Main

September 25, 2005

Ūlos-Merkio maratonas

Šį savaitgalį vyko turistas.lt maratonas bei Nidos pusės maratono bėgimas. Tačiau kol kas bandau vengti renginių, kur reikia naudoti kojas. Noriu pasaugoti savo kelią, kuriam kaip spėju - ITBS. Taigi, kartu su tėvu plaukėme Ūlos-Merkio maratone. Startas Zervynose, o finišuojama Puvočiuose.

baidos.jpg
Senai nemačiau tokios baidarių gausos (bent 60 tikrai buvo).

Pradžioje išleido vienviečius kajakus, toliau startavo visos dvi kanojos su 4 žmonių ekipažais. Toliau paleido mišrius ir tada pagaliau sulaukėm vyrų eilės. Startai - kas vieną minutę. Mes išplaukėm ketvirti. Ūloje plaukti buvo visai smagu. Laviravimas tarp užvartų, bei šokinėjimas per jas. Aplenkėme porą priekį mūsų buvusių vyrų ekipažų bei krūvą mišrių bei moterų. Sutikome dvi apsivertusias baidares - bei ten vykdomus gelbėjimo darbus (спасание утопающих дело рук самих утопающих). Rengėjai žadėjo atskirai apdovanuoti tuos, kurie plauks senobinėm turistinėmis baidarėmis (Салют, Таимень, RZ ir pan.), bet tokių berods išvis nebuvo. Tačiau, dabar atsirado nemažai naujų, tobulesnių plastikinių baidarių ir atsiranda poreikis net ir plastikus skirstyti į kelias kategorijas. Nors Merkyje srovės greitis padidėjo, tačiau plaukti tokia plačia upe buvo ganėtinai nuobodu. Todėl jau su nekantrumu laukėme finišo. 25 km atstumą įveikėme per 2:58 (~8,3km/h). Išsikrovėme tikrai neblogai, pirštai buvo sustingę ir įgavę irklo formą, o pečiai skauda dar ir dabar. Nugalėtojų laikas 2:22 (~10,5km/h). Rengėjai žadėjo plastikines baidares suskirstyti į dvi kategorijas, taigi turėjome šansų patekti į prizininkus. Tačiau galutinių rezultatų nesulaukę išvažiavom namo. Kitoms irklavimo varžyboms rekia truputi patiuninguoti baidarę ir padaryti atramas kojoms, kurios leistų geriau užfiksuoti apatinę kūno dalį, bei būtų neblogai įsimontuoti vairą.

atrama.jpg
atrama kojoms

vairas.jpg
vairas

September 23, 2005

Slovenijos Alpės 05 #3

Lipimas į Triglavą trunka maždaug 6-7 valandas. Ilgoji kelio dalis yra smarkiai nuobodi. Gerai, kad Kęstas bent gitarą pasiėmė. Planavome įkopti į Trigalvą ir ten ką nors padainuoti. Tačiau maždaug pusiaukelėje pradėjo lyti. Ir lietus net ir nežadėjo liautis. Todėl gitara ilgąją laiko dalį buvo supakuota kuprinėje ir kišojo tik grifas. Vienas sutiktas slovėnas, šį vaizdą pavadino visiems suprantamu žodžiu iš tryjų raidžių. Dabar bandžiau pažiūrėti, kokias gi aš turiu nuotraukas iš Triglavos, bet jų praktiškai nėra. Kadangi dėl lietaus visai nesinorėjo jį traukti. Be to viskas skendėjo drėgname rūke ir matomumas buvo prastas.

link_trigalva.jpg

Pasiekėme Triglavski Dom, kuriame apsistojome nakvynei. Nuo jo iki viršūnės lieka ~300 metrų. Į šį namą atėjo ir Valentino grupė. Dar vienas įdomus faktas, kad Valentinas su dukra ir Artūru, lipo trumpesniu, bet sudėtingesniu maršrutu, o likusi jo grupės dalis turėjo eiti ilgesniu, bet mažiau pavojingu keliu. Grupės dalyviai ėjo išsibarstę ir vieni apie kitą nieko nežinojo. Keista, tačiau galų gale - atėjo visi. Dauguma smarkiai nuvargę, o kaikurios megraitės net verkė. Tą progą su Kęstu modifikavome Anties dainą. Posmelis kartojamas, kas kart po vieną žodį iš originalios versijos - keičiant nauju. Kol galų gale, Martynas pakeičiamas - manau patys suprantat kuo.
Ne tau Martynai mėlynas dangus
Ne tau seneli rožėm klotas kelias
ir vėl vienam teks grįžti į namus
Tu paaukojai grupę dėl čerkelės.

