« Slovenijos Alpės 05 #2 | Main | Ūlos-Merkio maratonas »

Slovenijos Alpės 05 #3

Lipimas į Triglavą trunka maždaug 6-7 valandas. Ilgoji kelio dalis yra smarkiai nuobodi. Gerai, kad Kęstas bent gitarą pasiėmė. Planavome įkopti į Trigalvą ir ten ką nors padainuoti. Tačiau maždaug pusiaukelėje pradėjo lyti. Ir lietus net ir nežadėjo liautis. Todėl gitara ilgąją laiko dalį buvo supakuota kuprinėje ir kišojo tik grifas. Vienas sutiktas slovėnas, šį vaizdą pavadino visiems suprantamu žodžiu iš tryjų raidžių. Dabar bandžiau pažiūrėti, kokias gi aš turiu nuotraukas iš Triglavos, bet jų praktiškai nėra. Kadangi dėl lietaus visai nesinorėjo jį traukti. Be to viskas skendėjo drėgname rūke ir matomumas buvo prastas.

link_trigalva.jpg

Pasiekėme Triglavski Dom, kuriame apsistojome nakvynei. Nuo jo iki viršūnės lieka ~300 metrų. Į šį namą atėjo ir Valentino grupė. Dar vienas įdomus faktas, kad Valentinas su dukra ir Artūru, lipo trumpesniu, bet sudėtingesniu maršrutu, o likusi jo grupės dalis turėjo eiti ilgesniu, bet mažiau pavojingu keliu. Grupės dalyviai ėjo išsibarstę ir vieni apie kitą nieko nežinojo. Keista, tačiau galų gale - atėjo visi. Dauguma smarkiai nuvargę, o kaikurios megraitės net verkė. Tą progą su Kęstu modifikavome Anties dainą. Posmelis kartojamas, kas kart po vieną žodį iš originalios versijos - keičiant nauju. Kol galų gale, Martynas pakeičiamas - manau patys suprantat kuo.
Ne tau Martynai mėlynas dangus
Ne tau seneli rožėm klotas kelias
ir vėl vienam teks grįžti į namus
Tu paaukojai grupę dėl čerkelės.

Padainavom šią dainą vienai merginai iš Valentino grupės. Ji sakė, kad tai netiesa ir kad valentinas visai neblogas vadovas, ir kad bent jau ji parsiveš daug įspūdžių. Na negali ginčytis... Bet man tai labiau panašu į sado-mazochizmą. Taigi vakarą praleidome gerdami vyną 1l/9€. Ryte pamatėme, kad oras nė velnio nepagėrėjo. Pasikonsultavome su Valentinu, ar galima tokiu oru kopti. Sakė, kad pagal alpnizmo nuostatus kopti tikrai negalima, beeeeet... į tokią viršūnę... Tačiau vėliau visi nusprendėm, kad net ir į "tokią" viršūnę kopti per daug rizikinga. Vietiniai sakė, kad nemaža tikimybė gauti žaibo. Taigi mes toliau gėrem vyną. Nusileisdavome iki sekančio namuko ir vėl gėrėm vyną 1l/9€. O jau kai visai nusileidom gėrėm tą patį vyną 1l/1,5€. Taigi dauguma mano nuotraukų iš Triglavos - kaip mes geriam tą vyną. Na bet gal tiek to...

is_triglava.jpg

Ačiū visiems, kurie su mumis keliavo, tiems kurie padėjo, kurie netrukdė ir kurie davė įkvėpimo dainoms:)

(dainuojama pagal svajoklio melodiją)
Mūsų dainos intelektu nespindi
Jos nespindi intelektu, intelektu - visai
Jeigu norit ateikite čia išsiaiškint
išsiaiškinsim tikrai!

ps. kokios dainos - tokie ir mes. Taigi jei kas netaip - nepykit.