Main

June 5, 2005

Bet kai Triušis išsitraukė iš kišenėlės laikrodį ir sumurmėjo: „Dievaži! Aš pavėluosiu!", Alisai pasidarė įdomu.

Neįtikėtina diena. Su gražiais ir labai gražiais žmonėmis ir keičiausiais keistumais.
Nuo pat ryto: pirmakursės, putliomis lūpytėmis ir apvaliais žandukais, berniukas, Džeimso Dyno šukuosena, liesa auksaplaukė moteris, beatboxinantis traukinyje berniukas, žaliaakė, juodesniais už juodumą antakiais ir plaukais, skambančios karoliais ir žalvarinėm apyrankėm mergaitės, raudonplaukis, nuplyšusiais "Pearl Jam" marškinėliais (grunge vis dar gyvas?), 41 dydžio sportbačiai ant moteriškų kojyčių, berniukas, su plokštele ant dantukų ir spalvotom apyrankėm, dar vienas berniukas, panašus į Trent Reznor, diedulis, oranžinėm plačiakelnėm ir balta kepurėle, panašus į pasenusį Popajų, moteris su baltu triušeliu.

triusis.jpg

Continue reading "Bet kai Triušis išsitraukė iš kišenėlės laikrodį ir sumurmėjo: „Dievaži! Aš pavėluosiu!", Alisai pasidarė įdomu." »

March 9, 2005

Moterų solidarumas

Su kovo 8-ąja sveikino negausiai. Gal kad atkakliai sirgau namie. Vis dėlto šiokios tokios tendencijos išryškėjo. Stebina: daugiausiai sveikino kitos moteriškės. Vyrukai atsipirko viena kita fraze ar tulpe. Moteriškės rėžė kalbas. Ganėtinai agresyviai. Ne, nemeluosiu, kad agresija man neimponuoja. Tačiau pakvipo revoliucijom. Perspėju: ant barikadų nelipsiu. Juolab, feminizmas - ne man. Aš vienodai nemėgstu ir vyrų, ir moterų.

Iš sveikinimų:

Sesulė rašo:
"Так что, девочки, каждый год 8 марта – наш день. Не позволим коварным самцам затыкать нам рты пошлыми букетиками и конфетками! Женское право голоса куплено веками молчания! Так воспользуемся же им хоть раз в год наравне с оперными дивами, чтобы высказать все накопившееся в нашей безбрежной, всеобъемлющей, все понимающей и все прощающей женской душе. Оркестр, туш!.."
Daugiau - http://www.livejournal.com/users/chudo_vische/49598.html

Mama SMSina:
"Tik palaikydamos viena kitą, mes sugebėsime atsikovoti geresnes pozicijas gyvenime, galėsim įsigyti norimas profesijas, užimti postus valdžioje, priiminėti mums palankesnius įstatymus, atsilaikyti prieš vyrų dominavimą visose gyvenimo srityse. Už mūsų visų, sijonuotų, vienybę!" Ir dar priduria, kad "Pergalė bus mūsų!"

Galų gale atsiliepia ir sibirietė mano buvusi kambariokė:
"С днем Клары и Розы! За женщин и революцию! За феминизацию и партизанизацию!"

January 23, 2005

Trumpai apie knygą: Viktor Pelevin. „Šventoji vilkolakio knyga“


Padovanok savo draugui sektantui!


        O tu ar mėgsti konstruoti kosmologijas?!

        Ne, verčiau pradėsiu kitaip. Ak, ir tu mėgsti konstruoti kosmologijas! Tada šeki naują dėlionę. Dalelių – 360, tik jos iš skirtingų dėžučių. Va tos, spalvingesnės, tai iš „Rusų liaudies pasakos. Penki paveikslėliai“, o gelsvosios – iš senos dėželės su nesuprantamais hieroglifais. Dar paberta niūrių skandinaviškų ir išblukusių angliškų, ir dar kažkokių, ir dar... Bet visos atspaustos ant ekologiškai perdirbto švediško popieriaus, todėl nebijodamas imkis darbo. Dėdė Pelevinas pasistengė, kad tu turėtum malonų užsiėmimą lietingą lietuviškos žiemos popietę.

Continue reading "Trumpai apie knygą: Viktor Pelevin. „Šventoji vilkolakio knyga“" »

January 8, 2005

Laikai keičiasi...

Reikia ir senas sentencijas peržiūrėti.
Štai tokios pataisos:

Gyvenimas - tai ne teatras, o viso labo kosplėjus.

Kad šitai ištvertum iki galo reikalinga religija - metadonas liaudžiai.