Padainavom šią dainą vienai merginai iš Valentino grupės. Ji sakė, kad tai netiesa ir kad valentinas visai neblogas vadovas, ir kad bent jau ji parsiveš daug įspūdžių. Na negali ginčytis... Bet man tai labiau panašu į sado-mazochizmą. Taigi vakarą praleidome gerdami vyną 1l/9€. Ryte pamatėme, kad oras nė velnio nepagėrėjo. Pasikonsultavome su Valentinu, ar galima tokiu oru kopti. Sakė, kad pagal alpnizmo nuostatus kopti tikrai negalima, beeeeet... į tokią viršūnę... Tačiau vėliau visi nusprendėm, kad net ir į "tokią" viršūnę kopti per daug rizikinga. Vietiniai sakė, kad nemaža tikimybė gauti žaibo. Taigi mes toliau gėrem vyną. Nusileisdavome iki sekančio namuko ir vėl gėrėm vyną 1l/9€. O jau kai visai nusileidom gėrėm tą patį vyną 1l/1,5€. Taigi dauguma mano nuotraukų iš Triglavos - kaip mes geriam tą vyną. Na bet gal tiek to...

is_triglava.jpg

Ačiū visiems, kurie su mumis keliavo, tiems kurie padėjo, kurie netrukdė ir kurie davė įkvėpimo dainoms:)

(dainuojama pagal svajoklio melodiją)
Mūsų dainos intelektu nespindi
Jos nespindi intelektu, intelektu - visai
Jeigu norit ateikite čia išsiaiškint
išsiaiškinsim tikrai!

ps. kokios dainos - tokie ir mes. Taigi jei kas netaip - nepykit.

September 15, 2005

Slovenijos Alpės 05 #2

Pradžia. Nelaimingas atsitikimas nutiko pusiaukelėje į bivaką. Nusprendėm, kad didžioji grupės dalis eis į bivaką, o aš ir vadovas padėsime Dainiui sugrįžti į Cojzova Kočą. Džiugu kai po tokio kritimo lieka sveikos kojos. Kelionė į Cojzova Kočą truko maždaug valandą. Čia mus pasitiko namuko šeimininkės. Jos dar kartą pertvarstė Dainių bei susisiekė su gydytoju. Dainius suprato, kad gydytojas pasikels į Namuką dar šį vakarą. Aš Slovėnų kalbos dar neperkandau ir labai abejojau, kad naktį tamsoje kažkokiu būdu gydytojas mus pasieks kalnuose. Ir beveik neabejojau, kad gydytojas ateis ne 10 vakaro bet ryto. Apsirikau. ~11 vakaro gydytojai atvyko pas mus ir eilinį kartą pertvarstė Dainių. Supratau, kad žaizda "velka i nixorosha" ir Dainiui kartu su gydytojais ryte reiks leistis iš kalnų kur jį susiūs ir atliks rentgeną. Mes gi su vadovu eisime ieškoti savo grupės. Labai pergyvenom, kaip gi jiems pasisekė nukakti iki bivako. Su Gydytoju pasikonsultavau dėl saugesnių mūsų kelionės maršrutų ir nusprendėm, kad vertėtu visus sugražinti į Cojzova Kočą ir toliau eiti link Grintovec viršūnės. Po tos dienos įvykių labai nesinorėjo rizikuoti. Kėlėms 6 ryto. Gydytojai su Dainium pasuko žemyn iš kalnų, o mes su vadovu nutarėm susimokėti už nakvynę, bet šeimininkės pareiškė, kad mes turim sumokėti tik už alų:) Išėjom link savo prarastos grupės. Po ~45 minučių pasiekėme jų bivaką. Bivakas švelniai tariant buvo mažokas. Tačiau grupė, laiko veltui neleido ir praitą vakarą išgėrė beveik visą spiritą ir samagoną. Kas jiems visiems 9niems leido sėkmingai prisiderinti prie bivako formos.

