« April 2004 | Main | June 2004 »

May 31, 2004

porą eilėraščių

... parašiau čia kažkada ...

slysti blizgančiu paviršium
viską nurys šūdina gerklė
niekada netikėk, į nieką neįsijausk,
tikriausia netikėjimo tiesa.
tai blizgančio paviršiaus kūnas


jėga! mes visi su uniformom!
valio! pagaliau mes vienodi!
tik pažiūrėk, kiek mūsų daug
ir mums nebereikia galvoti, kur eiti
dar niekada gyventi nebuvo taip paprasta ir lengva
viskas aišku, tik svarbu neiškrypt iš numatyto kelio.
kieno kelio? mano kelio? mūsų kelio? tavo kelio.
džiaugiasi šauktiniai

dviračių workshopas

Vilnius Hardcore University pristato dar vieną judėjimo sėkmę kovoje prieš korporatyvinę hydrą :)







man viskas baigėsi va taip:

pabaiga

jei kam įdomu, sako, bus pratęsimas

May 30, 2004

punk žaidimai

kažkada, kai mažas buvau girdėjau tokius pasakojimus apie legendinį pankų žaidimą "strazdanėlės", kur, būgtai, pankai prisiusiodavo, prikakodavo ir dar bilekaip pridarydavo ant kelmo miške ir po to, sustoję ratu, plodavo delnais per tą protoplazmą ir būdavo jiems smagu. "strazdanėlės" vadinasi... na, nežinau, esu matęs žmonių, kurie pasakoja šią istoriją, bet nesu matęs tokių, kurie sakytųsi patį žaidimą žaidę... ;)

o čia keletas iš man kiek artimesnio folkloro

darom bangą
sėbrai sustoja ratu ir vienas sėbras ploja sėbrui, tarkim, esančiam po dešine, į kurią nors organizmo vietą, tada tas sėbras ploja dar kitam sėbui po dešine, ir taip ratu. žaidimas įdomus tuo, kad banga visalaik stiprėja, jeigu jau nesusivaldei šį kartą, tai jau lauk ateis ;)

10 sekundžių
žaidimo dalyviai supuola į krūvą ir daužosi kumščiais neįveidą-ir-neįkiaušus

pastarieji žaidimai rekomenduojami norint pratęsti jau snūsti pradėjusį vakarėlį, po žaidimų, paaktyvėja kraujotaka, per prakaitą išsivalo blogosios vibracijos, daugiau deguonies papuola į kraują, išsiplėčia vyzdžiai, prašviesėja galvos ir ateina minčių, kaip toliau linksmintis.

vspomni detstvo zolotoe (prisimink auksinę vaikystę)
imi butelį vandens, jį atsuki ir mikliai kiši geriausiam draugui ar draugei į kelnes kakliuku žemyn. žaidimas tinką karštą vasaros dieną.

askaridės
žaidėjai suvirsta į krūvą ir juda, stengiasi visąlaik išlipti ant viršaus, nuo vaikiško žaidimo "sūris" šis žaidimas skiriasi tuo, kad jis gali būti smagus ir tiems, kas papuola po apačia, nes jie turi daugiau galimybių ištrūkti.

taugerai irmangerai
su geriausiu draugu ar drauge spardot vienskitam bato galu į tuos priekinius kaulus, kur tarp kelių ir pėdų, žiūrit į akis viena kitai ir šypsotės. žaidimas būna įdomesnis, kai abu nesipriešina ir neišsisukinėja.

May 26, 2004

vaizdų svarba

kadangi ninzė jau rašė apie vaizdų svarbą, o aš žodžių kaiptik neturiu, tai pateikiu šį blogo įrašą šiuolaikiška, madinga, prieinama forma:

