Main

September 10, 2005

Vilniaus maratonas 2005

Deja šiandien vykusiame maratone aš nedalyvavau. Prieš gerą mėnesį, treniruotės metu, gavau kelio traumą, kurios iki šiol neišsigydžiau. Tačiau maratoną stebėjau sėdėdamas ant dviračio.
startas.jpg
starto laukimas (±252 dalyviai )
startas2.jpg
pagaliau startas
startas3.jpg
visi skirtingi
Pats planavau distanciją įveikti per 3:30-4:00h, tačiau tokiam karštyje nenustebčiau jei laikas būtų prastesnis. Dabar įsitikinau, kad lyderių tempo tikrai negalėčiau išlaikyti (net ir trumpai:).
lyderiai_greiti.jpg
~11 kilometras, greitis 18km/h.
Dabar rinkdamas nuotruokas radau anksčiau matytų veidų:
agne_dainius.jpg
Agnė ir Dainius - minieko nugalėtojai
gedas1.jpg
mano naparnikas iš minieko - Gedas (tvarko reikalus telefonu)
Važiuoju gaudyti finišuojančių lyderių.
finishuoja1.jpg
I - Baltarusijos bėgikas (pernai buvo antras) - Aleksandr Labuchenko. Laikas 2:28:44.
finishuoja2.jpg
II vietos nugalėtojas, laikas - 2:30:45
finishuoja3.jpg
III vietos nugalėtojas, laikas - 2:31:43
Pirmųjų moterų nesulaukiu. Bet pasigaunu tuo metu pro Mindaugo tiltą begantį (27km) - Gedą. Su juo pavažiuoju iki Vingio parko tilto, kur gausu vestuvių:)
gedas2.jpg
Gedas, 30km.
Važiuoju namo pietauti,o po valandos judu link finišo laukti finišuojančio Gedo.
gedas_fin.jpg
Gedas finišuoja, laikas 4:44h
Taigi taip iš šalies atrodė renginys, kuriam ruošiausi beveik pusę metų:) Ar nesigailiu tiek treniravęsis veltui? Na tikrai ne. Bėgimo treniruotės padėjo man pasiekti visai padorią sportinę formą, o svarbiausia, kad "pagavau kablį" - gyventi kiek sportiškiau. Dabar stengiuosi nepraleisti masinių orientacinio varžybų, bei dažniau dalyvauti įvairiuose turistiniuose renginiuose. Ir bent jau kol kas mane tai veža:) Tikiuosi, kad ateityje, mano sportinis entuziazmas neišblės. Kitą met planuoju prabėgti maratoną (nebūtinai Vilniaus). Žadu statyti tikslą sutilpti į 3h. Na bet dabar reikia sugrįžtį į žemę ir išsigydyti traumą...

June 21, 2005

diagnozė - dizorientacija

Kadangi MINI EKO rezultatai parodė, kad turiu problemu su orientaciniu sportu, tai šiandien nutariau tai labiau ištirti ir sudalyvavau masinėse orientavimosi varžybose "OS Antradieniai". Nustebino tai, kad jose tikrai masiškai daug dalyviu. Kažkaip net keista, kad pastaraisiais metais turistiniuose renginiuose dalyviu skaičius žiauriai mažėja, o čia jų tikrai netrūksta. Pasirinkau prabėgti 15KP trasą. Rezultate du punktus aptikau neteisinga tvarka, o paskutinį išviso pamiršau susiieškoti. Be to trasoje užgaišau vos ne dvi valandas, kai realiai ją turbūt ir per pusvalandį galima prabėgti. Diagnozė pasitvirtino - "dizorientacija" (sunkumo stadijos nustatymas reikalauja detalesnio tyrimo). Nuo šiol pradedu šios ligos gydimą. Antradieniais, o gal ir Ketvirtadieniais eisiu orientuotis. Be to manau tai visai neblogas būdas paįvairinti mano bėgimo treniruotes skirtas Vilniaus maratono pasiruošimui.

May 27, 2005

dviračio akimi

kritinė masė, mano dviračio akimi. Iš jo nesitikėkite kokybės ir didelio meniškumo.

April 3, 2005

startas

Nuo šiandien pradedu ruoštis Vilniaus maratonui. Naudosiu Jeff Galloway pateiktą treniruočių grafiką. Gal kiek per vėlai susiėmiau, nes pagal grafiką reikia 27 savaičių. O aš turiu tik 21:( Kiek supratau spartinti pasiruošimą yra pavojinga (sveikatai), na bet reikia tikėtis, kad per trumpesnį laiką tiesiog nepasieksiu savo sportinio piko ir tai atsilieps tik trasos įveikimo laikui (kuris man nėra labai svarbus). Sekmadieniams planuosiu ilgesnius 5-40km išbėgimus, taigi galėsiu čia papostinti planuojamus maršrutus, o jūs galėsite prisijungti (stengsiuos apibegti kuo įvairiansnes Vilniaus apylinkes).