bivak1.jpg

Nevisiems patiko žinia, kad vėl reikės eiti per tą vietą, kur vakar įvyko nelaimė. Taigi merginas paleidome eiti be kuprinių, o kartu su Kęstučiu padarėme kelis reisus. Eilinį kartą sugrįžome į Cojzova Kočą. Čia turimas pečius susilaukė nemažo dėmesio. Nusprendėme, kad mūsų solidaus amžiaus bendražygei Reginai, bus geriau pasilikti šiame namuke ir toliau žygio netęsti. Tolimesnis mūsų tikslas buvo pasiekti kitą bivaką. Kelias iki jo buvo neįpatingai malonus, kadangi reikėjo eiti žole apaugusiais šlaitais. Pastoviai purškiantis dušas darė juos ypač slidžiais. Pagaliau pasiekėme savo bivaką:
bivak2.jpg

Ryte pirmą kartą išlindo saulė. Visi puolame džiovintis daiktus.
dziovinti.jpg

Nėra nieko geriau už slidinėjimą
slides.jpg

Kęstutis sąkė - atrodau kaip girtas
girtas.jpg

O toliaus seka mūsų kelionė link aukščiausios tame regione viršūnės Grintovec
grint1.jpg

grint2.jpg

grint3.jpg

grint4.jpg

grint5.jpg

Pasiekėme:
grintovec_virsune.jpg

Ant viršūnės sutinkame kitą, kartu su mumis atvažiavusią grupę, kuriai vadovauja Valentinas. Šioje grupėje labai įdomi tvarka, joje niekas nieko nelaukia. T.y. visi eina savo tempu. Labai stebėjausi kaip jie visi paskui susirenka į vieną vietą. Tolumoje matyti ant viršūnės Malij Grintovec lipantis, vyriausias Valentino grupės narys - Rimas:
rimas.jpg

Likusi jo grupės dalis, jau nusileido nuo šios viršūnės ir jo nelaukdama eina tolyn. Mūsų grupė pasiveja Rimą, o mūsų vadovas padeda jam nusileisti ir vėl "prijungia" jį prie grupės. Dėja vėliau tą vakarą, jis vis tiek bus paliktas vienas kalnuose ir praleis naktį ant uolų, apsidėjęs akmenimis. Gerai, kad naktis buvo šilta. Ryte gelbėtojai jį surado malunsparnio pagalba...

Mes gi grįžtame į "savo" bivaką:
bivak22.jpg

Kitą dieną mes turime nusileisti prie mūsų autobuso tam, kad mus pervežtų į kitą kalnų masyvą, kur yra aukščiausia slovenijos viršūne Triglava. Taigi eilinį kartą turime sugrįžti į Cojzova Kočą, kur palikome Reginą. Kadangi dar turime kelias valanda laisvo laiko, tai padarome radialinį link viršūnės Greben.

link_greben1.jpg

link_greben2.jpg

Toliau bus pasakojimas apie Triglavą. (ką mes ten gėrem ir ką dainavom.)

September 8, 2005

Slovenijos Alpės 05 #1

Grįžau jau prieš dvi savaites, bet vis delsiau kažką parašyti. Be to laukiau, kad gal iki manęs prieis žemėlapiai ir galėsiu detaliau papasakoti apie praeitą maršrutą. Dėja kol kas jų neturiu. Be to mano bendražygė Asta jau parašė gana išsamų pasakojimą. Tačiau manau, kad aš vis dar turiu ką pasakyti. Kaip ankščiau rašiau, buvau laimėjęs kelionę į Aukštuosius Tatrus, bet vėliau truputi primokėjęs iškeičiau ją į kelionę į Slovenijos Alpes. Prie manęs dar prisijungė mano seni draugai Aidas ir Dainius, bei praitų metų bendražygeiviai Kęstas su Aiste.

Continue reading "Slovenijos Alpės 05 #1" »

June 21, 2005

diagnozė - dizorientacija

Kadangi MINI EKO rezultatai parodė, kad turiu problemu su orientaciniu sportu, tai šiandien nutariau tai labiau ištirti ir sudalyvavau masinėse orientavimosi varžybose "OS Antradieniai". Nustebino tai, kad jose tikrai masiškai daug dalyviu. Kažkaip net keista, kad pastaraisiais metais turistiniuose renginiuose dalyviu skaičius žiauriai mažėja, o čia jų tikrai netrūksta. Pasirinkau prabėgti 15KP trasą. Rezultate du punktus aptikau neteisinga tvarka, o paskutinį išviso pamiršau susiieškoti. Be to trasoje užgaišau vos ne dvi valandas, kai realiai ją turbūt ir per pusvalandį galima prabėgti. Diagnozė pasitvirtino - "dizorientacija" (sunkumo stadijos nustatymas reikalauja detalesnio tyrimo). Nuo šiol pradedu šios ligos gydimą. Antradieniais, o gal ir Ketvirtadieniais eisiu orientuotis. Be to manau tai visai neblogas būdas paįvairinti mano bėgimo treniruotes skirtas Vilniaus maratono pasiruošimui.

