« i've fucked the media recently | Pirmas | amžinoji skirtis »

knygos, vairuojančios gyvenimą

per nepilnus metus kažkas atsitiko. dar nežinau kas. galbūt galėsiu papasakot po metų kitų. antravertus, tai dar nesibaigė tai vyksta dabar.

knygos, kurios vairuoja mano gyvenimą nuo 2002 rugpjūčio:

P. Coelho - Alchemikas - pasaulis paprastas, jei kažko trokšti, jis padės tau, tik būk tikras savo troškimams ir mokėk skaityti ženklus

R. Bach - Iliuzijos - gyvenimas - tai paprasta ir aišku

R. Bach - Džonatanas Livingstonas Žuvėdra - turi sekti savo svajones. turi užsimerkti ir išgirsti, ką sako širdis. o kai pasieki viršūnę turi padėti kitiems ją pasiekti

R. Bach - Palikus užuovėją - gyvenimas yra!

Z. Baumann - Globalizacija: pasekmės žmogui - globalaus kapitalizmo aštunkojis apsivyniojo pasaulį ir pasmaugė bendruomenę, svajones, namus

Baudrillard - Simuliacija ir simuliakrai - sistema apsimeta pati savimi. prasmės nebėra. nesvarbu, ar rėki "už" ar "prieš" vistiek viskas paranku visuotiniam simuliaciniam mechanizmui.

Crimethink - Days of war nights of love - ei, mes galim viską paimti į savo rankas. jei mes pastatėm šitą babiloną, tai mes galim jį ir pakeisti, tiesiog reikia pradėti nuo savęs, tiesiog reikia pradėti, tiesiog reikia, tiesiog. čia ir dabar.

Seung Sahn - Pelenų barstymas and Budos - kai kuri gerai, kuri ir blogai, kai kuri blogai, kuri ir gerai, o jei nekuri nei gerai nei blogai - išsilaisvini, o jeigu neprisiriši prie laisvės, tai supranti, kad yra taip kaip yra, kad dangus yra mėlynas, o paukštis skrenda, kad jūra sumaišo smėlį su akmenim, ir kad vėjas išpusto smėlį iš tarp akmenų ir kad lieka tik akmenys, kad gyvenimas yra.

...nu ir kas?

Komentarai

hm..baumano "globalizacija"..siuo metu valdo..:)

dar. daugumą čia paminėtų knygų 'suvokiu'. bet -- gal kas gali man paaiškint, kuo p. Bacho knygos yra žavios, patrauklios ir įdomios? kodėl tai nėra egzistencinis myžalas ir Subjektyvi Pakazucha (tm) ?

ką aš žinau, imi vat ir patiki. o gal atsitiktinumas - vaikštai vat po mirusias kopas, apie dalykus kalbiesi, po to grįžti namo, pasiimi knygą ir perskaitai tą apie ką kątik kalbėjai...

tai vadinama koincidencija,mic :)

lemtingas atsitikimas arba keistas sutapimas.
tu tikriausiai,spėju,tiki lemtimi,tad vadinas tau-
pirmoji reikšmė

pagal kundera

dievinu knygas.beveik kaip ir žmones-visus su retom išimtim

ne nu aš ne tai kad perskaičiau, pamačiau šviesą ir nuėjau rankas ištiesęs nesidairydamas, tiesiog taip tos knygos viena prie kitos susidėjo ir pastebėjau, kad labai jau įdomiu būdu susidėjo ;))