March 28, 2005

paskutinė snaigė

Ryte atsikėlęs sužinojau, kad šiandien vyksta vėlykinis "snaigės" žygis. Nutariau, kad ir man jau būtų gerai uždaryti slidinėjimo sezoną. Kad maudyčiausi per vėlykas tai pamenu, bet slidinėti tai dar neteko. Pasirinkau čiuožti ilgiausią 12 km trasą. Keisčiausia, kad praktiškai visame jos ilgyje dar buvo galima rasti sniego. Maždaug pusiaukelėje pasigedau savo akinių. Kadangi juos tik nesenai pirkau Slovakijoje ir be to sumokėjau sąlyginai nemažai, tai nutariau čiuožti atgalios - jų ieškoti. Ėjau prieš srovę ir visų slidininkų klausinėjau ar nebuvo jų sutikę. Po kelių kilometrų bevaisių paieškų ir klausinėjimų ėmiau įtarti klastą. Dar kartą apieškojau visas kišenes ir radau juos savo kapišone. Apsisukau ir vėl įsijungiau į srovę. Dabar jau lenkdamas anksčiau matytus veidus, pasakojau radybų istorija ir klausiausi draugiškų pasišaipymu:) Smagu palydėti žiemą.

snaige05

January 1, 2005

tai sakot

naujieji atėjo? pastebėjau.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

November 1, 2004

mano šuo

Senais gerais laikais, kai visi turėdavo savo HomePage'us, juose reikėdavo parašyti: "Čia mano šuo, o čia mano pašto ženklai (markės)". Pamaniau, o kuo blogai, prastesni? Na pradžiai apsiribosiu tik šunimi:
labai pikts suo

pikts suo

October 11, 2004

gamtos stebėjimas

Išėjau iš namų. Laukiau troleibuso. Dvi nebejaunos merginos vedėsi atitinkamą vaikiną. Padvelkė stipriu rudenio aromatu. Troleibuse buvo įtartinai tvarkoi. Išlipau prie lietuvos kino teatro. Ant rampos užsilipę vaikai šaipėsi iš valkataujančio majoro. Prie kioskų buvo išsidrėbusi keista būtybė. Bandė kažką rėkauti. Nežinau kodėl, bet man pasirodė, kad ji kadaise buvo moteriškos lyties. Ėjau toliau. Praėjus 88 salės įėjimą mane užkalbino aukštas pilietis. Nežinau kodėl, bet man pradžioje pasirodė, kad tai užsienietis. Turbūt, kad šnekėjo su keistu akcentu. "Gal galėtumėte duoti 37 centus, nemeluosiu, ne ant batono". Įkišau ranką į kišenę, kurioje užčiuopiau 2lt ir 20cnt. Vėlavau į paskaitą. Nenorėjau laukti grąžos, tai daviau 20. Gal pagelbės. Susiradau paskaitą. Pasiklausiau apie visokius CMM, SPICE, ISO9k. Sužinojau kaip gerai yra procesas. Patraukiau atgal link troleibuso. Troleibuse jau miegojo tas pats majoras. Rankoje turėjo šviežutėlę cigaretę. Aš nerūkau. Pavažiavus kelias stoteles, su griausmu įgriuvo jau gerai apšilusi pilietė. "Кто меня пустит. Я хочю сесть. на хуй". Išauklėtų vyriškių neatsirado, taigi ji pati bandė prisėsti ant kelių, jai patikusiems. Pasakojo, kad jos vyras banditas ir liūdnai čia kai kam baigsis (bus daug kraujo). Be to kartais sušūkdavo „zig hai”. Po ko, kitų keleivų buvo įspėta kad šalimais miega majoras. Atsiprašiau moteriškės ir išlipau. Oras atšalo - išryškėja proceso svarba.

September 14, 2004

atbloginu

maxima_thumb.jpg

Truputi apsileidau ir nieko čia nepabloginu. Taigi praėjusį šeštadienį sudalyvavau Maximos Taurės maratone. Kaip ir reikėjo tikėtis Vilniaus maratonui pasiruošti nesuspėjau. Tačiau buvo visai smagu ir Maximiniame prasibėgti. Bėgimo tempas man pasirodė gana nemažas, o atstumas kaip tik truputi per trumpas. Man labiau norėtusi bent du-tris kartus ilgesnio ir laikyti kiek mažesnį bėgimo tempą. Na gal kitamet būsių geresnės formos ir sugebėsiu sudalyvauti pilname maratone. Svarbu per metus neapsileisti !:)

ps. žinoma gavau Maximos medalį! Medalis padarytas iš aliuminio ir sveria 13 - 5centų monetų. T.y. jis vertas 65 centų! valio! (easy money).