June 13, 2005

mini eko 2005

Savaitgalį komandoje su gedu dalyvavome maratone mini eko 2005. Startas buvo šeštadienį ~18 val. Pirmas etapas buvo baidarių ~20km. Vandens telkiniu paplaukus porą šimtų metrų reikėjo išlipti ir pagal ten pateiktą azimutą susirasti pirmus KP (abiems komandos nariams skirtingas azimutas). Tada grįžome į baidarę ir truputi paplaukę turėjome persinešti baidarę į metro pločio vandens kanalą. Kanalo ilgis buvo ~2km. Didžiąją kanalo dalį bėgome krantais, o baidarę vilkome virve. Toliau plaukimas Merkiu iki stovyklavietės. Mums tai užtruko nepilnas 4 val. Čia pajutome, kad reikia dažniau užsiimti irklavimu nes jautėsi nesusiirklavimas ir šiaip menka laivo kontrolė. (pastaruoju metu irkluodavau nedažniau nei 2 kart į metus:() Kadangi laikas tarp etapų nėra stabdomas, tai truputi užvalgę ir persirengę
išvažiavome į dviračių etapą. Pakeliui link antro dviračių KP, gedas įnėrė į balą ir turejo krapštytis purvą iš akių, ausų ir kitų vietų. Vėliau prašokome reikiamą posūkį ir taip nuvažiavome nemažą papildomą gabalą, be to man dar prakiuro kamera, kurią pakeitėme "nepraduriama kamera" (bent jau man taip sakė pardavėjęs). Iš pirmojo dviračių etapo grįžome po pirmos (nakties). Mums gavosi ~40km. Į pėsčiųjų etapą startavome prieš dvi ir grįžome ~7 val. (pagal planą ~30km). Pėsčiųjų etapo pabaigoje reikėjo persikelti per upę virvėmis ir buomu. Tada dar gedas mane "sužeistą" nešė ~30 metrų:) Neužilgo išvažiavome į antrą dviračių etapą. Po kurio laiko pastebėjome, kad nepasiėmėme remontinės. Ir čia padarėme didžiausią klaidą, kad patingėjome grįžti į stovyklą jos pasiimti (kas mums vėliau brangiai kainavo). Pakeliui link KP buvusio ant Juozapinės kalno, man prakiuro "neprakiuranti" padadanga ir be remontinės mums teko dasistumti dviračius iki Juozapinės ir ten baigti mūsų dalyvavimą (pritrūko 1KP ~20km). Keisčiausia, kad mus tuo metu lenkiantys dviratininkai taip pat neturėjo kamerų/klijavimo įrangos (iš kur toks pasitikėjimas technika?:). Ačiū bandžiusiems badėti!

išvados:
1. reikia dažniau irkluoti.
2. prakiūrus kamerai reikia įsitikinti, kad padangoje neliko kaltininko ir nepasitikėti "nepradūriamomis" kameromis.
3. nereikia dėti vilties, kad remontinės "gal neprireiks".
4. reikia dažniau begioti orientacinį. (ypač blogai sekėsi orientacinis ant dviračių, gal pasidaryti padėklą žemėlapiui?)
5. norint kovoti dėl prizinių vietų, pėsčiųjų etape reikia bėgti.
6. ir kaip sakė V.I.L "treniruotis, treniruotis ir dar kartą treniruotis"

rezultatai

nuotraukos:
baidares.jpg
mūsų numeris 14

valtis_vosvos.jpg

valtis_g12.jpg
gedas

dvir1.jpg
prieš pirmą dviračių etapą

remontas.jpg
prakiurau

perpylimas.jpg
po pėsčiųjų etapo / prieš antra dviračių etapą

povisko.jpg
po visko

May 9, 2005

XXXII Lietuvos keliautojų pėsčiomis maratonas

Taigi savaitgali įvyko kasmetinis pėsčiųjų maratonas. Ačiū organizatoriams, remėjams ir visiems keliautojams už puikiai praleistą laiką. Dalyvavau jame 5-nktą kartą, bet pirmą kartą susiruošiau įveikti visą 100km. distanciją (seniau apsiribodavau 50km.). Rezultate užėmiau 14 vietą ir dar burtų tvarka gavau kelionių agentūros DITMA kelialapį į Aukštųjų Tatrų kalnus (kaip bebūtų keista - šiemet ten jau lankiausi).