sick

sick.jpg

sick

sick2.jpg

sick

arkliodantys.jpg

sort

bychiokai.jpg



pirstas.jpg

May 17, 2004

DIY elektrošokas

...iš vienkartinio fotoaparato

http://slashdot.org/article.pl?sid=04/05/16/208213

May 15, 2004

matyti nepažįstamieji

Intelis daro tyrimus apie taip vadinamus "matytus nepažįstamuosius" - žmones, kuriuos mes matome kasdien važiuodami tuo pačiu autobusu, eidami tuo pačiu koridoriumi ar pietaudami toje pačioje kavinėje. Tai nepažįstamieji, su kuriais mes esame pasirašę nebylią sutartį "mes matomės kasdien, aš tavęs nepažįstu, tu manęs nepažįsti, mes net nesisveikinam ir mums abiems tai puikiai tinka". Kaip keičiasi tokios socialinės struktūros šiais mobiliakų ir palmtopų laikais? (kaip dažnai pasijutę nejaukiai tarp nepažįstamūjų "pasitikrinat" ar neatėjo žinutė ar šiaip pamaigot mobilkę?) Ką galima padaryti tokioms struktūroms stiprinti, kad urban aplinkoje galėtume jaustis saugiau tarp tokių "beveik savų"?

http://berkeley.intel-research.net/paulos/research/familiarstranger/
via slashdot

sabot@gc

toks visomis prasmėmis koncertas.

lipimas gaistrininkų kopėčiomis ir vaizdas nuo stogo,

tingus sėdinėjimas besišnekučiuojant su jelizaru

kliukas, sumokėjęs 8 (!) litus (anarchy destroy)

linux seminaro apmatai su antrą alaus atkemšančiu nerka

pilnas kiemas žmonių, kamuolių, ratelių, bambalių

giminių lauktuvių pyragas, gira skarbonkėse

sirijuj yra vaikų būgnininkas. bosistas tai garso napsidarė. kažkaip nelipo bosas, ypač tas fūzuotas. vokalistė perdaug taippat visuose gabaluose. bendrai, tikiu, kad vėliau bus geriau.

kaip jums mėlynoji migalkė?

sabot klausyti iš kompakto - nesamonė. ir tie susižvalgymai lempučių šviesoj. kavenski galera-school pogomarozai. gerai, kad raminančios šviesos buvo įjungtos :)

alko-tranz muštynės

seniai matyti ir pasiilgti veidai

berniukas, myžantis tulike ant grindų

mendnalnyj napitok (mačiau -tas- plikio akis, kai atkemšu butelį ir leuleu sakau, kad px tie du litai :)

trys nupyzdinti dviračiai

važiuojam namo skaityt emo zino

May 11, 2004

man skauda mane

iš ryto - valio nelyja,
dviratis,
ratai,
asfaltas,
nai nai nai,
minu atsistojęs ir negailėdamas kojų,
faaaaau nuo vieno bordiuūro,
faaaaaau nuo aukštesnio bordiūro,
faaaaau nuo dar vieno bordiūro,
į kalniuką į kalniuką į kalniuką davai davai
o, dar vienas bordiūras gaziuko gaziuko,
faaaaau, ir suprantu, kad pagaliau atsitiko kasnors nepataisomo - chrestomatinis atvejas - lekiu per vairą, tiesiu kairę ranką, tiesiai į balą, čiuožiu ant delnų, kelių, pilvo per balą, burna pilna vandens, dviratis krenta iš viršaus ant galvos. atsistoju, stengiuosi nevaryti to tokiais atvejais tipinio "nieko nebuvo nieko nebuvo" apsižiūriu, išsigręžiu drabužius, išsitiesinu vairą, važiuoju namo, šiandien dviračiu jau pavažiavau ;) galvoj kažkodėl siūbuoja vakar girdėtas "javol javol ich liebe alkohol".

man skauda mane.

pakeliui galvoju apie tai, kaip užpisa media su įvairių man tokių svarbių dalykų įsiurbimu, nesvarbu, kad mes su žygiu ir čp spardomės ir mušamės jau kokius 10 metų "a, tai čia kaip fight club varot" arba nesvarbu, kad atsuktuvas po naujametine eglute čiuju dar kokiais 88 metais šiko "a, tai čia kaip jackass" tfu... lygtai be televizoriaus negalėtume sau pramogų susigalvot :)

May 3, 2004

stebuklų metas

šeštadienis. rytas. 10 val turi prasidėt akcija prie seimo. iš lovos išsikapanoju 10:05 rašau sms. man rašo, kad px, viskas nusikelia 1200. aha, užgėrė pankeliai vakar. kol išsikrapštau, kol viską, vistiek atsiduriu vietoj gerokai pavėlavęs. na, bet į iškilmingą eiseną, pastoviai belaukiančią kilpas kažkur sukančio mėlyno krokodilo, suspėju. švilpiu švilpuku, žmonės šypsosi, aš jiems duodu flajerį.