August 27, 2004

maratonas ?

stop_thumb.jpg
Idėją dalyvauti maratone pasigavau iš Matthew Langham, o dabar jis praneša, kad savo dalyvavimą atideda, apeliuodamas į tai, kad nesugėbėjo treniruočių prailginti virš 20km. Aš savo ruožtu treniruočiu nesugebėjau prailginti daugiau nei 30min:) Šiandien per TV dar mačiau, kaip rusas užėmęs antrają vietą 50km sportiniame ėjime, kelis kartus finišuodamas vos nenualpo. Po finišo jį iškart išvežė į reanimaciją. (bijau, kad manes niekas neatrenimuotu:) Taigi prie savo dalyvavimo kolkas dedu klaustuką. Dar šiandien buvau nubėgęs(troleibusu) į zaksą, pasižiūrėti grupiokės tuoktuvių, linkiu jums sekmės šeimyniniame maratone:)

August 17, 2004

registrų centras

Reikėjo man gauti keleto pažymų iš registrų centro. Tai prieš savaitę ten (Bokšto g. 10, Vilnius) nuėjau. Eilės kaip visada nežmoniškos, kvepuoti nėra kuo ir šiaip viskas labai liūdnai... kol informacijos stende neužtikau pranešimo, kad pažymas galima užsisakyti ir Internetu. Nieko nelaukęs begau iš ten link Interneto. To pranešimo apačioje prašoma apie tai pranešti ir draugams. Tai va dabar jums ir pranešu. Iš karto nesakiau, nes netikėjau, kad jie moka Internetu naudotis. O vakar gavau pranešimą e-mailų, kad prašymai įvykdyti. Taigi šiandien ėjau atsiimti. Gaila, kad atsiimti internetu negalima:( Teko ten vistiek kokį pusvalandį eilėse sugaišti, pradžioje man davė ne mano pažymą, paskui kainą neteisingą atspausdino... Bet kiek supratau man dar čia viskas buvo labai gerai. Kitiems mačiau bylų išvis nerado... be to girdėjau, kad ten viena moteriškė jau eilėse belaukdama numirė. Taigi saugokite savo sveikatą, nepamirškite naudotis jų Interneto paslaugomis.

August 16, 2004

Vilniaus maratonas

maratonas_thumb.gif
Kartais paskaitau kaip Matthew Langham (aka Silent-Penguin) sekasi ruoštis Berlyno maratonui. Dabar sužinojau, kad toks maratonas rengiamas ir Vilniuje (rugsėjo 11). Taigi manau būtų šaunu atplėšti užpakalį nuo kėdės, akis nuo monitoriaus ir sudalyvauti šitame renginyje (registracija vyks iki rugsėjo 1 d). Galimos dvi trasos: maratonas Vilniaus taurei laimėti - 42,195 km (atstumas , kaip ir Berlyno maratone) ir bėgimas MAXIMA taurei laimėti - 4,2 km. Kurį pasirinkti? hmm, bijau, kad 42km galiu ir neatlaikyti:) Na bet dar yra beveik mėnuo ir galima pabandyti pasitreniruoti (pradžiai mesti besaikį alaus vartojimą:). Taigi kviečiu visus blogosferos atstovus prisijungti prie šio renginuko. Ką manote?:)

ps. patiko trasos žemėlapis (gražiai nupieštas:)

August 10, 2004

roko naktys 04

rn04_thumb.jpg
Atvažiuojame vėlyvą penktadienio vakarą. Siautėjame per CZTERYSZMERY (lenkija), grojamus senesnius (Bon Scott) AC/DC gabalus. Ryte pamatome savo kaimynus ir vietą, kur atsidūrėme. Važiuojame į raketinę bazę. Valomės kojas. Skaitome mokomąją medžiagą. Bandome užvesti dyzelinį variklį. Kur raketos? Orientuojamės pagal rodykles. Nenaudodami diržų apžiūrime 27 metrų gylio, raketos šachtą. Ieškome išėjimo. Grįžtame į roko naktis. Klausomės QUEEN projekto. Visi Bixinasi. Nesiklausome AC/DC projekto. Visai nesiklausome švedų "rokerių". Jėgų judėti nėra. Kitas rytas. Ilsimės skruzdėlyne, plaukiame į Smiltinę. Kopos ir alus. Kitą rytą važiuojame link namų. Perplaukiu Jūrą (upė). Žurnalo pabaiga.

