« neprisimenu | Main | Slovenijos Alpės 05 #2 »

Vilniaus maratonas 2005

Deja šiandien vykusiame maratone aš nedalyvavau. Prieš gerą mėnesį, treniruotės metu, gavau kelio traumą, kurios iki šiol neišsigydžiau. Tačiau maratoną stebėjau sėdėdamas ant dviračio.
startas.jpg
starto laukimas (±252 dalyviai )
startas2.jpg
pagaliau startas
startas3.jpg
visi skirtingi
Pats planavau distanciją įveikti per 3:30-4:00h, tačiau tokiam karštyje nenustebčiau jei laikas būtų prastesnis. Dabar įsitikinau, kad lyderių tempo tikrai negalėčiau išlaikyti (net ir trumpai:).
lyderiai_greiti.jpg
~11 kilometras, greitis 18km/h.
Dabar rinkdamas nuotruokas radau anksčiau matytų veidų:
agne_dainius.jpg
Agnė ir Dainius - minieko nugalėtojai
gedas1.jpg
mano naparnikas iš minieko - Gedas (tvarko reikalus telefonu)
Važiuoju gaudyti finišuojančių lyderių.
finishuoja1.jpg
I - Baltarusijos bėgikas (pernai buvo antras) - Aleksandr Labuchenko. Laikas 2:28:44.
finishuoja2.jpg
II vietos nugalėtojas, laikas - 2:30:45
finishuoja3.jpg
III vietos nugalėtojas, laikas - 2:31:43
Pirmųjų moterų nesulaukiu. Bet pasigaunu tuo metu pro Mindaugo tiltą begantį (27km) - Gedą. Su juo pavažiuoju iki Vingio parko tilto, kur gausu vestuvių:)
gedas2.jpg
Gedas, 30km.
Važiuoju namo pietauti,o po valandos judu link finišo laukti finišuojančio Gedo.
gedas_fin.jpg
Gedas finišuoja, laikas 4:44h
Taigi taip iš šalies atrodė renginys, kuriam ruošiausi beveik pusę metų:) Ar nesigailiu tiek treniravęsis veltui? Na tikrai ne. Bėgimo treniruotės padėjo man pasiekti visai padorią sportinę formą, o svarbiausia, kad "pagavau kablį" - gyventi kiek sportiškiau. Dabar stengiuosi nepraleisti masinių orientacinio varžybų, bei dažniau dalyvauti įvairiuose turistiniuose renginiuose. Ir bent jau kol kas mane tai veža:) Tikiuosi, kad ateityje, mano sportinis entuziazmas neišblės. Kitą met planuoju prabėgti maratoną (nebūtinai Vilniaus). Žadu statyti tikslą sutilpti į 3h. Na bet dabar reikia sugrįžtį į žemę ir išsigydyti traumą...

Comments

Dziugu, kai kazkas kazka veikia, bet kai tokia veikla ima trukdyti visiskai su tuo nesusijusiu zmoniu gyvenimui - tai jau blogai. Del kazkokiu iskliseliu vakar ats Silo tilto prastovejau 40 minuciu - blia, dvi masinos pralenda, ir vel penkias minutes laukia, kol koks beisvirstantis begikas praslenka. Labai tikiuosi, kad sitas renginys bus paskutinis, arba keliaukite kur nors uz miesto, kur niekam netrukdysite, ir begiokite ten iki pasprogimo.

Man pačiam būtų daug smagiau begioti kažkur už miesto, o ne kvepuoti išmetamosiomis dujomis. Tačiau čia bandoma kopijuoti didžiuosiuose miestuose vykdomus maratonus. Pavyzdžiui Londono Maratono metu visai dienai uždaroma krūva gatvių. Ir be abejo ten irgi pilna "piktų miestiečių". Taigi kodėl tokių renginių neperkelia į tam tinkamesnes teritorijas? Turbūt čia daug nulemia reklama. Vargu ar remėjams patiks, kad jų reklamas (be bėgikų) pamatys tik miško žvėreliai. Ir Zuokas turbūt nenorėtų toli nuo namų eiti, tik kad startą duoti.

Labas!
Smagu buvo skaityti entuziazmu kvepiančias eilutes. As irgi svajoju įveikti maratono distanciją, taciau kol kas esu ne itin pažangus bėgikas. Norėčiau paprašyti, gal galėtum pasidalinti treniruočių programa (kiek, kaip bėgioti, ką lavinti, į ką atkreipti dėmesį ir t.t.). Būčiau labai dėkingas!