April 12, 2004

Velykos

Ar Velykos yra kičas?
Taip. Visiems perkantiems plastikinius triušius, viščiukus iš poliesterio ir margučius iš folijos.
Ne. Nes tai, kas daroma savomis rankomis nekomerciniais tikslais ir nėra skirta tiražuoti negali būti kičas.

Marguciai

Continue reading "Velykos" »

February 14, 2004

Trumpai apie knygą: Peter Huchel. „Devintoji valanda“


Devynių mėnesių reikia, kad gimtų kūdikis, o kokia devynių valandų prasmė? Sunkios devynios valandos kalnuose karštyje, kryžiuojamos valandos. Valandos tikrai ne prieš gimimą, bet galbūt prieš mirtį:

Kaitra akmeny išdegina
pranašo žodį.
Vyras sunkiai
kopia kalvon, piemens krepšyje
devintąja valanda nešinas,
plaktuku ir vinim.

„Devintoji valanda“

Continue reading "Trumpai apie knygą: Peter Huchel. „Devintoji valanda“" »

Trumpai apie knygą: Michael Krüger. „Prieš pat perkūniją“


Prieš pat perkūniją - momentas, kai dar galima tikėtis pamatyt daiktų esmę. Pratrūkus perkūnijai, nematoma „visados ir per amžius // nematoma lieka“. Skaitytojui tiek ir telieka: vartyti knygos žodžius, ieškoti, kur ta žadėta tiesa. Čia nėra eilių, kurias tiesiog malonu klausyti – nėra reklaminių sloganų įtaigumo, tik neskubus pasakojimas. Šis tekstas – mėginimas interpretuoti knygos temas.

Continue reading "Trumpai apie knygą: Michael Krüger. „Prieš pat perkūniją“" »

August 11, 2003

Kopiraitai :)

Toks prierašas yra viename tinklalapyje. Labai teisingas prierašas, sakyčiau. :)

Everything on this website is copyrighted to [...]. Apart from all the stuff we've stolen off other copyrighted sites.

Intelektualinės nuosavybės samprata turėtų būti nuodugniai peržiūrėta. Kur mes su ta - prieštvanine - į tinklą lendam? Ne taip tinklas sukurtas, ne tam, kad vartotojams įspėjamąjį spamą (spamas yra spamas) siuntinėtų, ar rūpintųsi, kad naivus vaikas "neparsisiųstų komunizmo".

May 18, 2003

Dar viena kiberpanko geneologinio medžio šaka

Tikriausiai nesuklysiu pasakius, kad dabar daugiausiai kiberpanko dvasios yra animiuose. O į animius jis atėjo iš mangos. Tačiau gimė kiberpankas ne japoniškuose komiksuose, bet... prancūziškuose! Tokias šaknis atkasė Viljamas Gibsonas kalbėdamasis su Ridliu Skotu. Manau, šiais draugeliais galima pasitikėti. ;)

Aišku, kiberpankas, kaip ir kiekvienas pamestinukas, sugalvojo sau daug tėvų. Tai ir tradicinė SF, ir slipstrymas, ir pats dėdė postmodernizmas, ir informacinės visuomenės koncepcija, ir šiuolaikinis ludizmas, ir... Ir nėra prasmės jų čia vardinti. Tačiau už tai, kaip atrodo kiberpanko pasaulis, turim dėkoti prancūzų komiksams ir juose perkurtai noir koncepcijai.

Įdomu, kad Gibsono "Neuromancer" ir Ridlio Skoto "Blade runner" vaizduojama aplinka yra beveik identiška, tačiau šie kūriniai gimė nepriklausomai vienas nuo kito. Gibsonas pasakoja, kad iš filmo premjeros pabėgo, sumišęs dėl to, jog atpažino savo dar neišleisto, bet jau sukurto romano pasaulį. Tik po kelerių metų paaiškėjo nesusipratimo priežastys. Abu studentavimo laikais po lovomis laikė prancūzų komiksų meistrų darbus :) Abu buvo Moebius gerbėjai.

Be dviejų dalykų nebūtų "Blade runner": be Diko pasakojimo apie elektronines avis ir be Moebius "The long tomorrow". Žemiau įdėti keli Moebius komiksų piešiniai.

The long tomorrow Taip atrodo "The long tomorrow" pasaulis

Continue reading "Dar viena kiberpanko geneologinio medžio šaka" »

May 15, 2003

Pirmas įrašas :)

Va, nutariau išmėginti blogus.
Ačiū biorobotui ve, taip greitai atsiuntusiam duomenis. Ir revoliucinį slaptažodį "pasipriešinimas" :)