May 2, 2005

turistiniai renginukai

turistas.lt paskelbti keletas mane dominančių turistinių renginių:

1. 2005.05.07-08(VI-VII) XXXII Lietuvos keliautojų pėsčiomis maratonas

2. 2005.05.14-15(VI-VII) MINI EKO maratonas

3. 2005.08.17-26(III-V) Vasaros turiada Karpatų kalnuose

April 3, 2005

startas

Nuo šiandien pradedu ruoštis Vilniaus maratonui. Naudosiu Jeff Galloway pateiktą treniruočių grafiką. Gal kiek per vėlai susiėmiau, nes pagal grafiką reikia 27 savaičių. O aš turiu tik 21:( Kiek supratau spartinti pasiruošimą yra pavojinga (sveikatai), na bet reikia tikėtis, kad per trumpesnį laiką tiesiog nepasieksiu savo sportinio piko ir tai atsilieps tik trasos įveikimo laikui (kuris man nėra labai svarbus). Sekmadieniams planuosiu ilgesnius 5-40km išbėgimus, taigi galėsiu čia papostinti planuojamus maršrutus, o jūs galėsite prisijungti (stengsiuos apibegti kuo įvairiansnes Vilniaus apylinkes).

March 28, 2005

paskutinė snaigė

Ryte atsikėlęs sužinojau, kad šiandien vyksta vėlykinis "snaigės" žygis. Nutariau, kad ir man jau būtų gerai uždaryti slidinėjimo sezoną. Kad maudyčiausi per vėlykas tai pamenu, bet slidinėti tai dar neteko. Pasirinkau čiuožti ilgiausią 12 km trasą. Keisčiausia, kad praktiškai visame jos ilgyje dar buvo galima rasti sniego. Maždaug pusiaukelėje pasigedau savo akinių. Kadangi juos tik nesenai pirkau Slovakijoje ir be to sumokėjau sąlyginai nemažai, tai nutariau čiuožti atgalios - jų ieškoti. Ėjau prieš srovę ir visų slidininkų klausinėjau ar nebuvo jų sutikę. Po kelių kilometrų bevaisių paieškų ir klausinėjimų ėmiau įtarti klastą. Dar kartą apieškojau visas kišenes ir radau juos savo kapišone. Apsisukau ir vėl įsijungiau į srovę. Dabar jau lenkdamas anksčiau matytus veidus, pasakojau radybų istorija ir klausiausi draugiškų pasišaipymu:) Smagu palydėti žiemą.

snaige05

March 5, 2005

tatrai 05 (žiema)

Mano blogui jau beveik 1-neri metai. Taigi vėl grįžau iš Slovakijos.
Aš (aka ALI-G):
vosvos
ir Congo:
congo
Turistavome po Aukštuosius Tatrus. Pamatėme audros (Nov. 19-20, 2004) suniokotus Tatrų miškus (13000ha):
suniokoti mishkai
Kalnų įstatymai draudžia:
draudimas
Keisti šokiai ant slidžių:
shokis
Lipame į Predne Solisko (2093m):
lipame
Viršūnė:
virshune
Daugiau nuotraukų: photos1, photos2
.

November 15, 2004

labanoras 04 (nkt)

