« PhD duona v. 2 | Main | "Marginalizuotieji" kaip kačiukai »

Atsargiai - veganseksualai!

Apie šį fenomeną norėjau rašyti gerokai anksčiau, bet vis atsirasdavo kitų reikalų. Bet šiandien, šią gražią muskusu kvepiančią pavasario dieną, kai vegetariški kiškučiai pievose užsiima oraliniu seksu, o internetuose startuoja pirmasis lietuviškas pažinčių portalas vegetarams ir veganams, jaučiu pareigą mesti visus kitus darbus ir kibti į šį blog'o įrašą.

Lietuva visada lieka Lietuva, ir mados į ją ateina pavėluotai. Pamenu, kai prieš kokius 7 metus lankiausi JAV ir stebėjausi kodėl žmonės panikuoja ir nevalgo gluteno (nieks dar Marijos žemėj apie tokį daiktą negirdėjo ir nepanikavo) - ir štai, po kelių metų glutenofobija atkeliavo ir šiapus Atlanto. Lygiai taip pat ir su veganseksualais. The New York Times apie veganseksualus rašė dar 2007-aisiais, tais pačiais metais terminas atsirado ir Urban Dictionary; kažkur panašiu metu su draugais radom šitą keistą puslapį. FIY, daugiau iš jo trolinom ir lolinom - per daug keista, kad būtų rimta ir tiesa; taip pat pati jokio fetišo "veganiškam seksui" nejaučiu, kaip ir jokių skirtumų tarp vegetarų-veganų-mėsavalgių taip pat nepastebėjau : )) Na, tą kartą pasijuokėm ir pamiršom.

Tačiau prieš metus ar du teko pastebėti po truputį šią madą taip pat ateinant į Lietuvą. Kuomet visas GT ir veg judėjimas vis labiau linko link PETA ir kitų briedų, ėmė girdėtis balsai apie veganiškąjį seksualumą.

Vegetarai ir veganai partnerius ir partneres pradėjo rinktis pagal vieną itin svarbų kriterijų - antroji pusė turi būti taip pat vegetar(as/ė) ar vegan(as/ė). Nes gi, kaip žinia - mėsėdžių kūnai turi nemalonų kvapą (nors mėsos nevalgau apie 10 metų, galiu pasirašyti sudalyvauti tokiame tyrime ir paskolinti pauostyti kokią tai koją ar pažastį ir palyginti su mėsėdžio, ar tikrai jau veg*ai kvepia gėlytėm ir kale salotom:)) taip pat ir neveg*ų sperma yra bjauraus skonio (o čia jau negaliu nepareferuoti į tūpą marozišką bajeriuką apie tai, jog oralinis seksas yra nevegan (ir dar netgi prie kanibalizmo galima pritempti).

Ei, bet žinau iš kur šios diskusijos!


(pas mane kažkodėl rodo Village people, nors turėtų rodyti šitą, jei ir pas jus rodo ką kitą: https://www.youtube.com/watch?v=n2u57bgUjSM)

Anyway, didysis vegansexuals persilaužimas įvyko prieš porą metų, kuomet su KVV rinkau nuotraukas, kuriose žmonės pristatė savo veg mitybos priežastis. Viena iš jų ilgokai skraidė po internetus, kol nutūpė pipedijoje su labai taikliu komentaru:

vegansexuals.png

Tai matyt buvo ta diena, kuomet ši parafilijos forma triumfavo (?) Lietuvoje. Teko išgirsti labai įdomių teiginių apie tai, jog X negalėtų susitikinėti su mergina, jeigu ji būtų neveganė (prisiminiau kadaise girdint tikrus vyrus kalbant apie tai, jog negalėtų susitikinėti su mergina, jeigu ji nečiulptų arba nesidepiliuotų plikai gaktos - tai čia kažkas labai panašaus). Kai sakoma, jog bučiuoti rūkantį tai tas pats, kas išlaižyti peleninę, tai bučiuoti neveganą yra tas pats, kaip laižyti gyvūnėlių kapines (ne, ne S. Kingo romaną).

Iš tiesų, toks posūkis visiškai nekeistas, turint omenyje, jog žingsnis po žingsnio veg*izmas ir žaliavalgystė yra seksualizuojama jau kurį laiką. Taigi, nuo seksualių bikini kūnų kažkada viskas turėjo gi nukeliauti ir iki veganiško cruelty-free sekso. Aišku, vedant bendrą buitį, mitybiniai klausimai visgi žaidžia, tačiau veganseksualiai ne(be)kalba apie buitį, veganseksualai kalba apie seksualinį potraukį veg*ams.

