« March 2004 | Main | May 2004 »

April 2004 Archives

April 5, 2004

kitoks aktyvizmas

dar vienas budas kovot pries korporatizma. cia

April 7, 2004

alternatyvios radijo stotys

stotys bandancios legaliai/nelegaliai susigrazint radijo bangas, pateikt alternatyvia, nekomercine informacija. daug info ir geros muzikos - radio4all
as stengiuosi kasdien klausyt free speech radio ziniu cia

nes tik kuriant altrnatyvas mainstream medijai imanomos kazkokios permainos ir islaikyt kazkiek sveiko proto.
hardcore.lt radio su daugiau nei muzika. gal kada nors?

April 8, 2004

gyvenimas vis gereja ir gereja.

SERBIA: BUDGET 70 PERCENT CUT FOR UNIVERSITIES Public universities in five cities are distressed at a 70 percent budget cut, with some saying they will be unable to pay even basic utility bills and may have to close their doors within months. The government has earmarked $4.9 million for the universities. "It is impossible to hold classes on 30 percent of last year's budget," a Belgrade University official said. (Reuters)

RUSSIA: AFGHAN KILLED AS YOUTHS ATTACK FOREIGNERS A mob of about 50 youths rampaged through a marketplace in Volgograd attacking dark-skinned people and killing one man from Afghanistan, the Itar-Tass news agency reported. It appeared to be the latest in a string of racist attacks that have included the killing of an African student in Voronezh, an Afghan doctor in Moscow and a 9-year-old girl from Tajikistan who was knifed to death in St. Petersburg. Seth Mydans (NYT)

LIETUVA: Gresme Lietuvai kelia ir visuomeniniai judejimai>

April 13, 2004

subkulturos padeda parduot

buvo keletas vakaru su filmais Wild Style , The Freshest Kids - apie hip-hopo, graffiti , b-boys pradzia niujorko bronxo rajone. kas suvienijo rases , atnese kazkokios prasmes, kurybiskumo dvasia. maziau smurto, gauju karu ir t.t. gaila kaip sukomercinimas viska pakeite, galerijos, irasu kompanijos ir t.t. pamate kad galima is to padaryt didelius pinigus.
Dithers - filmas apie siuolaikinius meninkus kurie dare/daro gatves mena, bet daugumas is ju turi legalu versla. visokius skeitbordu parduotuves, dizaino firmas ir t.t. kurie bando laviruot tarp darymo savo reikalus ir kartu dirbant uz pinigus. idomu. daug kompromisu , bet gerai jeigu po ilgos darbo dienos gali iseit nakti i gatves ir daryt savo mena ir leist savo pinigus gautus is sistemos pries sistema.
siandien ziuresiu paskutini filma is serijos Style Wars. irgi hip-hopas niujorkas graffiti.
visas reikalas atrodo labai gerai bet visa filmu rodyma sponsoriauja scion . kazkokia nauju prabangiu masinu gamintoja. pries pirmus filmus buvo 20 minuciu izanga su labai 'cool' ,super hi-tech reklamom, dalinami visokie zurnalai kur reklama persipynus su mada, subkulturom ir t.t. , nemokamos kepures ir visokie kitokie sudniekiai. kad prekinis zenklas istrigtu i pasamone ir gal kai dabartinis studentas rinksis sau nauja masina pagalvos kad gal reikia pirkt scion , nes jomis vazineja 'cool' zmones.
prigriebiau kepure . uzsisiusiu nasivke bus gerai dirbant darzuose.

bet tokie marketingo budai dar nieko tokio. skaiciau New Scientist apie nauja technologija kuria gal prades taikyt parduotuvese. Zodziu yra sukurta kazkokia kvapo patranka, ji bus pritaisyt prie produktu lentynos kartu su video kamera ir kai tavo akis einant pro sali paziures i ta puse bus isaunamas kvapas link tavo nosies. koks nors labai geras kvapas kuris tave suvilios pirkt kokia nors konservuota sriuba, kurios siaip neuzuostum kaip sviezios duonos.

girdejau 'no logo' isversta i rusu kalba. tai gal kaip nors galima is ten gaut, ypac tiems kas skaito rusiskai lengviau nei angliskai. gal reikes pasiust i LT nes ta knyga tai kaip baumanas , days of war ar bet kuri kita siuolaikine biblija.

