« Green Tree | Main | I Used To Have A Pogo Stick Too! »

Top 5 thingies in my internet

Ponai kriause.com, maloniai dalinasi informacija, TOP-10 internetinių įvykių, kurie pakeitė pasaulį. Smagu, kad kažkas netingi verst ir publikuot IT naujienų lietuviškai. Lietuviškas, easy reading techninės literatūros, internetas kolkas labai sausas ir šiai dienai turiu labai mažai vilčių, kad kada nors, kas nors pagerės. Redaktoriai siūlo išrinkt penkis įvykius, kurie pakeitė/įtakojo lietuviškajį internetą. Tiksliai į temą netaikau, bet here i go - subjektyviai atrinkti, penki thingies (???) lietuvos/pasaulio internete, kurie 2005 metais kažkaip paveikė paprastą lietuvį:

#1 Palubinskas ir on.lt
Lithuania Online - seniausias ir smagiausias (bent jau man) elektroninis lietuviškojo interneto žinynas. Šiemet šiai svetainei sukanka dešimt metų. Buvo negi bandymų juos pavogt. Jūsų žiniai: „Lietuva internete“ niekada nėra gavusi jokių valstybės subsidijų, PHARE, ALF ar kitų nevyriausybinių fondų paramos. Lenkiu galvą prieš poną Palubinską už tikrai didelį darbą ir kantrybę.

#2 Blog'ai
Šiemet plūstelėjo blogų banga. Didžiausias lietuviškų blog'ų šaltinis, aišku www.blogas.lt. Blogint tapo madinga. Kas netingėjo, tas lėkė registruotis į blogas.lt, į msn.spaces, į blogspot'ą, blogger'į ar dar kur kitur. Turintys programavimo įgūdžių, puolė krapštyt klaviatūras, rašydami (išradinėdami) savo dviračius (blog'us) - kiti diegėsi WordPress'ą arba kokį MT. Nepatingėjo pasiblogint ir žymieji, kartu ir didieji, pvz.: Zuokas, Delfi, Finasta ir kit.

#3 RSS
Taip. Kas blogig'ina - tas RSS'us trėjo jau ir ankščiau. Kas neturėjo - tas įsigijo. Taip pat įsigijo ir keletas naujienų portalų: tas pats delfi, lrt, takas.

#4 Firefox ir Thunderbird
Taip lapė snapė ir griausmingasis paukštis vis populiarėja. Lietuvoje - turiu omenyje. Aplink mane.

#5 Spam
Taip. Jo vis daugiau.

Comments

thingies galima būtų versti kaip 'daikčiukai' ar 'dalykėliai' :)

tai, kad lietuviškajam internete neradau "daiktų" arba "dalykų" :)