Dėl manęs - abipusiu ir sąmoningu sutarimu lai dulkinasi kas su kuo nori, kur nori ir kaip nori. Bet kuomet visas veg-diskursas Lietuvoje ima suktis tik apie kelis dalykus (1. gmo-glutenas-soja-neeko-etc yra blogai; 2. vegan mityba puikus būdas numeti svorį ir visi veg*ai yra liekni, sportiški ir sexy, o jei nėra, tai nelabai jie matyt veg*ai ir pasislėpę ėda kiaušinienę su kiaulienos spirgais; 3. upės seksistinio bsh + pareiškimai apie "svajonių moteris"), tampa labai sunku balansuoti tarp savo veg*izmo, kuris visgi yra etinis, susijęs su feminizmu (ne, ne taip, kad karves reikia gerbti nes jos irgi gimdo, o taip, kad PETA akcijos yra bsh), darosi labai sunku būti vegane ir likti prie savo asmeninių veganavimo priežasčių nebūnant dedama į krūvą su visais fanatikais ir veganseksualais (nes ne, veganizmas nėra svarbiausias kriterijus geram seksui, ir kuomet veganizmas prasideda ties puodu ir baigiasi ties kelnaitėmis, labai sunku toliau rimčiau į jį žiūrėti ir apie jį kalbėtis).

Tęsiant apie veg*izmą ir seksualumą, atsiverčiau didžiąją kloaką - Lietuvos veganų grupę feisbuke, kurioje galima rasti paaiškinimų veganseksualizmui:

A. Manau, kad geriausias [partneris] butu zaliavalgis veganas arba veganas, nes toks zmogus turi savigarba, pagarbos jausma, nera iskrypelis bei turi labai dideli minusa - gali pritraukti zmoniu kurie klausines "O ka tu valgai?", tada prikis, kad zole ir kvatos kaip kokie... - taip, nes neveg*ai ir nežaliavalgiai neturi nei savigarbos, nei pagarbos jausmo.
B. jeigu antra puse butu zudikas ir nenoretu keistis, bent jau as negaleciau su tuo taikstytis, nes tik vienas zmogus kainuotu kurkas daugiau gyvybiu, per didele kaina - žudikai!!!
C. "visavalgiai" per daug nusumine ir agresyvus.
D. Taip pat neveganai veikiausiai ir išgerinėja: kartais vyrai geria dėl to, kad moteris šalaia yra per stipri ir jį užgožia.....
E. Jei apskritai toks klausimas [ar rinktis partnerį pagal mitybą] veganei kyla, tai rinkis visaėdį, daugiau laisvų veganų kitoms veganėms liks - na taip, veganai - deficitinė pisama mėsa - jei tu nepaimsi, tai gerai, kitoms daugiau liks!
F. Jei nešlykštu bučiuotis su mėsėdžiu, tuomet žinoma, mėsėdį rinkis (ir jį veganizuok) (-: Bet šiaip, manau, ilgainiui jei partneris lieka mėsėdžiu, o Tu - etinė veganė, tai labai sunku bus darniai gyventi, nes moralė ir vertybės labai išsiskiria, o tai yra vienas kertinių dalykų poroje. Tęsinys: jei moralinės vertybės kardinaliai skiriasi? Pvz. ar galėtum gyventi su vagimi? Žmogžudžiu? - kaip žinia, neveganas=vagis ar žmogžudys. Dabar va sėdžiu, rašau ir galvoju - kadangi aš veganė, o partneris - vegetaras (ajajai kaip baisu!), ir visokie überveganai jau ne kartą aiškino, kad turiu arba jį veganizuoti, arba nustoti išdavinėti veganizmą, tai gal reiktų mesti jį velniop, nes dėl šio reikšmingo mitybinio/vertybinio skirtumo (sūris, varškė, grietinė ir jogurtas) mūsų ateitis yra pasmerkta..

Anyway, galima tiesiog nurašyti veganseksualizmą prie parafilijų ir juo stebėtis arba nesistebėti kaip ir kitomis neįprastomis seksualinėmis praktikomis arba būdais pasiekti seksualinį susijaudinimą, pavyzdžiui, savęs dusinimą, mechanofiliją, tačiau labai svarbu suvokti, jog ne visi veganai yra veganseksualai: lietuviškoje vegpažinčių FB grupėje nėra nė 90 narių, o angliškoje vegansexuals grupėje - vos daugiau nei 400 narių. Taigi, vilties būti nenurašytai į šią keistą ir mažytę subkultūrą dar yra : )

Comments (1)

mykk:

Nežinau ar yra kažkas blogo jei žmonės savo partnerį renkasi pagal kažkokios pomėgius ar vertybes. Žinoma, prišneka įvairiausių briedų tie veganai, bet tikrai nėra kažkuo labai išskirtiniai šiuo atveju (iš bendros populiacijos).

O Alekso su Erika bei tų išsidrėbusių pankų foto tai sunkiai išeitų be didelės dozės humoro priimti

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 20, 2015 10:03 PM.

The previous post in this blog was PhD duona v. 2.

The next post in this blog is "Marginalizuotieji" kaip kačiukai.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35