Kartais jauti, kad miestas ir jo komunaliniai patogumai juodai užkniso, o gyventi šviesoje jau darosi nuobodu. Tai reiškia, kad atėjo laikas naktiniui žygiui! Belieka susirasti keletą draugų (kas nevisada paprasta:) ir išsirinkti žalią plotą Lietuvos žemėlapyje. Labanoro giria - puikus pasirinkimas. Nusprenžiame, kad palapinių ir miegmaišių mums neprireiks. Užsiperkame žiupsnelį kalorijų ir sėdame į traukinį. Šeštadienis, 20:15 išjuda traukinys Vilnius-Turmantas. Išlipame Švenčionėliuose, kur 21:43 pradedame savo žygelį.
1.jpg
Žingsniuojame po miškus. Prieiname visai neblogą stovyklavietę prie Žeimenos (nors visi tikėjomės, kad čia jau tekės Lakaja:) Susikuriame ugnį.
2.jpg
Valgome ir gaivinamės gėrimais. Maždaug pirmą valandą, susiruošiame tęsti žygį. Šalta. Tik po gero pusvalandžio ėjimo truputi apšylame. Tikimės rasti tiltą per Peršokšną, bet randame tik Lakają, be jokio tilto. Užbrendame į kažkokią sodybą, kur mus pasitinka šuo ir arklys.
3.jpg
Tikimės prie sodybos rasti tiltą, bet randame tik lieptą. Bandome apeiti sodybą, nes šuo sukėlė nemažai triukšmo. Visai nesinori gauti švino. (normalūs žmonės tokiu metu nevaikšto, šauk). Tas bandymas apeiti sodybą privedė prie to, kad truputi pasiklydome ir išsimušėme iš kelio (?). Pagaliau randame Peršokšną ir tiltą per ją. 04:30.
4.jpg
Einame dar kelis kilometrus ir nutariame, kad jau laikas susikurti ugnį ir pavalgyti. Kertame medį.
5.jpg
Šildomės prie ugnies, verdame makaronus ir ragaujame vyšnių trauktinę.
6.jpg
Nutariame truputi pamiegoti. 05:45.
7.jpg
07:30. Rytas ir jau įtartinai šviesu.
8.jpg
Ugnis dar rusena, bet jau menkai šildo.
9.jpg
Laikas keltis!
10.jpg
Susirenkame daiktus ir traukiame toliau...
11.jpg
Randame tiltą per Lakają ir sodybą su pirtele. ech...
10:30 Sustojame pusryčiauti.
12.jpg
12:20 Prieiname Žeimeną. Prausiamės. Randame užkaltą parduotuvę. 12:39 iš Vilniaus gauname žinutę, kad traukinys Žeimenos stotelėje bus 12:59. Iki stotelės dar liko keli kilometrai. Dididiname tempą. Einame bėgiais. Bėgame! Karatais atsigręždami ar traukinys mums dar nemina ant pedų. Spejame pirmi! Ant suoliuko nesisėdame nes bijome, kad sustos širdis:)
Maršrutas, galetų būti kažkuo panašus į šį:
lbnktmap.jpg
O dabar, atgal prie komunalinių patogumų, po 17 valandų miego:)

July 29, 2004

Kola 2004

Kelionė į Kolos pusiasalį buvo pradėta planuoti, dar pavasarį. Pradžioje planavome plaukti katamaranais, tačiau laiku jų suorganizuoti nepavyko. Atidelioti kelionės jau nebuvo galima, taigi pasiūliau pasivaikščioti po Chibinų kalnus. Atviru balsavimu mane išrinko grupės vadu (ačiū už pasitikėjimą, tikiuosi neapvyliau). Taigi grupę sudarė: Kęstas (dienoraštis, medicina), Algirdas (treneris), Edvardas (vadas, fotoaparatas), Zita (zavchoz), Aistė (fotoaparatas).

O dabar mano trumpas reportažas:

Continue reading "Kola 2004" »

July 28, 2004

Atgal į Lietuvą

Šiandien grįžau iš Rusijos, bučiavau Lietuvos žemę (asfaltą). Visa grupė grįžo sveika ir gyva, berods netgi visi liko patenkinti:) Ataskaita ir nuotraukikės iš žygio bus vėliau. O dabar reikia prisivyti civilizaciją. Jau sužinojau, kad Armstrongas eilinį kartą laimėjo Tour de France, bet vistiek pabandysiu paskaityti, kaip gi vyko visos varžybos. Mano 5MB pašto dežutėje susikaupė 4.2MB (904 laiškai), skaitomų blogų atsidaryti dar nedrįstu.

July 16, 2004

back in the USSR

kola.jpg
Rytoj, jei sėkmingai gausiu vizą, tai iškart sėsiu į traukinį link Sankt Peterburgo, kiek gausis pasibastysiu ten ir tada sėsiu į traukinį link Kolos pusiasalio. Važiuosiu iki stotelės Imandra (už Apatitų) ir iš ten jau pėsčiomis kopinėsiu po Chibinų kalnus. Kaip bus toliau dar tiksliai nesuplanuota. Taigi jei nieko nepabloginsiu po poros savaičių, tai pradėkite paieškos darbus.