis.lt (netgi su kalėdinėm dovanom), toliau rodiklis.lt, o toliau, hehe, karotinas.lt; Niekad negalvojau, kad galima dovanot kam nors karotiną, bet nesvarbu. Dabar dovanosiu.

Žodis "šventės" buvo labai "derlingas" - net 311000 paieškos rezultatų. Pirmoje vietoje day.lt, o toliau visokios gėrybės: anonsas.lt, ipc.lt su mokyklų šventėmis, delfi.lt su savo kultūros skyreliu ir vėl MII :)

Taigis taigis, kaipgis © - naudos iš to kiek ir koks pasakėčios moralas? Išsižiojusiems asketams, Kalėdų nemačiusiems, informacijos internete yra (reikia tik mokėti naudotis savo naršykle - keist kodų lenteles). Dovanų, apart internetinių atviručių, - sausa. Jeigu atšvęst ką noras dūšią spaudžia - irgi nebėda, webas informacijos nešykšti. Bet didžiausia pamoka tokia: SEO specialistai dar turi Lietuvoje ką veikt. Tik mįslę mintiju: ar yra jau tokių?

Bus daugiau (kur gi tos, velnio Kalėdos)...

Comments

o tavo numatytoji lentelė - ne lietuviška?

br: kokia lentelė?

Aukščiau gi parašyta: „keist kodų lenteles“.

Aaa, ... "numatytoji" - tai tipo ta pagal nutylėjimą :)) ne, ne lietuviška. O negi privaloma visiem dėtis lietuviškas kodų lenteles pagal nutylėjimą? Kodėl reikia taip daryt? Vien dėl kreivų webmeistrų rankų?