July 28, 2004

Atgal į Lietuvą

Šiandien grįžau iš Rusijos, bučiavau Lietuvos žemę (asfaltą). Visa grupė grįžo sveika ir gyva, berods netgi visi liko patenkinti:) Ataskaita ir nuotraukikės iš žygio bus vėliau. O dabar reikia prisivyti civilizaciją. Jau sužinojau, kad Armstrongas eilinį kartą laimėjo Tour de France, bet vistiek pabandysiu paskaityti, kaip gi vyko visos varžybos. Mano 5MB pašto dežutėje susikaupė 4.2MB (904 laiškai), skaitomų blogų atsidaryti dar nedrįstu.

June 24, 2004

mobilus šuo ir joninės

Vakar vedžiojau savo šunį po Karoliniškių mišką. Šuo netikėtai pamatė kažkokį gyvūną ir nuskuodė jo gaudyti, pralipo pro svečių namų tvorą ir dyngo kažkur aptvertoje miško dalyje. 10 min. bandžiau jam rėkauti ir taip prisikviesti. Tuo metu net pagalvojau, kad tiesiog reikėtų jam paskambinti į mobilų ir pasakyti, kad grįžtų. Tada suvokiau, kad tokio jis neturi. Šuo grįžo ir be mobilaus (tada gavo barti, nes jokio gyvūno ar lavono neparnešė). Grįžes namo bandžiau googlinti, apie mobilius telefonus šunims, bet nieko neradau:(

Vakare dar myniau dviračių į Tapelius valgyti ant laužo kepamos vištos. Labai skanu. Į Vylnių jau myniau po dvylikos, visas miestas buvo pradvokęs alkoholiu. Gerai, kad ir policijos netrūko, tai niekas manęs nepervažiavo. Bet šiandien vistiek kažkokia savijauta pachmėlingą, geriau vis dėl to matyt nekvėpuoti alkoholinio miesto oru...

ps. tai ar šį kartą ką nors užbadė peiliu prie baltojo tilto? Kiek išprievartavimų?

June 14, 2004

vulgaris informaticus

Šiandien teoriškai tapau vulgaris informaticus (liet. - paprastasis informatikas). Informatikas - todėl, kad baigiau MIF'e bakalaurą, o paprastasis todėl, kad tikiuosi likau toks pat paprastas koks buvau iki šių mokslų. Paprastumas man yra viena iš svarbiausių savybių visame kame. Ar tai būtų žmogus, ar vartotojo interfeisas ar mokslas. Šitas blogas manau ateityje taip pat atspindės mano 'paprastumo' gyvenime paieškas. Nes viskas kas yra paprasta yra gražu - todėl nebandykime peršokti per save.

May 4, 2004

mano nuotaika

gal alaus?
Taip
gal prie ežero?
Taip
gal pasportuoti?
Taip
gal į miškus?
Taip
Gal pasimokyti?
ką sakėt? Žinokit labai prastai jūs girdžiu, peeep...

April 24, 2004

midi rock opera

Vakar buvau midi rock operoje. Įspūdis labai geras. Puikus garsas, puikus apšvietimas (šito jau buvau pasiilgęs, nes pastaruoju laiku lankiausi tik koncertuose vykusiuose Molen Ruže, o ten ypač apšvietimas būdavo tragiškas). Rock operos siužeto nesupratau, bet vistiek visi atlikėjai labai gerai pavarė:)

April 18, 2004

Mayhem ++

Vakar buvau Mayhem koncerte. Be jų dar grojo japonai Defiled ir estai Manatark. Į koncertą su kolėga atėjom apie 21 val ir jau grojo pirma grupė. Pagal programą galvojome, kad pirmi gros Defiled ir netgi sugebėjome įžiūrėti tuo metu grojusių estų veiduose japoniškų bruožų:) (be to virš scenos kabėjo didelis užrašas "Defiled") Aš jau net pagalvojau, kad metalas gali iš japono padaryti europietį. Mažumėlę apsirikom.

Continue reading "Mayhem ++" »

April 12, 2004

midi futbolas

Atsakyngai pareiškiu, kad po pralaimėjimų midi futbolo turnyre, palieku komandos kapitono postą. Futbolą dauguma komandos narių spardė po 3-5 metų pertraukos ir netgi alaus vartojimas nepadėjo mums praskinti priešininkų vartus (tikrai labai keista). Toliau midi krepšinis.

April 8, 2004

pirmas pasivažinėjimas

Pagaliau susiruošiau išriedėti iš Vilniaus dviračiu. Taigi per lietų ir purvą šiandien numyniau į Trakus. Buvau nustebęs, kad ant ežerų vis dar yra ledo. (o prieš savaitę ruošiaus važiuoti maudytis:) Važiavimas užtruko 2:36 min, nuvažiuota 59km, vidutinis greitis 22.6km/h. Pakeliui prisiragavau įvairių langų ploviklių (varuotojai nepagailėjo)