joffke-out-of-box.jpg

gulinėjam ant pievutės, gurkšnojam šaltinio vandenį.

dialogas su 40+ ponia per surūdijusias geležinių greenclubo vartų grotas. ponia pasakoja apie šiltadaržio skverą. ponia yra išsidabinusi žiedais ir auskarais. ponia yra vziuziu girta. pasišnekam apie graffiti vaikigalius, apie politiką apie meilę ir, be abejonės, apie dievą. stebuklų metas.

sereikiškių parke pankeliai vejoja kamuolį. pankeliai. ok, žaidžiu ir aš. pirmą kartą. prieina v ziuziu girtas mutaboras ir dar kažkoks augalotas skinas. cinikas pribėgęs mikliai susitaria, kad "mes" su "jais" žaisim. ateina būrys girtų. kaikurie be vėliavėlių dėvi ir dar kažkoius atskiriamuosius ženklus, kažką su ereliais ir kryžiais. nesu tikras, bet manau, kad čiubas tokius jau muštų. bet mums pankeliams tai ką? mes tik kad labai tingim, bet vistiek, reikia gi "garbę gint". pradžioj atrodo, kad bus baisu, tie vaikinai su kerzais ir intensyvūs labai, ilgai laikosi 0:0, po to 1:1, po to jie pavargsta, o mes kažkaip jau nebepavargstam, viskas baigiasi 5:2, aš įmušu paskutinę, 5 bankę :) mutaboras dar kažką skeryčiojasi apie pratęsimą, bet aišku, kad pratęsimo nebenori nė viena pusė.

einam pas pankelius į namus, darom valgyt, smiginėjam popiečio. išeinam vėl į miestą "pažiūrėt lietuvių" lietuviai vaikšto pirmyn atgal, bet irgi jau tokie paplėkę. ateina lina, ateina dar pankelių. pankeliai spjaudo ugnį į orą ir žibalą ant šaligatvio.

ugnis-puff3.jpg

einam į pergalę ir šnekam apie nūdienos šeimos sampratą. saragosa pasakoja kaip šeimą šiandien apibrėžia tai, ką ji kartu kaip šeima vartoja - eina į kiną, teatrą, restoraną, žiūri televizorių, eina apsipirkti. ir kaip šeima, papuolusi į kitą aplinką, atribojančią ją nuo vartojimo, nebesupranta, ką jiems veikti kartu. po to šnekam kaip viskas blogai, kad taip darosi. po to aš pagalvojau, kad anksčiau buvo tas pats, tik kad šeima buvo apibrėžiama per darbą - t.y. buvo moteriški darbai, buvo vyriški, buvo bendri. tarkim tokia 20a vidurio LT kaimo šeima nelabai turėtų ką veikt kokiam Vilniuj, taip, kaip dabartinė neturi ką veikt miške. po to šnekam apie tai, kaip buvo riteriai ir kalėsi dėl to, kieno pana gražesnė.

po to groja drgreen. vietomis pro šalį vietomis į vietą. pavydžiu ve jo aparato. kur kartais girdisi kaip visa kompozicija įsminga į bosinį liūna, o kartais girdisi kiekviena miklių storų pirščiukų nata. po futbolo man skauda kojas per kirkšnis ir aš vaikštau juokingai išsižergęs. po pogo manęs kojos jau nebelaiko ir aš pakimbu mylimajai ant kaklo, kad padėtų mane ten, kur man ir vieta - į dušą, prie naktipiečių stalo ir į lovą.

FOTO:
http://hardcore.lt/columns/200405051/

Latviešai tądien malėsi po Rygą su dvairačiais:
http://pretspars.hardcore.lt/xBildes.htm

o švedijoj demonstravo kompiuteriniai piratai:
http://www.piratbyran.org/1majbilder/umea/DSCF0020.jpg
http://www.piratbyran.org/1majbilder/sthlm/DSCF0006.JPG
http://www.piratbyran.org/1majbilder/sthlm/DSCF0023.JPG
http://www.piratbyran.org/1majbilder/sthlm/IM001162.jpg

visi warezai liaudžiai!!!