March 31, 2004

kokios problemos?

šiandien vanegeimas pirmam skyriui man rašo apie revoliucijų ir bendrai visų teorijų problemas.
jos vosne visos atrodo patrauklios. išties, skaitai, atrodo, kodėl ne šitas pasaulio karalius. tada skaitai kitą ir apie jį tą patį galvoji. bet daugelis jų turi problemėlę. kalbama tik teorijomis apie teorijas ir jokių teorijų apie praktikas ir taip tos teorijos tampa šūdinom ir tuščiom retorikom. iš skaitytų teoretikų, kogero 80% atrodė teisūs ir gražūs. netgi lenino kažkiek skaičiau ir atrodė gražu. turiu jo ybūką state and the revolution, bet tingėjau skaityt nes labai jau grėsmingai ta vladimiro nuotrauka viršuj jos atrodo. jei imant konkrečiai socializmą, jis prieš virstant baisia praktika daug kam atrodė labai patrauklus ir gražus [na, žinoma išskyrus turčius]. atrodė dangus. ir staiga revoliucija, dangus nusileidžia ant žemės ir gudrieji revoliucionieriai stovi prišikę į kelnes ir nesusitvarko su dangum. o tada jau prasideda nesąmonės, apie kurias mes ir nekalbėsim.
turbūt todėl ir pats marksas nedarė revoliucijų dėl to, kad pripažino savo teorijų neužbaigtumą. ir ragino darbininkus atkreipti dėmesį į tuos, kurie nori gyvenimo, o ne tik užtikrinto Neišnaudojimo.
dar daug gražių teorijų virtus praktika, manau, taptų nevykusiomis ir žalingomis. aš neabejoju daugelio teoretikų gerais norais. būtent todėl vėlgi šlovinu [juokauju] siurrealistus, nes jie pirmi pradėjo politinę teoriją, kuri atsižvelgia į kasdienybę.

People who talk about revolution and class struggle without referring explicitly to everyday life, without understanding what is subversive about love and what is positive in the refusal of constraints, such people have corpses in their mouths
Roul Vanegeim

Posted by vaikas at 10:20 PM | Comments (0)

joninės

užsimaniau nuvogt paparčio žiedą mokykloj. apsidairiau, žmonių yra, įsimečiau į kuprinę, dabar kvepia. eidamas namo pamečiau širdį. bet gūglė visada viską suranda
stovi kukli orandžinio guašo apvali dėžutė. nejuda. žinau, kad ji visada linki tik blogo bet tai [blet].
ar įmanoma padaryti, kad laikrodis eitų atgal? nene, žinau, kad įmanoma, bet kaip? galiu padaryti, kad laikrodis stuksėtų nejudindamas savo sušiktų rodyklių, bet kaip padaryt, kad jos eitų prieš laikrodžio rodyklę?

ar tik nebus šis nuostabus oras už lango banalus?

Posted by vaikas at 06:14 PM | Comments (0)

March 28, 2004

laikrodžio rodyklės nėra už stiklo

birštonasjazzpatiko

pasirodo laikrodžio, kuris kabo virš virtuvės nuo pat atskraustymo į šiuos namus, gal prieš 12 ar 13 metų, rodyklės nėra už stiklo. vadinas galiu pasistatyti kėdę ir bet kada persukti laiką. arba jį sustabdyti.
kalbant apie laiką. praeitos nakties trečia valanda parodė, kad bobmarley melavo. /no fear for atomic energy, 'cause none of them can stop the time/. kenken. gali, mielieji, gali. buvo liepta persukti laiką valanda anksčiau - padaryta. vadinas, GALI liepti sustabdyti laiką, sustabdysim? pirštas plyšo.
ige sakė, kad mažasisprincas gali pakeisti gyvenimą. gali? ai sez gali.

Posted by vaikas at 09:45 PM | Comments (7)

March 25, 2004

citrusinis vaisius

na taip.
aš pagaliau tapau savo vaizduotės vaisius.
noriu aptaškyti visus žmones savo ašarom. man negaila, kad jie sušlaps.
aptaškiau. taškiausi jom visą dieną.
tada atsibodo.
užsimaniau savo kraujo.
sėdžiu, skrendu žemai, geriu nearbatą ir topteli mintis iš pasakų skrynios išsitraukti sugedusį skriestuvą ir prasibadyti savo ranką. kraujas. kapt kapt. žinojau, kad tas skriestuvas man padės.
kaip pasiekti angelo nosį?
na o MANO vaizduotės vaisius citrusinis. tirpstančiame asfalte įstrigęs apvalus vaisius. nieko nereiškiantis. išoriškai suvirškintas žmogaus, nes tik jis turi ypatingą galią - išorinį virškinimą.

