« mezgimas | Main | apie laiko svaistyma »

malonumai

turiu silpnybe second hand knygoms. negaliu praeit pro sali. kasdiena dviraciu pravaziuoju pro viena parduotuve, kurioj prekiauja devetais - paaukotais daiktais , o tarp ju ir knygom. plius pelnas eina kazkokia gyvunu apsaugos organizacijai. vis sakau, kad perku knygas tam kad parvezciau i lietuva, bet kartais galvoju gal tai tik mano prabudes vartotojiskumas, medziotijiskumas? malonumas uzvaziuot, su stipriau plakancia sirdim artet prie knygu lentynu ir bandyt rast kazka kuo labai apsidziaugciau? gal perku malonuma? per tris menesius nupirkau kokia 50 knygu. dauguma ju kainavo tik po 1-2$ ir zinau kad lietuvoj ju neimanoma rast ir kad tai gera investicija ir t.t. pvz. vakar radau peter singer 'animal liberation'. klasikine knyga kuri ikvepe judejima uz gyvunu teises. pirma knyga kuria radau toj parduotuvej buvo naomi klein 'no logo'. tipo viskas spoko ir gerai bet jauciu kad reikia uzduot klausimus sau, nes riba tarp revoliucjos pirkimo ir pirkimo shopping mall'e gali isnykt.pirkt del malonumo tas pats sudas. ar ne?

Comments (7)

cinikas:

o gal tave zemina tik piniginiai mainai? nes renkant grybus, ar nebuna panasaus savotisko dziaugsmo netiketai suradus baravyko, o gal idomios medzio saknies ? o jei i siuos misko ir tavo santykius isimaisytu piniginiai santykiai - ar nepakeistu musu poziuris i dziaugsma nesanti procesa?
o jei zemina piniginiai mainai - tai kodel dirbam uz $? jei dirbam uz $ vadinas sutinkam su primestom salygom ir einam i islygas.
o knygos, muzika, kinas tai nera vien tik grazus blizguciai kuriu funkcija egocentristinis blizgesys.
stai dabar tavo sukauptos kasetes tuno salia manes ir laukia momento kada bus parodytos tiems, kam ju reikia. bet juk jos irgi kainavo. taciau juk nuo to ikainio jos juk neprarado prasmes?
visa siuolaikine aplinka pilna vidiniu priestaravimu. laviruojam kaip ismanydami taciau vis tiek papuolem ir papuolam i geru noru tinklus, kurie apraizgyti "kapitalistiniais" santykiais. ar tai blogai? manau ne - tai kol kas kartais neisvengiama.


br:

ar čia tas pats Singeris, kur labai pasisako už eutanaziją?

mic:

kaip I11YA kažkada rašė, medijos įsigijimas ir kaupimas svarbiau nei jos percepcija...

užsisakau sau no logo ;)

ve:

dėl malonumo, IMHO, niekas ne šūdas. tik nereikia pamiršt, kad žinai, ką darai. :)

11Y4:

sutinku:)
jausmai apgauna tik prota,
o jis imho trpt kita gyvenimo valda.
Neginu kuno/proto dualizmo bet...
sunku apsirikti, kad yra malonu ar bjauru,
vat su atspalviais ne taip paprasta..
turejau panasia patirti sia vasara Hamptono (cia tasai, kur new hampshire, o ne new yorko valstijos kurortas, kam idomu) Lane
Memorial bibliotekoje, kur naudojausi interneto paslaugom..viena diena pamaciau iskaba, jog vyksta charity ispardavimas: visos knygos puse dolerio..pvz websterio enciklopedia 1987 metu ir nerealios tipografijos national geographic albumus..kai vaziavau i vakaro "namo",nukritau, nes buvo sunku balansuotu su dviem priristais celofaniniais maisais ant vairo..visdelto turejau pora knygu palikt statuose:rodos eco foucault pendullum ir kazkoki us army isgyvenimo ekstremaliuose salygose vadova

opit:

http://blog.hardcore.lt/katiba/archives/000859.html#more

rat:

noriu tos knygos apie gyvunu teises

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 8, 2004 10:56 PM.

The previous post in this blog was mezgimas.

The next post in this blog is apie laiko svaistyma.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35