« March 2003 | Main | May 2003 »

April 30, 2003

knygos, vairuojančios gyvenimą

per nepilnus metus kažkas atsitiko. dar nežinau kas. galbūt galėsiu papasakot po metų kitų. antravertus, tai dar nesibaigė tai vyksta dabar.

knygos, kurios vairuoja mano gyvenimą nuo 2002 rugpjūčio:

P. Coelho - Alchemikas - pasaulis paprastas, jei kažko trokšti, jis padės tau, tik būk tikras savo troškimams ir mokėk skaityti ženklus

R. Bach - Iliuzijos - gyvenimas - tai paprasta ir aišku

R. Bach - Džonatanas Livingstonas Žuvėdra - turi sekti savo svajones. turi užsimerkti ir išgirsti, ką sako širdis. o kai pasieki viršūnę turi padėti kitiems ją pasiekti

R. Bach - Palikus užuovėją - gyvenimas yra!

Z. Baumann - Globalizacija: pasekmės žmogui - globalaus kapitalizmo aštunkojis apsivyniojo pasaulį ir pasmaugė bendruomenę, svajones, namus

Baudrillard - Simuliacija ir simuliakrai - sistema apsimeta pati savimi. prasmės nebėra. nesvarbu, ar rėki "už" ar "prieš" vistiek viskas paranku visuotiniam simuliaciniam mechanizmui.

Crimethink - Days of war nights of love - ei, mes galim viską paimti į savo rankas. jei mes pastatėm šitą babiloną, tai mes galim jį ir pakeisti, tiesiog reikia pradėti nuo savęs, tiesiog reikia pradėti, tiesiog reikia, tiesiog. čia ir dabar.

Seung Sahn - Pelenų barstymas and Budos - kai kuri gerai, kuri ir blogai, kai kuri blogai, kuri ir gerai, o jei nekuri nei gerai nei blogai - išsilaisvini, o jeigu neprisiriši prie laisvės, tai supranti, kad yra taip kaip yra, kad dangus yra mėlynas, o paukštis skrenda, kad jūra sumaišo smėlį su akmenim, ir kad vėjas išpusto smėlį iš tarp akmenų ir kad lieka tik akmenys, kad gyvenimas yra.

...nu ir kas?

April 29, 2003

i've fucked the media recently

Image(12).jpg

istorija tokia - viena pažįstama sako "jūs ten kažką filmuojat, o čia pas mus tv3 vyksta kažkoks konkursas, tai duokit čionai" nu ką aš žinau, šyvis ir nunešė savo filmuką apie kalnus. po kurio laiko skambina "tipo jūs papuolėt į finalą" kokį finalą? "nu čia bus realybės šou, jei praeisit, tai 5 savaites gyvensit bute su dar dviem tokiom grupėm ir filmuosit reportažus apie konkurentus" 5 savaites bute? kai už lango pats pavasaris? davai neeee?

galų gale atsidūrėm kaune, filmavimo salėj. nuostabu, kiek garsiai gali ploti tiek mažai žmonių, kai jų to paprašo. taip sakant, patys jaučia viso vykstančio beprasmybę ir todėl rėkia ir ploja tam, kad bent atrodytų, kad prasmė yra. aš stengiausi ploti nuotaisęs laimingo debiliuko veidą, bet kiek mačiau iš kabančio TV ekrano, tai režisierius tuo momentu mikliai perjungdavo į kitą kamerą. nežinau, ar jis mane pastebėjo ar čia taip sutapo.

sumenėm atlikti šios media rūšies penetraciją iki galo - jei jau rodys veidą stambiu planu, tai reikia paskleisti kažkokį užkratą. sugalvojom mistinę "žilvos chebrą" ir žilvos chebros žestą, kur reikia įkišti du pirštus į nosį ir po to parodyti "victory", be to filmukas irgi vadinosi memetiškai - "nevalgyk geltono sniego". suvaidinom prieš kameras. tiesa, žygis dar prašė Šapranausko, kad jį įsūnytų, bet jis padarė tuščias akis ir kantriai sulaukė, kol pasibaigs reklamos pertraukėlė ;)

rezultatai - "komisijos" narys, vertindamas mūsų filmuką įsikišo du pirštus į nosį sakydamas "nežinau ką tai reiškia", laimėjusios trijulės iš savo autobuso mums draugiškai rodė šį gestą, kitą dieną kaune prie žygio pribėgęs mažius rėkė jam "nevalgyk geltono sniego".

išvados - televizija - tai paprasta. buvom, darėm, pauščiukas uždėtas.


... or did the media fuck me?

Image(11).jpg

April 24, 2003

kaip gerti nepašildytą sakė ir neprarasti veido

yra tik vienintelis būdas dviems samurajams gerti nepašildytą sakė neprarandant veido. kai negali susikurti ugnies, kai negali nusiauti apavo.

reikia pririšti žirgus prie medžio, gerti sakė tiesiai iš butelio ir skaityti poeziją.

vakar kaip tik su žygiu pririšom mano plieninį žirgą prie metereologinės stoties namelio. ir išties - vienintelis būdas mums neprarasti veido tos plieninės tvoros su spygliuota viela akivaizdoje buvo poezija...

April 15, 2003

ahoy. going graphical

savaitgaliui buvau įsitaisęs modernų žaisliuką - mobiliaką su fotokamera. pasidžiaugsiu rezultatais:

viską plauna pavasarinė žvarba:
Foto(01).jpg

lampa džiaugiasi grupės "zimbabawe" pasirodymu:
Foto(42).jpg

žuvėdos estai džiaugiasi vilniaus publika:
Foto(45).jpg

vyksta SC įrašai:
Foto(11).jpg

Foto(12).jpg

Foto(06).jpg

žygis miške stovi išsižergęs ir grožisi gamta:
Foto(26).jpg

kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis?
Foto(13).jpg

kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis?

Foto(09).jpg

kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis?

kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis?

kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis kas jis?

nesvarbu! miške jau žibučių yra!

zibutes.jpg

April 11, 2003

klykauti su pempėmis

nieko nepamenu.

viską prisimenu.

skauda kojas ir šonus.

prasmė? rezultatas? o kam? procesas, siekti, stverti, kristi, beatodairiškai, betką...

i've had my moments.
i wish my life would be nothing but moments.

... o galėjau vakar išsimušt dantis...

April 10, 2003

mama, kur aš

truputį to, truputį ano, visur po truputį ir niekur iki dugno.

postmodernas?

dvasinės pusiausvyros svarstyklės taip puikiai stovėjusios ties nuliu pirmadienį vėl ima svyruoti. šūdas. viskuo užsiimi, nieko nespėji.

o ką reikia spėt? kokia turi būti išdava? duokit man mano gyvenimo rezultatų ;)

April 4, 2003

terminalinė būsena

baltas ekranas
terminalinė būsena
raudona lemputė
viskas baigta

kodėl aš tiek mažai miegojau? ;)