Posted by vaikas at 05:10 PM | Comments (2)

March 18, 2004

sur. diena

1.mažoji robertėlė muša brolį mažąjį rūtenį bandele
2.aš ir [ji] stovim po viena vienintele žvaigžde
3.mes klausom sugedusios radijos pasakų

norėčiau taip nugyventi visą gyvenimą.

ką dabar turėčiau daryti? plauti seiles nuo stalo dėl sentimentalumo? aš galiu mylėti, bet durkit man į burną. tik ne seilės. geriau kraujas.
šiandien - sentimentalumas ir geografija - blogis. skirtumas, kad po rytojaus geografiją pamiršiu iki kito ketvirtadienio vakaro, o sentimentalumo ne.
ir kam man nekęsti tokio įdomaus mokslo kaip geografija? vienintelis mokslas kurio negaliu pakęsti, o atrodo toks įdomus. gal jis nėra toks įdomus kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. šlykštybė.

pasibaigė piešinys. jis neatrodo kaip labai užbaigtas, bet kadangi esu jo autorius, pavadinau jį užbaigtu ir jūs, mielieji, turėsite gerbti mano autorines teises.

Posted by vaikas at 10:33 PM | Comments (2)

March 16, 2004

būnabūtų

būna kai būna depresija. klapt ašara. ir kad taip būtų. tik svajoju. nihuja jos neklapsi, nihuja jos nebėga. bet staiga pasidaro taip nesvarbu. taip nesvarbu, kad ir ant depresijos nesvarbu.

Posted by vaikas at 07:44 PM | Comments (0)

March 14, 2004

bumcikbumcikbumcik

pankrokas tai jo, yra pankrokas. riksmai, džeržgesiai ir chaosas*

*chaosas? NE.
kažkodėl pankrokas apvadintas chaotišku. suskaičiuojam kiek jame chaosų? daugmaž trys. stulpelis, priedainis, stulpelis, pragrojimas, priedainis, stulpelis ar kas nors panašaus. o tada klasika? netgi nemodernioji. skaičiuojam nuo klasicizmo. ten chaosų šimtas. pabandykite suskaičiuoti, mielieji, vargu ar suskaičiuosit. gali labai labai gaudyt ir sugaudyt pagrindinę temą. bet tai tvarkos ne. sistemos ne.
tai kas dabar labiau chaosas ką?

Posted by vaikas at 09:27 PM | Comments (3)

sensitive as fuck kai skauda akį

...esu aš.
žiūriu į smuiką1632metųamačiokopiją. ar aš sugebėsiu. bet be klaustuko.
žiūriu į dangų. ar aš sugebėsiu. bet be klaustuko.
žiūriu į nebaigtą piešinį. ar aš sugebėsiu?
kaip manot, mielieji, gerai ar blogai norėti visko? su tvirtu klaustuku.
taip, Mes svajojam parašyti kūrinį. o jeigu pradėt šiandien. be klaustuko. vartojauvartojuvartosiu tuos genialius kūrinius. savo suvartosiu pusryčiams. o jeigu nežteks, bus px.
šlykštu.

skauda akį. kaži, bent pamėlynuos?

Posted by vaikas at 09:20 PM | Comments (0)

March 10, 2004

gvaizdė

aš apsidairiau - žmonių yra. gerai. džiaugiuosi už juos. spustelėjau pirštą į žemę, subėriau sėklas, nušikau žemės iš Medžios teritorijos, paslėpiau juodam juodam žemės nuoboduly. velnias, mano pirštai kraujuoti. nubrozdinti. tokie kokių ir norėjau. vakar šiandien ir niekados. dėl to kaltas gali būti bet kas. kad ir kelias, kuriuo šiandien vaizduojant mirktelėjus staiga atsirado dar fignia kiek kelių iš visų pusių. lygtais kelių niekad nebūtų. kelias, gatvė, takas, kelias, gatvė, takas. jie visur. tada tuo keliu palei sieną bėgantis raudonas jautis. nieko nereiškiantis. tik jautiškai bėgantis. net nemūkiantis. mirktelėju dar kartą - jautis pasirodo esąs lietuviškas ratuotas raudonas golfas. tik muzikos iš jo nesigirdėjo. o iš jaučio girdėjosi. galėjo atbėgti jautis. padurti kompą. nebūtų senų laiškų. nekenčiu jų. seni nauji laiškai. geriau jų niekada negauti. geriau prarasti vieną dieną, geriau niekada nieko ir nesužinoti, bet tik ne seni nauji laiškai. vistiek.
o ateities žinojimas nekala į klyną. kaip yra nemalonu žinoti, kad rytoj vėl keltis. vėl stengtis dėl tuščiavidurio giminės medžio kamieno. jis net negroja papūtus, kad ir kaip stengtumeis pagaminti iš jo dūdą. niekaip! tai kam tas? kam anas? gal šiaip dėl rytojaus. keliamės. einam miegot.
dabar, pasodinęs gėlę rimtai galiu rėkti JŪŪŪŪŪŪS NEDAINUOOOOOOJAT DAINŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲŲ

Posted by vaikas at 12:33 AM | Comments (1)

March 07, 2004

vytenis - the real story

jis Buvo pirmokas. jį iįšmetė po pirmo pusmečio.
vytenis niekada neidavo į pamokas. klausdavom "kodėl?". jis surauktu veidu pasakodavo ką jie per pamokas veikdavo ir kaip tai nuobodu. jį gaudė mokytojos, vytenis nuo jų bėgiodavo. vieną dieną specialybės mokytoja jį pagavo. nusitempė į klasę, liepė groti. vytenis nieko nepagrojo. mokytoja pyko pyko pyko. vytenis supyko kad mokytoja pyksta ir suleido savo pieninius dantis mokytojai į ranką. porą savaičių mokytoja vaikščiojo aprišta ranka. dabar jo nebebūna mokykloj.
vytenis mėgo voliotis balose
jaučiau pareigą papasakoti apie šitą revoliucionierių :)

Posted by vaikas at 01:41 PM | Comments (4)

March 04, 2004

manifeste cannibale dada

You are all indicted; stand up! Stand up as you would for the Marseillaise or God Save the King....
Dada alone does not smell: it is nothing, nothing, nothing.

It is like your hopes: nothing.
like your paradise: nothing.
like your idols: nothing.
like your politicians: nothing.
like your heroes: nothing.
like your artists: nothing.
like your religions: nothing.

Hiss, shout, kick my teeth in, so what? I shall still tell you that you are half-wits. In three months my friends and I will be selling you our pictures for a few francs.
(Manifeste cannibale dada by Francis Picabia, read at the Dada soirée at the Théâtre de la Maison de l'Oeuvre, Paris, 27 March 1920.)
***
o gaila.

ašgrosiusmuikuašgrosiusmuikuašgrosiusmuiku
aukštos temperatūros vaizdai grožiu prilygsta sarasatės ir sensanso muzikai. prilygsta taip, kaip saulė neprilygsta mėnuliui, o naktis neprilygsta dienai. bet fuckeverything. ir kas, kad visi taip užsidarę savo namuose, tie namai vistiek sugrius. o jūs, mielieji, tikit, kad pabučiavus prisidedi prie pasaulio griovimo? aš tikiu, kad bučinys yra galinga destruktyvi jėga. aš dar tikiu, kad žodžiai 'aš tave myliu' yra patys chaotiškiausi, betvarkingiausi ir žudikiškiausi. ir kaip aš šitus dalykus myliu.

p.s. kiek Teisingumo Valstybėje kainuoja leidimas žudyti?

Posted by vaikas at 10:01 PM | Comments (6)

March 02, 2004

filosofijos pradmenys visiškam neišmanėliui

džergžt tušinio koja skysta
be tušo be tušo be tušo
džergžt plaukai apsiklojo
be tušo be tušo be tušo
šlept po lova žalia
be tušo be tušo be tušo
be tušo be tušo be tušo
be tušo be tušo be tušo
mama, tėtė šlepetėse
be tušo be tušo be tušo
džergžt smirdanti koja
suplyšusioj šlepetėj
be tušo be tušo be tušo
purvinais nagais
be tušo be tušo be tušo
lyrinėse JŲ be tušo plokštėse
be mities be minties
minties tušo minties tušo minties tušo
be tušo be tušo be tušo
jūroj giliai giliai.
džergžt trimitai tušuoti
be tušo be tušo be tušo

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

autoriaus paaiškinimas:
mano pasaulis įsivaizduojamas taip: jūra yra dangaus tirpimo padarinys. lašai lašai lašėjo lašėjo prilašėjo prilašėjo jūrą. vienintelis gyvenimo Klausimas [kuris nebūtinai turi būti klausiamas] yra apie kisieliaus receptą. nes po velnių, kisielius tikrai svarbus dalykas mano gyvenime. neįsivaizduoju nei vienos dienos be kisieliaus. tai nereiškia, kad aš jį kiekvieną dieną geriu, nesupraskit manęs klaidingai. tikrai to nedarau. nesu toks. bet aš drįstu jį prisiminti kiekvieną dieną, mielieji. kiekvieną mielą sekundę mano mintys vistiek susisieja savom rankom ir savom kojom su kisieliumi. dar kartą, mielieji, nesupraskite manęs klaidingai. aš tikrai nesu silpna asmenybė, nesugebėjusi atsispirti kisieliaus priklausomybės gundymams. tikrai ne. aš paprasčiausiai myliu kisielių.

Posted by vaikas at 07:25 PM | Comments (0)