April 18, 2004

einsteinas

"We don't seek empires. We're not imperialistic. We never have been. I can't imagine why you'd even ask the question." Donald Rumsfeld, questioned by an al-Jazeera correspondent, April 29, 2003.
cia blog'ai is irako, kitokia informacija.

700 amerikieciu zuvo nuo karo pradzios, apie 10 tukstanciu irakieciu, busas nesiruosia pasitraukt, ir nemato panasumu tarp irako ir vietnamo. yra balsu kad kuo daugiau amerikieciu zus, tuo daugiau bus spaudimo namuose, be to arteja prezidento rinkimai lapkriti. as isitikines kad bus siurprizu, gal ne rugsejo 11, bet kazkas didelio turi ivykt kad busas taptu nacionaliniu didvyriu ir ne butu tinkamas laikas kitam prezidentui. siaip ar taip nieko nepasikeis. kaip senas anarchistinis posakis sako jei rinkimai ka nors pakeistu jie nebutu legalus. kerry toks pats karo istroskes, korporaciju remiamas veidmainis. nera (arba yra labai mazai) sansu kad kas nors neturintis ir neremiamas dideliu pinigu ir interesu galetu iskopt i tokias valdzios virsunes. taip kad vienaip ar kitaip jav uzsienio politika isliks tokia pati ar panasi.

nezinojau kad einsteinas buvo toks kietas ne tik mokslininkas bet zmogus , mastytojas , pacifistas. turiu dabar knyga 'einstein on peace', cia istrauka is laisko belgijos karalienei 1955:

"When I look at mankind today , nothing astonishes me quite so much as the shortness of man's memory with regard to political developments. Yesterday the Nuremberg trials, today the all-out effort to rearm Germany. In seeking for some kind of explanation, I cannot rid myself of the thought that this , the last of my fatherlands, has invented for it's own use a new kind of colonialism, one that is less cospicious than the colonialsim of old Europe. It achieves domination of other countries by investing American capital abroad, which makes those countries firmly dependent on the United States. Anyone who opposes this policy or it's implicationsis treated as an enemy of the United States."

ir dar kazkas minejo ,jis pasake kad jei butu zinojes kokiems tikslams ir kokios pasekmes bus del jo branduoliniu tyrimu, jis butu tapes santechniku o ne mokslininku.

April 22, 2004

ameriku mokykla

The School of the Americas tai JAV apmokymu mokykla Dzordzijos valstijoj, kur yra apmokomi lotynu amerikos kareiviai partizaninio karo taktikos, karines zvalgybos ir t.t. ir ivairiu ziauriu taktiku nuo psichologinio spaudimo iki kankinimu. O paprastai kalbant dazniausiai apsaugot kapitala, turtinguosius nuo vargsu ir susidorot su kitaip mastanciais ir siekianciais daugiau teisingumo. Nuo ikurimo 1946 mokykla baige apie 60 tukstanciu studentu tarp kuriu tokie veikejai kaip Panamos M.Noriega, ir Bolivijos, Peru, Ekvadoro, Argentinos diktotaoriai. Mokyklos aukletiniai vykde masines zudynes Kolumbijos, El Salvadore ir kitur.

Buvau atneses filma apie SOA(kuri dabar oficialiai vadinas Western Hemisphere Institute for Security Cooperation) i savo sociologijos paskaita tai mano viena klasioke negalejo ziuret visu tu zudyniu. cia istrauka is jos emailo man "That video really messed me up emotionally. I was having a hard time
trying to stop crying. I had a headache after that for about 4 hours"

jeigu i tai ziuret kaip Monroe doktrinos testinuma, t.y. viso vakaru pusrutulio laikyma savo kisenej, viskas atrodo labai logiska.

About April 2004

This page contains all entries posted to ninjutsu in April 2004. They are listed from oldest to newest.

March 2004 is the previous archive.

May 2004 is the next archive.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35